Katıldığım Kurs ve Seminerler
♦ Prompt'a Giriş:Teknik Antalya, 2019
♦ DIR Floortime 101 İstanbul,2019
♦ Zihin Kuramı Testleri ve Zihin Kuramı Becerileri Eğitimi İstanbul,2019
♦ Ergen veYetişkin Kekemeliğinde Bilişsel Davranışçı Yaklaşım ve Exposure, İstanbul 2019
♦ Otizmli Bireyler İçin İşlevsel İletişim Kursu, İstanbul
♦ MİLEU Söz Öncesi Dönem Dil Öğretimi, Eskişehir
♦ Orofarengeal Yutma Değerlendirme ve Terapi Kursu
♦ Motor Konuşma Bozukluklarında Değerlendirme ve Davranışsal Müdahale Kursu, İstanbul
♦ ETEÇOM(Etkileşim Temelli Erken Çocuklukta Müdahale Programı) Eskişehir 2017
♦ UDEMKO(Ulusal Disiplinerarası Erken Çocuklukta Müdahale Kongresi), 2016
♦ 12. Uluslararası KBBBBC Kongresi Ankara ,2016
♦ 9. Dil Ve Konuşma Bozuklukları Kongresi,İstanbul 2017

Deneyim
♦ Eskişehir Anadolu Üniversitesi- DİLKOM 320 saat klinik uygulama ve staj.
♦ DİLGEM Dil ve Konuşma Terapisi Merkezi Klinik gözlem
♦ Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mavi Hastane Yutma Bozuklukları Kliniği 2 yıl klinik uygulama
♦ Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mavi Hastane Palyatif Bakım Ünitesi Klinik gözlem.
♦ ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Foniyatri Ünitesi Klinik Gözlem
♦ Yükselen Başarı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi/Dil ve Konuşma Terapisti,2018
♦ Altın Adımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi/Dil ve Konuşma Terapisti,2018
♦ Altın Adımlar Psikolojik Danışmanlık ve Aktif Yaşam Merkezi, Dil ve Konuşma Terapisti 2018
♦ İstanbul Dil ve Konuşma Merkezi 2019
♦ Florya Dil ve Konuşma Merkezi

Uzm.Dkt. Melih Tunga İşleyen
Florya, Bakırköy, İstanbul

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Makaleler
Röportaj

Çocuğum kendisinden terapi aldı. İleri derecede kekemeliği söz konusuydu ama şu anda hiçbir şeyi kalmadı, iyileştirdi. Geçen sene nisan ayında görüşmelere başlamıştık. Kısa süre içerisinde hiçbir sorunu kalmadı, iyileştirdi. Melih Bey bence abi gibi oldu. Hiç çekinmedik, hep aradık. Kendisi bizimle çok ilgilendi. Çocuğum iyileşmesine rağmen 3-6 ayda bir kendisinden destek almak isteriz. Sorunu olmamasına rağmen abi gibi çocuğumu götürmek isterim. İyi ki var ki çocuğumu iyileştirdi.

Y

Gayet ilgililer. Çocukla ilgili detaylı çalışma yapıldı. Yaklaşımları çok profesyoneldi. Tam anlamıyla istediğimiz eğitimi alabildik. Kendilerinden çok memnun kaldık. Çocuğum için 2 ay haftada 2 seans görüşme sağladık. Zihin kuramı eğitimi aldık. Çocuğun empati yapabilme özelliğinin daha iyi seviyeye ulaşmasını sağladılar.

Dil ve konuşma terapisinde 4. haftamızdayız, gayet memnun kaldık. Şimdilik iyi ilerliyoruz. İlgili bir hoca. Çocuğum çıkaramadığı harfleri çıkarmaya başladı. Kısa süre içinde iyi yol katettiğimizi düşünüyorum. Seanslarımıza devam ediyoruz.

Biz memnunuz. 3 aydır çocuğum için görüşme sağlıyoruz ve kendisine devam ediyoruz. Seanslardan sonra çocuğum daha çok konuşmaya başladı. Daha fazla kelime ve cümleleri var kısa sürede bayağı gelişim gösterdi. Melih Bey'in yaklaşımı gayet iyi. Okulda görüşmeye gitti. Kendisinden çok memnunuz. Orada bırakmadı, sosyal hayatımızda da etkili olacak şekilde ilgilendi.

Bizim için çok iyi geldi. Fayda sağlandı. 2-3 ay görüşme sağladık. Çocuğumda kekeleme, takılma oluyordu. Görüşmelerimizden sonra kendisini kontrol altına almayı bildi. Daha iyi konuşuyor ve hemen hemen kekelemesi daha az seviyeye indi. Melih Bey'i araştırarak bulduk, telefonla görüşme sağlayarak gittik. Bizim için çok iyi.

Bize çok yardımcı oldu, çok güzel yönlendirdi. Kızımla iletişimi ve bilgi aktarımı gayet net. Kızımın sorunlarını açıkça söyledik, düzenlemek için gidiyoruz. Hocamızda güzel karşıladı. Şu anda hala devam ediyoruz, geri dönüşleri gayet iyi. 2 ay görüşme sağladık. Kızımın kendisine güveni arttı. Hitabet yeteneği daha iyi oldu.

Ö

Dil terapistine devam ediyoruz ve sürecimiz güzel ilerliyor. Çocuğum için 2 ay danışmanlık hizmeti aldık. İletişimi daha kuvvetlendi. Kendisiyle karşılıklı iletişime yavaş yavaş hazır hale gelmeye başladı. Öğretmenimizin bizimle açık iletişimi iyi. Aramızda diyalog kurabiliyoruz.

Ş

Melih Bey'le biz 4 aydır çalışıyoruz. Dil terapisi alanında başladık ama başka çalışmalarımızda var. Seanslarımız verimli geçiyor. Çok verimli bir öğretmen. Özel eğitim seanslarımızda oluyor ama orada o kadar sakin değil. Melih Bey'le olan çalışmalarında oğlum gayet başarılı bir performans sergiliyor. Geri dönüşlerimiz güzel. Mantık, muhakemesi gelişiyor. Konuşmasında çok problemimiz yoktu cümle uzatmasını istiyoruz. 4-5 bazen de 6 olabiliyor. Melih Bey'den çok memnunuz. Kendisi alanında çok uzman bir terapist.

T

Ben çok memnunum. Çok ilerleme kaydettik. Şu anda sonuna yaklaştı. Kibar yaklaşıyor. Çocuğumle iletişimi çok iyi. 4 ay görüşme sağladık. Özgüveni yerine geldi, konuşması düzeldi. Düzgün konuşamadığı için iletişim konusunda sıkıntısı vardı şu anda iletişim kurabiliyor. Arkadaşlarıyla oynayıp kendisini ifade edebiliyor. İstediği, istemediği duyguları artık söyleyebiliyor.

Melih Bey'e yaklaşık 7-8 aydır gidiyoruz. Her anlamda çok memnunum. Çocuğumla iletişimi, bizimle terapi sonrasında geri dönüşleri, ödevlerimiz konusunda çok memnunum. Puanlayacak olursam, 5 üzerinden 5 veririm. Oğlumun konuşmasında, harf çıkarmasında sorunları vardı, bayağı yol katettik. Boğazındaki ses kısılması oluyordu, ona bile müdahale edip yerinde teşhisler koydu, geri dönüşleri izledi. Çocuğumun gelişim sorununda kendisi zihin kuramı yaptı. Sadece dil terapisti olarak değil, her anlamda bize çok faydası oldu.