Uzm. Kl. Psk. Nalan Bingöl

Psikoloji · Daha fazla

Ankara 2 adres

Psikoloji alanındaki lisans eğitimimi Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek onur derecesi ile tamamladıktan sonra, yüksek lisans eğitimimi Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Programı’nda tamamlayarak Klinik Psikolog unvanını kazandım. Eğitim sürecim boyunca uzmanlık alanımı özellikle çocuk ve ergen psikolojisi üzerine yoğunlaştırarak, bu alanda çeşitli eğitimler aldım ve bilgi birikimimi derinleştirdim.

Yüksek lisans eğitimimin ardından, çeşitli kurumlarda danışmanlık hizmeti verdim ve kazandığım deneyimlerin ışığında, Doç. Dr. Hakan Öğütlü kliniğinde çocuk-ergen ve ebeveyn danışmanlığı yapmaya başladım. Bireysel ve grup süpervizyonları aracılığıyla mesleki gelişimimi güçlendirmeye devam etmekte ve güncel akademik çalışmaları takip ederek, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu), depresyon, anksiyete, fobiler, aile içi çatışmalar, çocukluk dönemi korkuları ve akran zorbalığı gibi konularda klinik çalışmalara odaklanmaktayım.

Aldığım eğitimler ve sertifikalar, mesleki bilgi birikimimi artırarak, danışanlarıma daha etkili bir şekilde yardımcı olmamı sağlamaktadır. Katıldığım eğitimler arasında, Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, WISC-IV Uygulayıcı Eğitimi, Özgül Öğrenme Güçlüğü Klinik Batarya Eğitimi, ATTENTIONER ile Dikkatimi Topluyorum Müdahale Programı gibi birçok önemli program bulunmaktadır. Ayrıca, DEHB, disleksi, sosyal beceriler ve zihin kuramı gibi konularda pek çok uzmanlık eğitimine katılarak, bu alanlardaki bilgi ve becerilerimi sürekli olarak güncel tutmaktayım.

Yetişkin (İlgili adreslerde)

• Sigortası olan hastalar

dizeM Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi

Mustafa Kemal, Çankaya, Ankara 06690

• O

Çok tavsiye ediyorum. Oğulum öfkeliydi, korkuları vardı. Nalan hocanın yardımıyla çocuk daha sakinleşti. Oyun ve yaratıcı etkinlikler aracılığıyla duygularını ifade etme becerisi gelişmiştir. Özellikle öfke, korku ve ayrılma kaygısı temalarında farkındalık artışı görülmüştür.

• Özel muayenehane Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite  •

7 yaşındaki çocuğumun okuyamama, harfleri karıştırma gibi durumlarından dolayı hem doktor tedavisi hem de Nalan Hanım'dan destek alıyoruz. Samimi ve etkili yönlendirmesi sayesinde süreci heves, heyecan ve istekle atlattı kızım. Alıştırmalarla da destekledi. Artık kitap okuyor. İyi ki yollarımız kesişti.

• Ş

Nalan Hanım'a bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım. Oğlum sekiz yaşında, okulda bazı uyum problemleri yaşıyordu. Ona destek olmak için başvurduk. Nalan Hanım'la sürecimiz umduğumdan da güzel gidiyor. Kısa zamanda güzel bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Ben de öğretmenim, seanstaki tecrübelerimi etrafımdaki arkadaşlarımla paylaşıyorum. Bazen profesyonel bir desteğin ihtiyaç duymasak bile ne kadar faydalı olduğunu söylüyorum. Vermiş olduğu hizmetten dolayı Nalan Hanım'dan çok memnunum.

• Y

Oğlumda kekemelik problemi olduğu için başvurduk. 4-5 aydır gidiyoruz. Nalan Hanım'ın yaklaşımını gerçekten beğeniyorum. Kaygı sorunları vardı, seanslar sayesinde ilerlemeler oldu. İlgili ve alakalı bir uzman, biz kendisinden memnunuz.

•  •

Çocuğumun asosyal sorunu için başvurdum. Beraber sosyal beceri eğitimi yaptık. Bu sorun çözüldükten sonra farklı şeyler için görüştük. Nalan Hanım bana göre gerçekten çok iyi bir insan. Çocuğumla iletişimi çok güzel sağladı. Online üzerinden görüşüyoruz. Oğlum sadece kendisi ile bir şeyler paylaşabiliyor. Herkese tavsiye ederim.

•  •

Olumlu bir süreç geçiriyoruz. Nalan Hanımın destekleri ile aile gelişim sürecimizde ayaklarımız yere daha sağlam basacak.

• Uzm. Dr. Hakan Öğütlü Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Psikoloji Randevusu  •

Nalan Hocamız,oğlumuza uygulanacak testleri büyük bir titizlikle gerçekleştirdi. Uzun süredir beklettiğimiz zeka testi konusunda kendisine güvendik. Şu anda oyun terapisine devam ediyoruz. Bu yolda güvenle ilerliyoruz.

• Uzm. Dr. Hakan Öğütlü Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi WISC-4 Zeka Testi  •

• B

Nalan Hanım'a kızımın dikkat eksikliği sebebiyle başvurduk. Harika bir süreç yönetiyor. Kendisi katılamadığımız seanslarda bile gelişimini bırakmıyor ve bize evde yapabileceğimiz egzersizler vererek sürekli takip ediyor. Güler yüzlü ve güzel iletişimi de süreçteki başarısının artıları. Kızımda sebep olduğu güzel değişimleri hayretle izliyorum.

• Ü

Nalan Hanım ile kızım için görüşüyoruz. Kızım her hafta oyun saatine Nalan ablasına gitmeyi iple çekiyor. Her hafta oyun seansından sonra Nalan hanım bizimle görüşüp haftanın değerlendirmesini yapıyoruz. Bu bizim için çok faydalı oluyor. Onu çok seviyoruz.

• Dizem Psikoloji Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Oyun Terapisi  •