Bursa doğumludur. İlkokulu Hocailyas İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden (Burslu) lisans derecesini almıştır. Üniversite öğrenimi psikolog_murat_aldansüresinde Erasmus Değişim Programı kapsamında Warsaw School of Social Psychology’de (SWPS) bir dönem eğitim görmüştür. Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nı 2012 yılında bitirmiştir (Tez konusu: Otistik kardeşe sahip çocukların davranışsal ve duygusal uyumlarının, benlik kavramlarının ve sosyal desteklerinin
incelenmesi). 2006 – 2008 yılları arasında Ana Şefkat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (İstanbul), 2008 – 2009 yılları arasında Özel Türe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Sarıgazi Küçük Adımlarım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde psikolog olarak görev yapmıştır. Bu kapsamda engelli çocuğa sahip ailelere danışmanlık hizmeti vermiştir. 2009 – 2010 yılları arasında Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi Yetişkin Psikiyatri Polikliniği’nde, 2010 – 2011 tarihleri arasında Ankara Hava Lojistik Komutanlığı’nda psikolog olarak görev yapmıştır. 2011 – 2014 yılları arasında Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Polikliniği’nde psikolog olarak çalışmıştır. Aynı dönemde Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde bulunan Çocuk İzlem Merkezi’nde adli görüşmeci olarak görev yapmıştır. 2014 ve 2018 yılları kurucusu da olduğu Spontan Psikolojik Danışmanlık da çalıştıktan sonra 2018 Mayıs ayından itibaren Dama Psikolojik Danışmanlıkta görev yapmaktadır.
2018 : EMDR 1. Düzey Eğitimi

4 Kasım 23 Aralık 2017 : Uygulamalı Spor Psikolojisi Sertifika Programı

1-2-3 Nisan 2017 : Çocuklarla Sanat Terapisi Uygulamalari

2016: Rorschach ve Projektif Testlere Kuramsal Giriş Eğitimi

: Weschler Çocuklar için Zeka Ölçeği 4 (TPD)

2015 Peri Masaları Eğitimi

06.2015 :5. Uluslararası Terapötik Kartlar Eğitimi , Eğitmen : DR.YEHUDA 0,PHD, DR. SHULAMİT NİV, PHD

03.2015 : Metalog eğitim Content Gaming: Playful and creative impulses for learning situation Anlamlı Oyunlar: Öğrenme ortamları için eğlenceli ve yaratıcı çözümler

03.2015 :Çocuklarda Bilişsel Davranışçı terapi yaklaşımı eğitimi –Eğitmen : Nevin Dölek

:Psikodrama Terapisi Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü

:Oyun Terapisi Eğitimi Bengi Semerci Enstitüsü - Eğitmen: Prof. Dr. Ferhunde Öktem
28.05.- 31.05.2014 :39.Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi (Bergama)

30.05. – 01.06.2013 :38.Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi (Bergama)

17 – 19.05.2013 :VI. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu

Mayıs 2013 :İletişim Becerileri Eğitici Eğitimi ( Kamu Hastaneler Birliği – Bursa Genel Sekreterliği)

26 – 28.11.2012 :Çeşme uluslararası Birinci Otizm Kongresi (İzmir)

- Sözlü bildiri ile katılım

- Poster ile katılım

01 – 05.10.2012 :Kas Hastalıkları Tedavisinde Standart Uygulamalar Eğitimi (Ankara)

26 – 27.05.2012 :İzmir Odağ Psikanaliz ve Psikoterapi Derneği 1. Bursa Günleri

13.02 – 19.03.2012 :Çocuk İzlem Merkezi Adli Görüşmeci Pratik Eğitimi (Ankara)

23 – 28.10.2011 :Çocuk İzlem Merkezi Adli Görüşmeci Teorik Eğitimi (Ankara)

02 – 06.05.2011 :Kas Hastalıkları Tedavisinde Standart Uygulamalar Eğitimi (Antalya)

07.11.2009 :Şiddet Rolleri Çalıştayı (İstanbul)

28 – 30.05.2009 :34. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi (Bergama)

28 – 31.05.2008 :33. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi (Bergama)
04.2008 :Wisc-r Çocuklar İçin Zeka Ölçeği

16 – 17.02.2008 :2. İstanbul Psikodrama Günleri (İstanbul)

30.05 – 02.06.2007 :32. Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi (Bergama)

20 – 21.01.2007 :1. İstanbul Psikodrama Günleri (İstanbul)

Temmuz 2005 :Otistik Çocuklar Entegresyon Kampı (Erdek)

04 – 07.07.2005 :10. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi (Mersin)

07 – 08.05.2005 :1. İstanbul Otizm Eğitim Günleri (İstanbul)

21 – 24.04.2005 :15. Ulusal Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Kongresi (İstanbul)

05.03 – 26.03.2005 :Maltepe Üniversitesi Aile Okulu 4 Sertifika Programı (İstanbul)

05 – 07.10.2004 :2. Uluslararası Otizm Sempozyumu (İstanbul)

08 – 09.10.2004 :6. Cerebral Palsy Sempozyumu (İstanbul)

15.07 – 26.09.2004 :Otistik Çocuklar Entegresyon Kampı Ve Süpervizyon

Eğitimleri (200 Saat - Gökçeada)

30.06 – 04.07.2004 :9. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi (Bursa)

21 – 25.06.2004 :Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı (Bursa)

Barış mahallesi Nilüfer Hatun caddesi Bblok D:7 Hamdi Sami bey evleri, Bursa

Kabul edilen yaş grubu: her yaştan çocuk
Nakit

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Aile Danışmanlığı +27 daha fazla

Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı

Ağlama ve Öfke Nöbetleri

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Makaleler
Röportaj

Telefon numarası doğrulandı

Doktor tavsiyesiyle gittim. Baba kaybı yaşadı oğlum. Okula gitmek istemedi. 10 aydır gidiyoruz. Seanslar sayesinde çok belirgin gelişme var. Baba ile ilgili konuşmuyordu. Artık konuşuyor ve okula gitmek istiyor. Tedirginlik yaşıyordu. Şu an duygularını daha açık ifade edip donmuyor, daha rahat konuşuyor. Her aradığımda ulaşabiliyorum. Ben de doktorum. Murat Bey çok pozitif birisi, enerjisine hayranım. Çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.

Telefon numarası doğrulandı

Murat Bey'i internetten araştırdım oğlumu götürecektim erkek olduğundan tercih ettim oğluma rol model olması için gayet iyi gidiyor hala devam ediyoruz. Boşanma sürecimiz oldu oğlum kendisini anlatabilsin rahat olsun diye başvurdum şuan iyi süreci atlattık. Çocukla olan iletişimi iyi çocuk kendisini özel olarak da ona açabiliyor.

Telefon numarası doğrulandı

Ben Murat Beyden memnunum çok güzel devam ediyoruz.Doktortakvimi.com sitesinden yorumlarını bakarak gittik ve faydasını görüyorum oğluma çok faydası var uzun süre de devam etmeyi düşünüyorum. Oğlum kurallara uyum sağlayan bir çocuk değildi artık kurallara uyuyor .Bize anlatmadığı şeyleri Murat abisine anlatıyor bu bizim çok hoşumuza gitti. Oğlum da kendisini çok seviyor. Murat abisi baba konusunda destek oluyor babamız olmadığı için kendisinden çok memnunuz.

Y
Telefon numarası doğrulandı

Murat Bey'den 8 seans aldık problemlerimiz geçince gelmedik.Çocuk bir dönem bana karşı kendisini kapatmıştı görüşmek istemiyordu oyun seansları ile düzeldi şuan eski düzene döndü.Kendisini internetten araştırarak buldum.Çocukla olan iletişim iyi oğlum da sevdi en önemlisi de o bizi karşılaması samimiyeti ve kibarlığı etkili oldu.

Randevu doğrulandı
Konum: Dama Psikolojik Danışmanlık Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Çok güleryüzlü pozitif bir insan Murat Bey. Eşimle ve oğlumla gittik. Üçümüze de çok iyi geldi. Oğlum için gitmiştik ama orada gördüm ki böyle pozitif biriyle tanışmaya bizimde çok ihtiyacımız varmış. İçimdeki bütün negatif olumsuz düşünceler yok oldu. Hiç yargılamıyor mesela bu da çok hoşuma gitti. Ben kendimde gördüğüm eksikleri söylediğimde bana çeşitli örnekler vererek çok moral verdi. Oğlumda çok mutlu ve memnun ayrıldı. Çocuklarla da biz yetişkinlerle de iletişimi çok başarılı. Bence herkes Murat Beyle tanışmalı kesinlikle. İlk seansımızda bile çok büyük faydasını gördük. Ve imkanlarım elverdiği sürece seanslarına katılmak istiyorum. Biz orada huzur bulduk. Herkese tavsiye ederim. Bir sonraki seans için ailecek sabırsızlanıyoruz. Rabbim böyle pozitif insanları böyle başarılı uzmanları hayatımızdan eksik etmesin.

Uzm. Kl. Psk. Murat Aldan

Değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.

Telefon numarası doğrulandı

Oğlum kendisine gitmeyi çok istiyordu. Bizim ölüm kaygımız vardı bu kaygıyı Murat Bey ile çok çabuk kaybettik sorunun kaynağını bulduk. Kendisi çok olumlu yaş grubuna çok uygun davranıyor çocuğun keyifle istekle randevuyu takip etmesi çok önemliydi. Bizlere de çocukla görüştükten sonra 15 dakika kadar yönlendiriyordu hem bizi hem çocuğu çok güzel yönlendirdi. Çok memnun kaldık.

Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler

P
Telefon numarası doğrulandı

Biz Murat Bey ile hala devam ediyoruz kendisine geldikten sonra daha olumlu geçiyor çocuk üzerinde olumlu etkilerini görmeye başladık. Biz kardeş kıskançlığı ve olumsuz davranışlar üzerine gitmiştik aslında daha çok ebeveyn olarak bizim davranışlarımız düzenlemeye yönelik çalışmalar yaptı bizde aklımıza bir şey takıldığı zaman sorabiliyoruz güzel yön veriyor. Çocuğum severek gidiyor güzel bir iletişim kuruyorlar Murat Bey ile.

Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler

Z
Telefon numarası doğrulandı

Biz Murat Bey ile kızımın sınav stresi için başladık fen lisesine geçtikten sonra sınav stresi başlamıştı sadece bu değil kızımın kendine olan güveni de arttı hayata daha mutlu bakmaya kendini iyi hissetmesi anlamında çok fayda gördük. Murat Bey kızım için gerçekten büyük bir şanstı çok faydası oldu tavsiye ediyorum kendimizin yetişemediği yerlerde uzman desteği gerekiyor ve Murat Bey de her noktada profesyonel çalışıyor. Kızım çok mutlu huzurlu. Hem bizimle ilgilenip bilgi veriyor işleyiş hakkında hem de kızımla arasında güven noktasının sarsılmaması için de çok diyaloğa girmeden gereken diyaloğu bizimle yaptı. Kızımın bu konudaki güvenini de hiç sarsmadı.

Uzm. Kl. Psk. Murat Aldan

Değerli görüşeriniz için çok teşekkür ederim

I
Telefon numarası doğrulandı

Kızım için başvurmuştum tam ergenlik dönemiydi panik ataklarımız sınav kaygılarımız vardı bu sene lgs sınavına girdik bunlarla alakalı danıştık sorunlarımız %90 iyileşme durumunda devam ediyoruz. Kızımla bir arkadaş gibiydi içine kapanık kızım var Murat Bey ile iletişim halindeyken kendini çok çok rahat hissetti kendisi sorunlarını çok çok kolay ifade etti Murat Bey'e karşı geri dönüşü daha iyi oldu içine kapanık olduğu için dertlerini paylaşmıyordu Murat Bey ile bu durumu aştık kendine olan güveni daha da iyi hale geldi. Kendisinden çok memnunuz anne baba olarak bizi yönlendirmeleri de çok iyi bizlerle görüştü nerelerde doğru nerelerde yanlış davrandığımızın farkına varmamızı sağladı.

Konum: Dama Psikolojik Danışmanlık Çocuk ve Ergen Psikolojisi

Oğlumun ergenlik döneminde başa çıkamadığı durumlar sebebiyle terapiye başladık. Tedavi sürecimiz hala devam etmekte ve bu süreçten memnunuz