Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Bölümü’nde Tezli Yüksek Lisans yaptım. Tez başlığmı: “Travmatik Yaşantılar, Duygusal Yeme ve Doğa ile Temas Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”dir.

Mezuniyetimden bu yana sivil toplum alanında kırılgan gruplarla travma odaklı ruh sağlığı ve psikososyal destek çalışmaları yürütüyorum. Yerel ve uluslararası sivil toplum kurumlarında çocuk, ergen ve yetişkin bireylerle çalıştım, ruh sağlığı ekiplerinde yöneticilik, süpervizörlük ve mentörlük yaptım, farklı kurumlara ruh sağlığı ve psikososyal destek alanında kapasite geliştirme eğitimleri verdim.

Terapilerimde eklektik yaklaşımı benimsemekte, Hümanistik Ekol tabanlı olarak, danışanlarımın ihtiyacına uygun şekilde BDT, EMDR, Oyun Terapisi alanlarında aldığım eğitimlerden araç ve teknikler kullanmaktayım. Travma, kayıp ve yas, depresyon, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları, DEHB, çocuk ve ergenlerde davranış bozuklukları başta olmak üzere farklı psikopatolojiler ve nöroçeşitliliğe sahip bireylerle çalışmaktayım.

Şu anda ise sivil toplum alanındaki çalışmalarının yanı sıra online (Türkiye geneli) ve yüz yüze (Diyarbakır - Affekt Psikolojik Danışmanlık) olarak yetişkin bireyler, ergenler ve çocuklara yönelik terapi ve grupla psikolojik danışma hizmeti sunuyor, atölye ve eğitimler düzenliyorum.

Her bireyin hikayesi biriciktir ve her zorluk, birlikte aşılabilecek bir yolculuğa dönüşebilir. Eğer kendi yolculuğunuzda size eşlik etmemi isterseniz, buradayım.

Diclekent Mah. 625. Sk. No:34, Kayapınar, Diyarbakır

Röportaj

R
Telefon numarası doğrulandı
Konum: Affekt Psikolojik Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Nazlıcan hanım, bugün kendimi daha iyi hissetmemi sağlayan, profesyonel ve içten yaklaşımıyla gerçekten takdir ettiğim bir klinik psikolog. İlk görüşmeden itibaren bana sadece bir terapist olarak değil, insan olarak da değerli bir rehberlik sundu. Sabırlı ve anlayışlı tavrı, terapinin başladığı andan itibaren kendimi rahat hissetmemi sağladı, terapi sürecine başlamakta zorlanan biri olarak büyük bir şans oldu benim için.
Alanındaki yetkinliği, kullandığı yöntemler ve her seansta gösterdiği dikkat beni gerçekten etkiledi. Bu yolculukta, her insanın biricik olduğunu gösterdi. Her seanstan sonra içimdeki karışıklıkların biraz daha netleştiğini ve kendimi daha güçlü hissettiğimi fark ediyorum.
Zor zamanlarımda bana rehberlik eden, kendime dair daha derin içgörüler kazanmama yardımcı olan ve bu süreçte asla yargılamadan yalnızca dinleyen bir profesyonel bulduğum için çok şanslı hissediyorum. Kendisiyle çalışmanızı kesinlikle öneririm.

Telefon numarası doğrulandı
Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Nazlıcan Hanım ile depremden önce görüşmelere başlamıştık. İş hayatındaki sorunları ve varoluşsal sancıları konuşuyorduk. Bana çok iyi geldi ama depremden sonra seanslara yeniden başladık. O süreçte sağlık kararlar almama versile oldu. Ama en zor şeyleri bile rahatlıkla anlatabildim. Çok kabul edici çok şefkatli ve çok profesyonel. Çevremde terapi almak isteyen herkesi ona yönlendirmeye başladım.

Nazlıcan Hanım'la depresyon dönemimde tanıştım. Çok güven verici bir yaklaşımı olduğu için kendimi açmakta, anlatmakta hiç çekinmedim. Bazı seanslardan sonra günlerce üzerine düşündüğüm aydınlanmalar yaşadım. Süreç boyunca bir yandan sorumluluklarım ve hayatımda işlevselliğimi arttırıp bir yandan da geçmişimden gelen travmalarla yüzleşerek hayata ve olaylara yeni bakış açıları kazandım. Psikosomatik cilt rahatsızlıklarımın azalması ve lezyonların yok olması Nazlıcan Hanım sayesinde ne kadar büyük bir mesafe kat ettiğimin en büyük göstergesi oldu. Hayata karşı motivasyonum, özbenliğim ve öz saygım arttı. Nazlıcan Hanım'ı herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

Y

Nazlı hanımla online bir atölyesinin ardından sürece başladık. Kız arkadaşımla ayrılık sürecinde gibiydik. Ne devam edebilecek gücüm vardı ne ilişkiyi bitirebilecek. Seanslar ilerledikçe kendime daha fazla yakınlaştım, şimdi ne istediğim konusunda daha fazla netleştim. Kendim için en sağlıklı kararı vermeye çalışırken çok ciddi desteğini hissettirdi. Samimiyeti ve içtenliği bana çok iyi geldi ve çok rahat bir şekilde kendimi ifade edebildim. Nazlı Hanımı, yaşamında zorlanan ve destek almayı düşünen herkese gözüm kapalı öneririm.

Nazlıcan Hanım'dan aldığım psikolojik destek, yeme bozukluğu ile mücadele sürecimde gerçekten çok değerli ve işlevsel oldu. İlk görüşmeden itibaren kendisinin yaklaşımı, empatisi ve uzmanlığı sayesinde kendimi güvende hissettim. Sorunlarımı anlamam ve çözüm yolları bulmam konusunda bana rehberlik etti. Özellikle, duygularım ve davranışlarım arasındaki bağlantıyı anlamamı sağlayarak, sağlıklı bir ilişki geliştirmeme yardımcı oldu. Her seans, kendimi daha güçlü hissetmeme ve süreçte ilerlediğimi fark etmeme olanak sağladı. Nazlıcan Hanım'ın bilgi birikimi ve bireysel ihtiyaçlara yönelik yaklaşımı sayesinde, yeme bozukluğuyla ilgili düşünce ve davranışlarımı dönüştürme yolunda önemli adımlar attım. Desteğe ihtiyaç duyan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Nazlıcan Hanıma, ondan seans alan bir tanıdığım aracılığıyla ulaştım. İş hayatımla ilgili sıkıntılarım sebebiyle seans gerçekleştirdik. Hem yaklaşımı hem ilgisiyle çok memnun kaldım. Çevreme öneriyorum.

I

Kendisinin düzenlediği atölyelere katılmıştım. Sonrasında terapi almak istedim kendisinden. Hayatımın çok zor bir döneminde kaygılarımla boğuşurken Nazlıcan Hanım ile yolum kesişti. Yaklaşımı, tecrübesi, özeni kendimle yeniden barışmamı sağladı. Tereddüt etmeden önerebileceğim bir psikolog.

Nazlıcan Hanım ile tavsiye üzerine görüşmeye başladım. Yaklaşık iki aydır online olarak çalışıyoruz. Yeni taşındığım şehirde bazı sorunlar yaşadım ve uyum sağlayamadım. Bunun altında yatan sebepleri birlikte keşfettik. Oldukça faydalı oldu süreç benim için ve hala devam etmekteyim.

Nazlıcan Hanımla çalışmaya başladığımda, içsel bir karamsarlık içindeydim. İlk seanslarımızdan itibaren kendisinin sakin, anlayışlı ve profesyonel yaklaşımı beni rahatlattı. Bana duygularımı daha iyi yönetebilmem için yol gösterdi. Nazlıcan Hanımın desteğiyle kendime karşı daha şefkatli olmayı ve düşüncelerimi yeniden şekillendirmeyi öğrendim. Her seans beni biraz daha ileri taşıdı. Eğer içsel bir yolculuğa çıkmak ve daha iyi bir versiyonunuzu keşfetmek istiyorsanız, kendisini gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Y

Nazlıcan Hanım'ın workshop'una katılmıştım. Deprem sonrası yaşadığım sıkıntılar için ondan terapi almaya başladım. Önerileri ve yaklaşımı ile epey yol katettik. Kendisinden çok memnunum ve herkese öneririm.