Merhaba, ben Uzman Psikolog / Aile Danışmanı M.Bahadır Çatalay.
Lisans eğitimimi Bölüm 3.sü olarak yerleştiğim Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji Bölümünde 3.38/4 genel akademik not ortalamasıyla 3.5 yılda 2 ayrı alanda Onur öğrencisi olarak tamamladım. Lisans eğitimim süresince ilgi alanlarım (Bilişsel Nöropsikoloji, Nöropsikiyatrik Hastalıklar) doğrultusunda çeşitli projeler yürüttüm. Bunun yanı sıra Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Nöroloji ve Psikiyatri Kliniklerinde, Palyatif Bakım Ünitesinde çok geniş bir skalada klinik stajımı tamamladım. TSSB, Majör Depresyon, OKB, Yeme Bozuklukları, Bipolar Bozukluk, Paranoid/Katatonik Şizofreni ve çeşitli Psikosomatik rahatsızlıklara dair tanı, tedavi gözlemlerim ve MMPI, Wechsler Zeka Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi, MoCA, Mini Mental ve Eğitimsizler için Mini Mental Test, Geriatrik ve Beck Depresyon Envanteri gibi önemli testlerin uygulayıcılığı fırsatım oldu.
Lisans eğitimimi tamamlamamın hemen ardından Ankara Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans programına başladım. Ailede Beslenme Sorunları, Cinsel Sorunlar, Ruhsal ve Davranışsal Sorunlar gibi önemli Lisansüstü müfredat derslerini aldım. Aynı zamanda bu süreçte PPD tarafından düzenlenen “Aile Psikolojisi, Evlilik ve Çift Terapisi, İş ve Çalışma Psikolojisi, Ergenlik Psikolojisi, Çocukta Ruh Sağlığı, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Madde Bağımlılığı” eğitimlerine ve Doç.Dr. Itır Tarı Cömert tarafından verilen “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Psikoterapi” eğitimine ve süpervizyonuna katıldım. BS Psikolojik Danışmanlık Merkezi tarafından verilen MMPI, Beier Cümle Tamamlama, SCL-90 Belirti Tarama Testleri ve Beck Depresyon, Anksiyete, Umutsuzluk, İntihar Envanterleri Uygulayıcı eğitimlerine katıldım. Yüksek Lisans eğitimimi özellikle Lisansüstü eğitim sürecimde odaklandığım “Eşler arası çeşitli uyumsuzluklar ve bunlara bağlı ayrılıklar, boşanma süreci, süreç sonrası eşlerin ve çocukların ilişkileri” konularından dolayı “Parçalanmış Ailenin Çocuğun Psikososyal Gelişimine Etkisi” adlı bitirme çalışmasıyla ve 3.75/4 genel akademik not ortalamasıyla tamamlayarak başarıyla mezun oldum.
Tüm bunlara ek olarak psikoloji bilimini anlaşılabilir ve erişilebilir yapabilme adına 6 senedir düzenli içerik ürettiğim
bloğumda blog yazarlığı yapmaktayım. Bu blogta 2000+ genç bireyin akademik ve eğitim/öğretim harici yaşantılarında kendilerine destek sağlayabilme amaçlı çeşitli etkinlikleri de kendileriyle yürütme şansım oldu. Umuyorum hayat yolunda dokunabildiğimiz her yaşam önce kendi yolunu, ardından bir başka yaşamın yolunu aydınlatacaktır.
Saygı ve sevgilerimle.
Saygı ve sevgilerimle.
Görüşler yakında geliyor
İlk görüşü yazın
Psk. M. Bahadır Çatalay adlı sağlık profesyonelini ziyaret ettiniz mi? Ne düşündüğünüzü paylaşarak, diğer insanlara yardımcı olabilirsiniz.
Görüş ekleSıkça Sorulan Sorular
M. Bahadır Çatalay isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?M. Bahadır Çatalay, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size M. Bahadır Çatalay tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Online Danışmanlık, Online Terapi, Psikoloji Randevusu, Aile Terapisi.
M. Bahadır Çatalay adresi nerede?M. Bahadır Çatalay adresini belirtmedi. M. Bahadır Çatalay yalnızca online danışmanlık hizmeti veriyor (internet üzerinden, uzaktan) veya M. Bahadır Çatalay adresinin tam olarak nerede olduğunu söylememeyi tercih etmiş olabilir.
Adresine gitmek zorunda kalmadan M. Bahadır Çatalay isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda M. Bahadır Çatalay online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
M. Bahadır Çatalay hangi dilleri konuşuyor?M. Bahadır Çatalay ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
M. Bahadır Çatalay isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?M. Bahadır Çatalay bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan M. Bahadır Çatalay ile iletişime geçmenizi öneririz.