Psikoloji alanına olan ilgim, çok katmanlı insan doğasını detaylı olarak inceleme, analiz etme ve çözümleyebilme isteğimle yakından ilişkilidir. Bu doğrultuda, lisans ve yüksek lisansta edinmiş olduğum akademik bilgi birikimim, bu temeli destekleyecek uzmanlık eğitimlerim ve stajlarım, profesyonel kariyerimin ilk adımını oluşturmaktadır. Bir sonraki adımımı şekillendirecek iş fırsatlarıyla, kazanmış olduğum teorik ve edimsel tecrübelerden yararlanarak potansiyelime yön vermek; beslendiğim yere, yeniye ve iyiye fayda sağlamak istiyorum. Ek olarak, analitik psikoterapiye devam etmekteyim. Yetişkin, çocuk ve ergen yaş gruplarına yönelik; şema, emdr ve psikanalitik konularında klinik olarak danışan görmekte olup, bu psikoterapi alanlarında klinik çalışmalarıma devam etmeyi planlamaktayım.

Analitik Psikoterapi:
• İstanbul Psikanaliz Derneği (İPD) üyesi formasyonda olan bir psikanalist ile psikanalitik terapiye devam etmekteyim.

Vakıf Çalışmaları:
• Nisan 2023 – Temmuz 2023: Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) – Kelebek Etkisi Projesi, Saran Group (Deprem bölgesinde psikolog, saha eğitmeni olarak destek vermekteydim, proje tamamlandı.)
• Şubat 2023 – Temmuz 2023: Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) – Düşler Atölyesi

Mesleki Eğitim – Sertifika:
• Ekim 2024 – (devam ediyor): Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi Eğitimi – Funda Akkapulu Aydın (Rorschach ve Projektif Testler Derneği)
• Eylül 2024 – (devam ediyor): Rorschach ve CAT Testleri ile Çocuğun Ruhsal İşleyişinin Değerlendirilmesi Eğitimi – Neslihan Zabcı (Rorschach ve Projektif Testler Derneği)
• Eylül 2024 – Ekim 2024: Mindfulness Temelli Stres Azaltma Programı (MBSR) – Prof. Dr. Zümra Atalay (Mindfulness Institute)
• Aralık 2023: MOXO d-CPT Test Eğitimi – Dr. Ferda Korkmaz Özkanoğlu (MOXO Türkiye)
• Aralık 2023: Tematik Algı Testi Eğitimi (TAT) – Dr. Psk. Nursen Oral (Madalyon Akademi)
• Kasım 2023: Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri Değerlendirme Eğitimi (MMPI) – Dr. Psk. Nursen Oral (Madalyon Akademi)
• Eylül 2023: EMDR II. Düzey Temel Eğitimi ve Süpervizyonu – Emre Konuk (DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü)
• Mayıs 2023: EMDR I. Düzey Temel Eğitimi ve Süpervizyonu – Emre Konuk (DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü)
• Haziran 2022 – Temmuz 2022: Uluslararası Şema Terapi Eğitimi (ISST Approved Training Module) – Dr. H. Alp Karaosmanoğlu (PsikoNET Psikoterapi Merkezi)
• Mayıs 2022: Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi – Doç. Dr. Itır Tarı Cömert (Psikoloji Akademisi)
• Şubat 2019 – Mart 2019: Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi – Filiz Çetin Süpervizyonu (Family Enhancement & Play Therapy Merkezi ile Nisan Psikolojik Danışma Merkezi)

Tez:
• Ağustos 2021 – Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Bitirme Tezi: Genç Erişkin Yaş Grubunda Büyüsel Düşünce, Düşünce Eylem Kaynaşması ile Depresif Belirti, Anksiyete ve Stres Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Bildiriler – Yayınlar:
• Güngör, M. C., Sandıkçı, T. ve Yavuz, M. (2021). Genç Erişkin Yaş Grubunda Büyüsel Düşünce, Düşünce Eylem Kaynaşması ile Depresif Belirti, Anksiyete ve Stres Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. 10. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi. Ankara.
• Gungor, M., Calli, S., Arslandogdu, S. and Yavuz, M. (2020). Agression and impulsivity in play therapy: therapeutic challenges and limits. E- Poster Viewing. European Psychiatry, 63, 322.
• Gungor, M., Calli, S., Arslandogdu, S., Ozen, E. and Yavuz, M. (2020). The cognitive therapy of adolescents with obsessive compulsive personality characteristics: focusing on self-criticisim. E- Poster Viewing. European Psychiatry, 63, 461-462.

Seminerler – Kongreler:
• Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği (TARDE) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı YL Programı – Prof. Dr. Işık Karakaya “Afetlerde Çocuklarla Çalışmak: Oyun Yoluyla Deneyimlere Hakim Olmak” Eğitimi (Şubat 2023)
• Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği – Prof. Dr. Nusret Soylu “Çocuk ve Ergenlerde Deprem Sonrası TSSB’nin Bilişsel Davranışçı Terapisi” Eğitimi (Şubat 2023)
• Assisi Institute – Dr. Michael Conforti “Archetypal Patterns in Dreams” Seminar (Aralık 2022)
• İstanbul Yetişkin Psikanalitik Psikoterapi Derneği – Psikanalitik Psikoterapi Sempozyumu (Kasım 2022)
• 10. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi – UBAK (11-12 Nisan 2021)
“Genç Erişkin Yaş Grubunda Büyüsel Düşünce, Düşünce Eylem Kaynaşması ile Depresif Belirti, Anksiyete ve Stres Düzeyi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” başlıklı sözlü bildiri özeti
• 28th European Congress of Psychiatry – EPA (4-7 Temmuz 2020)
“Agression and impulsivity in play therapy: Therapeutic challenges and limits” başlıklı poster
“The cognitive therapy of adolescents with obsessive compulsive personality characteristics: focusing on self-criticism” başlıklı poster

Üyelik:
• Emdr Derneği

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 4 yaşındaki çocuklar
Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +3 daha fazla

İdea Psikoloji ve Pedagoji Merkezi
Bahçelievler Mah. Mehmetçik Sok. Gökbakan İş Merkezi No:6 Kat:1, Bahçelievler, İstanbul

Online Terapi +27 daha fazla

İdea Psikoloji ve Pedagoji Merkezi

Ergenlik dönemi için başvurduk. 5 seanstır gidiyoruz. Oğlum seanslara severek katılıyor. Hiçbir sorun yaşamıyoruz. Seanslarımız verimli geçiyor. Oğlum şu an için mutlu, seanslar iyi gidiyor. Merve Hanım çok ilgili bir uzman. İletişimi de kuvvetli. Genel olarak memnunuz. Kendisi için tüm görüşlerimiz olumlu.

Konum: İdea Psikoloji ve Pedagoji Merkezi Theraplay Oyun Terapisi

Merve hanımla inanılmaz keyifli bir deneyim gerçekleştirdik. Hem eğlenceli kişiliği olsun hem güler yüzü hemde terapi esnasında sergilediği tutum gayet başarılı ve profesyonel. Oğlumun en iyi oyun ablası ve sohbet arkadaşı. Terapileri sayesinde bir çok sorunu çözdük. Kesinlikle güvenle kendisinden hizmet alabilirsiniz.

Konum: İdea Psikoloji ve Pedagoji Merkezi Randevu

Terapiyi ertelemenin ne kadar anlamsız olduğunu terapiye başlayınca anladım ve Ceren Hanım gibi ideal bir terapiste ilk seferde denk gelmemin büyük şans olduğunu düşünüyorum. Önceden kendime daha çok yüklenirken Ceren Hanım'ın tuttuğu ışıkla yaptıklarımın veya yapamadıklarımın kökünde yatan sebepleri daha iyi görebiliyorum. Bana başka perspektifler sunup düşünmeye itmesinin hayat kalitemi arttırdığını hissediyorum. Umarım seanslara devam ettiğimiz sürece daha da güzel sonuçlar alırım.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Ceren Hanım ile 2 aydır düzenli görüşüyorum. Kendimi ve olanları kabul sürecimde bana çok güzel yollar açtı ve açmaya devam ediyor. Destek almanın ne kadar önemli olduğunu zaten biliyordum, daha önce de aldığım için kıyas edebiliyorum ve bu kıyas neticesinde; bana kattıkları çok kıymetli. Önümü görmeme ışık tutuyor. Etik değerleri yüksek biri. Yargılandığımı asla hissetmedim her şeyi çok rahat anlatabiliyorum. Alanında gerçekten başarılı biri.

Konum: İdea Psikoloji ve Pedagoji Merkezi Bireysel Terapi

Henüz 2.seansımız olmasına rağmen kendimi iyi hissettiğim bir süreç oluyor. Daha yolumuz uzun ama Merve hanımla en mükemmel şekilde ilerleyeceğimizi biliyorum. İyi ki yollarımız kesişmiş kendisi mükemmel birisi.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Sevgili Ceren hanımla başladığımız seanslar sonrasında kendi iç huzurumu bulup kendimi toparladım duygu ve düşüncelerimi toparlamamda bana yol gösterdi güzel destekleri için ayrıca içten ve samimiyeti için çok minnettarım herkese tavsiye ediyorum

Konum: Online Danışmanlık Psikoterapi

Yönlendirme yapmadan potansiyelimi açığa çıkarmak adına beni destekleyen, duygularımı olduğu gibi kabul eden,zaman içinde farkındalığımın artmasında rol oynayan biridir Ceren hanım. Psikiyatristimin yönlendirmesiyle kendisini tanıdım . Ruhsal iyi oluşumu terapi sürecimize borçluyum

Y
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Yakın zamanda annemi kaybettim ağır bir depresyon gecırdım. Kendısıne bu dönemde başvurdum çok ılgılendı çok destek oldu. Herseye yeniden başlamaya karar verdim çok memnun kaldım. Ilgısı yonlendırmelerı ve tecrübeleri çok degerlı ıyıkı tanımısım

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Güler yüzü ile samimi sohbetler esnasında fark edemediğim şekilde çözüldü duygu, düşünce ve hislerimin karmaşası. Kaybolduğum iç dünyamda yolu cesurca bulabileceğimi öğreten aynı zamanda kaybolmanında son olmadığını gösteren rehber bir ışıktır sevgili Ceren Hanım. Kestirmeleri de öğretir yol uzunsa manzaranın tadını çıkarmayıda. En güzel çiçekler onun olsun iyi ki kesişti yollarımız ! :)

Konum: İdea Psikoloji ve Pedagoji Merkezi Psikoloji Randevusu

Ceren hanımla 1 aydan uzun süredir seanslarıma devam ediyorum . Yaşadığım onlarca problem üzerinden kendisinden destek alıyorum. İç dünyamda sindirmeye çalıştığım bir çok probleme ışık tuttuğunu ve bunu kendi içimde aydınlatmama yardımcı olduğunu söyleyebilirim ve her seanstan çıkışımda bir huzur yaşadığımı söyleyebilirim. İyi ki siz