Hem lisans hem de yüksek lisans eğitimini Bilişsel Davranışçı Terapi ekolüne göre almış olan İlkim Seray Kılınç; süpervizyon eğitimlerini Bilişsel Davranışı Terapi ekolüne göre tamamlamıştır. Aynı zamanda terapi ekolünün workshoplarına katılmış ve deneyim kazanmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünün yanı sıra Prof. Dr. Doğan Şahin ve Dr. Görkem Gökçelioğlu’ndan Psikodinamik Psikoterapi eğitimi almış ve süpervizyonlarını Psikodinamik alanda da tamamlamıştır. Danışanlarını her iki ekole göre kabul ve takip etmektedir.
Aynı zamanda Psikodinamik Psikoterapi ekolünde süpervizörlük yapmaktadır.
Klinik psikolog İlkim Seray KILINÇ; Doç. Dr. Rukiye Hayran’dan aile ve çift terapisi, Yar. Doç. Dr. Özlem Gökmoğol’dan travma psikoterapisi eğitimi almıştır.
Lisans eğitiminden itibaren çeşitli devlet hastanelerinde farklı ekollere bağlı olarak stajyer psikolog olarak görev almıştır. 3 yıl kadar süreyle otizm spektrum bozukluğu, hiper aktivite ve dikkat dağınıklığı, anlıksal yeti yitimine sahip olan çocuklar ile çalışmıştır. Çocuklarla çalıştığı süre boyunca; çocukların aileleri ile ilişkileri, davranışsal durumların niteliği gibi ailelere de psikoeğitim vermeyi sürdürmüştür. Halihazırda farklı olkullarda çocukların mahremiyet eğitimi, sağlıklı cinsel gelişimleri gibi durumlarda psikoeğitim vermeye devam etmektedir.
Lisans eğitimi boyunca Türkiye'nin farklı illerinde endüstriyel şirketlerde; iş performansının çalışanlara etkisi, mobbing görmenin etkileri, işe bağlılığın sağlıklı yürütülmesi ve endüstriyel alandaki psikolojik sağlığın nasıl yürüdüğüne dair çalışmalar yürütmüş olup bu alanda yazdığı projeleri bulunmaktadır. Endüstriyel alanda yapmış olduğu çalışmalarda aynı zamanda hem şirket yönetimlerine hem de çalışanlara psikoeğitim vermiştir.
Bunların yanısıra 1950 yılında ABD,Boston da kurulmuş olan hipnotizma sanatını felsefesini ve bilimi teşvik eden NGH (National Guild of Hypnotists Mission Statement)' den almış olduğu Hipnoz eğitimi ile "Hipnoterapist" ünvanını almıştır.
Hipnoz ile Yapılabilenler;
Fobiler
Korkular
Uyguladığı Testler
Çocuklar için;
WISC-R Zeka testi, Catell 2A-3A, Portes, D2 Dikkat testi, Frostig Görsel algı testi, Bender Gestalt, Benton yüz tanıma testi, Metropolitan Okul olgunluğu testi, AGTE gelişim testi, Good Enough, Kelime söyleyiş testi, Peabody testlerini gerçekleştirmektedir.
Yetişkinler için;
SCL-90
KSE ve PANNS
MMPI
BEIER Cümle Tamamlama
Otomatik Düşünceler Ölçeği
BDE ve BAE
YALE BROWN Obsesyon ve Kompülsiyon Ölçeği
Yeme Tutum Ölçeği testlerini yapmaktadır.
Uzmanlık Alanları;
Özgül Öğrenme Güçlüğü
Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Tümünü gösterSigortasız hastalar
Kadıköy, Eğitim mah. Fahrettin Kerim Gökay cad. No:111, Kat:1 Daire:1 Kadıköy/İstanbul, İstanbul
Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Nöropsikolojik Değerlendirme
Otistik Çocuklar İçin Özel Eğitim
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuk Değerlendirme Paketi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuklarda Yeme Problemleri
o.....
İlkim hanımla çalışmaya başlayalı 1.5 yıl oldu. En başından beri değerlendirdiğim de dünyaya bakışım neredeyse tamamen değişti. Bu hayatta verdiğim en doğru karar kendisiyle çalışmak oldu ve hala çalışmaya devam ediyoruz.
Üç yıldır kendisinden terapi almaktayım. Hayatımın en zor sürecinde kendisi ile karşılaştım ve iyiki İlkim hanım ile tanışmış oldum dedim. Gerek mesleki profesyonelliği, gerekse anlattıklarınıza olan bakış açısı ve en zor zamanlarınızda size söyledikleri çok çok değerli. Yol göstericiliği sayesinde benliğimi yeniden keşfetme yolculuğundayım. Uzmanlığı ve bilgisi çokça kıymetli olan bir insan. Her seansımızda yeni bir fikir ve bakış açısı ile çıkmış oluyorum. En temelde size vermiş olduğu güven, pozitiflik ve değerlilik hissi kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlıyor. Güleryüzlülüğü, samimiyeti sayesinde kafanızda hiçbir soru işareti kalmadan düşüncelerinizi kendisi ile paylaşabiliyorsunuz. En küçük detayı bile aklında tutuyor ve anlattığınız hiçbir şeyi unutmuyor. Çok iyi bir dinleyici. Benim gibi yolunu kaybetmiş artık hayatının çıkmazında olan birisinin içine umut aşıladı. Düşünce yapımı değiştirdi gelmenizi kesinlikle öneriyorum. Sizinde hayatınızın en derinden değişeceğine eminim
b....b
Yaşadığım farklı bir terapi deneyimi sonrasında ilk kez gerçek bir terapi deneyimi yaşamaya başladığım için çok mutluyum ve İlkim hanımla ile tanışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Başlangıçta hissettiğim gerginliği rağmen ilk seanstan itibaren beni tavırlarıyla rahattı. Anlayışlı yapısı ve terapi süreci hakkında açık iletişimini çok değerli buluyorum. Pozitif yaklaşımı sayesinde her seferinde gerçekten duyulduğumu ve desteklendiğimi hissettiren bir ortam yaratıyor. Her bir sonraki seans sonrasında bir sonrakini dört gözle bekliyorum.
y.....
İlkim hanımla benim için çok zor bir süreçte tanıştık, varlığı, ayna tutuşu, yaşadığım yüzleşmeler muazzam. Kendisiyle uzun bir süre devam etmeye niyetliyim.
Hasta
İlkim hanıma; kendimi tanıma sürecimde, bana ışık tutup yolumu görmemi sağladığı için teşekkür ederim. Karanlıkta kalanlar bunun kıymetini anlayacaktır ve bir çıkış yolu bulmak için zaman kaybetmeden randevu almalarını tavsiye ederim.
ö....̇
Benim için terapi deneyimi ilk. İlk seans öncesi çok stres yaparak gitmiştim fakat görüşme sonrasında rahatlamış olarak çıktım. İlkim Hanım görüşmelerim yeni başlamasına rağmen etkilerini hayatımda görmeye başladım diyebilirim. Yaşadığım olayları değerlendirip ne hissediyorum bunun üzerine daha çok düşünmeye başladım. Görüşme esnasında konular arası geçişleri İlkim Hanım çok iyi ayarlıyor. Ayrıca aralarda İlkim Hanım’ın çizerek veya sözle anlattığı bilgiler çok değerli. Seans süresini ideal buluyorum. Klinik ortamı sıcak ve rahat. Umarım üzerine katarak ilerleyen bir süreç olur benim için İlkim Hanım’a çok teşekkürler ve sevgiler…
Hasta
Uzun yıllardır psikiyatri tedavisi görüyorum. Hiç farklı bir psikiyatrist arayışına girmedim buna ihtiyaç duymadım. fakat maalesef yıllardır kendimi tam olarak ifade edebileceğim, güvenebileceğim bir psikolog bulamadım. Seray Hanım bana güven veriyor, hayata farklı bir açıdan bakmamı sağlıyor. Teşekkürler
d....
Uzun bir süre yüzyüze terapi sürecimiz yürüttükten sonra benim şehir değişikliği yapmam sebebiyle online olarak görüşmelerimize devam ediyoruz. Bu süreçte düzenli olarak görüşmelerimizi gerçekleştirmemiz yaşadığım sorunların çözümü noktasında çok destekleyici oluyor. Genellikle stres yönetimimde ve yaşam içerisinde karşılaştığım sorunların çözümü için çok yönlü bir görüşme gerçekleştiriyoruz. Online ya da yüzyüze arasında herhangi bir fark yaşamıyoruz. İlkim Hanım görüşme hakimiyeti ile her iki şekilde de yüksek bir destek sunuyor.
m....t
İlkim hanımla ilk karşılaşmamızda cana yakın tavrı sizi çok etkiliyor.
Seans esnasındaki detaylı açıklamaları ile ilk günden itibaren farkı anlaşılıyor.
Diğer seansları sabırsızlıkla bekliyorum
se...
Eşimle gitmeye başladık. Çift terapiden önce bireysel başlamaya karar verdik.. Toplam üç seans görüştük. Şimdiden faydasını gördüm gerçekten
Bu genç yaşta bu başarı çook iyi. Ben çok memnum. Hatalarımı görmeye başladım
İlkim Seray Kılınç isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İlkim Seray Kılınç, Psikoloji. Size İlkim Seray Kılınç tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Porteus Labirentleri Testi, Psikoterapi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Hipnoterapi.
İlkim Seray Kılınç adresi nerede?İlkim Seray Kılınç şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kadıköy, Eğitim mah. Fahrettin Kerim Gökay cad. No:111, Kat:1 Daire:1 Kadıköy/İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan İlkim Seray Kılınç isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda İlkim Seray Kılınç online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda İlkim Seray Kılınç isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İlkim Seray Kılınç, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit, Kredi kartı.
İlkim Seray Kılınç hangi dilleri konuşuyor?İlkim Seray Kılınç ile İngilizce, İspanyolca dilinde konuşabilirsiniz.
İlkim Seray Kılınç isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İlkim Seray Kılınç bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan İlkim Seray Kılınç ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar İlkim Seray Kılınç hakkında ne düşünüyor?Toplam 70 hasta / danışan, İlkim Seray Kılınç hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu