Psikolog Kardelen Büyü,

Eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi psikoloji bölümünde onur öğrencisi olarak tamamlamıştır. Eğitimi esnasında Göç Araştırmaları Vakfı, Havelsan, Roketsan, Psikoterapist & Psikiyatrist Uzman Dr. Emel Koyuncu Kütük, Rehber Klinik gibi ülkenin prestijli kurumlarında tam zamanlı olarak çalışmıştır. Göç Araştırmaları Vakfı süreci boyunca göç ve göçmenlik psikolojisi üzerine araştırmalar yapmıştır ve yazılar yazmıştır. Havelsan kurumunda “Mühendis Çocuk” projesine katkı sağlayarak depremden etkilenmiş çocuklarla ilgilenmiştir. Roketsan kurumunda geçirdiği süreçte çalışan motivasyonu üzerine çalışmıştır. Psikoterapist & Psikiyatrist Uzman Dr. Emel Koyuncu Kütük’ün kliniğinde danışanların terapi sürecini planlamış ve takip etmiştir. Rehber Klinik deneyimi sayesinde temel düzeyde teorik psikoloji eğitimi almıştır. Bu iş tecrübelerinden yola çıkarak klinik psikoloji, sosyal psikoloji, iş ve örgüt psikolojisi alanlarında deneyim kazanmıştır.

Lisans eğitiminin ardından Bilişsel Davranışçı Terapi Sertifikası, Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Sertifikası, Moxo Sertifikası, Psikoterapide Kullanılan 35 Teknik Sertifikası, Temel Spor Psikolojisi Sertifikası, Temel Sanat Psikolojisi Sertifikası, Afetlerin Psikososyal Etkileri ve Başa Çıkma Yolları Farkındalık Eğitimi Katılım Belgesi, Mindfulness Temelli Terapi Sertifikası, Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği (WISC-4) Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bunlara ek olarak objektif testler eğitimi ve projektif testler eğitimi almıştır.

Yetişkinler ve ergenler ile yoğunlukla depresyon bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, kaygı (anksiyete) bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk ve ilişkili bozukluklar, kişilik bozuklukları, travma ve tetikleyici etkenle ilişkili bozukluklar, bedensel belirti bozuklukları ve ilişkili bozukluklar, uyku-uyanıklık bozuklukları, yıkıcı bozukluklar, dürtü denetimi ve davranım bozuklukları, sınav kaygısı, kayıp ve yas süreci, bipolar ve ilişkili bozukluklar, madde ile ilişkili bozukluklar ve bağımlılık bozuklukları üzerine çalışmaktadır.

İnsan psikolojisinin uçsuz bucaksız sahasında kendini geliştirmek amacıyla eğitimlerine, okumalarına ve araştırmalarına devam ederken danışanlarına bu bilgiler ve geçmiş iş tecrübelerinin ışığında destek olmayı amaçlamaktadır. Bireysel terapi ve çift terapisi için online ve yüz yüze bir şekilde danışanlarla terapi süreci gerçekleştirmektedir.

Objektif Testler: Agte Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Görsel Motor Algılama Testi, Goodenough Harris Bir İnsan Çiz Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Peabody Resim Kelime Eşleştirme Testi, Catell 2-A Zeka Testi, Catell 3-A Zeka Testi, Porterus Labirentleri Testi, D2 Dikkat Testi, Kent Egy, Benton Görsel Bellek Testi, Gessell Gelişim Testi, Kelime Söyleyiş Testi, Burdon Dikkat Testi, Okula Hazırlık Değerlendirme Testi, Frankfurter Dikkat Testi.
Projektif Testler: Children's Apperception Test (C.A.T.), Tematik Algı Testi (T.A.T.), Beier Cümle Tamamlama Testi, Louisa Duss Psikanalitik Hikayeler Testi

Psk. Kardelen Büyü
Muhsin Yazıcıoğlu cad. No: 39 Çukurambar Protokol İş Merkezi A Blok K:16 No:97, Çankaya, Ankara

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 14 yaşındaki çocuklar
Nakit, Banka Havalesi

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi +54 daha fazla

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Aile İçi İletişim Sorunları

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 14 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Muhsin Yazıcıoğlu cad. No: 39 Çukurambar Protokol İş Merkezi A Blok K:16 No:97, Ankara

Konum: Psk. Kardelen Büyü Randevu

Beni kimse anlamıyor, nasıl anlasınlar benim derdimi ben de bilmiyorum, neden bunları yapıyorum, neden her şey hep aynı oluyor, neden üzülen ben oluyorum diyordum. Kardelen Hocamla ilk seansımızda sırf anlaşıldığımı gördüğüm için, benim derdimi anlamamı sağladığı için mutluluktan hüngür hüngür ağladım. Nasıl anladı, nasıl yaptı bilmiyorum. Kimsenin yapamadığını yaptı. Aynı anda hem psikiyatriye hem psikoloğa giderken sadece hocamla devam etme kararı aldım. Benim hayatıma dokundu ve iz bıraktı. Üzülmekten, kötü hissetmekten korkmuyorum. Çünkü ne zaman böyle bir durumda olsam hocam sayesinde daha güçlü çıkıyorum, ders alıyorum. Bana üzülmemeniz için şöyle yapın, şöyle davranın, hatanız şu demedi. Bana buldurdu hatalarımı, nasıl mutlu olacağımı ve üzüntüyü nasıl güce çevireceğimi. Hocamla görüşmek bana tahmin edebileceğimden daha çok şey kattı.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Randevu

Kardelen Hocam’ı geceleri uyuyamadığım bir gün bir psikolog araştırırken bu siteden buldum. 3 aydır geceden sabaha kadar uyku tutmadığı için ne yapacağımı şaşırmıştım. Bir sürü dizi, film bitirmiştim, düşünmediğim kafamda kurmadığım senaryo kalmamıştı. Göz altlarım mosmor olmuştu, sinirim stresim tavan yapmıştı, gün içinde yarı baygın geziyordum, bir şeyleri idrak etmekte zorlanıyordum. Hocam imdadıma yetişti. Önerdiği bir teknik sayesinde birkaç gün sonra uyumaya başladım. Aslında uyku yerine başka şeyler yapmayı seçtiğimi gördüm. Uykularımı hocama borçluyum. İyi ki varsınız hocam.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Bireysel Terapi

Kardelen hanımla olan seansımdan sonra sanki tüm yüklerimden arınmış gibi rahatlamış olarak oradan ayrıldım. Çok samimi, pozitif ve yüksek bir enerjiye sahip. Bana kendimi tanımam ve rahatlamam için yaptığı telkinler sayesinde kendimi şu an daha mutlu hissediyorum. Seanslara devam edeceğim

Konum: Psk. Kardelen Büyü Normal Randevu

Kardelen Hocam’a depresyondan dolayı okula devam edemediğim bir dönemde rastladım. Okulumu 1 sene uzatmıştım. Okulu bir sene uzatmanın verdiği mutsuzluk ve umutsuzlukla daha da kötüye gittim. Arkadaşlarım mezun olurken iş ararken ben hala okula gidiyordum. Kendini eksik, yetersiz, değersiz ve hayatı kaçırıyor gibi hissediyordum. Ailemin okulu bitirmem konusundaki baskısına da katlanamıyordum.Beni dipte buldu hocam ve oradan çıkmama yardım etti. Her hafta seansta konuştuklarımız üzerine ödevler belirledik. Hocamın takibi, sabrı ve ödevleri sayesinde okula gitmeye başladım. Hocam bana inandı ben kendime inanmazken.Hocamla önce kendim, dünya ve diğerleri hakkındaki olumsuz düşüncelerimi bulduk daha sonrasında bunların temeline indik ve bu düşüncelerin doğruluğunu sorguladık ardından durumlar bazında yerine alternatif düşünceler koyduk.Meğer ben ne kadar yanlış düşünüyormuşum.Benim gibi düşünen insanlar sadece kendine işkence ediyor.Hocam için ne söylesem az kalır.Hayatımda güneş açtırdı.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Randevu

Şubat depremini yaşamış biri olarak terapiye gitme ihtiyacı duydum. Bunun için gittiğim 4. psikologtu. Depremi sürekli rüyamda görüyordum, sürekli avizeyi izliyordum, uyku problemleri yaşıyordum, hayatta kaldığım için dahi suçluluk yaşıyordum, duygularımı hissedemiyordum. Terapi başladığından beri Kardelen hocam o kadar ilgi ve alakalıydı ki kendimi toparlamam düşündüğümden basit oldu. Şimdiki ben ile 6 ay önceki ben arasında uçurum var. Mesleğini severek yapan biri. Önceliğinin danışanları olduğunu ilgisinden, takibinden, ödevlerinden, öğrettiği tekniklerden görebiliyorum. Başta anlattıklarım yük oluyordu bana artık anlattıkça atıyorum o yükü. Önerdiği kitaplar sayesinde kitap okuma alışkanlığı da edinerek kendime bir şeyler kattım. Mesajlarıma dahi dönüş yapması, uzun uzun anlatması, konuşması beni güvende hissettirdi. Ailemden biri olsaydı keşke hocam. Sürekli konuşurdum onunla.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Randevu

Hocama panik ataklarımdan muzdarip bir şekilde gittim. Bana ve rahatsızlığıma oldukça gerçekçi yaklaştı. Nedenlerini bulduk, tetikleyicileri bulduk, panik atak anlarında neler yapmam gerektiğiyle alakalı beraber egzersizler yaptık. Çarpıntı, terleme, titreme, nefes darlığı, sanki yaşayan ben değilmişim de her şeyi dışarıdan film izler gibi izliyormuşum hissini, baş dönmelerimi, bayılma hissimi ve uyuşmalarımı kontrol edebilmeyi öğrendim. Panik atak yaşamak zor ama bittikten sonra insanın üzerinde ve vücudunda bıraktığı etkiler de çok zor. Giderek panik atağım azaldı. Hocam sığınacağım limanım oldu.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Randevu

Kardelen Hanıma üniversite sınavına girecek olan kızımı götürüyoruz. Kızım çok çalışmasına rağmen denemelerine girerken elleri titriyor başı dönüyordu. Bu halini gördükçe denemelere göndermiyorduk. Üniversite sınavına giremeyeceğini düşünüyorduk. Şu an kızım denemelere girebiliyor. Çokta başarılı. Üniversite sınavına girmeye hazır.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Bireysel Terapi

Kardelen hocamla geçirdiğim süreçten oldukça memnun kalarak ayrıldım. Kendisiyle iletişimimiz oldukça rahat ve huzur vericiydi. Kendimi anlamam da günlük yaşantımda karşılaştığım duygusal zorluklarla ve kaygılarımla başetmem de daha sağlıklı düşünce yollarını bulmamda bana destek oldu. Hayatımı zorlaştıran obsesyonlarım vardı. Obsesyonlarımın bitmesiyle aile ve arkadaşlık ilişkilerim de düzeldi. Gün içinde bir şey yapmadan obsesyonlarımdan dolayı yorgun düşüyordum. Artık gün içinde dinç hissediyorum ve yapmak isteyip yapamadığım her şeyi yapıyorum. İyi ki yollarımız kesişti.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Normal Randevu

Yalnız birisiydim. Kimseyle konuşamıyor, tanışamıyordum. İş yerinde yıllardır tanıdığım insanlarla bile konuşurken zorlanıyordum, utanıyordum. Bunlardan dolayı kötü şeyler yapmayı düşünüyordum. Terapiyle beraber önce iş yerinde insanlarla konuşmaya başladım. Hali hazırda yeni insanlarla tanışmayı deniyorum. Artık yalnız hissetmiyorum.

Konum: Psk. Kardelen Büyü Randevu

Kızımı götürüyorum daha başlangıç olmasına rağmen belirgin bir gelişme yaşadık. Kızım ile arkadaş gibi ... Bizde çok rahatladık. Çok daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz