Mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi Psikoloji (Klinik Psikolojisi Modülü) Yüksek Lisans Programı’na özel öğrenci olarak katıldım. TED Üniversitesi Gelişim Odaklı Klinik Çocuk ve Ergen Psikolojisi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayarak uzmanlığını aldım. “Ebeveyn Psikolojik Kontrolü ve Ergenin Davranış Problemleri Arasındaki İlişkide Farklı Özerklik Biçimlerinin Aracı Rolü” adlı yüksek lisans tezimi Prof. Dr. Melike Sayıl danışmanlığında hazırladım.
Yüksek lisans eğitimim süresince Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı’nda staj yaptım. Özel Mavi Barış Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Aile ve Psikolojik Danışmalık Birimi’nde psikolog olarak çalıştım.
Yüksek lisans eğitimimi tamamladıktan sonra Psikiyatrist Dr. Bülent Çelikel’in muayenehanesinde Uzman Klinik Psikolog olarak görev yaptım.
Meslek hayatıma Sigma Psikiyatri bünyesinde devam etmekte ve çocuk, ergen, yetişkin, çift ve aile ile çalışmaktayım.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Mindfulness (Bilinçli Farkındalık) Eğitimi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Sigma Psikiyatri
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
WISC-4 Zeka Testi
Çocuklarda Yeme Problemleri
İlişki Terapisi
Şema Terapi
e....k
Yaklaşık 2.5 senedir devam ettiğim terapi sürecimde Melike Hanım’la çalıştığım için çok mutluyum. Depresyondan çıkmamı sağladı ve sonrasında kişisel gelişimim için destek olmaktadır. Kendisini tanıdığım süre boyunca yeni eğitimler almaya devam etmekte ve kendisini de geliştirmeyi seven biridir.
Melike hanım ile kızımın Lgs sınavına hazırlanma sürecinde tanıştık. Kızım deneme sınavlarında çok heyecanlanıyor ve sahip olduğu performansı sergileyemiyordu. Melike hanım bu konuda kızıma yardımcı olurken , en önemlisi her ikimiz ile yaptığı görüşmeler sayesinde kızımı daha iyi anlamama ve tanımama yardımcı oldu. Melike hanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Gittiğimiz problemimiz dışında farkında olmadığımız problemlerimizi de çözme konusunda bize yardımcı oldu.
ef...
Melike hanımla yaklaşık 3,5 ay önce kızımın özellikle sınav kaygısı problemi için kendisiyle tanıştık. Her hafta düzenli olarak seanslarına katılım sağladık bizlerle iletişimi gerçekten çok güzeldi. Bu süreçte en önemlisi kızımın melike hanımı çok sevmesi ve onu bir ablası gibi görmesi bizi çok mutlu etti. bizlere ve kızıma çok güler yüzlü ve samimi davranması ona olan inancımızı daha da artırdı. Dolayısıyla almış olduğumuz terapiler fayda göstermeye başladı. Biz anne baba olarak kızımızdaki değişimi çok fark ettik girmiş olduğu deneme sınavlarında melike hocamızın vermiş olduğu taktikleri kullanarak puanlarında artış olmaya başladığını gördük. Deneme sınavlarına endişe ile giren kızım melike hocamın sayesinde çok şükür ki sınavlarına rahat girmeye başladı.inşallah LGS sınavımız da çok güzel puanlar alacağız. Katkılarından dolayı ben eşim ve kızım adına size çok teşekkür ediyoruz iyi ki sizin gibi işini hakkıyla yapan biriyle yollarımız kesişmiş tekrar her şey için çok teşekkür ederiz…
ç....e
Melike Hanım ile eşimle evliliğimizdeki problemler için görüşme sağladık.Bu süreçte bize aktardığı bilgi birikim gösterdiği yol ile şuan evliliğimizde daha iyiyiz. Melike hanım güler yüzlü, kendisini yenileyen, danışanları ile iletişimi kuvvetli iyiki tanıştık diyebileceğiniz herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğim bir psikolog
Melike hanımla 2017 yılında yüksek lisans yaptığı bir üniversitede bir tanıdık vasıtasıyla tanıştık. O zamanlar çocuk/ergen psikolojisiyle tez çalışmasındaydı. Bizimde kızımızla ilgili davranışları konusunda problemlerimiz vardı. Aslında biz ebeveynlerin çocuklaru anlamak ve doğru yaklaşımı sağlamak konusunda da problemlerimiz vardı. Hemen hemen bir yıla yakın çalışmalarında bize yer verdi. Çok faydalı oldu hem bizim hem kızımız için. Kendisinin bize olan önerileri çocuğumun davranışlarında çok etkili oldu. Aslında çocuktan öte ebeveyn davranışlarının düzeltilmesi çocuk üzerinde daha doğru ve etkili bir yöntem olduğunu sayesinde öğrendik. Çok teşekkür ederiz kendisine. Başarılarının devamını diliyoruz.
t....a
Danışanları ile iletişimi kuvvetli ,olaylara olması gerektiği açıdan bakmamızı sağlayan bir yaklaşımı olan ve her seansta iyi ki var dediğim doğru bir danışman olduğuna inanıyorum
Dehb tanılı bir ergen kız annesiyim. Debh konusunda,kardeş kıskançlığı ve daha bir çok konuda kendisinin çok desteğini gördüm. İyiki tanımışım ve iyiki bizimle beraber. Seansalarımız hala devam etmekte kendisiyle. Kızım konusunda çokkk yol kat ettik. Kendisine çok teşekkür ederim
v....n
Mental sağlık olarak pek iyi bir noktada değildim ama Melike hocamla çalışmaya başladıktan sonra çok büyük şeylerin farkına vardım. İyleşme sürecimi başlatmış olduk böylelikle,teşekkürler.
h....c
Gercekten cok iyi bir uzman.Danisanina bilgi birikim ve tecrubesiyle butun ihtiyaclarina cevap verebiliyor.Melike hanima baslamadan once ve sonrasi hayatim cok degisti.İyikimelkie hanimla tanismisim artik hayatadaha farkli bakabiliyorum
3 yaşındaki kızımın ağlama krizleriyle ilgili Melike hanımdan danışmanlık almaya başladık. Kızımın ağlama krizlerini kısa sürede yönetebilen bir duruma geldikten sonra kendisinin etkinliğini gördükçe benim de böyle bir sürece ihtiyaç duyduğumu fark ettim. Çocuklar ile ilgili alınan psikolojik danışmanlık; ebeveyn ilişkisi, kardeş ilişkisi vb. gibi çok farklı dinamikleri de içeriyor. Ama Melike Hanım süreç boyunca herbirini ayrı ayrı ele alarak sorunlara farklı yaklaşmamı sağladı, sağlıyor. Görüşmelerimiz sırasında kazandırdığı bakış açıları ve duruma yönelik analizleri hep çok objektif ve yaratıcı. Hayat boyunca alınması gereken bir danışmanlığa ve iyi yönlendirmelere her yetişkinin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Daha önce farklı bir kurumdan aldığım psikolojik tecrübemle karşılaştırdığımda da çok net görebiliyorum ki bu sürekliliği Melike Hanım ile sağlamak bana eşsiz bir farkındalık ve sorunlarla baş edebilme yeteneğini kazandırıyor ve kazandıracak. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Melike Serttaş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Melike Serttaş, Psikoloji. Size Melike Serttaş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Çocuk Gelişim Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi.
Melike Serttaş adresi nerede?Melike Serttaş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kazım Özalp Mah. Filistin Cad. 14/1 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Melike Serttaş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Melike Serttaş online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Melike Serttaş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Melike Serttaş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Melike Serttaş hangi dilleri konuşuyor?Melike Serttaş ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Melike Serttaş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Melike Serttaş bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Melike Serttaş ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Melike Serttaş hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Melike Serttaş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Melike Serttaş hangi sigortaları kabul ediyor?Melike Serttaş tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar