Ben Dyt. İrem İlbakan
2016 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi – Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum.

Mezuniyetimden sonra kalıcı değişikliklerin sadece bir liste yazmakla başlamayacağına olan inancım sebebiyle başka bir bilgi birikimine daha ihtiyacım olduğuna karar verdim ve Yoga Alliance – Yoga Eğitmenlik Eğitimi’ni tamamladım.

Eğitim süreçlerim sonunda Sakura Sağlıklı Yaşam Merkezini kurdum ve 2023 yılına kadar Beslenme Uzmanı ve Yoga Eğitmeni olarak hizmet verdim.

2020 yılı içinde Fonksiyonel Tıp Diyetisyenliği eğitimimi tamamladım. Aynı yıl içinde PNI Europe – PsikoNöroİmmunoloji alanında yüksek eğitim programına da başladım ve 2022 yılında bu programdan mezun oldum.

2023 yılında kendim için bir dönüşüm süreci olan Hindistan seyahatim sonrasında çalışma sistemimi sadece online danışmanlık olacak şekilde güncelledim.

2023 yılından itibaren online olarak SİBO, İBS ve beslenme, Otoimmun Hastalıklar ve Beslenme süreci gibi konulara eşlik ederek danışanlarımla çalışmaya devam ediyorum.

Meslek hayatım süresince birçok kişi ile özel olarak çalıştım. Herkesin kendine özgü bir süreci olduğuna şahitlik ettim ve danışanlarımla her zaman bunu dikkate alarak çalıştım.

Beslenme ve beslenmede zorlandığımız kısımlar, yaşam tarzı değişiklikleri, doğru bildiğimiz yanlışların değişmesi ve bütün bu kısımların süreç içinde konuşuluyor olması benim için oldukça önemli.

‘’Diyet’’ kelimesini duyduğumuzda kafamızda canlanan süreçler yerine herkesin doğrularının ve yapabilirlik seviyelerinin farklı olduğunu biliyorum.
Yaşam koşullarımızı, sağlık süreçlerimizi ve stres koşullarımızı da göz önünde bulundurarak size uygun planlamayı birlikte oluşturabiliriz.

Herhangi bir hastalığınız varsa ve bu süreci nasıl geçireceğiniz konusunda kafası karışık ve yalnız hissediyorsanız,

Motivasyona ve doğru ve yaşam tarzınıza göre sürdürülebilir beslenmenin nasıl olduğunu öğrenmeye ihtiyacınız varsa,

Kendiniz için sürdürülebilir değişiklikler yapmak istiyor ve kendi doğrularınızı öğrenmek istiyorsanız yardımcı olmak için sadece bir tık uzağınızdayım.

Ankara, Çankaya, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Online Diyet

Randevu +35 daha fazla

Aralıklı Oruç Diyeti

Bağışıklık Güçlendirici Diyetler

Fodmap Diyeti

Online Diyet

Dyt. İrem İlbakan

Uzmana kız kardeşim tavsiyesiyle ulaştım. Kilo vermek için gittim. Onunla sağlıklı beslenerek vücudumdaki rahatsızlıklara göre beslenme tarzını belirleyerek sağlıklı bir şekilde kilo verdim. Hayatımda tanıdığım en iyi diyetisyenlerden bir tanesi bence.

K

Ben İrem Hanım'la akrabam aracılığıyla tanıştım. Çok şey denedim kilo vermek için ama üç aşağı beş yukarı hep aynı yerdeydim. İrem Hanım'la tanıştım, yine kilo veremem diye düşünüyordum. İrem Hanım'la 18 kilo verdim. Ben sadece kilo vermedim, sağlıklı beslenmeyi de öğrendim. Proteini, karbonhidratı, sebzeyi nerde ne yiyeceğimi öğrendim. En önemlisi tatlıdan uzaklaşamam dedim, aylarca tatlı yemediğimi fark ettim. Bunları yememek kilo vermek beni gururlandırdı. Annemle tanıştırdım, gelinimizle tanıştırdım, bunlara da yardımcı oldu.

İrem Hanım'la birçok otoimmün hastalığımdan dolayı hayatım altüst olmuş bir durumdayken diyetisyen arayışı içindeyken sosyal medyadan görüp tanıştım ve hayatımın dönüm noktası oldu diyebilirim. Hazırladığı beslenme listemden mi bahsedeyim, yoksa güler yüzü ve samimiyetiyle psikolojik rahatlığından mı? Crohn hastasıyım ve 6 ayın sonunda kontrol kolonoskopimde bağırsak yaralarımda ciddi anlamda düzelme görüldü, verdiğim 20 kiloyu da söylemiyorum bile. İrem Hanım gibi işini iyi yapan uzmanların çoğalmasını diliyorum.

Histamin hassasiyeti ve şişkinlik sebebiyle başvurdum. Süreç boyunca yaklaşık 17 kilo verdim. Bu kiloları yıllardır veremiyordum, şişkinliğim kalmadı, ki beni en çok rahatsız eden oydu. Kaşıntılarım vardı hassasiyetten dolayı, onlardan da kurtuldum. İrem Hocam sayesinde. Ben çok zor bir insanım ve belli kalıpları olan yemek alışkanlıklarını değiştirmek istemeyen, ama İrem hocam sabırla bu süreçte bana arkadaşlık etti ve sabırla beni dinledi ve süreçten kopmamam için çok uğraştı. Kullanman gereken ürünleri benim için araştırıp 3-4 farklı seçeneğiyle önüme koydu. İrem Hocam için söylenecek çok şey var ama en önemlisi bence süreçte danışanın kendisiyle empati kurabilmesi ve yol arkadaşlığı yapması. 41 yıllık hayatımda iyi ki tanımışım dediğim çok az insandan biri, iyi ki varsın İrem Hocam.

Ş

İrem Hanım'a bir arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştım. Kendisine gidiş amacım kilo vermekti. 30'larına yaklaşan, polikistik over sendromu ve migreni olan bir kadındım. Kendisiyle 8 ay gibi bir sürede 20 kg verdim ve bunun 16'sı yağ idi. İrem Hanım çok ilgili, pozitif, yargılamayan, ne yaptığını bilen bir diyetisyen. Daima desteğini hissettim. Ayrıca İrem Hanım'ın sürekli kendisini geliştiren, fonksiyonel tıp alanında da bilgili biri olması bir avantajdı. Yalnızca zayıflamak ya da kilo almak gibi sebeplerle değil, özellikle bazı hastalıkların varlığında beslenme düzeni oluşturmak ve takibini yapmak için destek alınabilecek bir uzman. Ondan çok şey öğrendim ve öğrendiklerimin hayatımda kalıcı etkileri oldu. Bir diyetisyen desteği almayı düşünüyorsanız kesinlikle İrem Hanım'ı tavsiye ederim. İyi ki yolumuz kesişmiş.

İrem Hanım'a beni doktorum yönlendirdi. Tedavide, tedavinin gidişatında cevap alamadığımız noktalarda bana çok faydası dokundu. Çok dikkatli ve hayat dolu bir şekilde mesleğini severek yapıyor. Diyetleri, hayatıma uyarlama şekli harikaydı. Mesleği konusunda muazzam bilgi var ve kendisini çok geliştirmiş. En güzeli de çalışma yöntemiyle, hayatımda kalıcı ve sürdürülebilir bir beslenme şekli oturdu. Semptomlarımda ciddi düzeyde azalma oldu.

İrem Hanım'a sosyal medya üzerinden ulaşmıştım. Sezgisel ve bütüncül şekilde yaklaştığı için yemekle bağımın düzelmesi amacıyla başvurdum. İrem Hanım'la sürecim diğer diyet sektörünün aksine yemekle olan bağın nasıl olduğu, yeme ataklarında nasıl bir yol izleyeceğimi, multivitamin takviyeleri ile insülin direncimi kırdım.
Çevremdekilere kesinlikle tavsiye ediyorum. Alışılmışın dışında biri.

Dyt. İrem Hanım'ı sosyal medya aracılığıyla buldum. Hem kilo vermek hem de sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ama en önemlisi bunu yaşam tarzı haline getirmek için başvurdum. Çünkü benim için klasik diyet listeleri ve menüleri uzun vadede sıkıcı oluyor, devam ettiremiyordum. İrem Hanıma yaklaşık bir yıl devam ettim. Onda en sevdiğim şey klasik diyet listeleri ve miktarları vermeyişi oldu. Kendisi denediği farklı tariflerini danışanlarına veren biri. Sıkmadan keyifle farklı sağlıklı tariflerle istediğim kiloya gelmemi sağladı. Süreç bittikten sonra kilomu koruyabildim çünkü hayat boyu uygulanabilir bilgiler, tarifler, püf noktalar öğrendim ondan. İyi ki yolum onunla kesişmiş.

İrem Hanım'a öneri üzerine ulaştım. Doğru beslenme ve kilo kontrolü için başvurdum. Danışmanlığım başladığından beri tüm hastalıklara hakimdi ve yönlendirmesinden çok memnun kaldım. Kişisel takibi oldukça kontrollüydü. Haşimoto hastalığımın ilerlemesini engellememe yardımcı oldu. Herkese tavsiye edebilirim. Mükemmel bir uzman.