Lise öğrenimini 2005-2009 yılları arasında Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra 2015 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden iyi bir derece ile mezun olmuştur.
Tıpta uzmanlık sınavında aldığı puan neticesinde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları branşında uzmanlık ihtisası yapmaya hak kazanmıştır. Uzmanlık ihtisasını tamamladığı Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde, 2021 yılında Prof. Dr. Gül Karaçetin ve Prof. Dr. Nesrin Karamustafalıoğlu danışmanlığında ‘Bipolar Bozukluk ve Şizofreni Tanısı ile Takipli Annelerin Ebeveyn Tutumlarıyla Çocuklarındaki Psikopatoloji Arasındaki İlişki’ konulu tezini yaparak Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzman doktor ünvanını almıştır.
2021-2024 yılları arasında Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği’nde hem poliklinikte hem de çocuk ve ergen yataklı psikiyatri servisinde uzman hekim olarak görev yapmıştır.
Çocuk ve ergenlerde Bilişşel Davranışçı Terapi ve Kabul Kararlılık Terapisi, Triple P Olumlu Ebeveynlik Programı, ADOS-2 ve 3DI Otizm Altın Standart Tanılama ve İzlem Programı eğitimleri başta olmak üzere birçok kurs, eğitim, seminer ve kongreye katılım sağlamıştır.
Kadıköy’de yer alan muayenehanesinde meslek hayatına devam etmektedir. Mevcut deneyimleri, bilgi birimi ve donanımını, kendisine başvuran çocuk ve gençlere, onların ailelerine en iyi koşullarda sunabilmek, takiplerini sürdürebilmek ve faydalı olabilmek adına bu kararı almıştır. Evli ve bir çocuk annesidir.
Eğitim Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cd. Abdi Bey Sk. No:2-4 Dila Life Apt. Kat:5 D:15, İstanbul
Çocuk ve Ergen Psikiyatristi & Psikoterapist Uzm. Dr. Meltem İnci Kefal Muayenehanesi
Çocuk Psikiyatrisi Randevusu
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Çocuk ve Ergen Terapisi
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
na...l
Kendisi çok iyi bir doktor.Oğlum özel gereksinimli bir çocuk.Meltem hanım bizimle çok iyi ilgilendi.Biz çok memnunuz.Sizede tavsiye ederim.
y...
Bir arkadaşımın yönlendirmesiyle Doktor Meltem Hanım ile tanıştık. Oğlumun dikkat eksikliği hiperaktivite sürecinde doktor hanımın güzel enerjisi ve empatik yaklaşımı sayesinde hem oğlumun tedavi sürecinde hızlı ilerleme kaydettik hem de ebeveyn olarak bizi motive ederek yönlendirdi. Başlanılan tedavi ile oğlumun öfke nöbetleri, dürtüsel davranışları azaldı, akademik başarısı arttı. Süreç içerisinde oğlumun öğretmenleri ile de iletişime geçerek okul yaşamının da düzenlenmesine büyük katkı sağladı. Meltem Hoca çok ilgili, süreci dikkatli takip ediyor, detaylı açıklama yapıyor. Her gidişimizde bizi çok rahatlatıyor. Onunla tanıştığımız için mutluyuz.
a...
Meltem hocamı referans ile tanıdım. Kızlarım için iletişime geçtim. Kızlarımın dikkat dağınıklığı vardı, ikisinde de derslere odaklanamıyorlardı ve büyük kızımın düzen takıntısı vardı. İlaç tedavisine başladık ve çok kolaylıkla ve yardımcı oldu. Meltem Hanıma işinde çok profesyonel, çok güzel dokunuşları olan mükemmel bir insan. Üslubuyla içtenliğiyle güler yüzlü ve samimi birisi. Kendisini iyi ki tanışmışım diyorum. Herkese tavsiye ederim. Yolu her daim açık olsun.
n...
Çocuk psikiyatristine ihtiyacım vardı ve referans ile ulaştım. Çocuğum okula başladığında harfleri karıştırıyordu, bu sebeple başvurduk. Doktor olarak insan olarak mükemmel, çok memnun kaldım. İhtiyacı olan çocuk annelerine tavsiye ederim, dört dörtlük doktor, iyi ki tanışmışız.
s...
İkiz erkek çocuklarım var.
İkizlerimin hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı ile ilgili tedavi görüyorduk. Bir arkadaşımızın tavsiyesiyle Meltem Hocam'ıza başvurduk.
Uzun zaman da hocamızın takibinde kaldık, çok da memnun kaldık, açıkçası hem yaklaşımları hem önerileri; en önemlisi de biz annelere karşı açıklayıcı olması. Çevreme de tavsiye etmekteyim, kendileri fazlasıyla deneyimli ve işinde titiz bir doktor. Kendisiyle tedavi sürecinde çok fazla memnun kaldım, çevreme de bu memnuniyetimi iletiyorum, iletmekteyim.
ö...
Dr. Meltem Hanımla tatlı bir tesadüfle tanıştık. Oğlum hiç odaklanamayan, çok dürtüsel bir çocuktu. Bize verdiği tavsiyelerle şu an çok iyi. Çok güler yüzlü bir doktor, iyi ki tanımışız, iyi ki varsınız.
ni...r
Tavsiye üzerine ulaştığımız kızımın hayattaki en büyük şansı olan mükemmel insan 4 yıl boyunca ergenlik sürecinde yaşanabilecek en ağır süreçleri bizimle birlikte kendi evladıymış gibi yaşayan güzel yürekli anne nasıl anlatılır o verdiği emekler nasıl ifade edilir bilmiyorum bugün kızım hayatta ve daha sağlıklı bir yetişkin olma yolunda ise SAYIN MELTEM HOCAM'IN sayesinde kendisine yeni kliniğinde başarılar dilerim.. İyi ki iyi ki tanıdık sizi ...
e...
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Uzman Doktor Meltem İnci Kefal'e dil ve konuşma bozukluğu için randevu oluşturduk. Meltem İnci Kefal çok ilgili bir doktor. Tüm sorularımızı memnuniyetle cevapladı. Bizi Rehberlik Araştırma Merkezi'ne yönlendirdi. Çok memnun kaldık. Danışanlarına gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
m...
Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite bozukluğu sebebiyle arkadaşımın tavsiyesiyle Meltem Hanım'a başvurduk. Sonrasında tedavi süreci başladı ve düzenli bir şekilde tedaviye devam ettik. Çok ilgili ve duyarlı, çocukları anlayan bir doktor kendisi. Bu sebeple içtenlikle diğer hastalarla tavsiye ediyorum.
f...
Doktoruma bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım. Dikkat eksikliğine bağlı hiperaktivasyon bozukluğu nedeniyle doktorumuzla görüştüm. Tedavi sürecimizde yaklaşık 2,5 yıldır kendisi çocuğumun doktorudur. Çocuğum için gerekli olan ilaçları, sosyal hayatındaki yapmamız gerekenleri bize her anlamda ileten bir doktor. Uzun zamandır çocuğumuzla ilgili doğru kararları bize aldırarak çocuğumuzu ileri anlamda gelişimine şahit olduk. Okul hayatımızdaki öğrenme, odaklanma gibi zorlukları aşarak başarımızı sağladı ve okul içi ders katılım programlama durumumuzu yükseltti. Güler yüzlü olması beni ve çocuğuma endişelerinin olduğu bir zamanda her merak ettiğim soruyla ilgili kendisinden özverili bir şekilde cevap alarak sorunlarıma her zaman cevap buldum. Böyle bir doktorun birçok çocuğun hayatında etkili olacağına inanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim. Doktor Meltem İnci Kefal'in bizim hayatımızda yeri çok önemli, iyi ki var. Çevrem ve tüm çocuklar için doğru adres.
Meltem İnci Kefal isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Meltem İnci Kefal, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Meltem İnci Kefal tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Otizm Görüntüleme Ve Tanısı, Çocuk Gelişim Testi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Porteus Labirentleri Testi, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Psikoterapi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi.
Meltem İnci Kefal adresi nerede?Meltem İnci Kefal şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Eğitim Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cd. Abdi Bey Sk. No:2-4 Dila Life Apt. Kat:5 D:15 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Meltem İnci Kefal isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Meltem İnci Kefal online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Meltem İnci Kefal isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Meltem İnci Kefal, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Meltem İnci Kefal hangi dilleri konuşuyor?Meltem İnci Kefal ile Türkçe dilinde konuşabilirsiniz.
Meltem İnci Kefal isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Meltem İnci Kefal tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Meltem İnci Kefal hakkında ne düşünüyor?Toplam 13 hasta / danışan, Meltem İnci Kefal hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Meltem İnci Kefal hangi sigortaları kabul ediyor?Meltem İnci Kefal tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri