Barrow Neurological Institute, Phoenix Arizona USA’da Biomechanic Research Fellow olarak Omurga Biyomekaniği konusunda çalışmalar yapmıştır.
Prof.Dr.Mehmet Şenoğlu 1972 yılında Adana’da doğmuştur. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiştir. 1997 yılında başladığı hekimlik mesleğinde 11 ay Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören Köyü’nde Pratisyen hekim olarak çalışmıştır. 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde uzmanlık eğitimine başlamıştır. İhtisas sonrası 2004 yılında KSÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde Kurucu Öğretim Üyesi olarak Yard. Doç. Dr Kadrosunda göreve başlamıştır. 2006-2007 yıllarında Barrow Neurological Institute, Phoenix Arizona USA’de Biomechanic Research Fellow olarak 1 yıl boyunca çalışmış. 2010 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalında görevlendirilmiştir. 2011 yılında Doçent olmuştur. 2013 yılında Tepecik EAH da Eğitim Görevlisi olarak Sağlık Bakanlığı kadrosuna atanmıştır. 2020 yılında Profesör kadrosuna geçmiştir.
51 adet yurtdışı, 17 adet yurtiçi yayını, 31 adet yurtdışı ve 87 adet yurtiçi bildirisi bulunmaktadır. Yayınlarına google scholar da 1157 kez, Web of science da 512 alıntı yapılmıştır. Tarafına ait H endeksi google scholar da 16, Web of science de 12 olarak hesaplanmıştır.
İlgi Alanları;
Uyanık Cerrahi ile Beyin Tümörü Cerrahisi
Endoskopik Endonazal Hipofiz Cerrahisi (Kapalı Hipofiz Ameliyatı)
Mikrocerrahi ile Arka Çukur Tümörleri ve Kafatabanı Cerrahisi
Ultrason Rehberli Beyin ve Omurga Tümörleri Mikrocerrahi Ameliyatları
Mikro-diskektomi ile Bel Fıtığı ve Boyun Fıtığı Ameliyatları
Vidasız Dar Kanal Ameliyatı (Mikrocerrahi Teknikle Unilateral Yaklaşımla Bilateral Dekompresyon Ameiyatı)
Minimal İnvaziv Yaklaşımla Omurga Cerrahisi

Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi

Ağrı Pompası

T
Telefon numarası doğrulandı
Konum: Medicana International İzmir Hastanesi...daha fazla • Bel Fıtığı Ameliyatı daha az

Bundan 1 ay önce bel fıtığının bacağıma vurması sebebi ile gittiğim Değerli Hocam, bana mikrocerrahi yöntemi ile bel fıtığı ameliyatı önerdi asla çekinmeden ameliyatımı oldum ve cok memnun kaldım. Aynı gün yürümeye başladım. Bu ameliyatı olmak isteyen hastaların Hocamıza sonsuz güvenmesini tavsiye ediyorum.
Mehmet Şenoğlu Hocam ilginize minnettarim...

Ö
Telefon numarası doğrulandı

Sn.Mehmet Bey’e 10 Ocak 2025 tarihinde ilk görüşme için gitmiştim.Çocukluğumdan beri doktor ve hastane fobim var bu konudaki tüm hassasiyetleri kendisinede ilettim.1 yıl önce başka bir doktor hocamız tarafından konulmuş olan bel fıtığı şikayetim artık sağ bacağıma ve kalçama çok ciddi anlamda ağrı yapıyordu.Bu nedenle oturamıyorum,yürüyemiyorum,yatamıyordumda.Mehmet bey beni hemen MR’a yönledirdi ve fıtığın büyüklüğünden dolayı ameliyat kararı verildi.Keske 1 yıl öncesindede Mehmet beye gelmiş olsaydım.Kendisinin pozitif ve profesyonel yaklaşımı karşısında ameliyat oldum.Bacağımdaki ve kalçamdaki ağrılar ameliyat sonrasında hemen geçti.Benim doktor fobim varken hiç bu kadar kusursuz bir süreç geçireceğimi düşünmemiştim.Pansumanım dahil olmak herşeyiyle ve güler yüzüyle birebir hocamın kendisi ilgilendi.Kendisine ve ekip arkadaşlarına sonsuz minnettarım.

Telefon numarası doğrulandı

31 Ocak tarihinde bel fıtığından ameliyatımı oldum Mehmet hocaya. Şuan 3.haftadayım ve iyileşme sürecim gayet güzel devam ediyor. Hiç bir ağrım sızım da kalmadı. Hocamız ne diyorsa harfiyen yapın ve güvenin. Ameliyat derse de asla korkacak bir şey yok sağ olsun hocamıza. Söylenecek fazla da bir şey yok. Hastane şartları da fevkalade.

Telefon numarası doğrulandı
Konum: Medicana International İzmir Hastanesi...daha fazla • Boyun Fıtığı Ameliyatı daha az

Boyun fıtığı rahatsızlığım nedeniyle Prof.Dr. Mehmet Şenoğlu Beyefendi ve ekibiyle tanıştım. Kendisi son derece ilgili, güler yüzlü ve alanında uzman bir doktor. Ameliyat sürecim boyunca her aşamada detaylı bilgilendirme yaptı ve bana güven verdi. Ameliyatım başarılı geçti ve kısa sürede sağlığıma kavuştum.Ameliyat sonrası da irtibatı hiç kesmedim.Sürekli takip etti.Her açıdan ilgili ve deneyimli bir doktor. Eğer beyin ve sinir cerrahisi alanında güvenilir bir doktor arıyorsanız, kesinlikle Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu Bey'i tavsiye ederim

V
Telefon numarası doğrulandı
Konum: Medicana International İzmir Hastanesi...daha fazla • Beyin Ve Sinir Cerrahisi Randevusu daha az

Merhaba,
Ben Vildan Yılmaz.15 Aralık 2024 tarihinde Şiddetli sağ kürek kemiği ağrısı ve sağ kol ağrısı,uyuşma ile Profesör Doktor Mehmet Şenoğlu hocamdan randevu aldım. Birkaç tetkik ve MR istedi ve bunun sonucunda ameliyat olmam gerektiğini söyledi.Boyunda 3 seviye fıtık olması nedeniyle omurilikte dar kanala doğru ilerlemiş hastalık ve sinirlere baskı uyguladığı için şiddetli ağrılarım olduğu iletti. Ameliyat ile ilgili çok tedirgindim ve korkularım vardı.Mehmet hocama çok güvendim 27.12.2024 tarihinde ameliyat oldum ve şükürler olsun sağlığıma kavuştum.Korkulacak ve tedirgin olacak bir durum yoktur. Mehmet hocamdan her sorunun karşılığını eksiksiz bir şekilde aldım.Şikayetlerinizden kurtulmak istiyorsanız ameliyat olmalısınız.Herkese sağlıklı günler dilerim.

Telefon numarası doğrulandı

1 ay önce annemde omurilik tümörü teşhis edildi diğer görüşler bizi çok korkuttu felç kalma riski olduğu söylendi araştırmalarımız sonucu mehmet beye randevu aldık o kadar profesyonel ve donanımlı ki gözünüz kapalı güvenebilirsiniz ameliyatı çok başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamladı sonraki süreçlerde yara iyileşmesi ve pansumanını özenle kendisi yaptı o kadar mutluyuz ki herkese mehmet beyi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim ne kadar övsem az bugun son kontrolümüze geldik güler yüzünüz desteğiniz için karakız çok mutlu

Telefon numarası doğrulandı

Merhabalar yıllardır bel fıtığı sorunum vardı yaklaşık iki aydır şiddetli sağ kalça ve bacak ağrısı ile Mehmet Bey den randevu aldık pozitif güzel enerjisiyle bize karşıladı detaylı açıklamalarıyla ameliyat olmam gerektiğini söyledi ameliyat olmaktan çok korkan bir hasta olarak Mehmet Bey in ameliyat konusunda bana vermiş olduğu güvenle kafamda soru işareti olmadan muayeneden ayrıldım 17/12/2024 tarihinde ameliyat oldum iyi ki olmuşum tüm ağrılarımdan kurtuldum iyileşme sürecim çok hızlı oldu iyi ki Mehmet Bey le yollarımız kesişmiş iyi ki tanışmışız elinize emeğinize sağlık …. Prof. Dr MEHMET ŞENOĞLU

Telefon numarası doğrulandı

10 yıl evvel teşhisi konulmuş bir boyun fıtığı rahatsızlığım vardı. O günden beri hiç bir yer içime sinmeyip aklıma yatmadığından sürekli erteledim. Kollarımda, parmak uçlarımda uyuşma ve ağrılar, sol ayağımda dizden boşa düşmeler gibi rahatsızlıklar başladıktan sonra ciddi bir araştırma sonucunda Prof. Dr. Mehmet Şenoğlu hocam ile tanışma fırsatı buldum. Mehmet Beyden evvel tüm görüşmelerimde ameliyatın riskli olduğu söylenerek fazlasıyla tedirgin edildim. Muayene ve ameliyat öncesi yapmış olduğu bilgilendirme ve yönlendirmeleri sonucunda Mehmet Bey'le ameliyat sürecine girmeye karar verdim. Ameliyat öncesi ve sonrasında ki ilgi alaka ve özverisi bir kez daha rahatlattı beni. Mehmet Bey sayesinde iyileşme sürecim fazlasıyla yolunda ilerledi. Tam bir ay önce olduğum boyun fıtığı ameliyatı sonrasında şu an yaşadığım şikayetlerin hiç biri kalmadı. Mehmet Bey ve ekibinin başarılarının devamını dilerim. Herkese sağlıklı günler.

C
Telefon numarası doğrulandı

Trigeminal nevralji ameliyatı için araştırma yaparken tanıştık Mehmet Şenoğlu hocamla . İyiki yollarımız kesişmiş. Çok rahat ve sorunsuz bir ameliyat süreci geçirdim. Sonrası içinde çok ilgililerdi. Tüm korkularımı dikkate alıp fazla ilgili davrandılar. Tüm ağrılarından kurtuldum.

Telefon numarası doğrulandı

Uzun süredir boyun, omuz ve kol ağrısı çekiyordum. Dayanılmaz hale geldiğinde ve sağ kolumda uyuşmayalar başladığında doktor randevusu alıp bakıldığında boyun fıtığı olduğum ve ameliyat olmam gerektiğim söylendi. Çok hastane gezmeme rağmen hiçbirisi içime sinmedi en sonunda Mehmet beye ulaştım. Ameliyat sürecim ile ilgili bilgilendirmesiyle, ilgi ve alakasıyla ameliyat korkumu yendim. 28 Mayıs 2024 tarihinde başarılı bir ameliyat geçirdim. Mehmet bey sayesinde ağrılarım geçti, hayat kalitem arttı. Keşke daha önce kendisine muayene olup bu ağrıları çekmeseydim dedim. Kendisine meslek hayatında başarılar dilerim.