Uzm. Psk. Dan. Merve Nur Çınar
İstanbul

Herhangi bir hizmet eklenmemiş

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun oldum. Aynı alanda "Sanat uygulamalarına dayalı psiko-eğitim programının psikolojik sağlamlık üzerine etkisi" isimli tezimle yüksek lisansımı tamamladım. Marmara'da doktora eğitimimin yas ve sanat terapisi üzerine yazmakta olduğum tezim ile devam ediyor. Ayrıca PDR lisans öğrencileri ile "Grupla psikolojik danışma, Manevi danışmanlık, Psikolojiye giriş, Yakın ilişkiler psikolojisi, Bireyle psikolojik danışma süpervizyonu" gibi dersler yürütüyorum.

Yetişkinlerle ve gruplarla çalışıyorum sınırlı sayıda online olarak danışan alıyorum.
Seanslarda;
-terapist
-akademisyen
-alan tutucu
-yıllarca kendi üzerinde çalışmış (hala buna devam eden) yani danışan koltuğunda oturmanın nasıl bir yangın yeri olduğunu deneyimleyen ve
-bir kalbi, bir yolculuğu, hataları, reaksiyonları ve bolca acziyeti olan 'insan'
..rollerinin harmanıyla bulunuyorum İlk ikisi elbet bir şekilde halloluyor ama son üç role özellikle kıymet veriyorum.

Seanslarda temel olarak EMDR, psikodrama, dışavurumcu sanat terapisi, jungiyen analitik psikoloji, fenomenoloji yöntemlerini kullanmakla birlikte bunlar kişiye/ihtiyaca göre süreçte şekilleniyor.

Sanat ve yaratıcılık, ölüm ve yas, terapi ve iyileşmenin dinamikleri, doğa terapi, beden ve yaratıcı hareket, yakın ilişkiler, kadın olmanın doğası, grup çalışmaları ve ritüeller, maneviyat, psikolojik sağlamlık, kahramanın sonsuz yolculuğu.. kalbimi hızla çarptıran mesleki ve akademik ilgi alanlarım.

Konum: Uzm. Psk. Dan. Merve Nur Çınar Diğer

Kendimi oluşturma yolumda bana ışık olduğu için kendisine minnettarım, bana kattıkları bundan sonra hep yanı başımda olacak. Çok yorucu ama bir o kadar da verimli bir yolculuktu, iyi ki yoluma eşlik etti.

Konum: Uzm. Psk. Dan. Merve Nur Çınar Diğer

"Terapi bitti, ama işte bitmiyor aslında bunun dalgaları içimdeki buzları yıka yıka hala beni dönüştürmeye devam edecek " bu mektuptan alıntı cümleyle biten terapi sürecimden gururla bahsetmek isterim.
Sevgili Merve Hanım,

Bana eşlik ettiğiniz bu yolculuk için size her zaman minnettar kalacağım.60 yaşıma gelsem de buradan seninle geçmiş olmanın konforunu yaşadığımı bileceğim. Ve yine duygularıma tercüman olan mektuptan bir alıntıyla devam edeceğim " kalbimden boynuma yükselen bir bulut iyi ki seni tanımışım diyor. iyi ki varsın. seni seviyorum
Ve göğsüm genişliyor"
büşra