Uzm. Klinik Psikolog Merve Doğan Yatar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Lisans Programı ve Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans programlarını tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini somatizasyon (görünürde tıbbi bir neden olmamasına rağmen kişilerin fiziksel olarak ağrı, acı v.b. hissetmeleri ya da bu hislerin kişide var olan hastalıklarla açıklanamayacak şiddette olması) konusunda yazmıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi Aile Danışmanlığı Eğitim Programını tamamlayarak Aile Danışmanı ünvanı almıştır.
Psikoterapi uygulamalarını, bilişsel davranışçı terapi ekolü ve şema terapi ekolleri çerçevesinde yürütmektedir. Çalışma konuları; depresyon ve kaygı (sosyal kaygı, panik bozukluk, fobiler, yaygın anksiyete), psikosomatik yakınmalar, tekrar eden ilişki problemleri, stres ve kişisel farkındalık üzerinedir.
Çalışmalarını yetişkin bireylerle online olarak yürütmektedir.

Sertifikalar

o Söz Yerine Beden Konuştuğunda Şema
Terapide Somatizasyonla Çalışmak
Klinik Psk. Dr. Bahar Köse Karaca

o Motivasyonel Görüşme Teknikleri
Başkent Psikoloji Atölyesi (Prof. Dr Kültegin Ögel & Uzm. Psk. Melike Şimşek)

Katıldığı Eğitim/ Kurs/ Seminerler

o İntihar ve Risk Değerlendirmesi Eğitimi
Prof. DR. Mehmet Eskin

Banka Havalesi, Kredi kartı

Cumhuriyet Mah., Halaskargazi Cad. Şimsek Apt. No:125/2, Şişli, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Nakit, Banka Havalesi

Psikoloji Randevusu +16 daha fazla

Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme

Beck Depresyon Ölçeği

Konum: Persona Psikoloji Psikoloji Randevusu

Anksiyete şikayetiyle Merve Hanım’a başvurdum ve yaklaşık 15 seans boyunca kendisiyle çalıştık. İlk görüşmeden itibaren kendimi rahat ve anlaşılmış hissettim. Sorunlarımı yargılamadan dinledi, içgörüler sağladı ve kendimi daha iyi tanımamı sağladı. Anksiyete ile başa çıkmam için önerdiği teknikler sayesinde, şimdi kendimi çok daha iyi ve kontrollü hissediyorum.

Ç
Konum: Online Danışmanlık Randevu

Merve hanımla depresif duygularımla başa çıkmak için görüşmeye başladık çok da güzel ilerledik. Kendimi çok daha hissediyorum. Eskiden enerji bulamadığım şeyleri yeniden yapmaya başladım. Kaygı ve endişeli zamanlarımda seanlardaki sohbet tarzı önerilerini uyguladım başta zor olsa da o benim bu yanıma resmen merhem oldu diyebilirim. Sürecimde yanımda olması fikirleri çok kıymetliydi benim için iyi ki yollarımız kesişmiş.

Ö
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Depresyon ve panik atak şikayetlerim için gittim. Merve hanım sayesinde kaygılarımla başa çıkmayı öğreniyorum. Panik atakla başa çıkmak için çalıştığımız stratejiler bende çok etkili oldu. Önceden kaçındığım bir çok şeyi artık yapabiliyorum. Ayrıca çok iyi bir dinleyici ve ne anlatmak istediğimi anlıyor. Süreç boyunca kendimle ilgili bir çok şeyi fark etmemi sağladı.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Merve hanım yanlış şemalarım ve şemalarımın neler olduğu ve bu süreçte kendimle ilgili daha çok farkındalığımın artmasıyla ilgili hayatımda o kadar büyük bir yeri oldu ki, iyi ki hayatımda yer alan bir terapist oldu.

K
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Uzun zamandır depresyon ve anksiyete ile mücadele eden birisi olarak terapi sürecine başlamak benim için başlı başına büyük bir karardı ve biraz çekiniyordum. Ne mutlu ki Merve Hanım gibi tecrübeli bir psikologla tanıştım ve iyi ki bu sürece başlamaya adım atmışım dedim. Merve Hanımla konuşurken anlaşıldığımı, sesimin duyulduğunu, yargılanmadığımı hissettim. Kendisine ve terapi sürecimize güven duydum ve önceden kendimi hiç açamam zannederken Merve hanımla duvarlarımı indirebileceğimi gördüm. Kendimi keşfetmemi, kendi duygularımı anlamamı ve anlamlandırmamı, sosyal ilişkilerimde üstlendiğim rolü ve bana etkilerini daha gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirebilmemi sağlayadı. Resmen hayata bakış açım değişti. İyi ki de değişti. Keşke Merve hanımla daha önce görüşseymişim, şimdiki bakış açımla birçok şeyi daha net görebilirdim diyorum. Bana kattığı ve halen katmakta olduğu değerler, açtığı ufuklar, verdiği bilgiler için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Benim için zor bir dönemdi ve bu süreçte Merve hanım bana gerçekten yardımcı oldu. Çok dikkatli ve saygılı bir yaklaşımı var, gerçekten dinlenildiğimi hissettim. Yönlendirmeleri hep doğru ve yerindeydi.Anksiyeteyle başa çıkma stratejileri işime yaradi. Kendimi daha iyi anlamam konusunda rehber oldu. Bana gösterdiği sabır ve destek için buradan da sevgilerimi sunuyorum. Artık kendimi daha sakin hissediyorum ve stresle daha kolay baş edebiliyorum.