Psikolog Merve Sena Gürsoy ilk ve orta öğretimini İstanbul’ da almış, lisans eğitimini Üsküdar Üniversitesi İngilizce Psikoloji bölümünü tamamlamış, son sınıfta yüksek onur belgesi alarak mezun olmuştur. Lisans eğitimi sürecinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almış ve psikolojinin birçok alanında staj deneyimleri olmuştur. NP Beyin Hastanesi’nde Prof. Dr. Nevzat Tarhan önderliğinde staj görmüştür. Prof. Dr. Aslıhan Dönmez’ den Bilişsel Davranışçı Terapi dersi almıştır. Lisans eğitiminin son yılında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı eğitimini tamamlayıp, sınavı başarıyla geçerek ‘Aile Danışmanı’ unvanını almıştır. İstanbul Pendik’ te bulunan bir derneğin projesine katılmış, sevgi evlerinde yaşayan ergen-kız çocuklarıyla belirli aralıklarla görüşmelere katılmıştır. Okul psikoloğu unvanıyla Kocaeli’nde özel bir okulda 2 yıl tam zamanlı olarak çalışmış, burada her yaştan(kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise) gelişim gösteren çocuklarla bire bir gözlemleme ve görüşme imkânı bulmuştur. Aynı zamanda ailelere çeşitli eğitimler, seminerler ve bültenler hazırlayarak çalışmalarını yürütmüştür. Ayrıca, Kocaeli’nde bulunan bir danışmanlık merkezinde çocuk-ergen danışanlar görmüştür. İstanbul’da bir eğitim atölyesinde çocuk-ergen-yetişkin danışanlar görmüş ve eğitimler vermiştir. Çocuk, ergen ve yetişkin danışanları ile seanslarında uygulamak üzere birçok objektif ve projektif test eğitimleri almıştır. Çocuklarla çalışırken Üsküdar Üniversitesi’nden aldığı Oyun Terapisi eğitimini uygulamaktadır. Aynı zaman Filial Terapi eğitimi almıştır. Ergen- Yetişkin danışanları için ise Bilişsel Davranışçı Terapi ve Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi yöntemlerini eklektik bir anlayışla çalışmalarını sürdürmektedir. Çocuk İçin İçerik Derneği’nde freelance editörlük yapmaktadır. Şuan danışanlarını Değirmen Psikoloji’de kabul etmektedir.
UYGULADIĞI TESTLER:
- Gesell Gelişim Figürleri Testi
- Frostig Gelişim Görsel Algı Testi
- Peabody Resim Kelime Testi
- Frankfurter Dikkat Testi
- Ankara Gelişim Envanteri (AGTE)
- Bir Ağaç Çiz Testi
- CAT (Çocuk Algı Testi)
- TAT (Tematik Algı Testi)
- LOUISA DUSS (Psikanalitik Öykü Testi)
- BEIER (Cümle Tamamlama Testi)

Değirmen Psikoloji
İtimat Sokak, Yalı Mahallesi Karaahmetoğlu Apartmanı No:2 Daire:7 Kat:3, Kartal, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Nakit

Ağaç Testi +1 daha fazla

Ağlama ve Öfke Nöbetleri

İtimat Sokak, Yalı Mahallesi Karaahmetoğlu Apartmanı No:2 Daire:7 Kat:3, İstanbul

Hacı Şükrü Sk. 32/2 Caferağa, İstanbul

Hacı Şükrü Sk. 32/2 Caferağa, İstanbul

Röportaj

Çok memnunum kendisinden. Bitik bir halde başladım seanslara. Kısa sürede iyi ilerledik. Kafamdaki düşünceleri tamamen yok etti. 4 aydır birlikteyiz. Kendim araştırıp buldum. Merve Hanım çok samimi bir uzman. Bu özelliği ile kendimi yanında iyi hissediyorum.

1 yıl önce 10 yaşındaki kızım için 5-6 ay görüştük. Olumlu sonuçlar aldık. Ara verdik. Kızım farklı problem yaşadığı için tekrar başvurduk. Şu an iyi ilerliyoruz. Çok memnunuz kendisinden. Uzmanımızın geri dönüşleri çok iyi. Çocukla iletişimi çok güzel. Herkese tavsiye ederim. Ergenlik dönemi için destek alıyoruz.

Konum: Değirmen Psikoloji Psikoloji Randevusu

Merve hanımla seanslarımız güzel geçiyor. Bana kattıkları sayesinde düzeltmemi istediğim şeyleri düzeltme yolunda şuanlık gayet iyiyim. Gönül rahatlığıyla bir psikolog olarak tercih edilebilinir. Ulaşım açısından da kolay bir konumda benim için.

Konum: Değirmen Psikoloji Çocuk ve Ergen Terapisi

1 yıldır oğlumu Merve Hanım’a götürüyoruz. Bir arkadaşım vasıtasıyla kendisine ulaştım. İlk telefon görüşmemizde yaklaşımıyla bizi ikna etti ve sonrasında ki süreçte her seans sonrası bilgilendirmesi, detaylı bir şekilde iletişim kurması bizleri çok memnun etti. Çocuğum üzerinde olumlu etkilerini gördük. Oğlum da oyun ablası olarak tanıdığı Merve Hanım’ ı hem seviyor hem de güveniyor. Çocuklarla iletişimi çok iyi. Çıkmaza girdiğimizde telefonla da olsa mutlaka bize yön gösterip yardımcı oluyor.

Konum: Değirmen Psikoloji Psikoloji Randevusu

Merve hanım a 3 senedir gerek oldukça ailece geliyoruz.Büyuk kızıma olumlu,çok güzel etkisi oldu.Bugun de küçük kızımı getirdim.Ayni güzel yaklaşımla küçük kızıma olumlu etkisi oldu.Tesekkur ediyorum,emeğinize sağlık Merve hanım.

Konum: Değirmen Psikoloji Bilişsel Davranışçı Terapi

Merve Hanım ile buradaki güzel yorumlar sayesinde tanıştım ve iyi ki de tanıştım diyorum. Benim için çok zor geçen bir dönemde sağlıklı bir psikolojiye geri dönmemi sağladı. Merve hanım ile birlikte bilişsel davranış terapisini öğrendim. Dönemsel çözümlerdense hayatımın her anında kullanabileceğim çok güzel yöntemler keşfettim. Aynı zamanda panik atağı yenme sürecimde de çok büyük yol gittik. Enerjisi, yaklaşımı çok samimi birisi ve mesleğinde gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum. Bana kattıkları için teşekkür ederim

Konum: Değirmen Psikoloji Psikoloji Randevusu

Sosyal anksiyete sebebiyle terapiye başladım. Merve Hanım’ı bir tanıdığım önermişti. Gerçekten alanında donanımlı biri olduğuna inanıyorum. Seanslarımız düzenli devam ediyor. Çok memnunum.

Teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim

Konum: Değirmen Psikoloji Bilişsel Davranışçı Terapi

Hayatımın çıkmaza girdiğini hissettiğim korku ve kaygılarımın arttığı bir dönemde tanıştım kendisiyle. Harika bir dinleyici ve beni çok iyi analiz etti. Her seansta daha da ilerledik, bana sorumu gösterip çözüm yolu bulmamda yardımcı oldu. Farkındalığımı artırdığı için kendisine teşekkür ederim :)

Teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim

Konum: Değirmen Psikoloji Psikoloji Randevusu

Panik atak problemi sebebiyle psikolog araştırıyordum. Merve Hanıma doktor takvimi sitesinden ulaştım. İlk telefon görüşmemizde bile gerçekten güven verdi. Bu güvenim tanışma seansımızda daha da arttı ve terapiye başlamak istedim. Her şey çok olumlu gidiyor. Merve Hanımın çalıştığı terapi şekli tamamen ihtiyacıma yönelik oldu. Ataklardan korkmuyorum diyebiliyorum artık. Buradan da teşekkür ediyorum kendisine. Terapi almak isteyenlere tavsiye ederim.

Psk. Merve Sena Gürsoy

Teşekkür ederim, sağlıklı günler dilerim

Konum: Değirmen Psikoloji Psikoloji Randevusu

Kızımı Merve Hanım'a götürdük. Oyun terapisi sürecimiz çok güzel geçti. Sonrasında kendim için psikolojik desteğe ihtiyacım olduğunda Merve Hanım'a gitmeyi tercih ettim. Anksiyete problemi yaşıyordum ve Merve Hanım'ı öncesinde tanıdığım için, çalışma disiplinine ve mesleğinde ki başarısına güvendiğim bir psikolog. Seanslarımız aralıklı devam ediyor ve ben gerçekten çok iyi hissediyorum kendimi, kızımda ki problemde tekrarlamadı. İyi ki Merve Hanımla tanışmışız. Çevremdeki herkese de öneririm.

Psk. Merve Sena Gürsoy

Teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.