Psikoloji · Daha fazla

Ankara 1 adres

Psikolog Maide Sena Tüfekci, Çankaya Üniversitesi’nde Psikoloji (İngilizce) ve İktisat (İngilizce) çift anadal programını tam burslu olarak tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince, TÜBİTAK 1001 projesinde bursiyer olarak görev almış ve Kadın - Erkek Eşitliği Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi çerçevesinde G20 parlamentolarındaki kadın temsilinin etkinliği üzerine analiz çalışmaları yürütmüştür.
Mezuniyet sonrası, Aile Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi gibi alanlarda eğitimler almış ve Pozitif Psikoterapi ekolünde uzmanlaşmak için 5 yıllık eğitim sürecinin ilk yılını tamamlamıştır.
Psikolog Maide Sena Tüfekci, stajlarını Düzakın Psikoloji Merkezi ve Başkent Psikoloji Merkezi'nde yapmış ve bu süreçte psikolojik danışmanlık ve terapi alanlarında geniş bir deneyim edinmiştir. Staj deneyiminin ardından, KoruTera Aile Danışma Merkezi'nde işe alınmış ve burada çocuklar, ergenler, genç yetişkinler ve yetişkinlerle 6 ay süpervizyon eşliğinde seanslarını yürütmüştür.
Psikoterapi sürecinde pozitif psikoterapi ekolünü temel alarak psikodinamik bir yaklaşımı benimseyen Maide Sena Tüfekci, özellikle kaygı bozuklukları, aile içi çatışmalar, ilişki problemleri, depresyon, duygusal farkındalık gibi alanlarda çalışmaktadır.
Seanslarında metaforlar, mizah ve sanat etkinliklerini aktif bir şekilde kullanarak danışanların içsel farkındalık kazanmalarına rehberlik etmektedir. Ayrıca, “yer değiştirme” metodunu sıklıkla kullanarak, danışanlarının farklı bakış açıları geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.
Şu anda da KoruTera Aile Danışma Merkezi'nde, ergen, genç yetişkin ve yetişkinlerle seanslar yürütmektedir.
Mesleki Eğitim ve Sertifikalar:
• Pozitif Psikoterapi Eğitimi (Devam ediyor, 5 yıllık program)
• Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
• Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
• Aile Danışmanlığı Eğitimi
• Oyun Terapisi Eğitimi
• Grup Terapisi Deneyimi: İki yıldır haftada iki gün, Duygusal Okuryazarlık ve Denge Atölyesi gibi çeşitli grup terapisi atölyelerine danışan olarak katılmaktadır. Bu atölyelerde, duygusal farkındalık, duygusal regülasyon ve kişilerarası beceriler gibi konulara yönelik derinlemesine çalışmalar yaparak, kendi içsel dönüşüm sürecini deneyimlemiş ve bu süreçte kazandığı deneyimleri terapi seanslarında danışanlarıyla paylaşmaktadır. Atölyelerde, grup dinamikleri içinde duygularını tanıma, kabul etme ve düzenleme konusunda önemli beceriler kazanmış olup, bu becerileri profesyonel terapi pratiğine entegre etmektedir.
Psikolog Maide Sena Tüfekci, danışanlarına bütüncül ve etik bir yaklaşımla destek sunarak, terapi sürecini bireyin potansiyelini keşfetmesi ve içsel dönüşümünü başlatması için bir yolculuk olarak görmektedir

Yetişkin
Çocuk

Makaleler
Röportaj

• Sigortası olan hastalar

Koru Mah. 2622.Sk. No:1/89, Çankaya, Ankara 06810

• Sigortası olan hastalar

• R

Sena Hanım ile terapi sürecimiz yaklaşık 6 ay önce başladı. Hayatımda hem kişisel açıdan hem de çevresel açıdan yönetemediğim, yönetmekte zorlandığım; hem kendime hem de sosyal çevreme, aileme karşı sınır çizmeyi beceremediğim için donup kaldığım ve adım atamadığım bir dönemdeydim. Hayata atılamıyordum bir türlü. Sena Hanım insan ilişkileri ve kişinin kendisiyle olan iletişimi hakkında gerçekten bilgili ve doğru yönlendirme yapabilen bir psikolog. 6 ay önceki halimle şu ankini karşılaştırdığımda olumlu değişimleri görebiliyorum. Sena Hanım sayesinde bakış açımın sağlıklı bir yöne doğru evrildiğini görebiliyorum. Ailem başta olmak üzere yakınlarım da onlarla olan iletişimimden memnunlar. Sena Hanım'dan memnun kalmamak mümkün değil. İşini severek yapanlardan...

• M

Sürecimiz içerisinde Sena hanım bilgi ve donanımıyla benim kaygı bozuklugum konusunda yardımcı oldu. Aile ilişkilerim ve diğer iliskilerimdeki sorunları belirlememdeki soruları gerçekten benim için yeni bir bakış açısıydı.

• KoruTera Aile Danışma Merkezi  •

• C

Ben ailemle uzun yıllardır olan iletişim problemim için geldim. Genellikle onlarla iletişim kurmamayı tercih ediyordum, kurduğum zamanda ise hep tersliyordum. Bunun bana zarar verdiğini düşünerek Sena Hocama geldim. Odaklandığı tek şey benim sorunlarımdı ve benim sorun diye adlandırdığım şeylerin sorun değil, benim hayatı algılayış biçimim olduğunu öğrenmemi sağladı. Ne anlatırsam anlatayım beni yargılamadan dinlediğini hissettim. 1.5 ayın sonunda sorun olarak adlandırdığım şeylerin değiştiğini hem kendim hem de çevrem fark etti.

• Y

Kendisine hayatımda yolunda gitmeyen, beni üzen ve hayal kırıklığına yol açan olaylar yüzünden başvurdum. Beni koşulsuz dinlemesi ve tarafsız şekilde olanı ifade etmesi en beğendiğim özelliklerindendi. Terapi sürecinde yeniliklere açık olması, farklı etkinlikler kullanarak olaylara farklı bakış açısı ile bakmama yardımcı oldu. Süreç boyunca anlayışlı oluşu, duygularıma ve bana önem verişini oldukça beğendim. Kendimi eskisine göre daha rahat ve mutlu hissediyorum. Hayatımdaki olayların düzene girmesi, insan ilişkilerimde anlaşılıyor olabilmek süreç boyunca aldığım en güzel geri dönüttü.

• Y

Maide hanıma yeme bozukluğum için gelmiştim, seanslarımız çok güzel geçti. 5 Seansta yeme bozukluğum ile ilgili problemlerimi çözdük. Günlük hayattaki problemlerimle ilgili terapi hedeflerine başladık.

• Online Danışmanlık  •

2023 haziran ayında kendisiyle tanıştım. Onunla tanışana kadar yaşadıklarımı, hissettiklerimi tanımadığım birisiyle paylaşabileceğimi düşünmüyordum. Ama sürece başladıktan sonra yavaş yavaş beni rahatlattı, hiçbir şey için zorlamadı ve bana güven verdi. Önümüzdeki ay 1 sene olacak ve Sena Hanımın yardımlarıyla kendimde gözlemleyebildiğim çok fazla olumlu yönde değişim ve gelişim oldu. Bana olan desteği, için hissettiğim için psikoloğum Sena Hanıma sevgilerimi iletiyorum

• I

OKB'yim. Sena Hanımla bu sayede tanıştım. Bir yıldır seans yapıyoruz. Ve kendime, değişimime inanamıyorum. Bana çok yardımcı oldu. Samimi, içten tavrı sayesinde kendimi gizleme gereksinimi duymıyorum. Kimseye anlatamadığım, bazen kendime bile itiraf edemediğim şeyleri kendisine rahatlıkla anlatabiliyorum. Yargılandığımı düşündürmedi hiçbir zaman. Bu zorlu süreci yumuşattı ve inancımı kaybettirmedi.

• Online Danışmanlık  •

• M

anksiyete bozukluğu sebebiyle sena hocayla tanıştım süreçte kendisi her şeyi açıkladı ve adımlarımı atarken güvende olduğumu hissettirdi sürecimde iletişim kurarken çok rahattım 1 yıldır kendisiyle düzenli terapi sürecindeyim kendimde gözlemlediğim gelişmeler olumlu yönde başarılı bir psikolog herkese tavsiye ediyorum

• M

Uzun süredir kendimi tükenmiş hissediyordum. Arkadaşımın önerisi sayesinde Sena hanım ile görüşmelere başladık. Kendisinin ilk andan itibaren güler yüzlü bile olması beni seanslarıma katılmaya itti. Seansların sonunda bana verdiği ödevlerle ilerlemem kolaylaştı sanki. Kendisi ile görüşmelerimiz süresince de aile sistemi ve duygular hakkında çok fazla bilgi sahibi de oldum. Bu duygularımın ihtiyaç ile olan bağlantısını anlamam da şu anda daha iyi hissetmemi sağladı. İyi ki bu sürece Sena hocam ile devam ediyorum.

• Ö

Depresyon ve sosyal anksiyeteyle başa çıkmakta yaşadığım zorlukları anlamak ve bu konuda bana yardımcı olmak için beni dinlediği ve desteklediği için minnettarım. Kendisi, sağladığı rehberlik ve içtenlikle benim için gerçek bir kılavuz oldu. Onunla çalışmak, kendimi daha güçlü ve daha dengeli hissetmemi sağladı. Her seana çıkışında kendimi daha geliştirmiş hissediyorum.

Psk. Maide Sena Tüfekci

Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim. Sizinle beraber bu süreçte ilerlemek benim için de çok değerliydi.