2020 yılında Çankaya Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü’nden mezun oldum. Lisans eğitimim boyunca, Türk Psikologlar Derneği Öğrenci Koordinasyon Ekibi’nin Travma, Afet ve Kriz Birimi Ekip Başkanlığı da dahil olmak üzere birçok kurumda gönüllü çalışmalar gerçekleştirdim. Eğitimimin bir parçası olarak 2018 ve 2019 yaz dönemlerini Amerika’da geçirerek, çeşitli bağımlılık merkezlerinde çalışma fırsatı yakaladım. Bu süreç, farklı etnik köken ve kültürlere sahip bireylerle uzun süre vakit geçirerek mesleki deneyim kazanmamı ve yönelmek istediğim alanı netleştirmemi sağladı.
Lisans eğitimim sırasında Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stajlarımı tamamlayarak klinik görüşme prensipleri ve çocuk-yetişkin test ölçekleri üzerine kapsamlı bilgiler edindim. Ayrıca, Prof. Dr. Hakan Türkçapar'dan Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimi aldım ve süpervizyon sürecime devam etmekteyim. 2023 yılında başladığım Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu ile Aile ve Evlilik Terapisi süpervizyon sürecimi tamamladım. Eğitimime, Altınbaş Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nda devam ediyorum.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremde ise Türk Psikologlar Derneği, APDEP ve DEPSDA gibi derneklerde gönüllü psikolog olarak gerek afet bölgesinde gerek online olarak psikolojik destek sağladım.
Peki Ben Ne Yapıyorum?
Psikolojik sorunların temelinde, bireyin kendisinden uzaklaşması ve kendisiyle ilgili farkındalık eksikliği yatar. Kişi, kendisiyle tanıştıkça ve bu tanışıklıkla barıştıkça, daha bütün bir hale gelir ve yaşamla daha fazla bütünleşir. Bu da huzur ve mutluluğa giden yolun kapısını aralar. İnsanı iyileştiren her farkındalık, bir içsel yolculukla başlar.
Danışanlarımın bu kıymetli içsel yolculuklarında, güncel literatürdeki en son araştırmalar ışığında çalışıyor ve psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyorum. Nihai amacım, danışanlarımın kişisel, duygusal ve psikolojik gelişimlerini desteklemek ve bu yolculukta onlara hem bir yelken hem de bir yol arkadaşı olabilmek.
- Depresyon
- Stres
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Aile İçi İletişim Sorunları
- Sosyal Fobi
Ümitköy Mah. 2432. Cad. Çamlıca Bulvar Sitesi B Blok No: 5, Çankaya, Ankara 06810
- Sigortası olan hastalar
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Draw A Person
Durumluk Anksiyete Ölçeği
Psikolog Nihan Güzelyurt
Duygu Odaklı Terapi (EFT)
Ebeveyn Danışmanlığı
Ön Görüşme
İlişki Terapisi
I
i̇...ş
Nihan Hanım’a sosyal medyada denk gelerek ulaştım. Yeme bozukluğumla ilgili uzun süredir zorlandığım için profesyonel destek almaya karar verdim. Yaklaşık 5 aydır düzenli olarak görüşüyoruz. Seanslarda hem yeme davranışlarımı hem de altında yatan duygusal süreçleri anlamaya başladım. Şu anda hala devam eden bir sürecimiz var ama eskiye göre çok daha farkında ve dengeliyim.
• Psikolog Nihan Güzelyurt • Bireysel Terapi •
h....ö
Özellikle iş ortamında kendimi kontrol etmekte zorlanıyor, sık sık öfkemi dışa vuruyordum. Bu durum hem özel hem profesyonel hayatımı olumsuz etkiliyordu. Nihan Hanım’la bir online platform aracılığıyla tanıştım ve 4 aydır düzenli olarak çalışıyoruz. Öfke patlamalarının arkasındaki düşünceler ve duygular üzerine yoğunlaştık. Süreç halen devam ediyor ve kendimi tanımak açısından oldukça dönüştürücü bir yolculuk oldu.
• Psikolog Nihan Güzelyurt • Randevu •
f.....
Toplu taşıma araçlarına binemiyor, kalabalık yerlere gidemiyordum. Nihan Hanım'ı bir podcast programında dinledikten sonra araştırıp ulaştım. Uzun süre kapalı kalmış bir sorunumun üzerine gitmek başta ürkütücüydü ama adım adım ilerledik. Seanslarımız şu anda devam ediyor ve artık küçük çaplı yolculuklara tek başıma çıkabiliyorum
• Psikolog Nihan Güzelyurt • Psikoloji Randevusu •
di...n
Uzun zamandır odaklanmakta zorlanıyor, iş ve günlük hayatımda dağınık hissediyordum. Sosyal medyada Nihan Hanım’ın paylaşımlarına denk gelip destek almaya karar verdim. Yaklaşık 4 aydır düzenli olarak görüşüyoruz. Seanslarımız halen devam ediyor. Özellikle dikkatimi toparlamak ve zaman yönetimi konusunda farkındalığım arttı. Nihan Hanım’ın yaklaşımı çok destekleyici ve yol gösterici.
• Psikolog Nihan Güzelyurt • ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi •
e....a
Küçüklüğümden beri süregelen yoğun güvercin fobim nedeniyle günlük yaşamım oldukça kısıtlanmıştı. Arkadaşımın tavsiyesiyle Nihan Hanım’a ulaştım. İlk başta çok zorlanacağımı düşünsem de onun güven veren yaklaşımı sayesinde korkumla yüzleşmeye başladım. Yaklaşık 3 ay önce seanslarımızı tamamladık. Şu anda kontrollü alanlarda güvercinlere karşı kaygı yaşamadan durabiliyorum.
• Psikolog Nihan Güzelyurt • Fobilerden Kurtulmak •
Eşimle yaşadığımız iletişim problemleri üzerine çift terapisti arayışına girdiğimizde internette yaptığımız araştırmalar sonucu Nihan Hanım’a ulaştık. Yaklaşık 6 ay süren bir süreçte hem bireysel hem de birlikte seanslar aldık. Seanslarımız geçtiğimiz ay tamamlandı. Şu anda birbirimizi daha iyi anladığımız ve daha sağlıklı iletişim kurduğumuz bir dönemdeyiz
• Psikolog Nihan Güzelyurt • Aile Terapisi •
T
t...
Kendisini bir arkadaş aracılığıyla buldum. Genel olarak beyin sisi yaşadığımı düşündüğüm için başvurdum. Bir bilim insanı olarak bana yaklaşırken gayet nazik doğru adımlar attı, huysuz biri olmama rağmen iyi analiz edip sorunumu ona nasıl anlatacağımı bilmezken işimi kolaylaştırdı. Onun dışında yönlendirmeleriyle sorunumu ölçülebilir bir duruma getirdi artık daha rahatım. Kendisiyle belli bir süre daha görüşmeye devam etmekten keyif alacağımı bildirmek isterim. Ölçme dediğim şey belki garip algılanabilir ama bir mühendis olarak bir göremezsek ölçemeyiz, ölçemezsek bilemeyiz diye kabul ederiz bu istemeden günlük hayatıma da yansır. Nihan Hanım da bu bakış açımı hızlı kavrayıp gerekli yönlendirmelerde bulundu en çok hoşuma giden de bu oldu zaten. Zeki insanlarla çalışmaktan veya onlardan yardım almaktan her zaman mutlu olurum.
K
ku...y
Akıcı konuşması ve bilgin tavrı ile Nihan Hanım en baştan sizlere; ben seninle şu an bir yol yürüyorum ve sonunda ışık ve güzellik varı hissettiriyor sizlere. Artık daha sağlıklı kararlar alıyorum ve bu durum sağlığımı da olumlu yönde etkiledi uzun zamandır bir rahatsızlık hissetmiyorum.
s....k
Öfke problemi nedeniyle 9 seans boyunca çalıştığım psikologumla süreç benim için oldukça olumlu geçti. Başlangıçta hissettiğim duygusal karmaşa ve öfke, terapinin sayesinde daha yönetilebilir hale geldi. Psikologum, her seans beni dinleyerek ve doğru sorular sorarak içimi açmamı sağladı. Bu süreçte, duygularımı anlamam ve ifade etmem konusunda çok destekleyici oldu.
Görüşmelerimiz bana sadece öfkemle başa çıkma yollarını öğretmekle kalmadı, aynı zamanda kendime dair değerli farkındalıklar kazandırdı. Eğer öfke sorunları yaşayan biriyseniz, bu tür bir destek almayı kesinlikle tavsiye ederim. Psikologumun profesyonelliği ve içten yaklaşımı, bu süreçteki en büyük yardımcım oldu.• Psikolog Nihan Güzelyurt • Davranış Bozuklukları •
Y
y.....
Merhaba,Nihan hocamla eşimle iliskimizde tıkanma noktasına geldigimizde tanıştık ve çift terapisi almaya başladık.Bu aşamada bireysel olarak da farkindalik kazanmamızi sağlayarak hem iliskimizde hem de sosyal yaşantımızda iyileşmelerin yaşandığı bir döneme girdik nihayet.Sicacik karsilamasi ,samimi sohbeti ile guler yuzlu,profesyonel bir arkadaş oldu bana.Gozunuz kapalı güvenebilirsiniz.
• Psikolog Nihan Güzelyurt • Çift Terapisi •
Nihan Güzelyurt isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Nihan Güzelyurt, Psikoloji. Size Nihan Güzelyurt tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Benton Görsel Bellek Testi, Draw A Person, Good Enough Zeka Testi, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Standardize Mini Mental Test, Psikoterapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi.
Nihan Güzelyurt adresi nerede?Nihan Güzelyurt şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Ümitköy Mah. 2432. Cad. Çamlıca Bulvar Sitesi B Blok No: 5 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Nihan Güzelyurt isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Nihan Güzelyurt online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Nihan Güzelyurt isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Nihan Güzelyurt, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Nihan Güzelyurt hangi dilleri konuşuyor?Nihan Güzelyurt ile Türkçe, İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Nihan Güzelyurt isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Nihan Güzelyurt bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Nihan Güzelyurt ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Nihan Güzelyurt hakkında ne düşünüyor?Toplam 35 hasta / danışan, Nihan Güzelyurt hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Nihan Güzelyurt hangi sigortaları kabul ediyor?Nihan Güzelyurt tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.