Fatih mh İstanbul cd Cevher Sk. NO:6, Büyükçekmece, Büyükçekmece, İstanbul
Ses Terapisi
Zihinsel Engelliler İçin Dil ve Konuşma Terapisi
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
Fonist Dil ve Konuşma Merkezi
Eskişehir 9. Larengoloji Kongresi, 9. Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi, Kekemeler Derneği 3. Türkiye Özgürce Kekele Konferansı, Medipol Üniversitesi 1.Kekemelik Sempozyumu ve Ulusal Dil ve Konuşma Bozuklukları Kongresi'ne katılım sağladım. ETEÇOM, GOBDÖ-2-TV, Çalışma Belleği Ölçeği, Hızlı İsimlendirme Testi, Erken Okur Yazarlık Testi (EROT), Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE), Oyun Terapisi Uygulayıcı kurs eğitimlerini, 2019 yılında DIR Floortime 101 eğitimini aldım. Ayrıca ‘Treatment of Pediatric Motor Speech Disorders: Childhood Apraxia of Speech’ , ‘Total Larenjektomi ve Laringeal Konuşma (ve TEP)’ , ‘Yetişkinlerde Dizartri Değerlendirmesi’ , ‘Yetişkinlerde Konuşma Apraksisi’ , ‘Dislekside Okuma Akıcılığının İnformal Araçlarla Değerlendirilmesi’ , ‘Sözcük Dağarcığını Geliştirmek İçin Etkin ve Kapsamlı Bir Terapi Yaklaşımı’ , ‘Kekeleyen Bireylerde Bilişsel Davranış Terapisi Aracılığıyla Biliş ve Duygu Analizi’ , ‘Ergen ve Yetişkinlerde Kekemelik Terapisi’ ‘Oyun İçinde Duyusal Farkındalık’ kurslarına katılım sağladım.
Tez konumu ise 'Türkçe Konuşan 4-6 Yaşlarındaki Çocuklarda Normal Akıcısızlık Davranışlarının Belirlenmesi' olarak seçtim ve bu konuyla ilgili bir çalışma yürüttüm.
5. Ulusal Disiplinlerarası Erken Çocuklukta Müdahale Kongresi'ne katılarak 'Türkçe Konuşan 4-6 Yaşlarındaki Çocuklarda Normal Akıcısızlıkların İncelenmesi' adlı çalışmamı sözlü bildiri olarak sundum.
ni...
İrem hanımla 2 sene önce tanıştık.Kendisi yaklaşımı ile biz kendine hayran bıraktı.Sakinliği çocuklara yaklaşımı ile bambaşka bir öğretmen.Kendisi ile tanıştığımızda çocuğum neredeyse hiç konuşmuyordu.Çok güzel bir süreç geçirerek bugün çok güzel konuşabiliyor.Kızım hala irem öğretmeni nekadar çok sevdiğini anlatıyor.İyiki kendisini tanımışız
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Teşekkürler. İyiki ben de sizin gibi değerli insanları tanıma fırsatı bulabildim :)
g.....
Irem hoca ile bir yıl önce tanıştık,iyikide ona rastladık.4 yaşındaki oğlumun konuşma zorluğu vardı(kekemelik ve fonolojik bozukluk).Irem hoca işinde bir uzman,çocukları çok seviyor ve onlara yaklaşımı harika.Güler yüzlü ,sabırlı ve çok samimi.Bizi anne baba olarak nasıl davranmamız getektiğine dair sürekli bilgilendirdi ,moral destek verdi.Şuanda oğlumun konuşmasında çok büyük değişim var ve artık mezuniyetimize çok az kaldı.Kurumda oyun alanı ve bircok oyuncak mevcut.
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Derslere düzenli katılımınız ve ödev takibiniz başarımızı hızlandırdı, bunlar için de teşekkür ederim :)
d.....
Oğlumun bazı kelimeleri düzgün söylememesi ve kendine farklı bir dil ürettiğini fark etmemiz ile başladık. Terapiye başladığımızda tüm sessiz harfleri çıkaramadığını öğrendik. Şöyle belirtmek isterim ki çocuğumun konuşmasını neredeyse sadece ben anlıyordum ve 4 yaşındaki oğlum baba yerine aba diyerek yıllarını geçirdi asla söylemiyordu ve böylece yaklaşık 10 ay süren yolculuğa başladık. Gerçekten ilgisi, deneyimi ve öğreticiliği ile oğlum çevresi tarafından anlaşılır konuşmaya başladı. Kendisine desteği ve emekleri için teşekkür ederim.
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Seanslara düzenli katılımınız ve ödev takibiniz için de ben teşekkür ederim :)
tu...z
Kızımız bir sene sonra ilk okula başlayacaktı ve konusurken bazı sesleri örneğin,K sesine T, L sesine Y diyordu. Bu tarz konusmalar çocuklarda küçükken sevimli ve tatlı gibi oluyor fakat biz biraz araştırdık 4.5-5 yaşına kadar tüm seslerin tam olması gerektiği gibi söylenmesi gerektiğini okuyunca bu konuda destek almak istedik ve kime gitmemiz gerek diye araştırırken tavsiye üzerine İrem Akkaya Hanımı bulduk. Bizim iki üç seste sıkıntımız var diye gittiğimiz görüşme randevusunda 8 seste sıkıntı olduğunu öğrendik ve hemen derslerimize başladık,kızım bir sonraki dersi hevesli ve mutlu bir şekilde bekledi,dersler de hep eğlenerek öğrenme şeklinde geçiyor.Yaklaşık üç ay sonra mezun olduk ,kızım artık tüm sesleri olması gerektiği gibi söylüyor ,iyi ki İrem Hanımla yollarımız kesişti. Buradan da kendisine tekrar çok çok teşekkür ediyor ve gönülden tavsiye ediyorum.
s ...ç
2022 Kasım ayında İrem hocamız ile tanıştık. 16 seste eksiğimiz olduğunu söyledikten sonra hocamız , yoğun bir çalışma programına girdik. Aradan geçen aylardan sonra meğer kızım hiç konuşamıyormuş bunu anladık. Şimdi tüm harfleri öğrendi İrem hoca sayesinde. İlgisine , güleryüzüne ve en önemlisi bilgisini bize aktardığı için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Olurda dil ve konuşma terapisine ihtiyacınız olursa hiç tereddüt etmeden İrem hoca ve ekibi ile iletişim kurun.
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Ödevleri düzenli tekrarınız ve düzenli katılımınız için de ben teşekkür ederim :)
di...ş
İsviçre'den Türkiye'ye İrem hanım için geldik, iyi ki de gelmişiz... 3 yaşındaki oğlum Almanca ve Türkçe ile büyüyor, ama özellikle Türkçe'de yaşıtlarına göre gecikmiş konuşma, 8-9 tane harfi ve sesleri kullanmada zorluk ve artikülasyon bozukluğumuz vardı. Ekleri kullanamıyor, soru cümlesi kuramıyordu, kelime dağarcığımız yaşıtlarına göre epey kısıtlıydı. 2 aydır Türkiyedeyiz ve bu 2 aylık terapi sürecinin sonunda oğlum çok iyi bir yol kat etti. Artık ekleri kullanıyor, soru cümleleri kuruyor ve çok daha akıcı konuşuyor. Kelime dağarcığımız da çok genişledi. Konuşmamız çok açıldı. İrem hanıma tüm emekleri ve güleryüzü için çok çok teşekkür ederiz.
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Ödevleri düzenli tekrarınız ve değerli yorumlarınız için ben de teşekkür ederim :)
al...
5 yaşındaki oglumuzda sessiz harfleri cikaramama sorunu ile Irem hocamıza oğlumuzu emanet ettik 3 ay icinde oğlumuzdaki değişimin herkes farkına vardı.iyiki gitmişiz, çok tesekkurler Irem hanim.
öz...e
2.5 yasindaki ikizlerimden birinde gecikmis konusma mevcuttu. İrem hanim ilk günden son güne kadar durumu cok aciklayici bir sekilde surdurdu. yaklasik 6 ay öngörülen mezuniyet suremiz 3 ayda tamamlandi :) ikizlerimden sadece biri seans almasina ragmen diger oglum da kurumu ve İrem hanimi cok sevdi. Seans bitimine kadar sunulan imkanlar diger cocugunuzla vakit gecirmeniz icin alan ve oyuncaklar mevcuttu bu da bizim icin avantajdi. İrem hanima ve ekibine bize gosterdikleri ilgi ve özveri icin tesekkur ederiz terapimiz biteli 1 ay olacak ancak cocuklarimin dilinde hergün İrem’e gidelim var :))
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Seanslara ve ödevlere ciddiyetle yaklaşımınız için de ben teşekkür ederim. Oyun oynamaya getirin arada minnoşlarımı :)
Merhabalar İrem hocamla 6 ay önce tanıştık.6 yaşındaki kızım bazı sesleri söyleyemiyordu.Yaptığım araştırmalar sonucunda doktor takviminden fonist dil ve konuşma terapistini buldum.İrem hocayla tanıştık kendisi işinin ehli çocuklara yaklaşımı,ilgisi muhteşem di.Çok memnun kaldık.Kızım çok severek ve isteyerek derslere katıldı.Kızımım konuşması muhteşem şekilde düzeldi önceden konuşmaları hiç anlaşılmıyordu şimdi harika konuşuyor.Herkese tavsiye ediyorum biz çok memnun kaldık.İrem hocaya çok teşekkür ediyorum.
z....ç
İrem hocamızı yaklaşık 1.5 sene önce tanıdık. 2 harf diye gittiğimiz randevu da 8 harfin olmadığını öğrendik. İrem hocam muhteşem bir insan Güler yüzü tatlı dili en önemlisi göstermiş olduğu sabri her şeye yeterdi. Özelikle S ve Z sesi asla yoktu kızım da ve açıkçası çıkaracağını da düşünmüyordum ama İrem hocamiz ne mi yaptı ilk derste bile olymmayan sesi çıkartmaya başladı, Isın de gerçekten çok profesyonel. Düşünen varsa çocuğunuz ya da kendiniz ya da yakınınız için gozu kapalı gidebilirsiniz. Teşekkürler İrem hocam emeğinize sağlık. İyi ki sizi tanıma fırsatımız oldu.
Uzm. Dkt. İrem Akkaya
Teşekkür ederim. İyi ki ben de sizin gibi değerli insanları tanıma fırsatı buldum :)
İrem Akkaya isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?İrem Akkaya, Dil ve Konuşma Terapisi. Size İrem Akkaya tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Oyun Terapisi, Randevu, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Aksan ve Şive Etkilerini Azaltmaya Yönelik Terapi, Aprakside Konuşma Terapisi, Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Fonolojik Bozukluk Terapisi, Gecikmiş Konuşma Terapisi, Hızlı Bozuk Konuşma Terapisi, İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi.
İrem Akkaya adresi nerede?İrem Akkaya şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Fatih mh İstanbul cd Cevher Sk. NO:6, Büyükçekmece İstanbul
- Cumhuriyet mahallesi güverte sokak no 9 Değirmen altı Tekirdağ
Adresine gitmek zorunda kalmadan İrem Akkaya isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda İrem Akkaya online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda İrem Akkaya isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?İrem Akkaya, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
İrem Akkaya hangi dilleri konuşuyor?İrem Akkaya ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
İrem Akkaya isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?İrem Akkaya bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan İrem Akkaya ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar İrem Akkaya hakkında ne düşünüyor?Toplam 42 hasta / danışan, İrem Akkaya hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Gecikmiş Dil ve Konuşma
İstanbul Konuşma Sesi Bozuklukları
İstanbul Akıcılık Bozuklukları
İstanbul Dil ve Konuşma Bozuklukları
İstanbul Artikülasyon Bozukluğu
İstanbul Çocukluk Çağı Apraksisi
İstanbul Fonolojik Bozukluklar
İstanbul Disleksi (Okuma Bozukluğu)
İstanbul Yarık Dudak-Damağa Bağlı Olarak Ortaya Çıkan Konuşma Bozuklukları
Daha fazla (15)İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri
İstanbul bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Dil ve konuşma terapistleri