Prof. Dr. Mehmet Eser, 1990 yılı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, şuan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesinde ve VM Medical Park Pendik Hastanesi'nde eğitim-öğretim yapmakta ve hasta kabul etmektedir..

Eğitim ve Uzmanlık
1990 - Tıp eğitimi: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi
1997 - Uzmanlık eğitimi: S.B Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi
2009 - İleri düzey laparoskopi eğitimi: IRCAD Fransa

Deneyim
1990 - 1992 - Zorunlu Hizmet yükümlülüğü: Şırnak İdil Sağlık Ocağı
1997 - 2001 - Çanakkale Biga Devlet Hastanesi - Op Dr.
2001 - 2013 - Kartal Dr Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi- Op Dr.
2013 - 2018 - Kartal Dr Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi-Doç Dr.
2018 - VM Medical Park Pendik

Mesleki Üyelikler
Türk Cerrahi Derneği
İstanbul Meme Hastalıkları Derneği
İstanbul Cerrahi Derneği ( Yönetim kurulu üyeliği )
Anadolu Cerrahi Derneği ( Başkan Yardımcılığı )
Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği

Genel Cerrahi Randevusu

Makaleler
Röportaj

T

Bir ay önce kontrol amacıyla çektirdiğim mamografi sonucunda sağ göğsümde istenmeyen bir kitle olduğunu söylediler. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım, hayatıma bir anda kanser girdi. Nasıl olabilir diye şok oldum. Hemen kız kardeşim, Prof. Dr. Mehmet Eser Hocam’dan bir randevu aldı. İlk görüşmemizde, dağılan psikolojimi toparladı. Çok hızlı bir şekilde emar, biyopsi ve ardından ameliyat sürecine girdik. Hocam ve ekibi, sağlık sigortamın provizyonuna kadar süreci çok sıkı bir şekilde takip etti. Çok başarılı bir ameliyat geçirdim. 1. Evrede yakaladığım meme kanserini Mehmet Hocam sayesinde yenmeyi başardım. Şu anda koruyucu tedavi sürecindeyim. Erken tanı hayat kurtarır. Mehmet Hocam ve ekibi ise bu süreci mükemmel bir şekilde yönetti. Bu hastalıkta doğru adreste olmak çok önemli. İyi ki varsınız hocam. Bu yolculukta yanımda siz varsınız ve sayenizde bu hastalıktan korkmuyorum. Biliyorum ki, sizlerin söylediklerini yaparak korkulacak bir şey yok.

Prof. Dr. Mehmet Eser

Çok teşekkür ederim, güzel sözleriniz için. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle.

Sayın Dr. Mehmet Eser'e onkolog doktorumun tavsiyesi üzerine gittim. Meme kanseri tedavisinde öncelikle kemoterapi aldım, ardından ameliyatım olması gerekiyordu. Mehmet bey ameliyatın tüm sürecini ayrıntılı olarak açıklayarak kafamdaki tüm soruları cevaplamış oldu ve kendimi son derece rahatlamış hissettim. Meme koruyucu cerrahi yapıldı ve bir gece hastane yatışım oldu. Kendisi taburcu olmadan bizzat gelip direni aldı ve muayene etti. Son derece işinin ehli bir hekim ve açıklamaları gayet açık anlaşılır. Güven duyuyorsunuz ve tüm kaygılarınız kısa bir zamanda gidiyor. Ameliyatım ve sonraki süreçte toparlanmam hiç sorun yaşamadan gerçekleşti. Böyle bir hastalıkla mücadele ederken iyi bir doktora denk gelip tedavimi tamamlayabildiğim için çok mutluyum. Mehmet hoca çok kıymetli bir hekim.

Prof. Dr. Mehmet Eser

Göğüste ve sırtta ağrı oluşması sonucu göğüs uzmanına başvurdum. Safra kesesinde polipler tespit edildi ve sonrasında genel cerrahiye yönlendirildim. Aynı hastanede Mehmet Hocama ulaştım. Tedavileri sonucunda operasyon önerdi ve olmam gerektiği kararına vardık. Operasyonu planladık. Mehmet Bey alanında uzman ve başarılı. Operasyonum ve sonrası gayet konforlu geçti. Tavsiye ederim.

Prof. Dr. Mehmet Eser

Prof. Dr. Mehmet Eser hocamızdan, ilgi ve alakasından çok memnun kaldık. Eşimin tiroid ameliyatını yaptı. Her zaman tercih edeceğimiz bir doktordur.

Prof. Dr. Mehmet Eser

Annem meme kanseriydi. Tavsiye üzerine Mehmet Bey'e gittik. Kendisi çok nazik ve her şeyi bize çok güzel anlattı. Meme kanseri ameliyatı yapıldı. Ameliyat çok başarılı geçti ve sonrasında da çok ilgilendi. Eli çok hafif, çok memnun kaldık. Doktorumuz karşımıza çıkan bir mucize gibiydi. Herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir doktor.

Prof. Dr. Mehmet Eser

Prof. Dr. Mehmet Eser Bey'e tavsiye üzerine ulaştık. Eşim meme kanseri tedavisi oldu. Mehmet Bey ameliyatımızı sorunsuz gerçekleştirdi, bizimle çok ilgilendi.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle.

Az yemek yememe rağmen kilo veremiyordum. Bir sürü tahlil tetkikten sonra nodülümün tiroid kanseri olduğunu öğrendim. Ben çok araştırdım, tiroid kanseri ameliyatı yapan tüm doktorların tecrübesini öğrenmek ve sonunda yüz yüze de görüşüp fikir almak istedim. Mehmet Bey çok yoğundu, zor randevu alabildim. 20 gün arayla 2 ameliyat geçirdim. Mehmet Hoca'nın süreçte gösterdiği profesyonel ve sakin tavrı bana doğru yerde olduğumu hissettirdi. Benimle bizzat kendisi ilgilendi, ameliyat sonrası drenin alınması, bandajın sökülmesi gibi beni kaygılandıran her şeyi de kendisi yaptı. Ameliyat çok başarılı geçti, ameliyat sonrası süreci bile ağrısız atlattım. Ben çok fazla soru soran biri olmama rağmen çok anlayışlıydı. Hasta psikolojisini çok iyi bilen bir doktor, 25 Kasım 2024 tarihinde atom tedavisi aldım. Şu an ailemden izoleyim. Atom tedavimde Mehmet Hocam'ın dediği gibi seyrediyor. Tecrübesine güvenin, dilerim o hünerli parmaklarına iğne bile batmaz.

Ş

Her zaman gittiğimiz hastanede tedavi seyrinden memnun kalınca devam ettim. Meme de oluşan kistik durumlarım için gittim. Çok ilgili ve net bilgiler veriyordu, süreci hızlandırdı. Biyopsi sonrası ameliyat tarihi de hızla verildi. İlgili, olumlu bir tavrı vardı beni rahatlattı açıkçası. Hem kendisi hem de asistanları bu süreçte ellerinden geleni yaptılar. Gönül rahatlığıyla hem memnuniyetimi hem de tavsiye ettiğini belirtebilirim.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle.

Ben önce endokrin servisine gitmiştim. Böbreküstü bir kitle olduğunu fark ettiler. Endokrin servisi sayesinde genel cerrahtan Mehmet Hoca’ya yönlendirildim. Mehmet Hoca'yla bu vesileyle tanışmış oldum. Endokrin tahlil sonuçlarım temize çıkmıştı, fakat kitle boyutunun 6 cm çıkması ileride kötü huylu bir tümör dönüşmemesi için ameliyat olmam gerektiği söylendi. Ameliyatımı oldum, bu süreçte Mehmet Hoca ve ekibinden çok memnun kaldım. Ameliyatım çok başarılı geçti, istediğim her zaman asistanı ve Mehmet Hoca'ya ulaşmak ayrıca çok güzeldi. Kesinlikle herkes tavsiye edebileceğim bir ekip. Mehmet Hoca hastalarına karşı çok cana yakın ve babacan biri. Bu da hasta için son derece önemli bir şey. Bu yüzden çok doğru bir karar verdiğimi bir kez daha belirtmek isterim.

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle.

Doktoruma tavsiye üzerine ulaştım. Meme kanseri tedavisi aldım, doktorumuzdan çok memnun kaldım. Ameliyatım güzel geçti.