Lisans eğitimim esnasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gönüllü olarak staj yaptım. Lisans sonrasında 2010-2011 yıllarında askerlik görevim boyunca asteğmen psikolog olarak uyum sorunu, kendine zarar verme davranışı, öfke kontrol problemi gibi farklı zorluklar yaşayan erlere, astsubay ve subaylara psikolojik destek verdim. 2011-2012 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda psikolog olarak çalıştım.
2012-2019 yılları arasında Kadıköy Belediye’sine bağlı koruyucu ruh sağlığı merkezinde ve eşzamanlı olarak Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde bulunan özel kliniklerde psikoterapist olarak mesleki yaşamımı sürdürdüm. Şuan, 2018 yılında faaliyete geçen ve kurucu ortağı olduğum Sante Mental Psikoloji bünyesinde danışanlarıma hizmet veriyorum.
Lisans eğitimimde psikanalitik kuram çerçevesinde eğitim aldım. Yüksek lisans eğitimimde ise Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi eğitimleri aldım. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Sevda Sarı ile bir yıl boyunca şema terapi süpervizyonu ile vaka takibi yaptım. 2011-2014 yılları arasında 885 saat teori ve uygulama eğitimi olan Pozitif Psikoterapi Master Eğitim’ini tamamlayarak, Almanya merkezli “World Association of Positive and Transcultural Psychotherapy” onaylı sertifikalı Pozitif Psikoterapist oldum. 2011 yılında Türk Psikologlar Derneği’nden WİSC-R (Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği-54 saat) eğitimi aldım.
2011-2013 yılları arasında yetişkinler için “Rorschach Testi Eğitimi” ve 2013-2014 yılları arasında da yine yetişkinlere yönelik “Tematik Algı Testi (TAT) eğitimi aldım. Sonrasında çocuklara ve ailelere yönelik olarak Association for Play Therapy sertifika onaylı Gelişimsel Temas Terapisi, Filial Terapi ve Çocuk Merkezli Oyun Terapisi eğitimlerini aldım.
EMDR Terapisi, özellikle travma çalışmalarında sıkça kullandığım bir terapi yöntemidir. EMDR Terapisi 1. ve 2. Düzey eğitimlerimi Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladım Türkiye EMDR Derneği onaylı EMDR terapistiyim. Bunlara ilave olarak Prof. Dr. Ümran Korkmazlar’dan Çocuk ve Ergen EMDR eğitimi aldım.
Yüksek lisansta almış olduğum Şema Terapi eğitimine ilave olarak Prof. Dr. Gonca Soygüt’ten 43 saat teori ve uygulaması olan şema terapi eğitimine katıldım. Sonrasında, yetişkin terapilerime büyük katkısı olacağını düşündüğüm özellikle bilinçdışını çalışırken oldukça etkili olduğuna inandığım Kalp Merkezli Hipnoterapi Eğitimi’ni, Amerika merkezli Wellness İntitute eğitmeni olan Reyhana Seedat’tan aldım. Son olarak Malta’da katılmış olduğum eğitimde, İSST (İnternational Society For Sandplay Therapy) bünyesinde 15 saat teori ve 5 saat süpervizyon alarak Jungiyen Kum Terapisi hakkında bilgi edindim.
Nasıl bir yaklaşımla çalışıyorum?
Psikoterapi sürecindeki en önemli noktanın danışanın ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun bir terapi yaklaşımıyla çalışmak olduğuna inanıyorum. Bu nedenle bilinç düzeyinde ve bilinçdışı düzeyde çalışmama imkan sağlayan terapi yöntemlerinden uygun olanı kişinin ihtiyacına göre kullanıyorum. Sıklıkla kullandığım terapi yöntemleri EMDR Terapisi, Pozitif Psikoterapi, Şema Terapi ve bilindışı düzeyde çalışmakta oldukça etkili olan Kalp Merkezli Hipnoterapi’dir. Çalışmalarımdaki öncelik danışanın hayatına hızlıca entegre edebileceği ve ihtiyaçlarını karşılamasına imkan sağlayan teknikler kullanmaktır. Sonrasında ise sorunun kaynağına inip güncel yaşamını bloke eden yaşantıları tespit edip bu yaşantılara onarıcı müdahaleler yapmaktır. Terapi çalışmalarımda ulaşmaya çalıştığım esas hedef, danışanımın kendini tanıması, ilişkilerini analiz edebilmesi, ihtiyaçlarını fark etmesi ve bir uzmana bağımlı olmadan kendi kendinin terapisti olmasına yardımcı olmaktır. Bu amaç doğrultusunda danışanlarıma farklı bakış açıları kazandırmaya çalışıyorum ve yaşamlarını daha sağlıklı ve doyum alarak yaşamaları için onlara destek olacak teknikler öğretiyorum.
Çalışma Alanlarım:
Travma tedavisi, kaygı bozuklukları (panik atak, panik bozukluk, yaygın anksiyete, fobiler...), duygu durum bozuklukları (depresyon...), ilişki problemleri, kendilik algısıyla ilgili problemler (yetersizlik hissi, değersizlik hissi...) öfke kontrol problemi veya farklı durumlarda kendini kontrol etmekte zorlanmak, performans kaygısı, stres yönetimi, takıntılar gibi farklı alanlarda psikoterapi ve danışmanlık çalışmalarımı sürdürüyorum.
Üye Olduğum Kuruluşlar:
EMDR-TR Derneği (EMDR-TR)
Türk Psikologlar Derneği (TPD)
World Association for Positive Psychotherapy (WAPP)
Online Görüşme
Caddebostan Mahallesi Bağdat Caddesi Beyaz Akasya Sok.No:4/4 Desen Apt. Kadıköy, İstanbul
Ağlama ve Öfke Nöbetleri
Psikodinamik Psikoterapi
Çocuk ve Ergenler için EMDR
Şema Terapi
eb....
Trafik kazasında kaybettiğim eşimin yoğun bakım hastane sürecinde başladığım psikoloğun Emdr terapisi ve Mustafa bey'i önermesiyle kendisiyle tanıştık. Eşimi evlendikten 4 ay sonra genç yaşta kaybettim. Mustafa bey'in tedavi sürecine hakimiyeti, bilgisi ve anlayışlı tavırları tedaviye olan inancımı arttırdı. Tedavi süreci yaşadığım acıyı kabullenmeyi ve acıyla birlikte hayata devam edebilmeyi öğretti. Kendisi saygılı, sabırlı, sempatik ve hoşgörülü biri. Mustafa bey, umarım hayatınızda her şey yolunda gider ve size ihtiyacı olan birçok insana destek olabilirsiniz.
h....g
Mustafa Bey ile görüşmeye başladığımız ilk günden beri enerjisinden çok etkilendim, danışanı olarak kendisiyle rahatlıkla iletişim kurabilmek beni en rahatlatan şeydi. Yaklaşık 1 senedir kendisiyle inanılmaz adımlar attık. Pandemiden önce yüzyüze görüşme yapmaya başlamıştık. Daha sonra online görüşmelerle ilgili tabularımı da yıktı. İyi ki Mustafa Beyle tanıştım.
Otuzbeş yıllık evliligim bu pandemi döneminde bitti Hiç bir zaman ayrılmaya cesaret edemedigim eski eşimle bir tartışma yaşadık o evi terk etti. Eski eşimle yıllarca da ofke patlamaları yaşadık. Bu uzun zaman içerisinde travmalar yaşadım Psikolojim alt-üst oldu. Ruh sağlığının bozulduğunu düşünerek hocama gitmeye karar verdim.
Beni dinlediği için ona teşekkür ederim. Yalniz bir sorun var.Terapi saati çok kısa sürede bitiyor.Daha uzun olsun isterim.
Mustafa bey isini gayet ciddiye alan ve danisanlarina cok ozen gosteren bir psikologtur. Dediklerinizin harfi harfine not alir. Sorular sorar ve aldigi cevaplara gore size en uygun terapi surecini baslatir. 4 aydir ben kendisinden danismanlik hizmeti almaktaykm. 4 ayda hayata bakis acimda inanilmaz dedigiklik oldu. Kendimi daha iyi taniyip kabul etme durumuna girdim. Cevremde herkese oneririm
e....t
Mustafa Bey gercek anlamda bir terapi yapiyor alanina hakim ve bunu da size hissettiriyor zaten, calistigi alanlardaki aktuel gelismelerden de haberdar ve terapi secenekleri konusunda size genis bir yelpaze sunuyor. ben pandemi surecinde tanidim kendisini, gozumde buyuttugum ve hic duzelmicekmia gibi gelen sorunlarimi emdr ile buyuk oranda hafifletti. Mustafa Beyi iyiki tanimisim kendisinden oldukca istifade ettim diyebilirim.
a....b
Benim açımdan çok zor geçmekte olan bir süreçte bir arkadaşımın tavsiyesiyle Mustafa Bey'le tanıştık. İşinde farkındalığı yüksek, sizin de farkındalıklarınızı artıran, işini son derece başarı ve disiplinle yapan, gerçekten güvenebileceğiniz bir uzmandır. Yolum kendisiyle kesiştiği için ve ihtiyaç halinde yakınımda olduğunu bilmekten dolayı çok mutluyum. Tereddütsüz tavsiye ediyorum.
Kendisinin danışanı olduğumda kötü bir haldeydim, kayıplar yaşamıştım. Ailemin zorlamasıyla Mustafa Beyle tanıştım. İçten, samimi tavrıyla sabırla beni dinleyerek doğru soruları kendime sormamı sağladı. Önerdiği kitaplar, filmler seanslarda çalıştığımız konular hayata farklı
açılardan bakmamı sağladı. Bilerek ya da bilmeyerek yaptığım yanlışlarımın farkına vardım, kısa sürede sorunlarımdan bir bir kurtuldum. Yaşadıklarımı doğru yorumlayıp hayata mutlulukla tutunma becerisi kazandım. Her şey için çok teşekkür ederim Mustafa Bey, başarılarınızın devamını dilerim.
k.....
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; kendisiyle terapilere başladığımda "hiç bu açıdan bakmamıştım!" cümlesini çokça tekrarladım ve hayatıma yeni bir sayfa açtım. Artık kaygılarım büyük oranda azaldı... Kendimi güvende hissediyorum.Kendisi son derece açık fikirli, iletişimi kuvvetli ve söylediklerinize önem veren iyi bir dinleyicidir.Gerek bilgi gerek tecrübesiyle iyi geleceğinden emin olabilirsiniz.
Ebeveyn olduktan sonra hayata dair kaygılarımın daha da arttığı bir dönemde tavsiye üzerine, aldığı eğitimleri de araştırarak terapiye başladığım bir süreçti. Mesleki disiplini, insani yönü, bilgisi kısa sürede hızlıca yol almamı, hayata olan bakış açımın değişmesini sağladı. Uyguladığı teknikler ve seanslardaki geri bildirimlerle kaygılarıma sebep olan temelde yatan sebepler hakkında farkındalığımı artırırken benim de her geçen gün kendisine olan güvenim daha da arttı.
z.....
Mustafa Hocaya hayatımın en karmaşık dönenimde bir tanıdığım vasıtasıyla gitmeye başladım. Başlarda oldukça umutsuzdum çünkü içinde bulunduğum durum çerçevesinde herhangi bir desteğin işe yarayacağını düşünmemiştim. Çocukluk dönemime uzanan kilo takıntım hat safhadaydı ve bunun yanı sıra kariyerimde istediğimde noktaya ulaşamamak evlenip istemediğim bir şehre yerleşme geldiğim yeri sevememe arkadaş ortamımdan ailemden uzak düşmek gibi bir sürü etmen oldukça mutsuz olmama sebebiyet vermişti. Tüm bunlara ek olarak bir de bebeğim olacaktı. Oldukça çaresiz hissettiğim dönemde Mustafa Hoca ile seanslara başladık EMDR yöntemi ile ilk olarak beni aşırı rahatsız eden kilo takıntımın başladığı döneme gittik. Bu takıntılarım dışında Mustafa Hoca kendime kullandığım dilin aslında hayatımda ne kadar önemli olduğunu gösterdi bana sürekli olarak kendi halime üzülen çaresiz yaklaşımımdan ben yapabiliirm dilini kullanmaya başladığımda farkettim ki istediğinde olabiliyor. En güzeli ise çevremdeki kişilerin artık negatif beni görmediklerini söylemeleriydi. Şu an hala bunaldığımda seanslarda oluşturduğumuz güvenli alanımda olduğumu düşünüyorum ve bu beni oldukça rahatlatıyor. Şimdiye kadar asla önerilen kişisel gelişim, pozitif düşünce vb. kitapları okumayan ben Mustafa Hoca’nın önerdiği kitapları okudum ve birçok şeyin aslında kendi içimizde olduğunu anladım. Biliyorum ki evren biz ne istersek onu bize sunar:) şu an doğum kilolarımı vermeye çalışıyorum ama eve kapanarak değil mutluyum sağlıklıyım güzel bir bebeğim var ve en önemlisi artık kilo aldığım için eve kapanmak zorunda hissetmiyorum kendimi. Hergün olmasa da fırsat buldukça hem sahip olduklarım ve sahip olmasam da sahip olmak istediklerim hakkında teşekkür ediyorum:) 28 senelik hayatımda tüm ömrümü kapsayan değersiz hissetme yetersizlik işe yaramazlık hislerime elveda etmek paha biçilemez:)
Mustafa Şen isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Mustafa Şen, Psikoloji. Size Mustafa Şen tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Psikoterapi, Hipnoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapisi, Eklektik Yaklaşım.
Mustafa Şen adresi nerede?Mustafa Şen şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Caddebostan Mahallesi Bağdat Caddesi Beyaz Akasya Sok.No:4/4 Desen Apt. Kadıköy İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Mustafa Şen isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Mustafa Şen online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Mustafa Şen isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Mustafa Şen, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Mustafa Şen isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Mustafa Şen bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Mustafa Şen ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Mustafa Şen hakkında ne düşünüyor?Toplam 26 hasta / danışan, Mustafa Şen hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu