Psk. İlkay Yılmaz, İstanbul Medipol Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesi ile mezun olmuştur. Şu anda Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde psikopatoloji üzerine yürüttüğü tez çalışmasını tamamlamakta ve uzmanlığını almaktadır. Yılmaz, lisans eğitimi sürecinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stajlarını tamamlamıştır. Bu deneyiminin esnasında birçok psikopatoloji ve tedavisi hakkında kritik bilgi ve beceriler elde etmiştir. Bunların yanına daha fazla insanın hayatına dokunabilme motivasyonuyla Bir Küçük Mucize, Çorbada Tuzun Olsun vb. sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetlerde bulunmuştur. Lisans öğrenimi esnasında “Uyku Yoksunluğunun Yürütücü İşlevler, Ahlaki Karar Verme ve Sosyal Biliş Üzerindeki Etkisi” başlıklı araştırma önerisini yazarak TÜBİTAK’dan destek almıştır. Çalışmasının veri toplama aşamasında 100 farklı katılımcı ile birer saatlik yüz yüze görüşme yaparak 600 adet ölçeğin uygulaması ve raporlamasını yürütmüş, çalışmasını başarıyla tamamlamıştır. Uzmanlık alanını nitelikli kılmak adına; Ev Okulu Derneğinden Objektif Çocuk Testleri Eğitimi, Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Çocuk ve Ergenler için Psikolojik Dayanıklılık ve Sağlamlık Geliştirme Programı (ÇEPSP 101), Türk Psikologlar Derneği'nden Bilişsel Davranışçı Terapi (42 saat), Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’nden Bilişsel ve Davranışçı Terapide Değerlendirme ve Yapılandırılmış Görüşme Eğitimi (16 saat), Bilişsel ve Davranışçı Terapi Kuram ve Uygulama (50 saat), Bilişsel ve Davranışçı Terapi Beceri ve Süpervizyon Uygulamaları (30 saat) eğitimlerini almış, EMDR Avrupa Derneği'nden akredite olan EMDR 1. Düzey Eğitimi'ni Davranış Bilimleri Ensitüsü'nden (Emre Konuk) tamamlamıştır. EMDR 2. Düzey Eğitimi-Enstitü AY Psikoloji ve EMDR Enstitüsü (Asena Yurtsever)ile tamamlamıştır. Danışanları ile Bilişsel Davranışçı Terapi ve EMDR ekolüyle çalışmaktadır. Edindiği tüm bilgi ve becerilerle sizlerin hayatlarına dokunabilmek adına mesleğini mutlulukla devam ettirmektedir.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 15 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +7 daha fazla

Beykent Psikoloji
Adnan kahveci Mah. Alemdağ Cad. Centro Residence Beylikdüzü/İstanbul, Beylikdüzü, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Banka Havalesi, Kredi kartı

Psikoloji Randevusu +52 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Efta Psikoloji
Şenlikköy Mahallesi, Yenibağlar Sokak Göral Apt. No:33 D:1 Florya/İstanbul, Bakırköy, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Röportaj

Konum: Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Sizinle yaptığımız görüşme, kendimi daha iyi anlamam ve içimdeki karmaşayı çözümlemem için çok değerli bir başlangıç oldu. Samimi ve yargılamadan uzak yaklaşımınız, kendimi güvende hissetmemi sağladı. Sorduğunuz sorular ve verdiğiniz yönlendirmeler, içimde saklı olan cevapları bulmam için bir ışık oldu. Sizi tanımış olmak ve rehberliğinizden faydalanmak benim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum

K
Konum: Beykent Psikoloji Psikoloji Randevusu

Zor süreçler geçirdiğim için İlkay hocamla yolumuz kesişti. Başlangıçta beni tanıyabilmek ve en uygun şekilde ilerleyebilmek için sabırla beni tanımaya çalıştı. Mevcut durumda tedavi ve uygulama adımlarına geçmiş bulunuyoruz. İlkay hocanın desteği ile daha iyiye doğru ilerlemeye devam edeceğiz.

Konum: Beykent Psikoloji Psikoloji Randevusu

İlkay hanım hayatıma dokunduğunuz için size minnettarım. Her seansı iple çekiyorum. Gerçekten bir psikolog olmaktan öte bir yaklaşımla yaralara merhem oluyor. Sizi tanıdığım için çok şanslıyım..

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

İlkay hanım ile yolumuz ocak ayında kesişti. Terapiye başladığım dönem hayatımın en zorlayıcı dönemiydi. Başlarken sorunları anlamlandırmakta zorlanacağımı düşünüyordum. İlkay hanım bu süreçte bana çok yardımcı oldu, karanlık yoluma ışık tuttu ve ben onun sayesinde yürüyebildim diyebilirim. İçten, iyileştirici ve rahatlatıcı konuşması, en önemlisi de beni anladığını görüyor olmam, seans esnasında yüz ifadeleri ile bile anlaşılıyor olduğumu hissetmek, problemin ne olduğunu anlamama ve nasıl çözüleceğine yardımcı olması ile baya yol katettik ve etmeye devam edeceğiz. Beni EMDR ile tanıştırıp davranışlarımın altında yatan olumsuz anıları tamir etmeme, kendimi yeniden tanımama, ne isteyip ne istemediğimi daha net tanımlayabilmeme yardımcı oldu. Haftalık seanslarımı iple çeker oldum. İyiki İlkay hanım ile tanışmışım :)

İlkay Hanım ile çalışmaya başladığımda çok doluydum ve kendimden çok uzaktım. Zamanla olaylara daha gerçekçi açıdan bakmaya başlamama oldukça yardımcı oldu. Yüksek sesle bile kendime söylemeye çekindiğim konuları rahatlıkla kendisine açabildim. Bakışlarıyla, mimikleriyle sizi çok içten bir şekilde dinlediğini anlamak mümkün. Kendisiyle benim için önemli olan bu süreci ilerlettiğim için çok mutluluk duyuyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

yaklaşık 4 aylık bir periyottayız ve iyi ilerliyoruz, sorun yaratan durumların farkında olmam sağlanıyor ve çözüm üretme kısmında ortak bir yol belirliyoruz.

Ben bir yıl önce kendisinden destek almaya başladım. 6 ay gibi bir süre sosyal kaygı üzerine kendisinden terapi desteği aldım. Bunun öncesinde bir kaç tane daha uzmanla görüşmüştüm ama İlkay Hanım'ın olayı kavrayışı, danışanlarına karşı anlayışı ve her şeyi çok açık bir dille aktarması gerçekten çok güzeldi. Seanslara başlamadan önce 6 ay gibi bir sürede sonuca ulaşacağımızı söylemişti ve kendisinin dediği gibi de oldu, altı aylık süreçte problemim tamamen bitti, çok memnunum. Kendisi de bu süreçte çok güler yüzlü biriydi, seanslarımız bittiğinde bir sıkıntı olduğunda da her zaman ulaşabileceğimi söyleyip bana açık bir kapı bıraktı, bu yönü de gerçekten çok güzeldi.

Ben bir dönem depresyonla alakalı kendisiyle bir seans süreci geçirdim. Kendisi bu süreçte her konuda çok ilgili bir şekilde yaklaştı, sorunlarımı karşı her zaman çözüm odaklıydı ve etik kurallara uygun bir şekilde bana yaklaşıyordu, seanslarımı bitirdim, gayet memnun kaldığım bir süreç geçirdim.

Ş

Ben özel bir durumumdan dolayı yardım ihtiyacı hissettiğim bir dönemde kendisinden destek almaya başladım, bu konuda bana çok yardımcı oldu, bu yüzden çok memnun kaldım. Bu süreçte bana karşı ilgisi ve konuşmaları çok iyiydi, özellikle ilgili olması güzeldi, gayet memnunum, hala da seanslarımız devam ediyor.

Ben çok sıkıntılı bir dönemimde kendisinden destek almaya başladım. Bu süreçte her konuda bana çok yardımcı oldu ve bana çok faydası oldu, kendisinden aldığım desteği hiçbir zaman unutamıyorum, şu an bile söylerken gözlerim doluyor. Benim dışarı çıkma fobim vardı, aynı zamanda sosyal hayata karışma gibi sorunlarım vardı, kendisi sayesinde bunların hepsini aştım, şu anda da çok iyiyim ve çok memnunum, hala da ara ara kendisiyle görüşmeye devam ediyorum, hayatım boyu da kendisiyle görüşmek isterim.