Uzm. Ody.
Ses Terapisi
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
İşitme Engeline Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi
İşitme, Konuşma ve Ses Bozuklukları Uzmanı
Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünden 1996 yılında mezun olmuştur.
2013 yılında Gazi Üniversitesi K.B.B. A.B.D. .Odyoloji, Konuşma ve Ses Bozuklukları yüksek lisans programını bitirerek uzmanlığını almıştır. Yüksek Lisans bitirme tezi “Akıcı Konuşma Bozukluğu (Kekemelik) olan bireylerin Kontra Lateral Süpresyon Değerlerini Normal Bireylerle Karşılaştırmak” üzerine olmuştur.
2008-2013 yıllar Gazi üniversitesi Prof.Dr. Necmettin Akyıldız İşitme Konuşma Ses ve Denge Bozuklukları Tedavi Merkezi’nde işitme, konuşma, artikülasyon bozuklukları, kekemelik ve hızlı bozuk konuşma, ses bozuklukları alanlarında tamamlamıştır.
2006-2013 yılları arasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve araştırma Hastanesi KBB işitme, Konuşma ve Denge Ünitesi’nde işitme, konuşma ve ses, gecikmiş konuşma problemi olan bireylerle çalışmıştır.
2017 Medipol Üniversitesi Odyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi
2015 Gelişim Üniversitesi Odyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi
2014-2016 Medicine Hospital
2014- Lor Hospital Bakü, Azerbaycan
2013- Dilkonmer Dil Konuşma Terapi Merkezi
2013- Emsey Hospital, İstanbul
2013- Referans Özel Eğitim Merkezi, İstanbul
Mesleki ve akademik gelişim alanlarında katıldığı eğitim ve kongreler:
· 2003-2004 yılları arasında GATA TSK Bakım ve Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile “Post Travmatik Stres Bozuklu” alanında eğitim.
· WISC-R Testi Uygulayıcı Yetiştirme Eğitimi
· Ses Bozukluklarında Değerlendirme ve Terapi- Prof Dr. Joseph STEMPLE, University of Kentucky, ABD, Anadolu Üniversitesi;
· Lax Vox Ses Terapisi Eğitimi – Dr. İlter Denizoğlu, Gazi Üniversitesi
· 0-6 Yaş Arası işitme Engelli Çocuklarda Eğitim Sistemi,
· Dudak, Damak yarıklı çocuklarda konuşma terapisi, Hacettepe Üniversitesi
· 9. Uluslarasası Kulak, Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi kongresi, Ankara
· 10 international congress of otorhinolaryngology head and neck surgery, Ankara
· Sese Yaklaşım, Gazi Üniversitesi
· ESCI 20013, European Symposiom of Pediatric Cochlear Implant, İstanbul
m....k
Mehmet Bey’e internetten kendimiz bularak ulaştık. Çocuğumuzun fonetik konuşma bozuklarıyla ilgili olarak kendisinden bi seneyi aşkındır eğitim aldı. Çok tecrübeli, çocukları ve çocukların dünyasını çok iyi bilen nadir insanlardan biri bence ve eşime göre. çok ilerleme kaydettik, net görüyoruz iyi geldiğini hatta bizim oğlumuzun yaşam koçu olarak görüyoruz kendisini. Psiklojik, fonetik, konuşma ve algılama ve eğitimsel gelişmeyle ilgili ciddi yol kaydettik kendisiyle tabi kendi prensipli gayretiyle ve biz ebeveynleri yerinde uyarı ve yönlendirmeleriyle evladımızın kendi cümlelerini konuşmasına şahit olduk bu çok önemli eksikliğini bilen bilir.. bizim için çok büyük bir iyikisiniz
Yönlendirmeyle ulaştım. Bazı harfleri çıkaramama şikayetinden dolayı başvurdum. Sürecim iyi geçti oldukça yol kat ettik. Deneyimli olması en beğendiğim yönü. Çevreme tavsiye ederim
Uzman tavsiyesiyle ulaştım. Artikülasyon bozukluğu şikayetiyle başvurdum. Geçen seanslar verimliydi. En beğendiğim yönü ilgili ve verimli çalışma planıydı. Çevreme tavsiye ederim
İnternetten buldum. Fonelojik bozukluğumdan ötürü başvurdum. Süreçten çok memnunum
En beğendiğim yönü ilerleme kaydedebilmemiz. Tavsiye ederim
İnternetten ulaştım. Takılmalarımdan ötürü başvurdum. Süreçten memnunum oldukça ilgiliydi. En beğendiğim yönü tecrübesiydi. Tavsiye ederim
Ben kendisiyle çalışıyorum.Başarılı ve çocuklarla iletişimi çok kuvvetli.Nerede nasıl süreci yöneteceğinin,seansı nasıl bitereceğinin ve yönlendireceğinin çok iyi farkında.Özellikle açılan büyük bir eksikliği kapatıyor. Özellikle bu anlamda tecrübeli ve ilgili olması bizim için büyük bir şans.Özellikle iletişim ve kendimi rahatlatma oranım çok arttı.Sosyal alandaki düzelmelerim çok fazla. Bu anlamda mutluyum.Teşekkür ederim.
d.....
Mehmet hoca alanında çok başarılı,danışanlarına yaklaşımı profesyonel ve son derece iyi olan bir terapist.Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.Ben çok memnun kaldım.Konuşma problemim vardı,telaffuz edemediğim harfler vardı. Mehmet hoca sayesinde artık daha güzel konuşuyorum.Seanslardan memnun kaldım.Yakınlarıma da tavsiye ederim.
t.....
Çok başarılı bir terapist,biz çok memnun kaldık.Tavsiye ederiz.İletişimi çok iyi ve alanında iyi olduğunu düşündürdü.Görüşme sonucunda problemim ortadan kalktı.Seanslardan çok memnun kaldım.Artikülasyon anlamında 3 seste problemim vardı.Bir ay içerisinde halloldu.Sıkıntım kalmadı.Yakınlarıma da kesinlikle tavsiye ediyorum.
Yeğenimi kekemelik için götürdük.45 dakikalık seanslar halinde çalışıyorlar.Nefes,yutkunma ve uzatma çalışmaları yaptılar.3-4 ay içerisinde verim alındı.6 ayında kekemelik ortadan kalktı.En beğendiğim özelliği alanına çok hakim,profesyonel çalışıyor ve çocuklarla iletişimi çok iyi.Dışarıdan gören bir çocuk gelişimci mi,konuşma terapisti mi diye karıştırabilir.Demem şu ki çocuklarla iletişimi çok iyi.Yeğenim çok fazla takılıyordu.T ve M harfinde takılıyordu.Şimdi tamamen ortadan kalktı.Aldığı desteğin yeterli olduğunu düşünüyoruz,şu anda eğitim almıyoruz.
me...r
Şimdiye kadar o kadar doktora gittim ama hocam kadar beni rahatlatanını bulamadım bana ciddi anlamda iyi geldi sizlerede tavsiye ederim
Mehmet Uyar isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mehmet Uyar, Odyoloji (Dil, Konuşma ve Ses Bozuklukları), Psikoloji. Size Mehmet Uyar tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Artikülasyon Bozukluğu Terapisi, Kekemelik Terapisi, Otizme Bağlı Konuşma Bozuklukları Terapisi, Ses Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikoterapi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri, Afazili Bireylerde Dil ve Konuşma Terapisi, Aile Danışmanlığı, Aprakside Konuşma Terapisi.
Mehmet Uyar adresi nerede?Mehmet Uyar şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kaynarca mahallesi sazlı sokak no:24/1 İstanbul
- Murat Reis Mahallesi,. Nuh Kuyusu Cad. 289 D: İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mehmet Uyar isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Mehmet Uyar online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Mehmet Uyar isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mehmet Uyar, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi, Nakit, Kredi kartı.
Mehmet Uyar hangi dilleri konuşuyor?Mehmet Uyar ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Mehmet Uyar isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mehmet Uyar bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Mehmet Uyar ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Mehmet Uyar hakkında ne düşünüyor?Toplam 11 hasta / danışan, Mehmet Uyar hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Gecikmiş Dil ve Konuşma
İstanbul Fonolojik Bozukluklar
İstanbul Artikülasyon Bozukluğu
İstanbul Yaygın Gelişimsel Bozukluklar
İstanbul Çocukluk Çağı Apraksisi
İstanbul Akıcılık Bozuklukları
İstanbul Konuşma Sesi Bozuklukları
İstanbul Kulak Çınlaması (Tinnitus)
İstanbul Yarık Dudak-Damağa Bağlı Olarak Ortaya Çıkan Konuşma Bozuklukları
Daha fazla (15)İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Odyolog