Uzman / Klinik Psikolog Merve HANCI ÖZEL, Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun olmuştur. Aynı zamanda Üsküdar Üniversitesi’nde Çift Anadal Programı ile Çocuk Gelişimi lisansını yüksek onur derecesiyle bitirmiş olup,uzmanlığını Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji dalında yüksek onur derecesiyle tamamlamıştır.

Akademik hayatı boyunca Özel Fransız Lape Hastanesi, NP İstanbul Beyin Hastanesi, Rehberlik Araştırma Merkezleri(RAM), çeşitli anaokulu ve rehabilitasyon gibi merkezlerde stajlar yapıp gözlem ve test uygulamalarında bulunmuştur.

Evlilik- Çift Terapisi, Cinsel Terapi, Boşanma Adaptasyon Süreci alanlarında uygulayıcı eğitimlerini tamamlayarak bu alanda çalışmalarını zenginleştirmiştir.

Prof.Dr. Ebru ŞALCIOĞLU tarafından verilen Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Aldığı eğitimler doğrultusunda danışanların ihtiyaçlarına yönelik farklı terapi teknikleri kullanarak yetişkin, aile, çift terapileri gerçekleştirmektedir.

Eğitimleri;
-Denver II Gelişimsel Tarama Testi
-Moxo Dikkat Performans Testi
- MMPI Çoklu Kişilik Envanteri
- Aile Değerlendirme Ölçeği
-Aile Hayatı ve Çocuk Yetiştirme Tutum Ölçeği (PARI)
-Yakın İlişkilerde Yaşantılar Envanteri (YIYE-II)
-Yale Brown Obsesyon Kompulsiyon Ölçeği -Çocukluk Çağı Travmalar Ölçeği
-Barrat Dürtüsellik Ölçeği Beck Anksiyete Ölçeği
-Beck Depresyon Ölçeği
-SCL-90
-EMDR Uygulaması Eğitimi
-Çocuk Resimlerinin Psiko-Pedagojik Analizi & Çocuk Testleri Uygulayıcı Eğitimi
-Gesell Gelişim Testi
-Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
-Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE)
-İnsan Çizim Testi
-Aile Çiz Testi

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Psikoloji Randevusu +56 daha fazla

ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Röportaj

Merve Hoca benim için 1 numara. Kendisine tavsiye üzerine görüşme sağladım. Bayağı bir görüşme sağladık. En kötü günümde bana çok destek çıktı. Psikolojim bozulduğu dönemlerde bana çok güzel telkinlerde bulundu. Görüşmelerimizden sonra hayata daha bambaşka baktım, hayatı daha çok sevmeye başladım. Merve Hanım'dan danışmanlık hizmetinden çok çok memnun kaldım.

Konum: Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Merve Hanım ile yaşadığım bir kayıp üzerinden seanslara başlamıştık. Birlikte 10 seansı aşkın bir süreci tamamladık ve hiç ümidim olmamasına rağmen geçmişe dair bakış açım değişti , verdiğim kararları farklı açılardan yorumlayabildim . Sürecin sonunda çevremdeki kişiler de bu değişiklikleri fark etmeye başladı ve en önemlisi kayıp olayı ardından yaşadığım kendimi affedememe durumunu farklı çerçevelerde ele alarak bu olaydaki farklı açıları görebildim. Böylece geçmişteki kaybımla yüzleşebildim ve geçmişte yapamadıklarıma odaklanmak yerine yapabildiklerime bakmayı , bu kayıptan aldığım dersle hayatımı nasıl değiştirdiğimi görmeyi öğrendim.

Merve Hanımın her zaman çok nazik ve anlayışlı olması , empati yeteneği süreçte danışan - terapist ilişkisini hızlıca kurmamızı sağladı . Seanslarına daima hazırlıklı gelen ve seans içerisinde aktarımlarda başarılı olan Sevgili Merve Hanımla ihtiyacım olduğunu düşündüğüm farklı konular üzerinden terapi sürecine devam etmekteyim ve deneyimlediğim terapi sürecinden çok memnunum.

Merve Hanım'dan oğlum için danışmanlık hizmeti alıyoruz. Oğlum ve ben kendisini çok seviyoruz. 4 buçuk aydır görüşme sağlıyoruz ve devam ediyoruz. Çocuğum hırçındı şimdi sakinleşti. Okula gidiyor, arkadaşlarına karşı daha sakinleştiğini öğretmeni de söylüyor. Merve Hanım'dan aldığımız terapilerden çocuğumla ilgili faydasını gördüm.

Merve Hanım'ın çalıştığı kurumdan ayrılmasına üzüldüm. Kendisiyle 6-7 ay kadar görüşme sağladım. Ben kendisine alışmıştım. Durumum hiç iyi değildi Merve Hanım'la görüştükten sonra dışarıya çıkıp kalabalığa girebiliyorum. Merve Hanım'dan aldığım seanslardan memnun kaldım. Kendisi keşke çalıştığı kurumdan ayrılmasaydı da seanslarımıza devam etseydik diyorum.

R

Merve Hanım'a çalıştığı kurum sayesinde ulaştım. İlişkilerim için kendisine başvurdum. Merve hocam bana her konuda yardımcı oluyor çok güzel zaman geçiyoruz her hafta gitmeyi dört gözle bekliyorum diyebilirim. Güler yüzü olsun verdiği fikirler beni iyi yönde etkiliyor. herkese tavsiye ederim