Gazipaşa, Ortahisar, Trabzon

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Randevu +1 daha fazla

İnci Dil ve Konuşma

Dil ve konuşma terapisti Melike KALAY, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Eğitim süresince çeşitli merkezlerde staj ve gözlem yapmış ayrıca birçok danışanın terapi sürecini yürütmüştür.
Lisans eğitimi sırasında birçok seminer, kurs ve kongrelere katılmıştır. Aynı zamanda Floortime 201 terapistidir.
Akıcılık, gecikmiş konuşma, konuşma sesi bozukluğu, ses bozukluğu, yarık dudak damaklı bireylerde terapi, zihin kuramı ve afazi alanlarında çalışmaktadır.
Trabzon'da kendi kliniği olan İnci Danışmanlık'ta yüz yüze danışan kabulüne devam etmektedir.

Konum: İnci Dil ve Konuşma Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Çıkaramadığım sesler için başvurdum. Süreç çok güzeldi. R ve l çalıştık. Hoca çok sevecen ve iyiydi. Beni çok rahatlattı. Gelmeden önce tedirgindim ama şimdi iyi ki gelmişim diyorum. Tavsiye ederim

T
Konum: İnci Dil ve Konuşma Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

20 aylık kızımdaki gecikmiş konuşma için başvurduk. Ama sorunun aslında bu olmadığını anladık. Melike hocam ilk seansta ayrıntılı bir değerlendirme yaptı ve eşimle bana analizlerini aktardı. Çocuk psikiyatristine de gitmemiz gerektiğini söyledi ve yönlendirdi bizi. Çocuk psikiyatristine gittiğimizde çocuğumuzda otizm belirtileri olduğunu öğrendik. Psikiyatrist Melike Hoca'dan da çok olumlu bir şekilde bahsetti bize. Sadece konuşmuyor sandığım çocuğum aslında risk grubundaymış ve Melike hoca sayesinde erken dönemde müdahale edilecek. Melike hoca ilk seans fark ettiği halde etik durumdan dolayı yönlendirmiş bizi. Bilgisi, bilgisini bize aktarış şekli öyle rahatlatıcı ki. Her seans sonu oturup ayrıntılı açıklamalar da yapıyor.Hep güler yüzlü, enerjik ve güven verici bir tavrı var. Gözüm kapalı güveniyorum hocama. Bir aylık kısa bir süre devam ediyoruz. Floortime seansları yürütüyor kızımla. Bu sürede bile ilerleme gördüm. Profesyonellik ve samimiyet bir arada. Herkese sonsuz öneririrm.

Konum: İnci Dil ve Konuşma Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Çocuğumun üretemedigi sesler için öğretmen tavsiyesiyle başladık. Gayet memnun kaldık. 6 tane ses çalıştı. Tek bir ses kaldı sonrasında mezun olacağız. Bilgisi çocukla iletişimi çok ilgiliydi. Tavsiye ederim kesinlikle

Çok memnunum kendisinden. Çocuğumda baya bir ilerleme oldu. Ailecek biz de destek oluyoruz. Kelimeleri vardı ama cümle kuramıyordu. Şu an 3'lü cümle kurmaya başladı. Melike Hanım'ın bize çok büyük katkısı oldu, iyi ki gitmişiz. Hiç pişman değiliz.

T

Sürecimiz güzel geçti. Güler yüzlü bir uzman. Çocuğumla çok ilgilendi. Baya yol katettik. Hiç cümle kurmuyordu. Sayesinde 2'li cümle ve 3'lü cümlelere geçti. Şu an sadece bazı ekleri kullanmıyor. Yaz döneminden dolayı ara vermiştik. Şu an kreşe baştı çocuğum. Melike Hanımdan memnunuz.

Konum: İnci Dil ve Konuşma Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Ses tellerimdeki nodülden dolayı kbb doktorum yönlendirdi. 8 haftalık bir terapi programım varmış. Değerlendirmemi yapıp süreci anlattı. Her seans yaptığıöız egzersizin mantığını ve hangi kasları çalıştırdığını anlatıyor. Egzersiz oldukça saçma gelse de her hafta sesimin daha da iyiye gittiğini hissediyorum. Ev çalışmaları veriyor ve çizelge ile takip ediyor. Oldukça sistemli ilerliyor ve sorularıma rahatça yanıt alabiliyorum. Gidemediğim bir hafta da online seans ile sürecin aksamamasını sağladı. Herkese tavsiye ederim

Konum: İnci Dil ve Konuşma Dil ve Konuşma Terapisi Randevusu

Okul öncesinde üretemediği seslerden dolayı anaokulu öğretmenimizin tavsiyesiyle başvurduk. Anaokulunda sesleri hatalı söylemiş ve tek tek sesleri yazarken de yanlış yazdığını iletti öğretmeni. Melike hoca değerlendirmesini yaptı ve süreci anlattı. İleride okuma yazma sorunlarına yol açmaması için terapinin öneminden bahsetti. Ben açıkçası okula başlayınca düzeleceğini düşünüyordum fakat böyle olmuyormuş. Sesleri tek tek çalışıyor ve ev ödevlerini fazla veriyor. Ödevleri eğlenceli olduğu için de oğlum severek yapıyor. Son bir sesimiz kaldı sonrasında okula hazır hale geleceğiz. İşinde iyi bir terapist kendisi gönül rahatlığıyla öneriyorum

O

Melike Hanım ile doktorumuzun tavsiyesi üzerine ulaşıp dil konuşma derslerine başladık. 5 yaşında oğlum da sosyal iletişim bozukluğu ve geç konuşma sorunu bulunmaktaydı. Bayburt'tan geliyoruz. Kendisinden yaklaşık 3 aydır destek almaktayız. Çok faydasını gördük. Özellikle oğlumu uzun bir süre sonra görenler konuşmasının bayağı ilerlediğini söylemektedirler. Onun dışında Melike Hanım'ın ilgisi alakası ve ders sonrası veli bilgilendirmesi son derece katkı sağlamaktadır. Kendisinden çok memnunuz. Çocuğumuzun isteyerek severek gidip gelmesi, "Melike öğretmenimi görmek istiyorum" demesi bir veli için ne kadar kıymetli tüm veliler bilir. Kendisini tavsiye ederiz.

Oğlum beş yaşında konuşma geriliği vardı, kendini tam olarak ifade edemiyordu. Melike Hocamı psikiyatristimiz önerdi bize. Oğlum asla uzun cümleler kuramıyordu, soru sorduğunuz zaman mantıklı cevaplar veremiyordu, cümleleri birbirine bağlama konusunda ciddi sıkıntı yaşıyordu, bu da onu öfkelendiriyordu. Terapilerden sonra soru sormaya başladı, uzun cümleler kurmaya başladı, sorduğunuz sorulara mantıklı cevaplar vermeye başladı ve artık çok daha sosyal. Çağımızın sorunu maalesef ki çocuklarımızda konuşma geriliği. Bu problemi yaşayan bütün ebeveynlere Melike Hocamı kesinlikle tavsiye ediyorum. İnanılmaz tatlı ve işini severek yaptığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

C

Melike hocama referans ile ulaştık. Kendisini arayıp ondan bilgi aldık. Bize çok yardımcı oldu. Biz oğlumun ifade edici dilde sıkıntısı olduğu için başvurduk kendisine, pandemi çocuğu olduğu için her şeyi anlıyor ama ifade etmekte sıkıntı yaşıyordu. İki buçuk yaşında oğlum Melike hocamızdan çok ama çok memnunuz. Kendisinin ilk seansından çıkar çıkmaz oğlum iki kelime konuşmaya başladı, biz şok olduk. Daha sonrasında devam ettik ve oğlumda çok büyük ilerlemeler oldu. Bu işte Melike hocam bir numara diyebilirim.