Lisans eğitimi boyunca anne ve baba profiline yönelik algılar ve çocukların sosyal destek ihtiyaçlarına dair çalışmalar yaptı.
Farklı anaokullarında öğrenci gözlemleri ve test uygulamaları yaparak, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yataklı servis, poliklinik ve bireysel terapilerde görev alarak stajlarını tamamladı. Özel bir danışmanlık merkezinde Öğrenme Güçlüğü, Disleksi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu tanısı alan çocukların seanslarını takip etti. Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda gönüllü olarak ihtiyaç sahibi çocuklara dersler verdi.
Üsküdar Üniversitesi’nde 450 saatlik teorik eğitim ve süpervizyonların ardından Aile Danışmanı ünvanına sahip oldu.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında tezli yüksek lisansını tamamlayarak Klinik Psikolog ünvanı aldı. Psikoloji alanı öğrencilerine yönelik eğitimler ve atölyeler düzenledi.
Aktif olarak çocuk/ergen ve yetişkinlerle çalışmaktadır. Aynı zamanda aile ve ebeveyn danışmanlığı hizmeti vermektedir.
Aile Danışmanlığı Randevusu
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Psk. Melike Kalkan
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Porteus Labirentleri Testi
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
Şema Terapi
n....ö
5 yaşındaki kızımla ilgili bazı konularda zorlandığım bir dönemde tanıştık. İşindeki uzmanlığı ve yaklaşımı ile bize kattığı farkındalıklar hayatımızın dönüm noktası oldu.Herkese tavsiye ediyorum
s....a
Melike hanım desteği çok iyi geldi. Kızımdaki gelişmeler her geçen zaman artıyor.
7 yaşındaki kızımın içine kapanıklık ve hayatımızdaki karışık süreçleri yönetememesinden korktuğum için götürdüm, oyun terapisi ile devam ettik. İlk seanstan itibaren sihirli değnek gibi çözülüverdi. Hiç böyle bir beklentim yoktu. Daha erken başlamadığımız için pişmanım. Sakinliği ve yaklaşımı çok iyi. Canıgönülden öneriyorum.
s....b
Melike Hanım gerçekten de bana çok fazla şey öğretti ve terapistim olmasından çok memnunum. Kendime güvenimin artmasından hayata olan bakış açımın değişmesine, depresif düşüncelerimden arınmama ve OKB sürecimde çok yardımı dokundu. Bana hayatta değiştiremeyeceğimiz şeyler olduğunda kendi bakış açımızı değiştirebileceğimizi öğretti ve bana cesaret verdi. Bana olan nazik yaklaşımı ve empati kurması çok hoştu. Ayrıca gelişme olduğu zaman beni tebrik etmesi ve daha önceden anlattığım hiçbir şeyi unutmaması, bana ne kadar değer verip dinlendiğimi hissetmemi sağladı.Gerçekten çok başarılı bir terapist. Kesinlikle tavsiye ederim
ay...t
Melike Kalkan hocamızla 13 aylık bebeğimizin babasının iş seyahati sebebiyle ayrı kalacağı süreci ,endişelerimi paylaştım, çok verimli bir seans geçirdim.Hem bu duygusal süreci nasıl yönetmemiz gerektiği ile ilgili detaylı bilgilendim, hem de seans boyunca konuya hakimiyeti ,akabinde beni interaktif dinlemesi, bilgi ve deneyimlerini aktarması rahatlatıcıydı,endişeli kaygılı girdiğim seanstan neşeyle çıktım,artık bebeğimle ilgili endişelendiğim bir konu olduğunda ferahlayacağım bir uzmanımın olması beni rahatlattı .
Güleryüzlü, samimi, sorun odaklı, güzel bir şekilde aydınlatıp izah eden, mesleğini hakkıyla yapan ilgili bir psikolog. Çok yoğun okb ve atak şikayetleriyle gittiğimiz Melike Hanıma 5-6 aydır süren tedavimiz sürecinde gözle görülür azalmalar ve sakinlikler mevcuttur. Bir süre daha gideceğiz
s....
Biz çok memnun kaldık. Gerek ilgisi çocuğa karşı yaklaşımıyla gerek tavırlarıyla gerçekten çok ilgili sonuç odaklı birisi. Melike Hanım'la oğlum için görüşme sağladık onunla ilgili geri dönüşleri çok güzel oldu. 6. seansımıza gittik devam ediyoruz ve oyun terapisi olarak başladık. Arkadaşlarına karşı şiddet davranışları vardı okulumuz psikologla görüşmemizi tavsiye etti bizde Melike Hanım'ı bulduk sağ olsun çok ilgilendi sürecimiz güzel gidiyor. Artık en önemlisi oyun oynarken bizi işin içine katıyor anne hadi oynayalım demezdi. Vurma davranışı ortadan kalktı farklı şekilde kendisini ifade ediyor. Çocuğum 4 yaşında ve otizim tanısı var kendisi sağ olsun bu konuda da nasıl davranmam gerektiği hakkında yardımcı oluyor. Hala bezleniyor yazı bekliyoruz inşallah bu konuyu da kendisiyle birlikte halledeceğiz.
ha...a
Melike hanıma kızımın duygusal problemleri nedeniyle tavsiye üzerine ulaştım güler yüzlü ve işinde gerçekten başarılı daha önce ünlü psikiyatristlerin bile tespit edemediği ve bizim göremediğimiz ve problemlerin kaynağını tespit edip üzerinde çalışmalar yapması doğru yerde olduğumuzun göstergesidir
i̇...n
Melike hn’in yapici yonlendirmeleri sayesinde ilk seanstan itibaren oglumun kaygi sorununda ciddi iyilesme gosterdi. Kisiliginin guclenmesinde cok guzel asamalar kaydettik. Teşekkür ederiz
ça...z
5 yaşındaki oğlumuzun bilişsel ve sosyal gelişimi sürecinde yaşadığımız zorluklar nedeniyle destek aldığımız Melike hanım gerek yaklaşımı, gerek kişiye özel ilgi ve alakası, gerekse de yönlendirmeleriyle bize çok yardımcı oldu, hala da oluyor. Çocuğumuz büyüdüğünde Melike ablasıyla olan iletişimini ve anılarını hep güzel şekilde hatırlayacağından eminiz.
Melike Kalkan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Melike Kalkan, Psikoloji, Aile Danışmanlığı. Size Melike Kalkan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 2a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Louisa Duss, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Porteus Labirentleri Testi.
Melike Kalkan adresi nerede?Melike Kalkan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Levent İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Melike Kalkan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Melike Kalkan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Melike Kalkan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Melike Kalkan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Melike Kalkan hangi dilleri konuşuyor?Melike Kalkan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Melike Kalkan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Melike Kalkan bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Melike Kalkan ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Melike Kalkan hakkında ne düşünüyor?Toplam 28 hasta / danışan, Melike Kalkan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Melike Kalkan hangi sigortaları kabul ediyor?Melike Kalkan tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu