Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 453 saatlik eğitim ve süpervizyon sürecini kapsayan Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlamıştır. Bu eğitimden sonra da Aile Danışmanı ünvanını almıştır.
Ardından Okan Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji yüksek lisansına kabul almıştır. Uzmanlık eğitimini “Bağlanma Stillerinin Çiftlerdeki İlişki Doyumu ve Yaşam Doyumu Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi“ konusunu ele alarak tamamlamış ve Uzman Klinik Psikolog unvanını almıştır. Bir süre özel bir muayenehanede klinik psikolog olarak danışanlarına hizmet vermiş, birçok farklı alanda klinik vaka gözlemlemiştir. Yüksek lisans eğitimi sürecinde Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikodinamik Terapi ve Analitik Terapiyle ilgili derslerini ve süpervizyonları tamamlamıştır.
Prof. Dr. Hakan Türkçapar koordinatörlüğünde gerçekleşen programın içerik ve süresi Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği, European Association for Behavioral and Cognitive Therapy (EABCT) ve Academy of Cognitive Therapy (ACT)’nin kuramsal eğitim programlarına uygun şekilde hazırlanmış Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimini tamamlamıştır. Bu konudaki eğitimlerine devam etmektedir.
International Society of Schema Therapy (ISST) Onaylı Şema Terapisti ünvanını almak üzere Psikiyatrist Dr. Alp KARAOSMANOĞLU ile temel eğitimini tamamlamış olup süpervizyon sürecine devam etmektedir.
Şu anda kendi ofisinde; Ergen ve Yetişkin danışanları ile yüz yüze çalışmaktadır. Online yurtiçi ve yurtdışı Psikoterapi seanslarını da yürütmektedir. Psikoterapi çalışmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi yaklaşımlarından yararlanmaktadır.
Uzmanlık alanları: Kaygı bozuklukları, fobiler, panik bozukluk, sınav kaygısı, obsesif kompulsif bozukluk, yeme bozuklukları, depresyon, ilişki sorunları, bağlanma, ayrılık, yas ve travma, göç psikolojisi
Anne Baba Ayrılığı
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Programı
İlişki Terapisi
Şema Terapi
ke....
Melda Hanıma anksiyete bozukluğu ile gitmiştim. Benim için terapist seçimi en zor kısmıydı ve şimdi bu sürece Melda Hanımla başlamış olduğum için kendimi çoook şanslı hissediyorum. Öncelikle kendisi çok iyi bir dinleyici ve çok içten. Beni seans odasında her koşulda yargısız bir şekilde dinlemesi, birlikte olduğumuzun vurgusunu yapması ve bunu hissettirmesi beni kuş gibi hissettiriyor. Somut olarak seanslarımızda birçok düşünceyle çalıştık ve çok güzel bir aşamada olduğumu düşünüyorum anksiyetemle ilgili. İyi ki başlamışım terapiye ve iyiki Melda Hanım.. Herkesin böyle bir süreç geçirmesini diliyorum.
p....a
Melda Hanım ile bir seneden fazla bir süredir yoğun anksiyete, kaygı ve sosyal fobi üzerine görüşüyoruz. Korkularımın üzerine gitmemdeki en büyük destekçim oldu. Stresli ve kaygılı anlarımda yaşadığım süreci aşmamda hep yanımda olması güven vericiydi. Çoğu sıkıntıyı Melda Hanım ile atlattım. İletişimimi koparmamam gereken, iyi ki tanımışım dediğim çok özel bir insan..
ş....ş
Melda hanımla neredeyse bir yılımızı tamamlayacağız ve benim için gerçekten dönüm noktası oldu. Ben gaziantepliyim ve depremden etkilendim geçen yıl depremden sonra terapiye ilk başladığımda darmadağın haldeydim ilk kez panik atak geçiriyordum ve korkuyordum ne yaşadığımı dahil bilmiyordum o zamanlar…
ilk günden bu zamana kadar beni gerçekten değiştirdi kendimi anlamamı kendimle ilgili çok şeyi farketmemi sağladı ben duygularımı ifade edebilen biri değildim bastırırdım ve kendimle bile konuşmadığım konuları açmama yardım etti. en önemlisi bana inandı ve benimde kendime inanmamı sağladı. Şuan gerçekten iyi hissediyorum uzun zamandır panik atak geçirmiyorum özgüvenim yerine geldi. Artık sinirli biri değilim en önemlisi kendimi hep böyle tanımlardım çünkü.
Bunlar benim için çok kıymetli çünkü hiç deneyimlemediğim hisler neredeyse. Gerçekten profesyonel çalışan bir uzman etik kurallara son derece önem veriyor. Geldiğimiz nokta için çok mutluyum.
e....ö
Terapi süreci çok güzel gidiyor. Bana çok daha iyi hissettiriyor.
se....
Bedenimle bir türlü barışamadığım bir hayatım oldu yıllardır. Diyet sürecim de oldu kilo da verdim ama hala bu problem devam edince bunun daha derin bir problem olabileceğini anladım. Kendimle barışma yolculuğumda bana içtenlikle eşlik ettiği için sevgili terapistim Melda Hanıma minnet duyuyorum.
ez....
Melda Hanımla yaklaşık 1 aydır görüşüyoruz. Kendisine duygusal açıdan çok yıpranmış olduğum bir ayrılık döneminde başladım, öncelikle anlaşıldığınızı hissettiren bir yaklaşımı var ve çok iyi bir dinleyici. Seanslarda yaşananlara başka pencereden bakmamı sağlıyor ve seanslar arasında geçen sürede otomatik düşüncelere kapıldığım zamanlarda bunu fark edip başka bir olasılığın da mümkün olabileceğini kendime hatırlatmaya başladım. Zaman ilerledikçe farkındalıklarımın artacağını ve duygu durumumun daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Kendisine teşekkür ederim.
s....o
Sürekli var olan ruhsal huzursuzluğum ve ilişkimin bitmesiyle tetiklenen depresyon sürecim için Melda Hanım'a başvurmuştum. Kendisiyle tanıştığım ve danışanı olduğum için gerçekten çok mutluyum. Çok iyi giden bir terapi sürecinin içerisindeyim. Kendisi cok iyi bir dinleyici, güler yüzlü ve ilgili bir psikolog .Yargılanmadığımı bilmek ve düşüncelerimi olduğu gibi ifade edebilmek bana çok iyi geldi. Seanslari sayesinde tekrar hayat buldum. Hayat enerjimi bana hatırlattığı için çok çok teşekkür ediyorum.
na....
Sebebini bir türlü anlayamadığım ağrılarım nedeniyle doktora gittim. Sonuçlarım temiz çıktı. Doktor bunun psikolojik bir durum olabileceğini anlattı ve klinik psikolog ile görüşmem konusunda beni yönlendirdi. Melda hnmdan randevu aldım. Seanslarıma düzenli devam ediyorum. Henüz birkaç ay olmasına rağmen kendimdeki değişimi fark edebiliyorum. Ağrılarım daha önce kaçındığım derinliklere dönüştü. Bunu terapi sürecine girmesem asla anlayamazdım. Bu derinlikleri anladıkça kendime daha çok yakınlaştığımı hissediyorum. Terapiye başlamak kendime yaptığım en büyük iyilik oldu.
ha...a
Kendisine referans yoluyla ulaşmıştım. İlişkilerde hep aynı problemleri yaşamak beni artık kendimle alakalı bir keşif sürecine girmeye yöneltmişti. Seanlarda kendimi ve geçmişimi rahatlıkla anlatabildim. 1 yıldır seanslarımız devam ediyor kendimle alakalı farkındalık kazanmama ve ilişkiler konusunda yaşadığım zorlukları aşmak konusunda ilerleme sağladım. Terapi süreci bana çok iyi geldi.
he...i
Melda hanım’a hissettiğim yoğun kaygılarım sebebiyle başvurmuştum.Kendisinin profesyonel yaklaşımıyla kaygılarımla başa çıkabilmeyi öğrendim. Sorduğum bütün sorulara ayrıntılı cevaplar veren, güler yüzlü gerçekten çok iyi bir psikolog. Kendisine teşekkür ederim
Melda Totik isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Melda Totik, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Melda Totik tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Süreklilik Anksiyete Ölçeği, Yetişkin Terapisi, Evlilik Terapisi, Fobilerden Kurtulmak, Çocuk ve Ergen Psikolojisi.
Melda Totik adresi nerede?Melda Totik şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Mutlukent Mahallesi 1961. Caddesi No:9/1, Ümitköy, Çayyolu Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Melda Totik isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Melda Totik uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Melda Totik isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Melda Totik, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Melda Totik hangi dilleri konuşuyor?Melda Totik ile İngilizce, Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Melda Totik isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Melda Totik tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Melda Totik hakkında ne düşünüyor?Toplam 18 hasta / danışan, Melda Totik hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Melda Totik hangi sigortaları kabul ediyor?Melda Totik tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar