Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi
Alsancak, Talatpaşa Bulvarı. No:67, Konak

Ofiste alınan güvenlik önlemleri

Göster

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Herhangi bir hizmet eklenmemiş

Lise eğitimimi Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra, psikoterapist olma hayalimi gerçekleştirmek adına ilk adımı atarak Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünde eğitimime başladım. Lisans sürecinde Ege Üniversitesi Psikiyatri bölümünde yatılı servis ve polikliniklerinde stajyer psikolog olarak görev aldım. İlgi alanlarım arasında olan psikopatoloji ve romantik ilişkilerden yola çıkarak “Üniversite Son Sınıf Öğrencilerinde Mezuniyet Sonrası Kaygı ile Romantik Bağlanmanın İlişkisi” konulu tez çalışmamı tamamladım. Aynı çalışmam Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Dergisi’nde yayınlanmaya hak kazandı. 2018 yılında onur öğrencisi olarak mezun olduktan sonra yaklaşık 8 ay kadar farklı kurumlarda uzun dönemli klinik stajlarımı tamamladım. Bu süreçte farklı psikolojik problemleri deneyimleyen danışanları gözlemleme ve farklı terapötik yaklaşımlarla ilgili süpervizyon alma fırsatım oldu.

Klinik psikolog olma hayalimi gerçekleştirmek adına başvurduğum Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji yetişkin alt dalına asistan olarak tam burslu kabul edildim. Yüksek lisans eğitimim boyunca hem akademik alanda hem de uygulama alanında çeşitli görevler üstlendim. Lisans sürecindeki ilgi alanlarıma paralel olarak yüksek lisans sürecimde “Ev Kadınlarında Tükenmişliği Yordamada Eş Desteği ve Evlilik Uyumunun Rolü” konulu tez çalışmamı tamamladım. Aynı çalışmayı Avrupa’da önemli kongrelerden olan International Congress of Psychology 2021 (ICP 2021)’de sunma fırsatım oldu. Bunun yanı sıra, üniversitenin bünyesindeki psikolojik danışmanlık merkezinde eğitim sürecim boyunca Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) ve Şema Terapi yaklaşımları ile süpervizyon eşliğinde farklı yaş gruplarından yetişkin bireylere terapi hizmeti verdim.

Bu süreçteki teorik ve uygulama alanlarındaki bilgi ve deneyimlerimi pekiştirmek adına Doç.Dr. Itır Tarı Cömert eşliğinde Beck Institution onaylı 8 modülden oluşan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimimi tamamladım. Bunun yanı sıra, ISST onaylı Şema Terapi eğitimimi (eğitmen: Prof.Dr Gonca Soygut Pekak) tamamladım. Klinik psikoloji alanında geçerliliğini kanıtlanmış bu yaklaşımlarla, ilgi ve uzmanlık alanlarım olan depresyon, yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluk, sosyal kaygı bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk (OKB), travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), yeme bozuklukları, romantik ve sosyal ilişkilerde problemler, tükenmişlik ve öfke kontrol problemleri ile çalışmaktayım.

Psikoterapide değişimin güven ilişkisi ile filizlendiğine ve empati ve kabul ile pekiştiğine inanmaktayım. Her bir danışanımın kendilerini ve ihtiyaçlarını keşfetme süreçlerinde, hedefledikleri değişim ve gelişimleri sağlama yolcuklarında bu değerlerin yanı sıra güncel ve etkin klinik beceriler ile eşlik ediyor olmayı hedefliyorum.

Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Nehir hanımla yaklaşık bir senedir terapi yapıyoruz EMDR yöntemiyle yaşadığım travmaları çözmeye yönelik çalışmalarımız devam ederken ara ara konuşurak gündelik hayatta yaşadığım problemler üzerine de konuşarak onlarıda çözmek üzerine çalışıyoruz uyguladığı yöntemleri detaylı bir şekilde açıklayarak bilgilendiriyor ve kafanızda en ufak bir soru işareti kalmadan terapiye başlıyorsunuz, terapi sürecinde kendinizi ifade etmekte zorlandığınız anlarda sizi anlıyor ve yardımcı oluyor. İşinde başarılı ve anlayışlı bir psikolog.ben terapiye başlamadan önce sinirli, karamsar, özgüveni düşük,hata yapmaktan korkan ve fobileri olan bir insandım şu anda bu konularla ilgili önemli ölçüde düzelme gösterdim ve kendime güvenim arttı ve tüm bunlar nehir hanım sayesinde oldu…bu zorlu süreçte onunla karşılaştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.eğer sizde psikolojik destek almak istiyorsanız gönül rahatlığıyla nehir hanımı tercih edebilirsiniz…

Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Nehir hanım ile terapi sürecim boyunca kendimi daha iyi tanıma, sorunların kökenine sistemli ve güvenli bir şekilde inip, onları ve kendimi daha iyi anlama şansı buldum. Nehir hanım sürecin başından itibaren gerçekçi ve sistemli bir şekilde nasıl ilerleyeceğimiz konusunda sürekli bilgi verdi ve terapi sürecimin ardından kendimi çok daha iyi hissediyorum. Kendisi ile tanıştığım ve çalıştığım için şanslı hissediyorum.

Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Nehir hanım'dan bir yıldır düzenli olarak terapi alıyorum. Başta yaşadığım travmatik olaylar sebebiyle EMDR çalıştık ve gerçekten atlatabileceğimi hiç düşünmediğim travmalarımı onunla beraber aştım. Bu süreç boyunca Nehir hanım sayesinde kendimi hiç yalnız hissetmedim, seansları hep iple çektim. Hatta bazı seanslardan sonra evde kendi kendime dans edecek kadar kendimi geleceğe dair umutlu ve özgür hissettim. Bu benim yaşadıklarımı yaşayan birine verilebilecek en güzel hediyeydi. İnsanlardan kaçan, kimseye güveni kalmamış biriyken güvenimi, içimi açmamı hiçbir zaman boşa çıkarmadı, asla yargılandığımı hissetmedim. Evimden daha güvenli bir alan yaratıyor benim için seans boyunca ve her seferinde yapıcı şekilde bakmamı sağlıyor yaşadıklarıma. Onunla tanışmak bir dönüm noktası oldu hayatımda.
Bu yolu onunla yürüdüğüm, kendimi onun rehberliğinde yeniden keşfettiğim için çok şanslıyım.

Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Nehir ile birlikte neredeyse 2 yıla yakın bir terapötik ilişkimiz oldu. Kendisi profesyonelliği, yetkinliği, insancıllığı ve doğallıyla başıma gelen en güzel şeydi. Çok zor olduğunu ve içinden çıkamayacağımı düşündüğüm zamanlarda bana hep çıkışı gösterdi.

Gündelik hayatımda beni disfonksiyonel kılan ilişkiler sebebiyle kendisine ulaşmıştım. Bu konuda kendisini benzer problem yaşayan herkese tüm kalbimle tavsiye edebilirim.

Eklektik yaklaşımı sayesinde terapi sürecinde tek bir yaklaşıma sıkışıp kalmamak benim sürecimi en hızlı ilerleten etkenlerden birisi oldu.

Terapiye gitme kararı alan her cesur bireyin karşına umarım her zaman Nehir gibi bir terapist çıkar.

Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Nehir Hanım terapist ararken karşıma çıkan ilk psikologlardan biriydi ve ilk tecrübemin böylesine güzel olması onun sayesinde oldu. Uzun zamandır kendisiyle görüşmeye devam ediyoruz. Hem bilişsel davranışçı terapi hem şema terapi hem de EMDR üzerinde çalıştık. Hepsinde beni fazlasıyla rahatlatması, tekniğin arka planını açıklayıp anlamama yardımcı olması eminim ki bir şeyler başarmamda çok etkili oldu. Güler yüzü, danışanının hem ona hem de kendisine güvenmesini sağlaması, herhangi bir terslikte kendisinin destek olacağını hissettirmesi muhteşem deneyimler. Eğer bir psikolog arayışı içerisindeyseniz Nehir Hanımla güzel bir tecrübe yaşayacağınıza eminim.

Ö
Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Nehir hanıma geldiğimde o kadar caresizdim ki ama katıldığım ilk seansta. İtibaren beni dinlemesi dikkati benimle ilgili herşeyi not alması beni çok iyi analiz etmesi beni çok etkiledi içinde olduğum durumdan beni öyle güzel bı şekilde çıkardı ki kendime gelmemi Saglikli düşünme mi sağladı her seans sonunda kendimin farkına varmadigim o kadar ince dokunuşlar yaptı ki kendi ozdegerimin farkına vardim şuan tamamen bambaşka biriyim daha özgüvenli ve güçlü kendisi e çok minnettarım işini hakkıyla yapan benim hayatımda çok önemli payı olan birisidir nehir hanım

K
Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Son derece profesyonel, empatisi, hafızası çok güçlü. Aylar önce anlattığım en ufak detayları dahi hatırlıyor. Anlaşılmak istendiğimi ve anlaşıldığımı her seansta hissettim. Böylece tamamen içimi acabildim. Seans süremizi çok iyi yöneterek, çok verimli geçmesini sagladi. Bu benim motivasyonumu hep yüksek tuttu. Travmalarla dolu bir çocukluk ve gençlik geçirdim. Bu durum hayatımı çok etkiliyordu. Nehir hanımın yardımı ile bu değişti. Mesleğini çok iyi, özverili, çok severek yaptığını gördüm. Kendisi tüm samimiyetimle tavsiye edebileceğim bir danışman.

Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

Hayatımdaki en iyi kararlardan biri Nehir hanımla terapiye başlamak oldu. Nehir hanım çok tatlı ve çok iyi bir terapist. Kendisi çok sabırlı, anlayışlı ve sakin bir insan. Her seans sonunda kendimi çok rahatlamış ve biraz daha güçlü hissediyorum. Terapiye başladığımda kendimi çok zayıf, güçsüz ve yetersiz hissediyordum ama terapi süreci boyunca bu hisslerin azaldığını ve gittikçe arka plana geçtiğini hissettim. Nehir hanım hiç bir zaman yargılamadan dinliyor ve en doğru kelimeleri buluyor. En iyi şekilde durumu anlayıp özet geçebiliyor ve bilimsel olarak bağ kurup bilgilendirebiliyor. Uyguladığı metodların hepsi işe yarıyor (şema takip, emdr, sandalye çalışması, konteyner egzersizi, güvenli yer çalışması). Fazlasıyla memnunum! Kendimi iyi hissediyorum, kendimi daha iyi anlayabilmeyi, kendi haklarımı koruyabilmeyi, sınırlarımı çizmeyi, hayır diyebilmeyi, kendim için sorumluluk alabilmeyi öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Nehir hanımı gerçekten çok seviyorum :)

Ş
Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

nehir hanım kendimi keşfetmemde ve hayatımdaki sorunları soğukkanlılıkla çözebilmemde büyük rol oynadı. mantık yürütme ve soru sorma yeteneklerim sayesinde çok gelişti. terapi sürecimize ilk başladığımızda kaybolmuş ve çaresiz hissederken şu anda güçlü ve sorumluluk sahibi bir insan olduğumu hissediyorum. özellikle de emdr ve şema terapi konusunda izmir'de yaşayanların tercih etmesini önerdiğim bir klinik psikolog kendisi :)

O
Konum: Nora Psikoloji Terapi Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Diğer

I had 2 months of therapy with Nehir following over 10 years of feeling very depressed and extremely stressed and anxious. I was creating a bad temper every single situation instinctively. My mind was always in bustling and busy then I met with her when I was totally overwhelmed and exhausted.

I had an incredibly positive experience in my sessions with Nehir. Right from our first meeting, she provided valuable insights and practical suggestions that I could immediately apply. The work that she did with me has been transformational, and I feel so much better and more confident about myself.

Her professional flexibility and depth of knowledge make her an excellent choice for anyone seeking a psychologist. I highly recommend Nehir to others.