Uzm. Kl. Psk. Merve Karagöz

Psikoloji Randevusu +33 daha fazla

Ağlama ve Öfke Nöbetleri

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Uzman Klinik Psikolog Merve Karagöz

Işık Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü 4 senelik lisans eğitim programını 3 senede bitirerek erken mezun olmaya hak kazandı. Lisans hayatı devam ederken Balıklı Rum Hastanesi, Virtua Psikoloji ve İstanbul Psikoloji Okulu’nda toplamda 2 yıl süren klinik stajlarını tamamladı.Bu süreçte yetişkin, ergen ve çocuk danışanlarla çalışma fırsatı oldu. Aynı zamanda gönüllü olarak görev aldığı KAÇUV'da kanserli çocuklarla atölye çalışmalarında bulundu. Ek olarak Türk Psikologlar Derneği’nden test eğitimleri (MMPI, WISC-4, Çocuk Değerlendirme Testleri) alarak uygulama yeterliliği kazandı. Daha sonra İstanbul Kent Üniversitesi’nde Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur’un önderliğinde kurulan Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimini ''Toplumsal Cinsiyet Rolleri ile Cinsel Doyum ve Cinsel Özgüven Arasındaki İlişkinin İncelenmesi'' üzerine yazdığı tez ile tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog ünvanı almaya hak kazandı. Uzmanlık eğitimine başladığı süreçte eş zamanlı olarak Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur ve Dernek Eğiticileri tarafından verilen, Avrupa Davranış ve Kognitif Terapileri Birliği (European Association for Behaviour and Cognitive Therapies - EABCT)'nin eğitim standartlarına göre düzenlenen ''Kognitif ve Davranış Terapileri (KDT)'' eğitimi almaya başladı. Aynı zamanda Prof.Dr. Gonca Soygüt Pekak tarafından verilen “International Society for Schema Therapy (ISST)’’ onaylı Şema Terapi Sertifikasyonu Eğitimleri’ni tamamladı. Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği’nin (CETAD) ruh sağlığı profesyonellerine yönelik vermiş olduğu Cinsel Terapi Eğitimini aldı. Nilüfer Devecigil tarafından verilen uluslararası geçerliliği olan FPS ve APT onaylı Deneyimsel Oyun Terapisi (Experiential Play Therapy) 1. Düzey eğitimini tamamladı. Türk Psikologlar Derneği'nden Temel Travma Psikolojisi Eğitimi aldı.Yüksek lisans sürecinde Dünya Doktorları Derneği'nde Psikolog olarak mülteci ve göçmen bireyler ile çalıştı. Şu anda Türk Psikologlar Derneği'nde Ege Denizi depremi ve Covid-19 sürecinden etkilenen bireylere gönüllü olarak psikoterapi hizmeti vermektedir. Ek olarak kurucu olduğu kliniğinde hem yüz yüze hem de online olarak yetişkinler ile bireysel psikoterapi seansları sürdürmektedir. Mesleki gelişimine katkı sağlaması için Doç. Dr. Çağdaş Öykü Memiş tarafından bireysel süpervizyon almaya devam etmektedir.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Merve hocadan 1 senedir terapi alıyorum, ve hayatımı terapiye başlamadan önce ve sonra olarak ikiye ayırabilirim.

Hayata bakış açım, duygularımı tanımam, zorluklarla mücadele edebilmemi sağladı.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

İlk defa bir psikologla görüştüm. Keşke daha önce görüşseymişim dedim Merve hanımla. Hiç farkettirmeden sessiz ve derinden çözdü sosyal fobimi. Akademik hayatta beni çok zorlayan hastalığımın sadece Merve hanımla konuşarak, tartışarak, bazen salya sümük ağlayarak, kendimi sevmeyi öğrenerek mucize gibi parça parça iyileştiğine tanık oldum. Benim başarmamı sağladı ( başarım olduğunu görmemi). Çok teşekkür ederim. İyileşsem de görüşmeye devam etmek isterim, sırf sakin bilgeliğiniz için birşeyler uydururum (bakın şimdiden takıntı başladı ahaha).

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Daha öncede terapi almıştım ancak faydasını görmedim terapistimin sorunumu biraz küçümsediğini düşünmüştüm ama merve hanım sayesinde kaygı problemimi yendim sorunum bitince terapiyi direkt bitirmedi böylece çok daha iyi oldu kendimi daha güvenli sağlam adımlarla gidiyor gibi hissettim. Kaygı problemi olanlar gönül rahatlığıyla danışabilir.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Benim ilk terapi deneyimim Merve hanim sayesinde hic zorlanmadan adapte oldum hic yargilamadan dinleyip fark edemediğim noktalari fark etmemi sagladi cok rahat iletisim kurabiliyorum kendisiyle hatta günlük hayatimda da benimle konuştuğunu hissediyorum bu da unuttuğum seyleri daha kolay hatirlamami sağlıyor cok sefkatli bakiyor bu cok değerli. Cok doğru bi karar oldu hayatım icin ve bu yolda merve hanımla yollarimizin kesismesi de sans oldu benim icin

Kendisiyle gayet güzel bir iletişimimiz var, kendim için yaptığım en iyi şeylerden biri.Beni anladığını ve doğru yönlendirdiğini düşünüyorum.Öncelikle farkındalığım artmış oldu.Hiç farketmediğim şeyleri farketmemi sağladı.Bazı konularda yönlendirmeleri oldu.Yargılayıcı bir tarafı yok,sınırları olan biri.Her zaman ulaşıyorum kendisine, sürecimize devam ediyoruz.

Ben daha önce de terapi almıştım ve çok hüsranla sonuçlanmıştı.Terapistlere bakışım önyargılıydı.Merve Hanım benim bu önyargılarımı yıktı, beni o kadar rahat hissettiriyor ki terapi esnasında çok ilgili.Problemlerimde çok büyük gelişmeler yaşadım, kendimi daha iyi hissediyorum. Yaklaşımı, bilgi birikimi, beni yönledirmesiyle ben terapileri dört gözle bekliyorum.Yaşadığım anksiyete ataklarım seyreldi, hatta bitti.Yaşamıyorum artık.Hepsi yönlendirmeleri, terapileri sayesinde çok çok memnunum kendisinden. İyi ki onunla başlamışım, devam ediyorum ve devam da edeceğim.

Benim anksiyetem vardı.6 aydır görüşüyoruz.Son derece doğru yaklaşımlarıyla, beni anlamasıyla çok hızlı ve büyük bir gelişme kaydettik.Merve Hanım'ın hayata bakış açısı, insanı kavrayışı, beni anlaması, kavrayışı son derece pozitif.Sorduğu sorular çok zekiceydi.Ben çok iyi bir psikolog olduğunu düşünüyorum.İnsanı çok iyi tanıyor ve kavrayabiliyor.Empatisi çok yüksek ve farklı önerilerde bulunabiliyor.Ben daha önce psikologlarla görüştüm.Kullandığı yöntemler de oldukça iyi, bana meditasyonu öğretti.Meditasyona olan olumsuz bakış açımı yıktı.Bana verdiği ödevler son derece geliştirici oldu.Yaklaşımları son derece modern, yapıcı ve pozitifti.

Benim kendisinden önce 4 farklı psikolog deneyimim oldu ve ilk kez bir psikologla bir bağ yakaladığımı hissediyorum.Farklı bir yöntem kullanıyor.Daha önce danıştığım kişiler psikoterapi yöntemi kullanıyorken Merve Hanım bilişsel davranışcı yöntemi kullanıyor.Bu sayede ben günlük hayatımda hızlı değişimler görebildim kendimde.Bilişsel davranış hayatımda sürekli tekrarladığım paternleri ortaya çıkardı ve geçmiş travmaları konuşurken bugünümü de değiştirdi.Merve Hanım'dan inanılmaz çok memnunum, herkese tavsiye ediyorum.Çok şefkatli, çok zeki ve akılcı bir yaklaşımı var. Sağduyulu ve soğukkanlı.Her zaman, her saatte, her an ulaşabileceğim bir insan kendisi.Merve Hanım emekli olana dek kendisiyle devam etmeyi düşünüyorum.

Online olarak yaptığım araştırmalarım üzerine kendi problemlerimle alakalı en uygun kişinin Merve Hanım olduğuna karar verdim.Açıkcası çok faydası oldu.İlk terapi deneyimimdi, bazı şeyleri görmemde yardımcı oldu.Yargılayıcı bir insan değil, herşeyi açık ve benim göremediğim şekilde bana gösterdi. Düşünme şeklimi, bakış açımı değiştirdi.Bu süreçte sürekli kendisine ulaştım.Kendisiyle devam etmeyi düşünüyorum.Danışmak isteyen herkese öneriyorum.

R

Uzmanımıza sosyal medya sayesinde ulaştım. Uzmanıma olumsuz düşüncelerle başa çıkmak için ulaştım .Süreç benim açımdan olumlu oldu. Uzmanımdan yeterince destek gördüğümü düşünüyorum. Planlı ilerlemesi, pratiğe önem vermesi ve bir konuya birden fazla açıyla yaklaşması Çevreme kesinlikle tavsiye ediyorum