Kurucusu olduğu Kent Psikolojik Danışmanlık ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde danışanlarına psikolojik destek vermeye devam etmektedir.
Lisans Tezleri: Türkiye’ de Kadına Yönelik Şiddet; Töre ve Namus Cinayetleri.
Tez Danışmanı: Prof. Dr. Gülden Güvenç
Yüksek Lisans Tezleri: Türkiye’ de Kasten Adam Öldürme Suçundan Hükümlü Erkek Faillerin, Kişilik Özellikleri ve Psikopatolojilerinin Analizi.
Tez Danışmanı: Prof. Dr. İbrahim Ömer Saatçioğlu
Aldığı Eğitim ve Sertifikalar:
1. Bezdiri – Mobbing Eğitimi (Mart, 2012), Psikolojik Eğitim, Terapi ve Araştırma Derneği,
2. Travma Sonrası Stres Bozuklukları Eğitimi (Mart,2012), Psikolojik Eğitim, Terapi ve Araştırma Derneği,
3. Aile Danışmanlığı Eğitimi (2013-2014), Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, Psikolojik Eğitim, Terapi ve Araştırma Derneği,
4. Pozitif Psikoterapi Eğitimi (2014), WIESBADEN ACADEMY OF PSYCHOTHERAPY,
5. Bilişsel Davranışçı Terapiler Eğitimi (2015), Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur,
6. Rorschach Testi Uygulama Eğitimi (2015) – FMV Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı,
7. MMPI, Uygulama Eğitimi (2015) – FMV Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı,
8. MMPI, Uygulama Eğitimi (2016), Prof. Dr. Meral Çulha (Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programı),
9. T.A.T. Uygulama Eğitimi (2016), Prof. Dr. Meral Çulha (Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora Programı),
10. Denver II Uygulayıcı Eğitimi (Şubat,2016), Türk Psikologlar Derneği & Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği, Prof. Dr. Kalbiye Yalaz,
11. Stroop Testi TBAG Formu Uygulayıcı Eğitimi (Mart, 2017), Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND), Eğitim Koordinatörü, Prof. Dr. Sirel Karakaş,
12. İşaretleme Testi Türk Formu Uygulayıcı Eğitimi (Mart, 2017), Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND), Eğitim Koordinatörü, Prof. Dr. Sirel Karakaş,
13. Görsel-İşitsel Sayı Dizileri Testi B Formu Uygulayıcı Eğitimi (Mart, 2017), Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND), Eğitim Koordinatörü, Prof. Dr. Sirel Karakaş,
14. Sayı Dizisi Öğrenme Testi Uygulayıcı Eğitimi (Nisan, 2017), Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND), Eğitim Koordinatörü, Prof. Dr. Sirel Karakaş,
15. İşitsel Sözel Öğrenme Testi Uygulayıcı Eğitimi (Nisan, 2017), Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND), Eğitim Koordinatörü, Prof. Dr. Sirel Karakaş,
16. Özgül Öğrenme Güçlüğü Batarya Eğitimi (Aralık, 2018), Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND), Eğitim Koordinatörü, Prof. Dr. Sirel Karakaş,
Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası Alt testleri: Matematik Testi, Okuma Testi, İşittiğini Yazma Testi, Gördüğünü Yazma Testi, Saat Çizimi Testi, Head Sağ-Sol Ayırt Etme Testi, Harris Lateralleşme Testi, Öncelik-Sonralık İlişkilerinin Sorgulanması Testi, Sıralama Testi ve Gessell Gelişim Figürleri Testi
17. Hasta ve Hasta Yakınının Psikolojisini Anlamak ( Kasım, 2019 ), Psk. Dr. Hakan Ertufan
Katıldığı Mesleki Etkinlikler:
1. Ulusal Psikoloji Kongresi (2012), Boğaziçi Üniversitesi,
2. Ulusal Psikoloji Kongresi Kapsamında gerçekleştirilen “Çiftlerle Çalışmak, Değerlendirme Araçları ve İlişki Check – Up’ ı” Başlıklı Çalışma Grubu – 2012,
3. Uluslararası Pozitif Psikoterapi Sempozyumu (2014), Işık Üniversitesi, İstanbul,
4. Ulusal Cinsel Sağlık Kongresi (2015), Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği, CİSED, Ankara.
Verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler:
Communication and Stress Management
Evlilik Öncesi Aile Danışmanlığı (Yüksek Lisans)
Etkili İletişim ve Stres Yönetimi
Kişilerarası İletişim
Önyargı ve Şiddet
Aile Danışmanlığı (Yüksek Lisans)
Ailede Ruhsal ve Davranışsal Sorunlar (Yüksek Lisans)
Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulmak Üzere Aldığım Davetler
1. WPA World Congress Berlin, 2017 – Poster Bidiri
2. 8. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu, Başkent Üniversitesi, Ankara, 2017 – Sözel Bildiri
Verilen Ulusal Konferans ve Seminerler:
1. Nazmiye, A. (Şubat, 2016). Motivasyon ve Etkili İletişim Yolları. İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu personeli, İzmir
2. Nazmiye, A. (Şubat, 2016). Aile İçi Etkili İletişim Yolları. TOÇEV aileleri, Akatlar Açı Okulları, İstanbul
3. Nazmiye, A. (Nisan, 2016). Yas, Patolojik Yas ve Depresyon
4. Nazmiye, A. (Nisan, 2016). Çocuklarda Cinsel Gelişim. TOÇEV aileleri, Akatlar Açı Okulları, İstanbul
5. Nazmiye, A. (Ekim, 2016). Çocuk İstismarı
6. Nazmiye, A. (Kasım, 2016). Travma Sonrası Stres Bozukluğu ve Afetlerde Psikolojik İlkyardım Eğitimi. Medikal Arama Kurtarma Derneği, İstanbul
7. Nazmiye, A. (Kasım, 2016). Çocuk Hakları ve Şiddet, Doğuş Üniversitesi, İstanbul
8. Nazmiye, A. (Aralık, 2017). Etkili İletişim Yöntemleri ve Stres Yönetimi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul
9. Nazmiye, A. (Kasım, 2018). İlköğretim Çağındaki Çocuklarda Sınırlar, Doğa Koleji, İstanbul
Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler:
Türk Psikologlar Derneği (TPD)
Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDTD)
Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND)
Evlilik Terapisi
GOOD ENOUGH – HARRIS Bir insan Çiz Testi
Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri
ff...t
Nazmiye Hanım'a gitme sebebim depresyon. Yaklaşık altı aydır devam etmekteyim. Ailemizde yaşanan bir kanser olayı hepimizi bu yönde etkiledi. Nazmiye Hanım bizi internetten kurtararak gerçek hayata dönmemizi sağladı. Adete aileden biri oldu. Bütün aile yapımızı yeniliyoruz. Farkında olmadığımız pek çok şeyi bize Nazmiye Hanım gösterdi. Yıllar boşa geçip gitmiş. Daha önce tanımış olmayı isterdim.
Nazmiye Arduç, Nazmiye Hocam ; İnsan gibi insan. Bana benim değlerli olduğumu öğrettiniz. İçimdeki gerçek kişiliğimi ortaya çıkardınız, müteşekkirim. Hayatımı baştan aşağı değiştirdiniz, mutluyum. Alkol bağımlılığımı bitirdiniz, umutluyum. Sizi tanımak şerefine nail oldum, şanslıyım. Herkese lazım, her derde deva olan, başta da ifade ettiğim gibi insan gibi insansınız… illede kusur ararsak tek kusuru bağımlısı oluyor ve vazgeçemiyorsun. Vazgeçilmez hocam Sevgili Nazmiye Arduç hanımefendi bağımlınızım. Beni yeniden hayata getirdiğiniz, içimdeki beni çıkarttığınız İçin teşekkürler . ARİF Saygılarımla…
Nazmiye Hanım'a arkadaşım vasıtasıyla gittim. Yaşadığım mutsuzluk ve keyifsizlik gibi durumları kısa sürede düzeltmemi sağladı. Bundan sonra ki hayatımda da hep kullanacağım şekilde bana bakmam ve değiştirmem gereken noktaları gösterdi. Alanında başarılı olmasının yanında ilgi ve alakasından dolayı öneririm.
p....y
Kendimi iyi hissetmediğim bir dönem geçiriyordum. Ve bana çok iyi gelen bir terapi süreci geçirdim. Şuan çok daha iyi hissediyorum.
b....p
Yaşadığım kaygılarla alakalı kendisinden aldığım yardım hayatımı değiştirdi. Bu kapıdan girdiğimde değişeceğimi biliyordum ama değişimin yönüne Nazmiye hocanın desteğiyle ben karar verdim. Kendimi eskiye nazaran çok daha iyi hissetmemi sağladı. Kesinlikle öneririm.
em...1
Nazmiye Hanım'la tanışalı henüz 3 ay bile olmadı. Fakat beklediğim, düşündüğüm, psikologlar böyledir gibi algılarım, kısacası öncesinde kurguladığım her şey yıkıldı. Hayatımda sanki ilk kez gerçekten birinin beni dinlediğini hissediyorum. Gerçekten dinlediğini biliyorum. Gözlerinde gösterdiği heyecan, bazen empati, her türlü duygu bana orada olduğumu, benim de görüldüğümü, anlaşıldığımı hissettiriyor. Genel olarak güvensizlik problemi yaşıyor olmama rağmen, bu kadar kısa sürede birçok şeyi kendisine açıp, ağlayabilmem ve karşılığında hep alışkın olduğum yargılama refleksi yerine sıcacık bir anlayış ve kavrayış bulmak benim için hayatımı değiştirmeye başlayan deneyimlerden biri. Sadece empati kurma yeteneğinden bahsetmek asla yeterli olamaz çünkü bence inanılmaz donanımlı, dikkatli ve hiçbir şeyi gözden kaçırmayan biri. 4-5 seans önce anlattığım isimleri bile hatırlaması beni önemsediğini hissettiriyor bana. Hayatımda hiç kimseye söylemediğim şeyleri, bazen kendime bile söylemediğim şeyleri ona söyleyebiliyorum ve artık çok daha güvende hissediyorum. Ayrıca şunu da eklemeden geçemeyeceğim, tüm anlattıklarımdan sonra bunları çok sakin karşılaması ve neyi neden yaptığıma dair mantıklı bir açıklama sunması olaya yeni bir bakış açısı getirmeme yardımcı oluyor.
on....
Nazmiye Arduç’a bir aile dostumuzun tavsiyesi sonucu gittim. Karşımda güleryüzlü, bilgili ve donanımlı bir psikolog vardı. Geçirdiğim kötü dönemi atlatmamda çok yardımcı oldu. Herkese tavsiye ederim.. Her şey için teşekkür ederim Nazmiye Hanım
p....u
Samimi, içten ve net bir yaklaşımı var. Eğer bu şekilde olmasaydı kendimizi rahat bir şekilde açamayabilirdik. Çok güven verici bir ortamda olduğunuzu anlıyorsunuz. Sorunlarınızı çözmek adına daha umutlu bir şekilde yol alıyorsunuz. Sadece ailevi sorunlarıma değil aynı zamanda kendi bilinmezliklerime de ışık tuttuğu için Nazmiye hanıma minnettarım. Kendisini tanıdığım için ve de yardım almaya devam edebildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.
ed....
Nazmiye Arduç hayatımda tanıdığım en iyi psikolog diye gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Her konuda çok donanımlı, gelen danışanlarına yaklaşımı (yetişkin, çocuk) ve çok samimi, içten oluşu da sorunların rahatlıkla paylaşımını sağlamaktadır.
ay...s
Nazmiye hanımla kendimi tamamen boşlukta hissettiğim bir dönemde karşılaştım. Yeni boşanmıştım benim için çok kötü günlerdi, içinde bulunduğum durumla nasıl baş edeceğimi bilemez haldeydim. Kendisi daha ilk görüşmemizde güler yüzü, olaylara başka pencereden bakışı, bana düşünmediğim veya atladığım durumları göstermesiyle içinde bulunduğum durumu kolay atlatmama vesile oldu. Onun sayesinde artık zor anlarımla nasıl başa çıkacağımı çok iyi biliyorum. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum ve herkese tavsiye ederim.
Nazmiye Arduç isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Nazmiye Arduç, Psikoloji. Size Nazmiye Arduç tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, GOOD ENOUGH – HARRIS Bir insan Çiz Testi, Yetişkin Terapisi, Aile Terapisi, Çift Terapisi, Psikoterapi, Aile Danışmanlığı, Evlilik Terapisi, Bireysel Terapi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri.
Nazmiye Arduç adresi nerede?Nazmiye Arduç şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Koşuyolu Mahallesi Asmadalı Sk. No:19 Koşuyolu, Kadıköy, İstanbul İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Nazmiye Arduç isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Nazmiye Arduç online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Nazmiye Arduç isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Nazmiye Arduç, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Nazmiye Arduç hangi dilleri konuşuyor?Nazmiye Arduç ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Nazmiye Arduç isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Nazmiye Arduç bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Nazmiye Arduç ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Nazmiye Arduç hakkında ne düşünüyor?Toplam 13 hasta / danışan, Nazmiye Arduç hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu