İlgi Alanlarım
o Yüz ve burun estetiği
o Rinoplasti, septorinoplasti
o Otoplasti (kulak estetiği, kepçe kulak düzeltilmesi)
o Geniz eti ve Bademcik ameliyatları
o Burun eti (Konka radyofrekansı ) küçültülmesi ve Burun eğriliği ameliyatları (Septoplasti deviasyon ameliyatı )
o Horlama ve uyku apnesi cerrahisi
o Kulak zarı onarımı (Timpanoplasti) ve Orta kulak ameliyatları (Stapes cerrahisi kulağa tüp takılması vb )
o Tükrük bezi Hastalıkları
o Bişektomi (yanaklardan yağ alınması)
o Dudak kaldırma (lip lifting)
o Çene implantları
o Botoks uygulamaları (üst yüz ve alın bölgesi botoksu, çene sıkma için botoks
o Yüz dolgusu (dudak, burun, burun çevresi oluklar, çene)
o Ses teli hastalıkları ve cerrahisi (Vokal kord nodül ve polip )
o Boyun cerrahisi ve Tiroid Cerrahisi
Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler:
1. Balikci HH, Ozkul MH, Uvacin O, Yasar H, Karakas M, Gurdal M. Antrochoanal polyposis: analysis of 34 cases. Eur Arch Otorhinolaryngol. 2013 May;270(5):1651-4. doi: 10.1007/s00405-012-2274-2.
2. Ozkul HM, Balikci HH, Gurdal MM, Celebi S, Yasar H, Karakas M, Alp A. Normal range of peak nasal inspiratory flow and its role in nasal septal surgery. J Craniofac Surg. 2013 May;24(3):900-2. doi: 10.1097/SCS.0b013e318280263a.
3. Balikci HH, Gurdal MM, Ozkul MH, Karakas M, Uvacin O, Kara N, Alp A, Ozbay I. Neck masses: diagnostic analysis of 630 cases in Turkish population. Eur Arch Otorhinolaryngol. 2013 Nov;270(11):2953-8. doi: 10.1007/s00405-013-2445-9.
4. Ozkul MH, Balikci HH, Karakas M, Bayram O, Bayram AA, Kara N. Repair of Symptomatic Nasoseptal Perforations Using Mucosal Regeneration Technique With Interpositional Grafts. J Craniofac Surg. 2014 Jan;25(1):98-102. doi: 10.1097/SCS.0b013e3182a2eac6.
5. Balikci HH, Karakas M, Gurdal MM, Ozkul MH, Bayram O, Bayram AA, Yigit S. Advanced oxidation protein product level in children with chronic otitis media with effusion. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2014 Mar;78(3):551-3. doi: 10.1016/j.ijporl.2014.01.007.
6. Özkul MH, Bayram Ö, Balikci HH, Karakas M, , Bayram AA, Gurdal MM, Chatzi T. Impedance-controlled radiofrequency vs. cold dissection tonsillectomy.B- ENT.2014.10:285-9.
7. Balikci HH, Özbay I, Gurdal MM, Karakas M , Çelebi Ş. Relationship Between Concha Bullosa, Nasal Septal Deviation and Sinusitis: Retrospective Analysis of 296 Cases.ENT Journal. Ref.: Ms. No. 13-317R1
8. Bayram A Alper, Bayram Ö, Balikci HH, Özkul MH, Chatzi T , Karakas M.Long-Term Effects of Fluticasone Furoate Assessed Using Peak Nasal Inspiratory Flow in Patients with Non-Allergic Inferior Turbinate Hypertrophy. Baoj Allergy&Immunology. 2017 Volume 3;Issue 1;3-11
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler:
1. Hasan Hüseyin Balıkcı, Hüsamettin Yaşar, Murat Haluk Özkul, Mustafa Gürdal, Mustafa Karakaş. Kolesteatom Olgusunda İşitme Kaybının Eşlik Etmediği İzole İnkus Kısa Kolu Destrüksiyonu. [Isolated Destruction of the Short Process of the Incus Without Hearing Lose in a Case of Cholesteatoma]. Haseki Tıp Bülteni 2013; 51(1):24-25. doi: 10.4274/Haseki.805.
2. Mihriban Gürbüzel, Kuaybe Karakus,Gul Barut,Mustafa Karakaş, Hüsamettin Yaşar.Basal Cell Adenoma Arising in the Submandibulary Salivary Gland:Histologic and Cytologic Features. Causapedia 2013;2:367-72.
3. N. Kara, M. Karakas , H.H. Balikci, M.H. Özkul, M. Gurdal. Inlay Butterfly Cartilage Tympanoplasty:A Retrospective Analysis of 31 Cases. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Dergisi 2014;22 (3):57-61
4. Karakas M, Balikci HH, Özkul MH, Çelebi Ş, Bayram Ö, Bayram AA. Complications of chronic otitis media: a retrospective analysis of 1293 cases. J Med Updates.2014 August; 4(2):43-8. doi:10.2399/jmu.2014002003.
5. H. Hüseyin balıkcı, İsa Özbay,Mustafa Karakaş. Etmoid sinüste Saçma Tanesi:Olgu Sunumu[A Pellet in Ethmoid Sinus :A Case Report]. Odu J Med 2015;2:126-9.
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceeedins) basılan bildiriler:
1. H.H. Balikci, H. Yasar, M.H. Ozkul, M. Karakas, M. Gurdal, ‘’PS-031 Isolated destruction of the short process of the incus without hearing loss in a case of cholesteatoma’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
2. M. Karakas, M.H. Ozkul, H.H. Balikci, H. Yasar, A.A. Bayram, ‘’PS-136 Kronik Kolesteatomlu otitis media olgusunda lateral sinüs trombozu ve otitik hidrosefali ’’ , The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
3. M. Karakas, M.H. Ozkul, A. Karatas, H.H. Balikci, O. Bayram, ‘’PS-138 Intakt kulak zarı arkasında gelişen kohlea ve karotis interna duvarında destrüksiyona yol açan kolesteatom’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
4. M. Karakas, M.H. Ozkul, H. Yasar, O. Uvacin, H.H. Balikci, ‘’PS-068 Sert damakta pyojenik granülom’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
5. M. Karakas, F. Altin, M.H. Ozkul, H. Yasar, O. Uvacin, H.H. Balikci, Uvacin O, ‘’PS-020 Nazal polyposis in a patient after total laryngectomy: A case report’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
6. H.H. Balikci, M.H. Ozkul, H. Yasar, M. Karakas, ‘’PS-154 Intraorbital uzanımı olan etmoid mukopyosel: Olgu sunumu’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
7. H.H. Balikci, M.H. Ozkul, A. Karatas, H. Yasar, M. Karakas, ‘’ PS-155 Dev orta konka bülloza: Olgu sunumu’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
8. H.H. Balikci, M.H. Ozkul, M. Salviz, A. Karatas, H. Yasar, M. Karakas, A. Alp, ‘’ PS-128 Radikal mastoidektomi sonrasında gelişen petröz apeks kolesteatomu’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
9. H.H. Balikci, M.H. Ozkul, M. Karakas, R.M. Acikalin, H. Yasar, A.A. Bayram, O. Uvacin, N. Kara, ‘’ PS-156 Septoplasti sonrası gelişen subkutan amfizem: Olgu sunumu’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 2012.
10. N. Kara,M.H. Özkul,A. Karatas, T. Yüce,B. Dikmen, H.H. Balikci, M. Karakas, ‘’ PS-069 Ranula kisti: Olgu sunumu’’, The 10th International Congress of Otorhinolaryngology Head and Neck Surgery, Ankara, April 26-28, 201
Adenoidektomi
Radyofrekans Uygulamaları
Rinoplasti
Robotik Cerrahi
Özel Doğan Hastanesi
Septoplasti(Nazal Hava Yolu Cerrahisi)
Septum Perforasyon Onarımı
Ses Cerrahisi (Fonocerrahi)
Sinüs Cerrahisi
Sinüzit cerrahisi
Somnoplasti
Subkütan Immünoterapi
Özel Doğan Hastanesi
Timpanoplasti ( Kulak Zarı Değişimi)
Timpanoplasti(Kulak Zarı Ameliyatı)
Timpanostomi Tüpü Uygulanması
Timpanotomi
Tiroid Cerrahisi
Tonsillektomi
Tükürük Bezi Ameliyatı
Özel Doğan Hastanesi
Türbinektomi(Nazal Hava Yolu Cerrahisi)
Yüz Dolgusu
Çocuk Immünizasyonu(Aşılanması)
mu...y
2013 de maraş devlet hastanesinde doktorumdu . Diğer doktorların ( 4 farklı doktor) hemen alalım dediği troit bezlerimdeki kanamalı nodüllerimi " bana güven ,halledeceğiz " deyip tedavi etti . Mustafa hoca olmasaydı ömür boyu hormon hapıyla yaşamak zorunda kalacaktım . Allah razı olsun, ayağına taş değmesin .
b....k
Çok tedirgin ve kararsız başvurmuştum Mustafa hocaya ilgisi, açıklamaları ve sağladığı güven ile çok kısa zamanda kapalı teknik burun estetiği için karar verdim. Hiç bir evrede pişmanlık duymadım iyiki dedim ve iyiki Mustafa hocayla yollarımız kesişti. Nasıl anlatıysa o şekilde ilerledi süreç gerçekten. Çevremizdekilerin korkutmasındansa Mustafa hocadan dinlemenizi tavsiye ederim. Ameliyat süreci ve sonrasında da her an ulaşabildik her sorumuza cevap aldık. Tereddüt etmeden gidin . Benden sonra bir arkadaşımda ameliyat oldu herkes memnun. Süreçte de hiç korkulacak bir şey yoktu kısa zamanda iyileşme oldu.
s....g
Çene altı tükürük bezimdeki İltihaplı ve zor bir sürecin takipçisi olan Mustafa hocama teşekkür ederim, Kibar, nazik, işinin ehli bu süreci benim kolay atlatmamı sağlayan çok iyi bir hekim. Sürecin sonunda çene altı tükürük bezimi ameliyat ile komple aldılar, çok başarılı bir ameliyat geçirdim herhangi bir sinir hasarı oluşmadı, şu an ameliyatın üzerinden bir hafta geçti çok memnun kaldım. Çok araştırma yaptım ameliyat olanların yorumları okumak için ne yazıkkı bulamadım. Tükürük bezi ameliyat olanların herhangi bir yorum yapmaması beni bu yorumu yapmama sebeb oldu, sürekli araştırma yaptım en sonunda Mustafa hocayı buldum iyiki bulmuşum. Böyle bir durumla karşılaşanlar mutlaka ihmal etmemeli zor bir sürecin ardından ameliyat ile taşlardan kurtuldum, ameliyat sonrası dilimdeki hassasiyetin zamanla geçeceğini söyledi, kendisine güveniyorum işinde çok başarılı güven veren bir hekim, Allah yolunu bahtını açık etsin.
m....k
Mustafa Bey ile 1 yıl önceden tanışmıştık. Ameliyatım 13 Haziran' a kısmet olmuştu. Ameliyat öncesininde nefes alma konusunda sıkıntılar yaşıyordum. Mustafa Bey'e zaten güveniyordum. Öncesinde simülasyonla burnumun yeni halini gönderimişti. Ameliyattan sonra hiçbir sorun yaşamadım. Burnumun 1 aylık hali net 4-5 aylık hali gibiydi. Ameliyatla ilgili ufak tefek sıkıntılarımda aradığımda hepsine çözüm buldu. Kontrollerimde Mustafa Bey de ben de memnunduk. İlgi ve alaka konusunda çok iyi. Şimdi ameliyatımın üzerinden 2.5 ay geçtik. Ufak ödemler var onlarda 2-3 aya inermiş zaten. Güveneceğiz doktorlardan biridir.
Burnumda kapalılık vardı, görsel olarak yamuk duruyordu ve ağzım açık uyuyordum. Mustafa Bey ameliyatımı gerçekleştirdi. Ameliyattan odaya geldiğim an nefes alıyormuşum dedim. Şimdiye kadar burnumdan hiç nefes almamışım. Çok memnun kaldım. Şuana kadar hiçbir problem yaşamadım. Her zaman ne sorduysam her şekilde yardımcı olmaya çalıştı. Sıkılmadan, yorulmadan gayet kibar bir şekilde cevaplandırdı. Ben Mustafa Bey'i iyi ki tanımışım diyorum. Kendisi iyi ki var.
İlk kez bir ameliyat süreci geçirdim. Çok rahat bir şekilde ağrısız, sızısız bir şekilde atlattım. En küçük sıkıntımız için aradığımızda bizlere hemen yardımcı oldu. İlk olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. Burnumda krıık olduğu için yanlış kaynama olmuş bu yüzden dolayı bir tarafında kemik, diğer tarafında da et vardı bu yüzden ameliyat oldum. Meğersem ameliyattan önce ben nefes almıyormuşum. Nefes alıp verişim düzeldi. Gerekli bilgilendirmelerin hepsini yaptı. Tavsiylerinin hepsine uyduğum için çok rahat atlattım. Herkese de tavsiye ederim.
Burnumda yamukluk, kıkırdak eğriliği ve bir tarafından nefes alamıyordum. Ameliyattan sonra nefes alıp verişim gayet düzeldi. Çok iyi oldu ve ben çok memnun kaldım. Böyle beklemiyordum, beklediğiminde ötesinde oldu. Şişliğim ve morluğum çok az bir süre oldu. Hemen iyileştim. Mustafa Bey hastalarını yeteri kadar bilgilendirme yapan bir doktor. Onunla birlikte ortak bir karar verdik ve sonuç çok güzel oldu. Her kim burnundan ameliyat olmak isterse Mustafa Bey'den de görüş almalı.
d.....
Geçirdiğim süreçten çok memnun kaldım. Hiç ağrım sızım kalmadı. Herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir doktor. Bazı arkadaşlarımda tavsiye üzerine muayene olup, ameliyat oldular. İş kazası geçirdiğim sırada şans eseri Mustafa Bey ile karşılaştım. Burnumda kırık ve kıkırdaklarında yapışma vardı. Ameliyattan sonra burnum çok değişti, burun her şeymiş. Ameliyattan sonra hiç kimse burnumun estetik olduğunu anlamadı. Her şey çok güzeldi. Mustafa Bey hastalarıyla kendisi ilgilenen bir doktor. Konuşarak her türlü bilgiyi verip, detaylı bir şekilde anlattı.
Çocuklara yaklaşımı oldukça iyi olan bir doktor. İki oğlumun ve benim alerji rahatsızlığım olduğu için muayene olduk. Küçük oğlumun geniz eti ve bademcik ameliyatında tanışma fırsatımız oldu. Farklı bir doktordan görüş aldık ama en memnun kaldığımız Mustafa Bey oldu. Ameliyatından sonra çocuğum rahatladı. Kaliteli bir uykuya geçti. Büyük oğlumunda erken doğumdan dolayı burun kıkırdağında eğrilik vardı onun takip ediliyordu. Büyük oğlumda her hafta grip olmaktansa verdiği ilaçlarla sayesinde daha iyi. Nefesini daha rahat alıp verebiliyor. Daha kaliteli bir yaşam sürdürüyor. Hiçbir sorun yaşamadığımız için herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz. Mustafa Bey gerekli bilgilendirmeleri zamanında yapan bir doktor. İnanılmaz ilgileniyor. Çok iyi biri.
Farenjit olduğumda bir hafta kadar yattım. İlk rahatsızlığım hafta sonuna denk gelmişti. Farklı bir doktora gittiğimde bana geçici olarak tedavi uygulandı ama geçmedi. Geçmediği için tesadüf üzerine Mustafa Bey ile karşılaştım. Farenjitim çok yoğundu ve ben konuşamıyordum. Gerekli tedaviler yapıldı. Verdiği ilaçlar sayesinde 2 günde geçti. Kendisine güven duymamı sağladı. Zaten önemli olan doktor hasta ilişkisi. Sonra kontrole gittiğimde farklı bir hastası yüzünde bandajla çıkıyordu. Benimde operasyon olmam gerekiyordu ama hem korktuğum için hem de kimseye güvenemdiğim için ameliyat olmak istemiyordum. Burnum çok tıkalıydı. Beni muayene ettiğinde ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Sonra ameliyat olmaya karar verdim. Doktoruma çok güvenerek ameliyatımı oldum. Nitekimde zorlu bir ameliyat olmadı. Sürecimi kolay geçirdim. Morluklarım 1 haftaya kalmadan geçti. Birçok kişi ben memnun kaldığım için Mustafa Bey'e muayene oldu. Oğlum sinüzit tedavisini Mustafa Bey'de görmeye başladı. Yine bir sorunum olsa Mustafa Bey'e muayene olurum. Ameliyat önce doğal olmasını çok istemiştim, oldu da. Burnum gayet iyi. Ben çok memnunum. Nefes alıp verirken bir sorun yaşamıyorum. Hastaları ne zaman isterlerse hemen kolaylıkla iletişime geçebilirler. Tavsiyede ederim.
Mustafa Karakaş isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mustafa Karakaş, Kulak Burun Boğaz. Size Mustafa Karakaş tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Bademcik Ameliyatı, Orta Kulak Ameliyatı, Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Timpanoplasti ( Kulak Zarı Değişimi), Horlama Cerrahisi, Septum Perforasyon Onarımı, Otoakustik Emisyon, Timpanoplasti(Kulak Zarı Ameliyatı), Odiyometri-Odyometri, Akustik Nörinom Cerrahisi.
Mustafa Karakaş adresi nerede?Mustafa Karakaş şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Cennet Mah. Ziya Gökalp Cad.No:2 Küçükçekmece
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mustafa Karakaş isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Mustafa Karakaş online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Mustafa Karakaş isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mustafa Karakaş, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Mustafa Karakaş isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mustafa Karakaş bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Mustafa Karakaş ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Mustafa Karakaş hakkında ne düşünüyor?Toplam 22 hasta / danışan, Mustafa Karakaş hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Mustafa Karakaş hangi sigortaları kabul ediyor?Mustafa Karakaş tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Allianz Sigorta, Güneş Sigorta, Garanti BBVA Sigorta, Mapfre Sigorta, Anadolu Sigorta, SGK, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Mensupları, Akbank T.A.Ş. Mensupları Tekaüt Sandığı Vakfı Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Kulak Burun Boğaz Doktorları
Zeytinburnu Kulak Burun Boğaz Doktorları
Sarıyer Kulak Burun Boğaz Doktorları
Beylikdüzü Kulak Burun Boğaz Doktorları
Bayrampaşa Kulak Burun Boğaz Doktorları
Daha fazla (14)Küçükçekmece bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Axa Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Ak Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Eureko Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde AIG Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Groupama Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Ray Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Anadolu Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde HDI Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Zurich Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Mapfre Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Sompo Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Demir Hayat Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Güneş Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları
Küçükçekmece bölgesinde Ziraat Sigorta kabul eden Kulak Burun Boğaz Doktorları