Uzm.Dr. Nagihan Akkaş Medicalpark Gebze Hastanesinde hasta kabul etmektedir.

İlgi Alanına Yönelik Bilgilendirme:

1)Dispepsi:Üst abdomende duyulan ağrı ve rahatsızlık duygusu.Ağrının yerleşimi orta hat ve çevresidir,yalnızca sağ ve sol abdomende lokalize ağrı dispepsi kavramı içinde değerlendrilmemektedir.Dispepsi ;gastroduedenal ülser ,ösofajit,gastrit,duedonit,pankreotikobiliyer hastalık yada gastrik kanser gibi organik nedenlere bağlı olarak gelişebilceği gibi altta yatan organik neden bulunmayan fonksiyonel dispepsiler de bulunmaktadır.
Dispepsi klinik değerlendrmesinde; GÖR,IBS,biliyer ağrı ve ilaca bağlı dispepsi dışlanır.
Açıklanamayan kilo kaybı ,yineleyen kusmalar ,disfaji ,odinofaji ,malabsorbsiyon ve kanama ve açıklanmayan anemi gibi alarm belirtileri ,düzenli NSAİİ kullanımı ve 40 yaş üstü ise üst Gis endoskopisi yapılır.Alarm belirtiler yok ise ve belirtiler 4 haftadan kısa ise izlem ;4 haftadan uzun ise H.pilori tanı testi yap.H.pilori pozıtıf ise eradikasyon tedavisi yapılır.H.pilori negatif ve H.pilori eradikasyonu sonrası belirtileri süren hastalara asıl yakınmalara yönelik ampirik tedavi
başlanır .Asıl belirti epigastrik ağrı ise 2-4 hafta PPİ verilir.Epigastrik rahatsızlık belirtisi varsa 2-4 hafta prokinetik verilir.İlk tedvaiye yanıt alındıktan bir süre sonra beliritler yenilerse iyileşme sağlayan tedavi bir kez daha uygulanır.İlk tedaviye hiç yanıt alınmadıysa PPİ yerine prokinetik yada tersi olacak biçimde uygulama yapılır.Tüm izlem 8 haftayı geçmemeli ve tekrar değerlendirilmeli ,6-8 haftanın sonunda hastanın yakınmaları devam ediyorsa ve tedavi kesildikten heman sonra hızla yinelediyse hasta endoskopiye yönlendirilmelidir.
2)Koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığı hergün başka bir yüzünü
göstererek bizi şaşırtmaya devam ediyor .Artık hastalığın sadece bir grip olmadığını ,grip gibi gelip geçmediğini bazı hastalarda yakınmaların aylarca devam edebileceğini biliyoruz .Covid -19 teşhisi konulan hastaların %10 -%20’ sinde belirtilerin bir aydan daha uzun süre devam ettği gözlenmiş ve bu durum Long COVID yada uzamış COVID olarak adlandırılmıştır.COVID-19 hastalığı geçirmesine rağmen enfeksiyonun kalıcı etkileri devam eden yada ya da yakınmaları uzun süren hastalar bu gruba girmektedir.Bu hastalarda hastalığının uzamasının nedeni henüz bilinmesede immun sistemin uyarılmaya devam etmesinin bu duruma yol açabileceği düşünülmektedir.Uzamış (Long)COVID ,Kronik COVID Sendromu ve Post –akut COVID-19 (PASC)olarak tanımlanmaktadır.COVID-19 hastalığı erkeklerde ve yaşlılarda daha rsikli iken UZAMIŞ COVİD’in kadınlar için daha riskli olduğu ,gençlerde hatta çocuklarda da görüldüğü bildirilmiştir.En sık bildirilen Uzamış COVID belirtileri ; yorgunluk ,nefes darlığı ,öksürük ,eklem ağrısı ,göğüs ağrısı ,depresyon ,kas ağrısı ,mide barsak problemleri ,,baş ağrısı ve beyin sisi olarak adlandırılan kafa karışıklığı ,odaklanamama ve düşünceleri kelimelere dökmekte zorlanma tablosudur.Koku kaybı özellikle sağlık çalışanlarının çok iyi tanıdığı oldukça uzun süren bir yakınmadır.COVID-19 hastalığı geçirenlerin %50 ‘sinden fazlası ,enfeksiyondan ortalama 5 ay sonra bile koku alma duygusunun normale dönmediğini söylemişlerdir.Hastalığı geçirenler sorgulandığında en sık yorgunluk ,eklem ağrıları ,koku ve tat kaybından
yakındıkları saptanmıştır.COVİD-19 hastalığını ağır geçirmek ,obezıte ,diyabet ,yada hipertansiyon gibi eşlik eden kronık hastalığı olmak beklendiği üzere Uzamış COVİD ‘e davetiye çıkarıyor ,ama onlar kadar etkili bir bir başka risk faktörü de depresyon COVİD-19 hastalığının hem kendisinden hem de uzamasından korunmak için risk faktörlerini mümkün olduğu kadar hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.Mutlaka dahiliye klniklerine gelerek tüm kontrollerine gelmeniz ve gereklilik halinde ilgli branşalra dahiliye hekiminiz tarfından yönlendirilmeniz gerekiyor.
3)İnsülin direnci ;insülin hormonuna karşı karaciğer,kas ve yağ dokusu gibi yapıların yanıtında meydana gelen bozulmadır.İnsülin direnci geliştiğinde kan şekeri yükselir ve pankreastan daha çok insülin sentezlenir .Aldığımız şekerli ürünler yani glikozu enerjıye dönüştürmemiz için insüline ihtiyacımız vardır .Karaciğer ,yağ ve kas dokusunda insüline duyarsızlık oluştuğunda insülin direnci gelişir ve şeker enerjiye dönüşemez.Yüksek seviyedeki şeker metabolik sendroma ve tabiki diyabete neden olur.İnsülin direnci tanısı ,ç,n açlık kan şekeri ve insülin testi belirleyicidir.Gerekli durumlarda şeker yükleme testi yapılır .Kan şekeri ile insülin değerlerinin değişimine bakılır .Vücuttaki kan değerelerinden bakılan yağlar ve karaciğer enzimleri de tanıya yardımcı olur.Dahiliye hekiminiz tıbbi öykünüz ve fizik muayene ile beraber sizi değerlendirecektir.İnsülin direncinin zemin hazırladığı hastalıklar başlıca ;Tip2 Diyabet,obezite,hipertansiyon ,damar sertleşmesi ,polikitik over sendromu ,kalp hastalıklarıdır .

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 14 yaşındaki çocuklar

İç Hastalıkları Randevusu

İç Hastalıkları Randevusu +28 daha fazla

Abdominal Parasentez

Abdominal Ultrasonografi

Ama(Anti-Mitokondrial Antikor)

İç Hastalıkları Randevusu

Konum: Medical Park Gebze Hastanesi Diğer

Nagihan hanım çok Güler yüzlü ve açıklayıcı.. alerjik astım hastasıyım ve onunla konuştuğum zaman iyileşeceğime inanmıştım ve verdiği tedaviler ile iyileştim… ve şiddetle tavsiye ederim :)

Nagihan Hanım güler yüzlü, gayet iyi dinleyip, iyi ilgilenen, tahlil sonuçlarının takibini sağlayan bir doktor. Kendisinden memnunum. Grip geçirmiştim öksürük kaldığı için beni rahatsız ettiğinden Nagihan Hanım'a muayene oldum. Kendisi ilaç tedavisi uyguladı. Tedavim bittikten sonra hastalığım da geçti.

K

Nagihan Hanım çok ilgili, bilgili, hastasını takibinin sağlayan bir doktor. Şeker rahatsızlığımdan dolayı kendisi tedavimi uyguluyor. Tedavimden memnunum. Allah'a şükürler olsun iyiyim. Nagihan Hanım doktorlara karşı olan bakış açımı değiştiren birisi.

Nagihan Hanım inanılmaz hassas, iletişimi çok kuvvetli işinde çok iyi, her hastasına gereken zamanı ayıran, güler yüzlü, hastasının sıkı takibini sağlayan, hastalarına değer ve önemli bir doktor. Kendisine üst solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğimde muayene oldum. Süreç içerisinde çok sık bir şekilde bilgilendirmelerde bulundu. Nagihan Hanım'dan çok memnunum. Kendisi iyi ki var. Bundan sonrasındaki süreçte Nagihan Hanım'dan asla vazgeçmeyeceğim. O nereye ben oraya.

Nagihan Hanım bir hekim olarak çok güler yüzlü birisi. Kendisinin ilgi ve alakasından çok memnun kaldım. Hekim gibi değil de daha çok kaç seneden beridir tanıdığım arkadaşımmış gibi yaklaştı. Alerji hastasıyım ve çok fazla öksürüğüm vardı. Koronadan sonra yapılması gereken tahlillerim vardı rutin bir muayene için kendisine muayene oldum. Nagihan Hanım'dan aldığım hizmetten çok çok memnunum.

R

Nagihan Hanım hastalarıyla ilgili, güler yüzlü, her sorunlarımızı çözen bir doktor. Kendisine ciğerlerimdeki rahatsızlığımızdan dolayı muayene oldum. Kontrollerimi Nagihan Hanım sağlıyor. Kendisinden aldığım hizmetten çok memnunum.

Nagihan Hanım oldukça iyi bir doktor. Gerek tahlilleri, gerek yönlendirmesi, gerekse tanı koyma bakımından çok çok iyi bir doktor. Birkaç farklı doktora muayene oldum ama kanımdaki enfeksiyon değerini bulamadılar. Kendisinin hızlı tedavisi ve yönlendirmesi sayesinde ayağa kalktım. Nagihan Hanım sürekli günlük olarak aradı, nasıl olduğumu sordu. Süreç içerisinde takibimi sağladı. Hala daha kendisiyle görüşüyoruz. Kendisinden çok memnunum.

T

Nagihan Hanım alanında çok iyi bir hekim. Gözlemlediğim kadarıyla kendisi hastalarına karşı anlayışlı bir şekilde davranıyor. Hastaların şikayetlerini olabildiğince dinleyip, tetkikleri isteyip, gerekli tedaviyi uyguluyor. Asla hastasını dinlemeden sana bunu yapmalıyız ya da yapmamalıyız diye tavsiyelerde bulunmaz. Kronik böbrek yetmezliğim var Nagihan Hanım da kan tahlillerimin kontrollerini sağlıyor. Bence kendisi bölümüyle alakalı en iyi doktor.

Nagihan Hanım harika ve şimdiye kadar muayene olduğum en iyi doktorlardan birisidir. Allah ondan razı olsun. Kendisi hastalarına çok güzel davranıyor. Nagihan Hanım'a şeker rahatsızlığımdan dolayı muayene oldum, takiplerimi sağlıyor. Kendisi süreç içerisinde her zaman bilgilendiriyor.

Tiroidlerimle alakalı genel kontrollerim, vitamin eksikliğimden dolayı şikayetlerimde Nagihan Hanım'la tanıştık. Kendisi bu süreçte ilk kontrollerimi gerçekleştirdikten sonra memnun kaldığım için sürecime devam ediyorum. Nagihan Hanım'ın yaklaşık 1 yıldır hastasıyım. Kendisi güler yüzlü, ilgili, harika bir doktor. Kendisin tanıdığım için mutluyum.