İlkokul, orta okul ve lise eğitimimi TED Ankara Koleji'nde tamamlayarak 1990 yılında mezun oldum.
1990-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimimi aldım.
1996-2000 yılları arasında Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzmanlık eğitimimi tamamladım. 2000 yılında göz uzmanlığımı aldıktan sonra aynı hastanede Retina, Vitreoretinal Cerrahi ve Üveit Behçet konularında yoğunlaşarak bu alanlarda hasta takibi, tedavileri, cerrahileri üzerine çalışmaya başladım.
2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Vitreoretinal Cerrahi Kliniği'nde araştırmacı olarak çalışmalarda bulundum ve o yıllarda sarı nokta hastalığının cerrahi ve göz içi enjeksiyon tedavileri ve retina hastalıklarında cerrahi tedaviler konularında araştırmalarda görev aldım. Ayrıca üveit hastalıklarının tedavileri ile ilgili çalışmalara katıldım.
Ocak 2009'da Doçentlik ünvanını aldım.
Hem yurt içi hem yurtdışı çeşitli kongrede davetli konuşmacı olarak bilimsel sunumlar yaptım. Çeşitli dergilerde bilimsel makaleler yayınladım. Göz asistanlarının uzmanlık eğitimine katkıda bulundum, ve uzmanlık tezlerinde danışmanlık görevleri yaptım.
Branşımla ilgili çeşitli uzmanlık derneklerinde aktif üye olarak görevler ve yönetim kurulu üyelikleri yaptım.
2014-2016 yılları arasında Oküler Travmatoloji ve Medikolegal Oftalmoloji biriminde Yönetim Kurulu üyeliği yaptım.
2016-2018 yılları arasında Üvea-Behçet Biriminde Yönetim Kurulu üyeliği yaptım.
2018 yılında Vitreoretinal Cerrahi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim ve bu görevimi halen devam ettirmekteyim.
2019 Ocak ayında Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik kadrosuna atandım. Hastalarımın takiplerini, tedavilerini ve ameliyatlarını Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Anabilim Dalında sürdürmekteyim.
Bilimsel Kuruluşlara ve Derneklere Üyelikler :
Türk Tabipler Birliği Üyeliği
Türk Oftalmoloji Derneği Üyeliği
Türk Oftalmoloji Derneği Üvea-Behçet Birimi Aktif Üyeliği,
Türk Oftalmoloji Derneği Vitreoretinal Cerrahi Birimi Aktif Üyeliği
Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Travmatoloji ve Medikolegal Oftalmoloji Birimi Aktif Üyeliği
Göz Hastalıkları Randevusu
Makula ödemi
Medikal Retina
Mikrovasküler Oklüzyon
Prof. Dr. Nilüfer Berker
Miyopi ve hipermetropi kontakt lens tedavisi
Monofokal Göz İçi Lensleri
Multifokal Göz İçi Lensleri
Nöro-Oftalmoloji
Nöroproteksiyon
OCT
Prof. Dr. Nilüfer Berker
Otogreft ve yapıştırıcılı pterijium cerrahisi
Preoperatif Değerlendirme
Çocuk Göz Muayenesi
Üveitli Hastalarda Katarakt Cerrahisi
Şalazyon Ameliyatı
es...a
Üveit hastasıyım, hastalığımın tanısı konulduğundan bu yana Nilüfer hocamla birlikte tedaviye başladım. Çok memnunum, tedavimde hep beni destekledi.Gerçekten işini çok iyi yapan biri kendisine çok minnettarız tedavi sürecimde en büyük destekçilerimden biri iyi ki yollarımız kesişmiş kendisiyle alanında uzman ve çok cana yakın biri. Kesinlikle kendinizi hiç şüphe etmeden emanet edebilirsiniz çünkü hocam işini en iyi şekilde yapan çok iyi bir doktor. Kendisiyle çok yol kat ettik, tedavim başarılı bir şekilde devam ediyor.
fa...r
Merhabalar
Ben Nermin Akpınar
Nilüfer Hocamın hastasıyım.
Dünya Göz Hastanesinde çalıştığı dönemde tanıştık.
Her iki gözümde de yaşa dönmüş Sarı Nokta hastalığı teşhisi konulmuştu.
Yaklaşık ayda bir göz içi enjeksiyon tedavisi
Nilüfer Hocamın dikkatli takibi sonucu süreç iki- üç aya çıkarıldı.
Hocama duyduğum saygı, sevgi ve güven nedeniyle çevremde göz rahatsızlığı olan herkeze gönül rahatlığı ile Nilüfer Hocamı öneriyorum. Bu kadar önemli olan rahatsızlığımda en büyük şansım hocamı tanımış olmak
Saygı ve sevgi ile
a...
Nilüfer Hoca'mıza yaklaşık 20 yıldır tanıyoruz gerek karakter olarak gerekse doktorlu muhteşem bir hekimdir. Bilgi dağarcığı çok yüksektir eşimin üveit hastalığı neticesinde kendisi ile tanıştık. Aynı zamanda bana da retina dekolman ameliyatı yapmıştır kendisi ben ve eşim hala kendisinin takipli hastasıyız her ay kendisine kontrole gitmekteyiz ve bundan da çok memnunuz.
h...
Ben yıllardır üveit hastasıyım. Çok uzun süredir Nilüfer Hanım’ın takibindeyim.
İki gözümün katarakt ameliyatını da kendisi yaptı. Geçen yıl muayenehanesini açtı.
Yıllardır birçok yakınımın göz muayenesini ve gereken ameliyatlarını da yapıyor.
Bilgisi ve donanımı çok iyi olup, güler yüzlü tatlı dilli oluşu da hastaları rahatlatıyor.
Kendisini canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.
f...
Nilüfer Hocamın hastasıyım. Göz Hastanesinde çalıştığı dönemde tanıştık. Her iki gözümde de yaşa dönmüş Sarı Nokta hastalığı teşhisi konulmuştu. Yaklaşık ayda bir göz içi enjeksiyon tedavisi oluyordum. Nilüfer Hocamın dikkatli takibi sonucu süreç iki-üç aya çıkarıldı. Hocama duyduğum saygı, sevgi ve güven nedeniyle çevremde göz rahatsızlığı olan herkese gönül rahatlığı ile Nilüfer Hocamı öneriyorum. Bu kadar önemli olan rahatsızlığımda en büyük mutluluğum hocamı tanımış olmak.
g...
Nilüfer Hocam'a internet sayesinde araştırmayla ulaştım. Rahatsızlığım retina arkasında kanama meydana geldi. Erken müdahaleyle ameliyatımı oldum gözümü kaybetmem söz konusuydu tedavi surecinde hiçbir acı ağrı hissetmedim. Sağlıma kavuştum. Kontrollerime devam ediyorum. Hocamızın güler yüzü samimiyeti beni çok rahatlattı. Yakınlarıma çevreme herkese tavsiye ediyorum.
s...
Nilüfer Hoca'mıza arkadaş tavsiyesi ile gittim.
Gözümde sarı nokta ve tansiyona bağlı kanama vardı.
Nilüfer Hanım son derece deneyimli, bir o kadar da mütevazi ve işinin ehli bir doktor çevreme ve arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ederim.
h...
Nilüfer hanıma tanıdık aracılığı ile ulaştık. Sarı nokta ve katarakt rahatsızlığı için kendisine baş vurduk. Başarılı bir katarakt ameliyatı ve takip eden süreçte başarılı bir sarı nokta tedavisi hala sürmekte. Yaklaşımı ve kurduğu açık iletişim tedavi sürecinin yüksek motivasyon ve güven çerçevesinde geçmesini sağlıyor. Yakın çevreme tavsiye etmekten çekinmeyeceğim başarılı bir hekim
a...
Prof. Dr. Nilüfer Berker ile uzun süredir annemin her iki gözdeki sarı nokta hastalığının kontrol ve tedavilerini sürdürüyoruz. Bu süre zarfında her iki göz için katarakt operasyonlarını da gerçekleştirdik. Tabiri caiz ise Nilüfer hoca neredeyse biz de oraya gittik. Her zaman kendisi ve ekibinin sıcak ve son derece ilgili yaklaşımına şahit olduk. Her süreçte hasta öncelikli yaklaşımından biz son derece memnunuz. Göz ancak ehil ve güven veren doktorlara emanet edilebilir. Bu konuda kendisini şüphesiz gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.
m...
Üveit hastalığımın tedavisi için yakınlarımın tavsiyesi üzerine Nilüfer Hanım’a dört yıl önce ulaştım.
Düzenli kontrollere gittim ve Nilüfer Hanım sayesinde Üveit ile ilgili bir problemim kalmadı.
Geçen yaz bir kontrol için Nilüfer Hanım'a başvurduğumda sol gözümdeki kataraktın ilerlediği anlaşıldı. Nilüfer Hoca sol göz katarakt ameliyatımı yaptı. Kısa sürede acısız bir ameliyat oldu ve 2 saat kadar dinlendikten sonra beni taburcu etti. Ameliyatın sonuçlarından çok memnunum, görmem netleşti ve renkleri de doğal haliyle görebildim. Kendisini gönül rahatlığıyla ve kesinlikle tavsiye ediyorum.
Nilüfer Berker isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Nilüfer Berker, Göz Hastalıkları. Size Nilüfer Berker tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Preoperatif Değerlendirme, Dikiş, Mikrovasküler Oklüzyon, Intraoküler Basınç Ölçümü, Katarakt Ameliyatı, Retina Dekolmanı Düzeltimi, Tonometre, Tonometri, Kontakt Lens.
Nilüfer Berker adresi nerede?Nilüfer Berker şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kızılırmak, 1450. Sok. ATM Plaza B Blok No: 1/75 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Nilüfer Berker isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Nilüfer Berker online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Nilüfer Berker isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Nilüfer Berker, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Nilüfer Berker hangi dilleri konuşuyor?Nilüfer Berker ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Nilüfer Berker isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Nilüfer Berker bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Nilüfer Berker ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Nilüfer Berker hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Nilüfer Berker hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Nilüfer Berker hangi sigortaları kabul ediyor?Nilüfer Berker tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Ray Sigorta kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Ziraat Sigorta kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Halk Sigorta kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Merkez Bankası Mensupları kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Bupa Acıbadem Sağlık Ve Hayat Sigorta kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Ergo Sigorta kabul eden Göz Doktorları
Ankara bölgesinde Türkiye Sigorta kabul eden Göz Doktorları