Galeri
Barış Mahallesi Nilüfer Hatun Caddesi Hamdi Sami Bey Evleri No:1 B Blok D:7 K:4, Bursa
Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
Şema Terapi
Dama Psikolojik Danışmanık
Lisans eğitimi süresince Humanite Psikiyatri Hastanesi’nde; Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda; Küçükçekmece Belediye Anaokulunda; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde; Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde stajlar yapmıştır.
Lisans eğitimini tamamladıktan sonra özel bir rehabilitasyon merkezinde psikolog olarak özel gereksinimli çocuklar ve aileleriyle çalışmalar yürütmüştür.
Yüksek lisans eğitimi süresince Kognitif Terapi, Şema Terapi, Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve İlk Yardım Eğitimlerini almıştır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Evde Hasta Bakım Hizmetlerinde 2015-2017 yılları arasında Psikolog olarak; yatağa bağımlı hastaların ve hasta yakınlarının gereksinimlerini dikkate alarak hastalıklar veya ameliyat sonrası yaşanabilecek depresyon ve tükenmişliğe yönelik haftada 48 saat çocuk, ergen, yetişkin ve ailelerle birlikte psikoterapi seansları gerçekleştirmiştir.
Dr. Emel Stroup’tan Kognitif Terapi/Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimlerini tamamlamıştır. Psikiyatrist Dr. Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen, ISST onaylı (International Society for Schema Therapy) Şema Terapi Temel Düzey ve Yaşantısal Çalışmalar için İleri Teknikler Eğitimlerini tamamlamış olup, Dr. Alp Karaosmanoğlu ile Şema Terapi Süpervizyon eğitimleri devam etmektedir. EMDR Derneği ve Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından verilen EMDR 1.Düzey Eğitimi'ni tamamlamıştır. Gottman Enstitüsü tarafından verilen Gottman Çift Terapisi 1. Düzey ve 2. Düzey Eğitimleri'ni tamamlamış olup, aile ve çift çalışmalarında Gottman Yönelimli çift terapisini kullanmaktadır.
Uyum bozucu yaşam sorunları, kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları, kişilerarası ilişkiler, kaygı ve depresyon konularına ağırlık vererek çalışmalarını sürdürmektedir. Dama Psikolojik Danışmanlık Merkezinde Klinik Psikolog olarak bireysel terapi, aile ve evlilik terapisi alanlarında psikoterapi hizmeti vermektedir.
Uluslararası Şema Terapi Derneği (ISST) ve Türk Psikologlar Derneği (TPD) üyesidir.
sü...a
Meltem hanımla bir yakınımın tavsiyesi üzerine tanıştık. Bir yıl kadarhayatımda o kadar çok şey değişti ki… Kendimi bildim bileli özgüvensiz, karamsar ve depresif bir insandım. Benim için bu süreç hem sancılı hem aydınlatıcı bir yolculuk gibiydi. Şefkatle kendime dönmeyi, kendimi görmeyi, olduğum halimle kendimi sevmeyi, hatta kendime sarılmayı öğrendim. Meltem hanım hem çeşitli şema terapi teknikleri hem Emdr tekniğiyle geçmişimle hatta kendimle barışmamı sağladı. Daha önce hayatımı altüst eden problemler artık gündemimde bile değil. Meltem hanımın mesleki donanımı, bilgisi, güven veren sesi, tavrı, her zaman beni anlayan şefkatli bakışı, bana kendime farklı bir yerden bakmamı sağlayan cesur soruları için çok çok minnettarım.
e....s
Meltem hanımı doktor takvimi üzerinden kendim araştırarak buldum. 10 aya yakın bir süredir seanslara devam ediyoruz. Hayattan keyif alamadığım, eşimle sürekli tartışmalar yaşadığım ve her gün ağladığım o karanlık günlerimde bana ayna tuttu, ışık oldu. Kendimle ilgili farkındalığım arttı, duygusal zorluklarımla baş etme gücüm arttı. Daha ilk seanslarda anlattığım küçük ayrıntıları dahi aylar sonra hatırlaması beni çok şaşırtmıştı ve doğru yerde olduğumu hissettirmişti. Her görüşmede kendimi daha iyi hissediyorum. Meltem hanım işini gerçekten severek ve iyi yapan bir psikolog. Çok iyi bir dinleyici İyi ki bir destek almaya karar vermişim ve iyi ki Meltem hanımı bulmuşum diyorum.
sa....
Meltem hanımla yaklaşık 20 seans yaptık. Bunun büyük çoğunluğu emdr tedavisiyle geçti. Benim gibi anılarını çocukluktan itibaren kilitlemiş gibi birisine bile olabildiğince yardımcı oldu. Kendisi çok dakik, iyi not tutan; sizinle ilgili konulara hakim, iyi bir dinleyici/soru soran, gayet iyi anlaşılabilir bir şekilde kendini ifade eden ve yardımcı olma, tedaviye teşvik etme konularında çok başarılı bir uzman. Benim hem çocukluktan gelen hem de evliliğimde olan çok büyük travmalarım vardı. Kendisi ile bir çok şemanın üzerinden geçtik. Kendimi şuan çok daha tutarlı ve iyi hissediyorum. Sanırım yetişkin gibi davranma değil olma konusunda sayesinde çok büyük yol aldım. İyi ki gitmişim diyorum gönülden öneriyorum.
se...e
Hayattan keyif almadığım ve hayatımda beni mutlu eden şeyleri fark edemediğim bir dönemde destek almam gerektiğine karar verdim ve tavsiye üzerine Meltem Hanımla tanıştım. Meltem Hanım çok güler yüzlü ve beni anladığını hissettiriyor. Meltem Hanımla çıktığım bu yoldan ben çok memnun kaldım. Psikolog arayışınız varsa gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
s....t
Meltem hanımla yaklaşık 6 ay önce hamilelik sürecim sonrasında tanıştık .. yaşadığım o karanlık günlere ışık oldu diyebilirim . İnanın bebeğimle bile ilgilenmek istemiyordum . Bana ne zaman istersem yanında olabileceğini hissettirmesi çok güven verdi.. şimdi gerçekten anne olduğumu ve bebeğimin bana ne kadar ihtiyacı olduğunu çok net görebiliyorum . Sevgi ile paylaşım yapıyoruz .. tedavimiz devam ediyor .. güler yüzü ve hep yanımda olan biri
r....k
Meltem hanımla bir yakınımızın tavsiyesi üzerine sürece başladık. Eşimle nişanlılık sürecinde çok tartışmalar yaşıyorduk, her mesele büyüyüp konuşulamaz hale geliyordu. Neredeyse ayrılma noktasına gelmiştik. Düğünümüze 5-6 ay kadar kısa bir süre olmasına ve çok yıpranmış olmamıza rağmen, şuan iyi ki böyle bir destek almaya karar vermişiz diyoruz. Meltem hanımın eşimle her ikimize tarafsız duruşu, duygularımıza ne olursa olsun çok önem vermesi, samimi ve mesleğinde profesyonel duruşu ilişkimize daha anlamlı ve güçlü bir başlangıç çizmemize, eşimle birbirimizi dinlememize, anlamamıza yardımcı oldu. Evliliğin ilk yıllarının herkes zor olduğunu söylüyordu. Evlenmeden böyle bir destek almak bizim en büyük şansımız oldu diyebiliriz. İyi ki yollarımız kesişmiş Meltem hanımla.
g...
Meltem Hanım ile tedavi sürecine eşimi kaybettikten belli bir süre sonra başladım. Yas sürecinin etkisiyle depresif, yaşama karşı karamsar hissediyordum. Geleceğe dair hiç bir ümidim yoktu, yaşadığım için dahi kendimi suçluyordum. Meltem Hanım önerdiği ve uyguladığı Emdr tekniği ile yasımı, acımı pamuklara sarıp, değerli bir sandığa kaldırır gibi hissettirdi. Yaşadığım için mutlu hissediyorum, geleceğe ümitle bakıyorum. Geçmişi özlemle değerle hatırlıyorum ama en önemlisi tüm bunlar beni artık hiç rahatsız etmiyor. İşini layıkıyla yapan, acımı, beni anladığını hissettiren, samimi, özverili bir psikolog.
g...
Meltem Hanımla Şema Dernek aracılığıyla yolumuz kesişti. Son zamanlarda yaşadığım ailevi sorunlar nedeniyle kendisine ulaştım. Süreci yönetmesi, ihtiyaca yönelik kullandığı teknikler, profesyonel ve samimi tutumu, alanında uzman olması ve terapötik bağı oluşturmadaki becerisiyle sürecimiz sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Terapi bir yolculuk ve size profesyonel ve empatik bir şekilde eşlik eden terapistiniz sürecin sağlıklı bir şekilde yürümesi için oldukça önemli. Herkesin terapiden beklentisi farklı olabiliyor, ancak etik ilkeler, empatik beceriler, sürecin fayda sağlaması ve profesyonellik, bir psikolojik danışman olarak öncelikle önemsediğim kriterlerimdi. Bunları süreç içerisinde etkili bulduğumu söyleyebilirim.
y...
Meltem Hanım'a tanıdığım biri sayesinde ulaşmıştım. Gün içindeki işlevsizliğim ve OKB için kendisinden yardım almak istemiştim. Kendisi sayesinde duygularımı anlayabilme, kendimi dinleyebilme ve beni zorlayan OKB üzerinde gelişme kaydetme sürecinde zorlanmadan ilerleyebiliyorum.
Meltem Hanımla yaklaşık 5 aydır terapi hizmeti alıyorum. Hayatımda çıkış yolu bulamadığım yemek bozukluğu, devamında artan bedensel kaygılar ve depresif şikayetim için gittim. Meltem Hanım terapide duygusal açlığın sebep olduğu altta yatan sebeplere nokta atışı yaparak farkındalık kazanmama, yüzleşmeme ve zamanla azalarak minimuma gelmesindeki katkılarından dolayı kendisinden çok memnunum. Artık ruhumu yemekle doyurmuyorum. Şema terapi ile başlayan ve şimdi de emdr terapi ile arka planda kalmış travmalarımla çalışıp kendimi her seansta ferahlamış olarak ayrılıyorum. Kendisine çok minnettarım, özellikle de her zaman İyi bir dinleyici ve çözüm odaklılığının yanı sıra gerçekten sizi yargılamadan kendinizin en iyi versiyonuna ulaşabilmeniz için tarafsız yorumlarla bakış açımı genişlettiği için.
Meltem Şengül Kılıç isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Meltem Şengül Kılıç, Psikoloji. Size Meltem Şengül Kılıç tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi, Fobilerden Kurtulmak, Aile İçi İletişim Sorunları.
Meltem Şengül Kılıç adresi nerede?Meltem Şengül Kılıç şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Barış Mahallesi Nilüfer Hatun Caddesi Hamdi Sami Bey Evleri No:1 B Blok D:7 K:4 Bursa
Adresine gitmek zorunda kalmadan Meltem Şengül Kılıç isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Meltem Şengül Kılıç uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Meltem Şengül Kılıç isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Meltem Şengül Kılıç, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Banka Havalesi.
Meltem Şengül Kılıç isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Meltem Şengül Kılıç tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Meltem Şengül Kılıç hakkında ne düşünüyor?Toplam 15 hasta / danışan, Meltem Şengül Kılıç hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Meltem Şengül Kılıç hangi sigortaları kabul ediyor?Meltem Şengül Kılıç tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Bursa bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Bursa bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar