Aile İçi İletişim Sorunları
Uzm. Kl. Psk. Merve Onursoy
Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT)
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Stres Yönetimi
Çözüm Odaklı Terapi
Ön Görüşme
Uzm. Kl. Psk. Merve Onursoy
Eğitim sürecim boyunca, Madalyon Psikiyatri Merkezi ve Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi gibi çeşitli kurumlarda klinik gözlem ve görüşme becerilerimi geliştirdim. Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımında teorik eğitimler ve süpervizyonlar aracılığıyla yetkinlik kazandım. Lisansüstü uzmanlık araştırmamı ise alkol ve madde bağımlılığı üzerine, Özel Boylam Psikiyatri Hastanesi’nde gerçekleştirdim.
Yetişkin ve ergen bireylerle, hem yüz yüze hem de çevrimiçi (online) olarak Bilişsel Davranışçı Terapi odaklı psikoterapi süreçleri yürütüyorum. Yoğunlaştığım başlıca alanlar şunlardır:
- Depresif ve Kaygı Durumları (Depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu, panik bozukluk ve obsesif-kompulsif bozukluk)
- Kişilerarası İlişkiler ve İletişim Problemleri (Romantik, arkadaşlık ve aile içi ilişkilerde dinamikler, bağlılık sorunları, iletişim problemleri ve çatışma çözme becerileri)
- Bağımlılık (Alkol, madde ve davranışsal bağımlılıklar)
- Stres Yönetimi ve Travmatik Yaşantılarla Başa Çıkma
- Özgüven ve Kimlik (Özsaygı, kimlik gelişimi, öz eleştiriyle başa çıkma ve öz yeterliliği artırma)
- Duygu Düzenleme (Duygusal tepkileri anlamlandırma, yoğun duyguları yönetme ve duygusal dayanıklılık)
Psikoloji ve psikoterapi alanındaki eğitimlerim ve sertifikalarım, danışanlarıma daha kapsamlı ve etkili bir destek sunmamı sağlarken, mesleki gelişimime de önemli katkılar sağlamıştır. Aşağıda, bu alandaki temel eğitimlerim ve sertifikalarım yer almaktadır:
- ISST Onaylı Şema Terapi Uluslararası Sertifikasyon Eğitimi, Doç. Dr. Bahar Köse
- Bilişsel Davranışçı Terapi, Prof. Dr. Hakan Türkçapar.
- Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi, Doç. Dr. Neşe Alkan.
- Psikoterapi Süpervizyonu (BDT), Dr. Kutlu Kağan Türkarslan.
- SCID Eğitimi (DSM-5 Bozuklukları için Yapılandırılmış Klinik Görüşme Teknikleri), Prof. Dr. Ertuğrul Köroğlu.
- Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Dr. Nevin Dölek.
- Bağımlılığa Yaklaşım Eğitimi, Prof. Dr. Kültegin Ögel.
- Motivasyonel Görüşme Teknikleri Uygulayıcı Eğitimi, Prof. Dr. Kültegin Ögel.
- MMPI Uygulama ve Yorumlama Eğitimi, Dr. Nihan Tezer Yörük.
Türk Psikologlar Derneği üyesi olarak, mesleki etik ve standartlara uygun çalışmayı ilke ediniyorum. İnsana değer veren ve toplumsal refahı bütünsel bir bakış açısıyla ele alan bir yaklaşımı benimsiyorum. Psikoterapi süreçlerimde, güvenli ve destekleyici bir ortam oluşturarak, danışanların kendilerini ifade etmelerine ve yaşadıkları zorluklarla başa çıkmalarını öğrenirken gelişimlerini sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefliyorum.
ü....y
Başımdan taciz olayı geçti. Bu konu üzerinden konuştuk. Korkularımı ve kaygılarımı seanslar sayesinde atlattım. Şu an farklı konular üzerinde konuşuyoruz. Kendimle ilgili neleri değiştirebilirim ve farkında olmadığım noktalara değinerek devam ediyoruz. Çok fazla yararı oldu bana. Zamanla o korku da yok oldu. Farkındalığımda arttı. Herkese tavsiye ederim. Sorun neyse o an ona odaklanıp onun üzerinden devam ediyoruz. Kendimi yanında rahat ve güvende hissediyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. İyi bir dinleyici. Ne üzerine konuşursak konuşalım şekillendirip yönlendiriyor. Bu benim için çok sağlıklı bir şey. Ben kendisinden memnunum.
g....s
Ben kendisinden çok memnunum. Tüm sürecim güzel geçti. Süreç hakkında bilgilendirmesi iyiydi. Hiçbir zaman beni ertelemedi. Beni anladı ve dinledi. Güler yüzlü bir uzman. Uzman ile kendimi daha iyi hissettim. Seanslarda danışan odaklı ilerliyor. 15-16 seans oldu gideli. Online görüşmeye ön yargım vardı. Olumsuz ön yargılarımı bir kenara bıraktım. Samimi ve içten oluşu beni çok etkiledi. 5 yıldız veriyorum.
iş...ç
Merve hanımla görüştüğümüz ilk günden beri ilerleme gösterdiğimi düşünüyorum, iyi ki terapiye başlamışım. Hayatımla ilgili alacağım önemli bir kararda kendisine danıştım ve seans sırasında konuşurken yönlendirmesiyle birlikte kararımı verebildim. Tespitleri çok yerinde. Başarılarının devamını diliyorum.
h....ö
Yaklaşık 5 aydır her hafta düzenli bir şekilde Merve hanımla bir terapi süreci yürütüyoruz. Gerçekten çok memnunum gün geçtikçe ve terapi süreci ilerledikçe konular derinleştikçe çok daha verimli hale gelen hayatıma çok olumlu etkileri olan bir süreç geçiriyorum. Merve Hanım ile ele aldığımız konular bu konuda uzman görüşleri hayatıma ciddi anlamda yön veriyor ve bu yönü aslında beraber buluyoruz herkese terapi almayı yürekten tavsiye ederim.
Merve Hocamdan terapi almaya ruh halimdeki çok şiddetli dalgalanmalardan yorulmam sebebiyle, 4 ay kadar önce başladım. Kendimi en yakınlarıma bile açmakta çok büyük sıkıntı yaşayan biriyimdir fakat burada süreç benim için gayet huzurlu ilerliyor. Terapiye başlamadan önceki kendime kıyasla çok daha dengeli bir ruh halinde hissediyorum, gelgitlerimin azaldığı, motivasyonumdaki iniş çıkışlarımda yaşadığım sert geçişlerin yumuşadığı bi dönemdeyim.
Şuanki noktada ben terapi odasında resmen “kendimi keşfediyorum.” Bu keşifte yolumu aydınlatanın Merve Hoca olması inanılmaz keyifli bir deneyim.
si...m
Merhaba ben kırk yaşından bir anneyim herkes gibi bende zaman zaman zorluklar yaşadım üstesinden gelmeyi başardım ama öyle bir an geldi ki tek başıma halledemedim sonra Merve hanımla tanıştım ilk iznenim çok önemlidir ya duruşu, konuşma ses tonu ve ben konuşurken göz teması kurması beni çok etkiledi açıkçası bana çok iyi geliyor düşünmemi sağlıyor bakış açımı değiştiriyor demek ki daha öğreneceğimiz çok şey var bu hayatta. Merve hanıma yanımda olduğu ve destek sağladığı için saygılarımı sunarım.
Merve Onursoy isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Merve Onursoy, Psikoloji. Size Merve Onursoy tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Standardize Mini Mental Test, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bireysel Terapi, Yetişkin Terapisi, Aile İçi İletişim Sorunları, Ağlama ve Öfke Nöbetleri, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite, Randevu.
Merve Onursoy adresi nerede?Merve Onursoy şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Barbaros Mah. Tahran Cad. No: 7 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Merve Onursoy isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Merve Onursoy uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Merve Onursoy isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Merve Onursoy, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Merve Onursoy hangi dilleri konuşuyor?Merve Onursoy ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Merve Onursoy isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Merve Onursoy tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Merve Onursoy hakkında ne düşünüyor?Toplam 6 hasta / danışan, Merve Onursoy hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar