Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit, Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +28 daha fazla

Uzm. Kl. Psk. Kenan Turan

Uzman Klinik Psikolog Kenan TURAN Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik lisans programından ve İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans (tezli) programından mezun olmuştur. 16 yıldır resmi ve özel kurumlarda psikolojik danışma hizmeti vermektedir.

Psikoterapi Enstitüsü’nün bütüncül psikoterapi eğitiminin birer yıl süren teorik, formülasyon, süpervizyon ve son yıl modüler eğitimlerinin olduğu 4 yıllık sürecini başarıyla tamamlamıştır. 2023 yılı Kasım ayında eğitmen kadrosuna dahil olduğu Psikoterapi Enstitüsü’nde dersler vermektedir.

Aktarım Odaklı Psikoterapi, Psikanalitik Psikoterapilerde Masterson Yaklaşımı, Süresi Sınırlı Dinamik Psikoterapi, Duygu Odaklı Bireysel Terapi (1. ve 2. Düzey), Duygu Odaklı Çift Terapisi (1. ve 2. düzey), Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunun Tanı ve Tedavisi (1. ve 2. düzey) ve EMDR eğitimlerini de tamamlamış bulunmaktadır.

Aldığı Eğitimler:

İstanbul Aydın Üniversitesi “Klinik Psikoloji” Yüksek Lisans Eğitimi.
Hacettepe Üniversitesi “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik” Lisans Eğitimi.
Bütüncül Psikoterapi Eğitimi (Teorik Aşaması – 1 yıl – 288 Saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş – Psikoterapi Enstitüsü)
Bütüncül Psikoterapi Eğitimi (Formülasyon Aşaması – 1 yıl – 288 Saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş – Psikoterapi Enstitüsü)
Bütüncül Psikoterapi Eğitimi (Süpervizyon Aşaması – 1 yıl – 288 Saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş – Psikoterapi Enstitüsü)
Aktarım Odaklı Psikoterapi Eğitimi (3 ay – 72 saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş)
Psikanalitik Psikoterapilerde Masterson Yaklaşımı Eğitimi (3 ay – 72 saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş)
Süresi Sınırlı Dinamik Psikoterapi Eğitimi (3 ay – 72 saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş)
Bütüncül Rüya Yorumlama Eğitimi (3 ay – 72 saat) (Uzm. Dr. Tahir Özakkaş)
Duygu Odaklı Bireysel Terapi Eğitimi (DOÇAT – Dr. Senem Zeytinoğlu)
Duygu Odaklı Bireysel Terapi 2. Düzey Eğitimi (DOÇAT – Dr. Senem Zeytinoğlu)
Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi (DOÇAT – Dr. Senem Zeytinoğlu)
Duygu Odaklı Çift Terapisi 2. Düzey Eğitimi (DOÇAT – Dr. Senem Zeytinoğlu)
Psikanalitik Çift Terapisinde Temel Kavram ve Beceriler (Mary Morgan)
EMDR (Göz Hareketleri İle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) 1. Düzey Temel Eğitimi (Emre Konuk – Davranış Bilimleri Enstitüsü)
Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunun Tanı ve Tedavisi 1. Düzey Eğitimi (Prof. Dr. Medaim Yanık)
Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunun Tanı ve Tedavisi (Müdahale Teknikleri) 2. Düzey Eğitimi (Prof. Dr. Medaim Yanık)
Kayıp – Yas Terapisi ve Müdahale Teknikleri Eğitimi (Dr. Timur Harzadın)
Ergen Psikoterapisi Eğitimi (Süreç Akademi)
Güdülenme Sistemleri ve Öznelerarasılık Atölye Çalışması (Prof. Dr. J. Lichtenberg)
Aile Danışmanlığı Eğitimi (Ademer Eğitim Kurumları – 464 Saat)
Moxo Dikkat Testi Eğitimi (Moxo Türkiye)
Çocuklarda Davranış Bozuklukları ve Çözüm Teknikleri Eğitimi
Risk Altındaki Çocuklara Yaklaşım Eğitimi
Çocuk İstismar ve İhmalinin Önlenmesi Eğitimi (Çocuk İstismar ve İhmalini Önleme Derneği)

Üye Olduğu Yerli ve Yabancı Kuruluşlar:

EMDR Derneği
Psikoterapi Enstitüsü Derneği
SEPI (Psikoterapide Bütünleşme Araştırmaları Birliği)
DOÇAT (Duygu Odaklı Birey, Çift ve Aile Terapileri Derneği)
ICEEFT (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy)
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Kastamonu Şubesi Kurucu Başkanı)

Çalışma Alanları:

Yetişkin Danışmanlığı
Çift Danışmanlığı
Emdr
Süpervizyon (Bireysel ve Grup)
Eğitim – Seminer

Bilimsel Faaliyetler:

“Narsisistik Kişilik Bozukluğu Ve Psikodinamik Alt Tipleri” (Türkiye Bütüncül Psikoterapi Dergisi’nde yayımlanmıştır)
“Panik Bozukluğu Tanısı Almış Bireylerin Erken Dönem Nesne İlişkilerinin Ayrılma Bireyleşme Süreçleri İle İlişkisi” konulu yüksek lisans tezi.
7. Ulusal Bütüncül Psikoterapi Kongresi (Bilim Kurulu Üyesi – Konferans: Panik Bozukluğu’nun Erken Dönem Nesne İlişkileri ve Ayrılma Bireyleşme Süreçleri İle İlişkisi)
6. Ulusal Bütüncül Psikoterapi Kongresi (Oturum Başkanı – Katılımcı)
5. Ulusal Bütüncül Psikoterapi Kongresi (Bilim Kurulu Üyesi – Katılımcı)
Terapötik İttifak Sempozyumu (Oturum Başkanı – Katılımcı)
Şizoidin Hayatı Sempozyumu (Düzenleme Kurulu Başkanı – Sözlü Bildiri: “Sonsuza Dek Sophie Şiirinin Şizoid Kendilik Açısından Değerlendirilmesi”)
4. Ulusal Bütüncül Psikoterapi Kongresi (Sözlü Bildiri: “Psikanalizde Umudun Doğuşu: Heinz Hartmann”)
Kimlik, Kişilik ve Kendiliğimin Peşinde Ben Sempozyumu (Sözlü Bildiri: “Aynada İskeletini Görmek: Benlik ve Kendilik Kavramlarının Ayrımı”)
21. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi

Verilen Konferanslar, Seminerler, Eğitim Faaliyetleri:

Panik Bozukluğu’nun Erken Dönem Nesne İlişkileri ve Ayrılma Bireyleşme Süreçleri İle İlişkisi (Psikoterapi Enstitüsü Bayramoğlu Şubesi)
Kişilik Bozukluklarında Ayırıcı Tanı (Psikoterapi Enstitüsü Beyoğlu Şubesi)
Duygular ve Psikopatoloji (Psikoterapi Enstitüsü Ankara Şubesi)
Dinamik Psikoterapide Kişilik Bozuklukları İle Çalışmak (Kastamonu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu)
Dinamik Psikoterapinin Kalbi: Aktarım ve Karşı Aktarım (Sophia Psikoloji)
Hasetten Şükrana Duygularımız ve Psikopatoloji İle İlişkisi (Artemis Psikoloji)
Danışanı Ne İyileştirir ? (Öznelerarası Psikoloji)

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Kenan beyle 3 yıl önce anne babama öfke aileme yetişememe yorgunluk çaresizlik tükenmişlik içinde başladım.kendime yaptığım en büyük iyilik hayatımda terapiye başlamak oldu.duygularımı bile tanımakta ifade etmekte zorlanan bi insandım. Şu an duygularımı sınırlarımı biliyorum.geçmişimi kabul ettim geleceğe umutla bakıyorum.ehliyetim olmasına rağmen araba kullanamıyordum.artık tek başıma yolculuk yapıyorum.su korkum vardı yüzemiyordum onuda aştım çok şükür artık yüzüyorum.kendimden bahsederken terapi öncesi ve sonrası bi dönem var hayatımda 42 yaşındayım bu arada hiçbişey için geç değil sadece isteyin inanın…hayatımızı güzelleştirmek elimizde

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Online randevuyu ikili ilişkilerimi düzeltmek adına almaya başladım.Kenan Bey bu konuda gerek şimdiki herek çocukluk dönemindeki vurguları bana göstererek ilerlemem konusunda bana çok yardımcı oldu.Şuan ilişkiler konusunda çok iyi bir yerdeyim .Arkadaşımın tavsiyesi ile başvurdum ve çevremdeki herkese tavsiyede bulunuyorum.İnsan ilişkilerini profesyonel pencereden değerlendirip ilerlemek gerçekten iyi geldi.Bu konuda herkese tavsiye edebileceğim isim kendisi

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Hayatımın en zor geçen günlerinden biriydi terapiye başlamaya karar verdiğimde. Onlarca yıllık geçmişi olan travmalarım, içime atıp göz ardı etmeye çalıştığım duygularım beni çıkılmaz bir hale getirmişti. Günlük hayatımı sürdüremez haldeydim, sadece bu dünyadaki süremin dolmasını bekliyordum. Küçücük bir umut ışığı bile yoktu içimde hayata dair. Şimdi terapiye başladığım ilk güne ve şuana bir bakıyorum da çok yol katettik. Terapiler sayesinde aldığım her nefes daha anlamlı artık. Yaşamdan keyif almaya, en önemlisi kendimi sevmeye ve önemsemeye başladım. Kenan hocanın bana bir sürü katkısı oldu fakat en önemlisi bunlar. Kendime yaptığım en büyük iyilik terapiye başlamaktı. İyi ki başlamışım.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Kenan bey ile 1 yılı aşkındır devam eden terapimin sonuçlarını hayatımda görmeye başladım. Hayatımla ilgili sorguladığım ve zorlandığım bir çok konuda terapilerimiz sayesinde gerçekliğime dönebildim. O zamanlar için korkutucu ve zorlayıcı gelen bir cok konu terapiler sayesinde olağan karşıladığım durumlara dönüştü. Bu durum oldukça rahatlamamı ve hayatın akışında kalmamı sağladı. 1.5 yıl süren ve ara vermek zorunda kaldığım terapi sürecimiz güvenle ilerledi. Kenan beyin sabrı ve objektifliği sayesinde hayata ve sorunlara bakış açım genişledi. Şu anki yaşantım biraz daha akışta ve daha sağlam adımlarla ilerleyebiliyorum çok şükür. Yine zaman zaman çökuşler yaşasamda Kenan bey ile ilerlediğimiz terapi yolculuğunda bambaşka yerlere geldik. Allah sizden razı olsun. Ara vermek zorunda kalmama rağmen yine de ilerledigimizi görmek ve Kenan beyin surec boyunca ve her anda verdiği güven daha sağlıklı ilerlememe fırsat tanıdı. Iyiki tanımışım ve terapi sürecine başlamışım.

P
Konum: Uzm. Kl. Psk. Kenan Turan Psikoloji Randevusu

Çok kötü bi durumda gittiğim randevumdan hafiflemiş olarak çıktım seanslar çok rahat ve samimi geçiyor insan kendini tanımayan cevaplayamadığı hatta kendine hiç sormadığı soruları sormaya başlıyor. İhtiyacı olan herkesin tereddüt etmeden gitmesini tavsiye ederim.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Kenan Turan Dinamik Psikoterapiler

Kenan beye aile içi problemlerimle ilgili danışmaya gelmiştim en başta. Sonrasında seanların devam eden süreçlerinde bu problemlerin yanında İçinde bulunduğum ve hayatımı etkileyen döngülerle karşılaştım. Kendisiyle daha da fark ediyorum. Kenan bey gerçekten size bir ayna gibi yaklaşıyor ve kendinizi görebilmenizi sağlıyor. Objektif ve insani bir taraftan kendinize bakabiliyorsunuz bu çok iyi geldi bana. Hayata karşı farkındalık kazanmak bilinçli bir şekilde yaşamak yani. Şu an disosiyasyonum ,sebepleri ve duygu , düşünüş yoğunluklarım üzerine terapi almaktayım ve kenan bey bu süreci çok profesyonel yönetiyor. Hayata daha rahat tutunmami sağlıyor.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Kenan Turan Psikoloji Randevusu

Ben hep psikiyatri tedavisi alıyordum bi etkisini göremedim. Sonra kenan bey ile tanıştım ve gerçekten hayatım değişti. Önceden çok zor bir hayat geçirirken şuan kenan beyin sayesinde hayatım çok kolay ve daha huzurlu. Ben iyiyim desek bile iyi olmadığımız yerler oluyor ve bu konuda bir uzmandan destek almak gerekiyor. Hepinizin tanışması gereken bir kişi.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Hayatımda hiç beklemediğim bir anda terapi almaya başladım. Arkadaşımın önerisiyle başladığım terapim ilk zamanlar kaygılıyken sonrasında kendimi ifade ettiğim güvende hissettiğim bir süreçte güzel ilerledi.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Kenan Turan Psikoloji Randevusu

Terapiye kısa bir süre önce başladım. Bu kararı vermek benim için kolay olmadı. Eşim araştırmış ve Kenan Hoca ile yollarımız böylelikle kesişmiş oldu. İlk seanslarda neyi nasıl anlatacağımı bilmiyordum konuşmanın çözüm olacağına dair inançlarım da çok kuvvetli değildi. 3. seanstan sonra etkilerini görmeye başladım. İlk zamanlarda sadece dinledi hocam beni şimdi ise beni tanıdığını ve anladığını terapinin bazı yerlerinde söylediği bazı cümlelerle çok net belli ediyor. En önemlisi güven tabi. Küçük bir şehirde yaşadığımız için bunun bilinmesini istemiyoruz. Kenan Hoca bunun hakkını veriyor ve kocaman tabelalarla ben burdayım yerim burası demiyor işini gayet profesyonelce yapıyor. Kendiniz için bir şey yapın ve terapiye başlayın.Pişman olmayacaksınız.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Kenan Turan Psikoloji Randevusu

Sanırım herkes başda benzer süreçleri yaşar. İlk giderken çok endişeli ve stresliydim. Nerden başlarım nasıl konuşurum kendimi açabilir miyim hep aklımda bu tarz sorular vardı. Ama ilk seanstan itibaren bu düşünceler tamamen ortadan kalktı. Bir konudan normal sohbet eder gibi başlayıp nasıl bambaşka bir yerden çıkıyoruz anlamıyorum. Hocam o kadar güzel yönlendiriyor ki bir bakmışsınız konuşulması gereken konuya çoktan gelmişsiniz. İnsanın değişmesi gerçekten zorlayıcı bir süreç ama hocamla bu süreç daha güzel ilerliyor. Seanslara başladığımızdan bu yana kendime çok şey kattığını düşünüyorum