Travma Terapisi
Aile Danışmanlığı Randevusu
Türkmen mahallesi Hakan Oğuzkaan Caddesi Bilici Sitesi No.60 A1 blok daire 3, Aydın
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Kent EGY Testi
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Kamelya Altungun, Kuşadası
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuklarda Yeme Problemleri
Ön Görüşme
Şema Terapi
Kamelya Altungun, Kuşadası
Lisans eğitimi sırasında Kuşadası Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde yaptığı staj sayesinde AMATEM ve poliklinik başta olmak üzere birçok serviste bulunarak, gözlemler ve çeşitli görüşmeler yapmıştır. MMPI (Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri), D2 Dikkat Testi ,BENDER-GESTALT Görsel Motor Algılama Testi, AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri), WISC-R Zeka Ölçeği gibi testlerinin uygulanması ve raporlanması hakkında da birçok uzman psikolog ve psikiyatristten bilgiler edinmiş ve yaptığı uygulamalar üzerinden süpervizyon alabilmiştir. Lisans eğitimi boyunca bir çok staj yapmıştır ve bu stajlarda Sanat Terapisi, çocuk-ergen ve aile çalışmaları gibi alanlarda uzmanları gözlemleme ve eğitimler alma fırsatı yakalamıştır. 2018 yılında İyilik Atölyesinde gönüllü olarak projeler düzenlemiş ve otizmli bireyler ile çalışma fırsatı yakalamıştır. Daha sonra Kuşadası ve Söke'de çeşitli anaokullarında psikolog olarak normal gelişim gösteren çocuklar, aileleri ve eğitim kadrolarına psikolojik destek sağlamıştır. Çocuklarla çalışırken aileye verilen desteğin çok değerli olduğuna inandığı için Aile Danışmanlığı eğitimini ve süpervizyonlarını tamamlamış ve Aile Danışmanı unvanı almıştır. Şuanda çocuk, ergen ve aile odaklı Kuşadası ve İzmir'de psikolojik destek hizmeti vermektedir.
3- 12 yaş arası çocuklarla çalışırken çocukları tanıların ve etiketlerin ötesinde gördüğü bir yaklaşım kullanmaya çalışır. Çocukların kendini iyileştirme yetisine ve gücüne inanarak, ihtiyaçlarını görerek ve aile ile bir ekip olarak çalışır. Deneyimsel oyun terapisi ile oyunun bilinç dışı gücünden yararlanır ve çocukların iyileşme süreçlerine eşlik eder.
Anne babalara ve anne baba adaylarına ebeveynlik süreçlerinde bağ odaklı ve doğal ebeveynlik yaklaşımlarıyla destek olur. Her ailenin biricik olduğuna inanan bir yerden, korkutmadan, eleştirmeden yargılamadan danışmanlık verir.
EĞTİMLER
Aile Danışmanlığı Eğitimi - Uzman Psikolog Sibel Cesur Akyunak
Deneyimsel Oyun Terapisi 2. Düzey -Nilüfer Devecigil & Dr. Byron Norton
Deneyimsel Oyun Terapisi 1. Düzey -Nilüfer Devecigil & Dr. Byron Norton
Ulusal Çocuk Ergen Şema Terapi Eğitimi - Dr. Chrıstof Loose & Dr. Alp Karaosmanoğlu
Anaokulu ve Kreşte Psikologluk Eğitimi - Uzman Psikolog Perihan Şensoy
Okul Öncesi Dönemde Oryantasyon Eğitimi - Psikolog Zehra Hilal Göksu
BDT Yönelimli Sınav Kaygısı Eğitimi - Uzman Psikolog İzel Güleç Karpuzoğlu
Çocuklarda Sağlıklı Sınır Koyma ve Duygu Regülasyonu Eğitimi - Özlem Ilgaz
Wisc-r Wechsler ölçeği Eğitimi - Uzman Psikolog Yusuf Aslan
Çocuk Testleri Eğitimi - RSD (Ruh Sağlığı Derneği)
Tuvalet Geçiş Dönemi - Nilüfer Devecigil
Çocuklar ve Duyguları
Polyvagal Teorinin Mimarı Dr. Stephen Porges İle Polyvagal Teori
Christa Santangelo ile Ergenlik Üzerine
İlişki Ustaları: Mutlu İlişkinin Formulü
Eda Arduman PACT Yaklaşımı ile "Çocuk Üzerinden Çatışan Çiftlerle Çalışma"
Hangi Konularda Çocuk-Ergen Danışmanlığı ve Oyun Terapisinden Faydalanabilirsiniz?
Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Dürtüsellik
Depresyon
Kaygı Bozuklukları
Davranım Bozukluğu
Sosyal Kaygı
Çocuklarda Kaygı ve Korkular
Tuvalet Alışkanlığı Kazanımı
Enürezis (Alt Islatma) / Enkoprezis (Kaka Tutma- Yapma Zorlukları)
Beslenme ve Uyku Problemleri
Çocukluk Çağı Travmaları (Cinsel, Fiziksel, Duygusal)
Okula Başlama, Okul Korkusu, Ayrılma Kaygısı
Saldırganlık, Zorbalık, Öfke Problemleri
Geçiş Dönemleri (meme, tuvalet ve uyku)
ha...r
3,5 yaşında oğlum var ve 1,5 yaşındaki kardeşiyle kreşe gidiyorlardı. Oğlumun şiddet göstergeleri ve iletişim kurmaya kapalılığı vardı. Kamelya hanım ile çalışmaya başladığımızdan bu yana bu problemlerimiz kalmadı sadece birazcık daha özgüven çalışıyoruz. Herşey için çok çok minnettarız tatlı doktorumuz
n....)
Çocuğum için 2 aydır görüşme sağlıyorum ve çok iyi geldi. Kamelya Hanım'dan çok memnunum. Oğlum hırçındı, tam konuşamıyordu. Oyun kurmaya, konuşmaya başladı. Kamelya Hanım sayesinde hırçınlığı, hareketliliği biraz durdu. Kendisi uzman olarak dalında iyi bir uzman. Daha öncesinde görüşme sağladığım uzmana göre daha iyi. Çocukların dilinde anlayabilen bir insan. Oğlum genellikle çoğu insana yaklaşmaz ama çocuğum dahi kendisini sevdi.
y....)
Kamelya Hanım'la çalıştık. Oğlum çok hareketli olduğu için oyun terapisinde sıkıldı. Kendisi çok yardımcı oldu. Kamelya Hanım profesyonel birisi. Oğlumun gittiği kreşte de belli bir dönem beraber olmuştuk. O süreçte de güzel gözlem ve yorumları vardı. Ben de terapilerine giriyordum gayet başarılıydı.
Eşim ve ben yeni ebeveynler olmamızdan kaynaklı sıklıkla çocuk üzerindeki davranışlarımız hakkında kendi ilişkimizd yansıyan sorunlar yaşıyorduk. Çocuk yetiştirmenin zorluğunu unuttuğumuz noktada Kamelya Hanım bizlere inanılmaz yardımlarıyla hem çocuğumuza hem de kendimize olan davranışlarımızı komtrol altına almayı öğretti. Bu konuda kendisinden aldığımız destek ile hem daha iyi birer ebeveyn olduk hem de evladımıza daha doğru aktarımlar yapmayı öğrenerek onun da davranışlarına ve gelişimine katkı sağladık.
e...
Kamelya Hanım'la arkadaşımızın tavsiye ve önerisi üzerine tanıştım. Çocuğumuz okula uyum sağlayamıyordu ve okuldan çok şikayet alıyorduk...Kamelya Hanım ebeveynler olarak bize çok şeyler öğretti. Yaklaşık iki yıldır süren iletişimimiz var, Bize başka yönden bakmamızı gösterdi, iyi ki Kamelya Hanım benim, eşimin ve oğlumuzun karşısına çıkmış. Tane tane her şeyi anlatması, önemsediğini, çocuğumuza değer verdiğini ve hep güler yüzlü oluşu en beğendiğim özellikleri. Bu özellikleri nedeniyle tavsiye edebileceğim bir uzman.
b...
Kamelya Hanım'a bir tanıdığım sayesinde ulaştım. Oğlumun dikkat eksikliği ve hiperaktivite sorunu vardı. Kamelya Hanım bu konuda çok yardımcı oldu onun sayesinde bu sorunla çok daha rahat başa çıkabiliyoruz. Gerek oğlumla kurduğu iletişim gerek bu sorunu bana aktarışı ve yönlendirmesi hem çok içten hem çok profesyoneldi. Oldukça sabırlıydı. Kamelya Hanım'ı bu konuda gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
m...
Kamelya Hanım'a Doktorumuz yönlendirdi. Kızımız okula başladıktan sonra kabuslar görmeye, korkmaya başladı. Kızımız çok korkmasına bizden ayrılamamasına rağmen sabırla ilerledik bizi hep bilgilendirdi rahatlattı. Uzmanımız da en beğendiğiniz özellik Güler yüzlü ve çocukların dilinden çok iyi anlıyor bence. Bize çok iyi geldi tabii ki tavsiye ediyorum.
a...
Kamelya Hanım'a arkadaşımın önerisiyle başladım. Küçük kızımın öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği olduğu endişesiyle seanslarımıza başladık. Kamelya Hanım hem eşimle benim endişelerimizi giderdi hem de kızıma deneyimsel oyun terapisiyle yardımcı oldu. İnanılmaz kibar ve işinde iyi bir psikolog. Süreci beraber uyum içerisinde devam ettiriyoruz çok güzel yol katettik. Gönül rahatlığıyla tüm annelere öneriyorum
k...
Kamelya Hanım'a internet üzerinden ulaşım sağladım. Kamelya Hanım'a sınav kaygılarım ve güven sorunum ile ilgili başvuru yaptık ailem ile birlikte. Kamelya Hanım ile gecen süre verimliydi bende kendimi hazır hissettiğim için yaşadığım kaygıları daha hızlı şekilde çözme aşamasına geldik. Kamelya Hanım'ın en beğendiğim özelliği kendi gibi olması ve bana gerçekten kendimi güvemde hissettirmesi oldu. Çevreme tavsiye ederim
s...
Kamelya Hanım'la bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tanıştım. Anaokulunda çocuğumun öğretmenlerinin görüşüyle gittik Çok içine kapanık ve sessizleşmişti ayrıca tırnaklarını da yemeye başlamıştı. Kamelya Hanım hem okulla olan süreci ve evi çok güzel yönetti çok yardımcı oldu. Kızıma ve ona yaklaşımımda bana çok iyi gelen bakış açıları kazandım. Kızımın ihtiyaçlarını görmemizle bize çok yardımcı oldu ve kızımın sesi artık çok gür çıkıyor kendine güveni geldi. İyi ki tanışmışız Kamelya Hanım'la.Samimi Açıklayıcı işini hakkıyla yapan bir psikolog. Kesinlikle tavsiye ediyorum Ailemize çok iyi geldi.
Kamelya Altungün isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Kamelya Altungün, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Kamelya Altungün tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi.
Kamelya Altungün adresi nerede?Kamelya Altungün şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Türkmen mahallesi Hakan Oğuzkaan Caddesi Bilici Sitesi No.60 A1 blok daire 3 Aydın
- Kültür Mahallesi 1380 Sokak İzmir
Adresine gitmek zorunda kalmadan Kamelya Altungün isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Kamelya Altungün uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Kamelya Altungün isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Kamelya Altungün, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Kamelya Altungün hangi dilleri konuşuyor?Kamelya Altungün ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Kamelya Altungün isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Kamelya Altungün tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Kamelya Altungün hakkında ne düşünüyor?Toplam 10 hasta / danışan, Kamelya Altungün hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Kamelya Altungün hangi sigortaları kabul ediyor?Kamelya Altungün tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.