Uzm. Kl. Psk. Merve Yaşar

Psikoloji daha fazla

Başakşehir 1 adres

Merve Yaşar, MEFA Psikoloji’nin kurucu ortaklarından olup, 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Aynı zamanda Reklamcılık alanında yandal yapmıştır.

2019 yılında Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programını yüksek onur öğrencisi olarak tamamlayarak Klinik Psikolog unvanını almıştır. Yüksek lisans tezini, Yrd. Doç. Dr. Nesrin Duman danışmanlığında “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Olan Öğrencilerin Ebeveynlerinin Bağlanma Stilleri ve Aleksitimi Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” konusunda yazmıştır.

Yüksek lisans sürecinde Oyun Terapisi teorik eğitimlerini ve süpervizyonlarını başarıyla tamamlamıştır. Bunun yanı sıra:

Prof. Dr. Emre Konuk’tan EMDR,
Prof. Dr. Ümran Korkmazlar’dan Çocuk EMDR,
Doç. Dr. Nevin Dölek’ten Çözüm Odaklı Terapiler,
Yrd. Doç. Dr. Başak Demiriz’den Çocuk-Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi,
Dr. Christof Loose ve Dr. Alp Karaosmanoğlu’ndan Çocuk-Ergen Şema Terapi,
Reyhana Seedat’tan Çocuk ve Ergenlerle Oyun Terapisi ve EMDR eğitimlerini almıştır.

Ayrıca Theraplay® Oyun ve Aile Terapisi eğitimini Uzm. Psk. Aslı Candan Kodalak’tan, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi eğitimlerini ve süpervizyonlarını Mehmet Teber’den tamamlamıştır.

Mesleki gelişimini sürekli ileri taşımayı hedefleyen Yaşar, Aletha Solter, Lawrence Cohen, Dr. Gail Dines, Dr. Susan M. Knell ve Dr. Pat Pernicano gibi dünyaca ünlü uzmanların atölye ve seminerlerine katılmıştır.

Çeşitli okullarda düzenlenen atölye, sempozyum ve seminerlerde aktif olarak konuşmacı olarak yer almakta ve öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik çalışmalar yürütmektedir.

Aynı zamanda Türk Psikologlar Derneği, Oyun Terapileri Enstitüsü, Theraplay® Derneği ve EMDR Derneği üyesidir.

MEFA Psikolojik Danışmanlık Merkezi
Kayabaşı Mahallesi Gazi Yaşargil Caddesi No:176D-1/18 Emlak Konut Başakşehir Evleri 1. Etap 4. Kısım D blok Daire 18, Başakşehir

Kabul edilen yaş grubu: en az 3 yaşındaki çocuklar
Nakit

Aile Danışmanlığı +26 daha fazla

Beier Cümle Tamamlama Testi

Cattell 2a Zeka Testi

Cattell 3a Zeka Testi

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Röportaj

K

Genel olarak süreçten çok memnun kaldık. Kızım için danışmanlık hizmeti aldık. 1 yıl kadar görüşme sağladık. Merve Hanım çok iletişim odaklı, güler yüzlü, hoş sohbet ve insana kendini güvende hissettiren biri. Gittiğimiz sorunumuz seanslardan sonra düzeldi. Anksiyetesi vardı azaldı, daha iyi oldu. Hayat kalitemiz arttı.

İlk günden itibaren memnun kaldık. İletişimi, yaklaşımı gayet güzel. Çocuğum için 20 seans görüşme sağladık, bitirmek üzereyiz artık sonuna geldik. Çok şükür aldığımız güzel yönlendirmelerle çoğu davranışı neredeyse ortadan kalktı.

Memnun kaldım. İşinde uzman, başarılı bir klinik psikolog. Çocuğumla gayet güzel ilgilendi. Oğlum konuşamıyordu, bu nedenle görüşme sağladık. Seanslardan sonra biraz daha açıldı tabii ki yaşı da büyüdü. Merve Hocadan memnunum. Her hafta görüşme sağladık. Toplamda 24 seans danışmanlık hizmeti aldık ve sürecimiz tamamlandı.

Y

Kızım için görüşme ayarlamıştık. Uzun süre seans aldık, sonucunda olumlu yönde gelişti. Emeklerin sağlık. Çocuğumun kaygı bozukluğu vardı, metroya, uçağa binemiyordu. Şu anda normale döndü. Çok anlayışlı, karşı tarafı anlayan, dinleyen çok iyi biri.

Y
Telefon numarası doğrulandı
Konum: MEFA Psikolojik Danışmanlık Merkezi Psikoloji Randevusu

Oğlumun akranlarıyla iletişim sorunları için görüştük Merve Hanımla. Çok ilgili, güler yüzlü bi insan öncelikle. Ve ebeveynle bu kadar süre görüşmek bence çok güzel. Hatta benim de baya ihtiyacım varmış. Konuşurken farkettim. Biz gayet memnun kaldık.

2 çocuğumu götürdüm. Birinde kardeş kıskançlığı vardı, diğerinde özgüven sorunu vardı. Kimseyle konuşmuyordu. 10 seans aldık. Seanslar sayesinde değişiklikler oldu. Merve Hanım bana nasıl davranmam gerektiğini öğretti. Sürecimiz bitti. Memnun kaldım. Merve Hanım gerçekten sevgisini ve içtenliğini yansıtan birisi. Aynı zamanda sınır koymayı bilen bir uzman. Bu özelliğini seviyorum. Kızlarımda kendisini seviyor. Sevgisini anlıyorum. Ben de karşısında ağlayabilecek kadar rahattım.

Telefon numarası doğrulandı
Konum: MEFA Psikolojik Danışmanlık Merkezi Oyun Terapisi

M.Teber hocanın tavsiyesiyle Merve Hanımdan 5 yaşındaki çocuğum için danışmanlık aldık. Güleryüzlü, kibar, pratik hizmetleriyle Mefa Psikolojik Danışmanlık Merkezinden, çözümsel, gerçekçi ve anlayışlı yaklaşımıyla Merve Hanımdan kısa sürede verim alarak seansları tamamladık.

Araştırma sonucunda kendisine gittik. Kızımın kaygı problemi vardı, her hafta gidiyorduk bu sebeple başvurmuştum süreç gayet iyi ilerledi. Kızımda da iyileşmeyi gözlemledim. Artık 3 ayda bir gidiyorum. Benimle ayrı çocukla ayrı görüşüyordu beni de güzel yönlendirdi. Aldığım desteğin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Referans yoluydu gittik kendisine. 8 yaşındaki oğlumun korkması ,geceleri korkmasını duyguları ifade edememesi, okula gitmek istememesinden dolayı gitmiştik. Biz çok memnun kaldık özellikle duygu gelişimi konusunda korkuları geçti. Oğlumun olayları içine attığı için çok fazla kusması vardı. Tamamıyla kusması geçti. Merve Hanım'ın çocuğa yaklaşımı güzeldi, oğlum çok severek gidiyordu hatta seanslar bittiği için üzüldü. Anne olarak benim çocuğumda hissettiğimi de Merve Hanım'dan duymak çok güzeldi. Aldığımız desteğinde yeterli olduğunu düşünüyorum.

Merve Hanım iyi bir psikolog oğlum için gittik. Okulda sıkıntı yaşadığımız için. Oğlum seanslardaki oyun odalarındaki oyun oynamayı küçük buldu ve reddetti. Zeka testi yapıldı ve Merve Hanım'a gittiğim sürede aldığım hizmetten memnun kaldım. Merve Hanım sakin dinleyen biri onu dinlediğim zaman huzur veriyordu öyle bir ortam vardı Merve Hanım'dan o elektriği aldım.