Uzm. Kl. Psk. İlkyaz Çetin

Randevu +14 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Bender Gestalt Motor Algı Testi

Klinik Psk. İlkyaz Çetin

Psikoloji lisansını Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde (%100 ÖSYM başarı bursu) yüksek onur derecesi ve bölüm birinciliği ile tamamlamıştır. Aynı zamanda Beykent Üniversitesi Sosyoloji bölümünde çift anadal eğitimini tamamlamıştır. Ardından İstabul Arel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji (Tezli) yüksek lisans programına kabul edilmiştir. Uzmanlık tezini ’’Evcil Hayvan Sahibi Olan ve Olmayan Bireylerde Yaşam Doyumu, Empatik Eğilim ve Yalnızlık Algısı İlişkisinin İncelenmesi ‘’ üzerine yazmıştır.
Bunların yanı sıra İstanbul Üniversitesi’nden rehberlik alanında pedagojik formasyon eğitimi almıştır. Bu doğrultuda Göztepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde stajını tamamlamıştır. Eğitim süreci boyunca Bakırköy Prof. Dr. Mahzar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Fransız Lape Hastanesi, Bir Gün Psikoloji Eğitim/Danışmanlık, İstanbul Psikoloji ve Danışmanlık’ta gönüllü ve zorunlu stajlarını tamamlamıştır. Danışanların ve uzmanların izni doğrultusunda birçok psikoterapi seansına ve test uygulamasına katılım sağlamış, gözlemde bulunmuştur. Mind And More ile yürütülen Bilişsel Beceriler Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ÇYDD, SAGEM ve ASAM’da gönüllü psikolog olarak çocuklarla çalışmıştır. KASDER’de bilişsel terapi ekolü ile gönüllü psikolog olarak danışan görmeye devam etmektedir. Itır Tarı Cömert’ten Bilişsel Terapi Eğitimi, Volkan Demir’den Sanat Terapisi Eğitimi, yüksek lisans kapsamında psikodinamik terapi eğitimi, çocuk testleri eğitimi, MMPI eğitimi almıştır. İşaret dili sertifikasına sahiptir. İyi seviyede İngilizce, temel seviyede Almanca bilmektedir. 2020 yılından bu yana danışan görmeye devam etmekte olup göçmenler, madde bağımlıları, LGBT bireyler ilgilendiği alanlar arasında yer almaktadır. Eğitim danışmanlığı yapmakta olup sınav kaygısı üzerine çalışmaktadır.

Görüşler yakında geliyor

İlk görüşü yazın

Uzm. Kl. Psk. İlkyaz Çetin adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Görüş ekle