Neden çocuk ve ergen psikiyatristi oldum? :Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi iken Sigmund Freud’un kitapları ve psikiyatrist Prof Dr. Şükrü Uğuz ile tanışmam psikiyatri alanına ilgim ve merakımı artırdı. İnsanların verdiği kararlarda ruhsal ve nörolojik süreçlerin nasıl etkili olduğunu araştırmaya başladım. 4. sınıfta psikiyatri servisindeki hastalarla zaman geçirmek, onları anlayabilmenin benim için çok keyifli ve öğretici olduğunu keşfettim. Diğer yandan insan ruhunu ve evreni anlayabilmek için farklı alanlarda yoğun bir çaba sarf edildiğini fark ettim. Sinema, edebiyat, resim sanatı da psikiyatrinin sorduğu sorulara cevap aramaya çalışıyordu. Bu sanat dallarından özellikle sinema ve edebiyat üzerinde kendimi geliştirmeye karar verdim. Yazılan kitap ve sinema eleştirilerini okudum. Toplumsal olaylara uzak durmamaya çalıştım.
Uzmanlık alanı tercih edeceğim vakit geldiğinde “Nöroloji mi?, psikiyatri mi?” karar verme sürecinde halk sağlığında çalıştığım zamanlarda Prof Dr. Selma Metintaş’ın teşviki ile çocuk ve ergen psikiyatri alanını seçtim. Çocukların yaratıcı, sevgi dolu, samimi dünyasına adım atmış oldum. Çocukları anlayabilmek için bilişsel davranışçı terapi, oyun terapisi, EMDR, Şema terapi, psikodinamik psikoterapi eğitimleri aldım. Halen yeterli olmadığını düşündüğüm bu eğitimlere yenilerini eklemek için sabırsızlanıyorum.
Meslek hayatımda tecrübe edindikçe çocuklarla ve ergenlerle çalışırken anne ve babaların ruhsal ihtiyaçlarının ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bu nedenle onları daha iyi anlayabilmek için Richard Erskin’in yönettiği integratif psikoterapi eğitimlerine katıldım. Kendisinden çok şey öğrendim.
Uzmanlığımı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı’nda tamamladım. Sonrasında mecburi hizmet için 2,5 yıl Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştım. Daha sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 yıl görev yaptım. Devlet hastanelerinde diğer meslektaşlarım gibi çok yoğun ve zor şartlar altında çalışsam da; çocuk ve ergenlerle çalışmanın huzur verici etkisi ile dayanabildiğimi düşünüyorum.
Bilim, sanat, doğa ve insana saygı duyan herkese kapımız açık. Huzurla ve sevgiyle kalın….
Dr.Mihriban KELEŞ
Çocuk ve Ergen Psikolojisi Problemleri
Öğrenme Bozukluğu Belirti Tarama Testi
İlişki Ölçekleri Anketi
m ...
Ben oğlumun hiperaktiv ve dikat dağınık sebebiyle okulda çok dislanmasiyle cocugum çok bunalıma girmişti ve çok şükür Mihriban hocamla tanistik ve sonuç şuan oğlum sınıfın başarılı ogrencisi ve birde anne oğul iliskimiz baya bozulmuştu şuan örnek bir anne oğuluz
g...
Mihriban hnm ile oglumun hiperaktivite ve dikkat eksikligi tedavisi icin tanistik.yaklasik 2 yildir gorusmelerimiz suruyor. Hem verdigi tedavi hem de ilgi alakasi her zman takipte olmasi bizim icin cok degerli. Cevremde kendisini cok kisiye onerdim. Onu tanidigimiz icin sansliyiz.
a....ö
İkizlerim için destek aldım kendisinden ve iki çocuğumda da çok başarılı sonuçlar elde ettik. Herkese de tavsiye ederim, çevremde çok arkadaşıma da önerdim kendisini. Seanslarımız sonuçlandı ama ihtiyaç halinde tekrar tercih edebileceğimiz bir danışman. Seanslarımız bitmesine rağmen arada bir arayıp durumlarını soruyor, takip ediyor. Çocuklarımda kaygı ve buna bağlı baş ağrıları vardı, birkaç seansta çözüme ulaştık. İlgisi, iletişimi çok çok güzeldi, çocuklarım da kendisine severek gittiler.
dr...r
Mihriban Hanım oğlumuzun (Atipik Otizm) takip ve tedavisini yürütüyor. Meslekî tecrübesi ve danışanlarına karşı tutup ve davranışlarıyla kendisinden oldukça memnunuz ve kesinlikle tavsiye ediyoruz.Süreci aktif ve ilgili bir şekilde takip ediyor, gerekli gördüğü noktalarda tavsiye ve telkinlerde bulunuyor.Çocuklara karşı da gayet sevecen ve interaktif bir ilişki yürütüyor...
Mihriban Keleş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mihriban Keleş, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi. Size Mihriban Keleş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Çocuk Psikiyatrisi Randevusu, Normal Randevu, Wisc-R-Çocuklar İçin Zeka Testi, Çocuk Kaygı Ölçekleri, Otizm Değerlendirme Ölçeği, Çocuk Gelişim Testi, Dikkat Testleri, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi.
Mihriban Keleş adresi nerede?Mihriban Keleş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Ataşehir Atatürk Mahallesi Ataşehir Bulvarı No:11A Mimoza 2-1 Daire 1 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mihriban Keleş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Mihriban Keleş online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Mihriban Keleş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mihriban Keleş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Mihriban Keleş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mihriban Keleş bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Mihriban Keleş ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Mihriban Keleş hakkında ne düşünüyor?Toplam 5 hasta / danışan, Mihriban Keleş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Çocuk Psikiyatristleri
İstanbul bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Çocuk Psikiyatristleri