Psikoloji daha fazla

Ankara 1 adres

2020 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümünden mezun oldum. Lisans yıllarımda ODTÜ Psikoloji Bölümü çatısı altındaki araştırma laboratuvarlarında veri toplama ve veri analizi görevleri aldım. Bunun yanı sıra Boylam Psikiyatri Hastanesinde ve Ankara Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde staj yaptım. Mezuniyetimin ardından Başkent Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programına kabul adım (%100 burslu). Program kapsamında Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi derslerine katıldım. Başkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne bağlı SUYAM'da yürüttüğüm psikoterapi süreçlerini psikodinamik yönelimli psikoterapi süpervizyonu eşliğinde gerçekleştirdim. Klinik stajımı GATA Ruh Sağlığı ve Hastalıklarında tamamladım. Yüksek lisans eğitimim boyunca iki farklı TÜBİTAK projesinde bursiyer olarak çalıştım. 2023 yılında psikoterapistlerin mesleki benlikleri ve kişisel psikoterapi süreçlerini araştırdığım yüksek lisans tezimi tamamladım. Psikoterapi uygulamalarımı kurucusu olduğum Aheste Psikolojide, Geştalt yaklaşımı çerçevesinde gerçekleştiriyorum. Türk Psikologlar Derneği üyesiyim.

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 79/11 Maltepe, Çankaya, Ankara

Kanserde Psikolojik Destek

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin
Banka Havalesi

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Yetişk...daha fazlain Terapisi daha az

Terapi uzun süre başlamayı ertelediğim bir şeydi. Bir şekilde almam gerektiğini biliyordum ama gidip sorunlarımla ilgili konuşma fikri cazip gelmiyordu. Ailemde birçok kişinin de terapiye gitmesi gerektiğini düşünüyordum. Bu kadar kişinin arasında gidenin ben olmam da sinir bozucu geliyordu sanırım….Nimet Hanımla bir öngörüşme yapmak istedim, kendisi kabul etti, ben hemen her şeyi anlatmam gerekecek sanarken öngörüşmede oldukça normal bir sohbetin içinde buldum kendimi. Fazlasını anlatmak istemediğim hiçbir şeyi deşmeye çalışmaması kesinlikle en başta devam etmemi sağlayan şey olmuştur. 6 aydır haftada bir terapi alıyorum, psikolojik olarak da fiziksel olarak da iyileştim ve iyileşiyorum. Nimet Hanımı işinde oldukça başarılı buluyorum.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Psikoterapi

Nimet Hanım ile bir süre önce yaşamımda beni zorlayan deneyimler hakkında görüşmeye başlamıştım. Seanslarda önemli olduğumu hissediyorum, doğru ya da yanlış yapmaktan bağımsız ihtiyaçlarımın konuşulması bana çok kapsayıcı ve özgürleştirici hissettirdi. Süreç içerisinde kendimi keşfetmeye dair bir yolculuğa çıkmış hissettim, bunu da Nimet Hanımla yaptığım için mutlu hissediyorum.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Yetişk...daha fazlain Terapisi daha az

Zor bir dönemden geçerken, iş, aile ve ilişkilerimde ciddi sıkıntılar yaşıyordum. Tek başıma çıkamayacağımı fark edince bir psikologla görüşmeye karar verdim ve bu süreçte Nimet Hanım’la tanıştım. 2024 Mayıs ayından bu yana hala devam ediyoruz seanslara.

Onun rehberliği sayesinde, uzun zamandır başkalarının beklentilerine göre şekillenmeye çalıştığımı fark ettim. Gerçekte kim olduğumu, ne istediğimi ve nasıl hissettiğimi keşfetmek özgürleştirici oldu. Artık başkalarının görmek istediği kişi olmak yerine, gerçekten ben olmayı seçiyorum ve kendimi bulmaya devam ediyorum.

Benzer bir süreçten geçen herkesin, kendine bu şansı tanımasını dilerim. Bazen en büyük dönüşümler, doğru rehberlik ve içsel farkındalıkla başlıyor.

Ü
Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Yetişk...daha fazlain Terapisi daha az

Terapistim Nimet Hanım sayesinde kendi düşünce yapım çok değişti. Kendisi gerçekten çok özverili, işini severek yapan bir terapist. Çok zor bir durumda kendisine başvurmama rağmen değişeceğime dair bende umut yarattı onun yaklaşımı. İyi ki karşıma çıktı

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Umudumuzu yeşertecek karşılaşmaların peşinde olmak ve o karşılaşmaları ilişkiye dönüştürmek ne kadar değerli..Kıymetli görüşünüz için çok teşekkür ederim.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Geştalt Terapi

Bana kalırsa terapi insanın kendine yapabileceği en iyi yatırım. Seans çıkışları benim için bazen fark ettiklerim üzerine düşünmeye devam etmek, bazen sadece zor gelen konuları paylaşma sonrası hafifleme hissetmek, bazen hayatımdaki güzel gelişmeleri paylaşıp mutluluğumu daha derinden yaşamak. Terapiye başlama sebebim bir tanıydı, terapide ilerledikçe o tanıyı anlamam dışında o kadar çok farkındalığım oldu ki. Zaman zaman aceleci davranıp kendimde gördüğüm istemediğim şeyler konusunda zorlandım. Nimet Hanım oralarda hep bende gördüğü ve benim göremediğim değişimi paylaşarak kendime yaklaşımımı dönüştürdü. Kendisini eğitimine güvenerek seçmiştim. Sonrasında seanslarda söylediklerimi hatırlaması, tüm dikkatiyle beni dinlemesi ve benim iyileşmemi benim kadar önemsediğini görmemle güvenim arttı. Sürecim devam ediyor, onunla denk gelmiş olmaktan çok memnunum.

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Psikoterapi sürecinin insan olmanın çeşitli hallerine nasıl alan açtığını ne kadar güzel özetlemişsiniz..Ve evet o tanılardan çok daha fazlasını kapsıyor bu süreç..
Kendimizi nesnel bir yerden değerlendirmek mümkün olmayabiliyor her zaman, böyle anlarda psikoterapistin bakışının çok önemli olduğunu düşünürüm, sizdeki karşılığını okumak benim açımdan sevindirici..Memnuniyetinizi paylaşmanız benim için çok kıymetli, çok teşekkür ederim.

L
Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Yetişk...daha fazlain Terapisi daha az

Nimet Hanım ile görüşmeye ilişkimle ilgili çıkmazda olduğum bir dönemde başladım. Onunla yaptığımız görüşmeler sayesinde hayatın ve özellikle ilişkilerin yalnızca doğru karar vermekle ilgili olmadığını fark ediyorum. Sadece kararlarımla ilgilenirken duygularımı göz ardı ettiğimi anlamak, zor olsa da hissetmeye izin vermek onun sayesinde kolaylaştı. Terapi sürecinden önce kendimi fazlasıyla sıkışmış hissediyordum. Şimdi ferahlamış hissediyorum. Terapi sürecine başlamayı düşünenlere Nimet Hanım’ı gönül rahatlığı ile öneririm.

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Duygularımıza yaklaştıkça ihtiyaçlarımıza yaklaşıyor ve kararlarımızı şekillendiriyoruz..Bu anlamda hissetmeye izin vermeye ihtiyacımız var, bununla birlikte her duyguyu deneyimlemek her zaman kolay olmayabilir..Buralarda eşliğe ihtiyaç duyabiliriz. Psikoterapiye adım atarak bu ihtiyacı karşılamanızın ferahlık getirmesi ne kadar güzel..Kıymetli görüşünüz için çok teşekkür ederim.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Psikoterapi

Nimet Hanımla görüşmelerimizde kendimi rahat ifade edebiliyorum. Ben aslında daha önce de başka biriyle terapi sürecindeydim ancak kendimi bu kadar rahatlıkla ifade edemiyordum, Nimet Hanımla her şeyi açık şekilde ifade etmek, çekinmemek beni çok rahatlattı. Panik atak sebebiyle yeniden terapiye başlamıştım, çok faydasını görüyorum, seanslara devam etmek istiyorum. Gün geçtikçe iyileşmek beni mutlu ediyor, Nimet Hanım gönülden tavsiye edebileceğim bir terapist

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Her psikoterapi ilişkisi biriciktir, her uzman ve danışan arasında psikoterapiyi sürdürebilecek uyum yakalanamayabilir. Böyle durumlarda ihtiyacımıza yönelik bir araştırmayla, başka bir uzmanla tekrar denemek beklentimizin karşılanmasını sağlayabilir. İhtiyacınızın peşinden gitmiş olmanızın beraberinde iyileşmeyi getirmesi benim açımdan da mutluluk verici. Kıymetli görüşünüz için çok teşekkür ederim.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Yetişk...daha fazlain Terapisi daha az

Nimet Hocama yoğun derecede yaşadığım kaygı sebebiyle başladım. Benim için karşımdaki psikologun beni anlaması ve paylaştığım yerlerde bana farklı bakış açıları sunabilmesi çok önemliydi. Hocam bu konularda çok başarılı. Bir yıldan fazla süredir kendisiyle terapiye devam ediyorum, seans saatleri konusunda ve randevu planlamalarında çok özenli. Terapiye başlamak isteyen herkese tavsiye ederim

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Anlaşılmak çok temel bir ihtiyacımız..Farklı bakış açıları duymak ise yine psikoterapide karşılayabileceğimiz bir ihtiyaç..İlişkimizde bu ihtiyaçların karşılanıyor olmasına sevindim. İşime duyduğum özenle ilgili görüşünüzü paylaşmanız benim için çok kıymetli, çok teşekkür ederim.

C
Konum: Online Danışmanlık • Diğer

Öncelikle şunu söyleyerek başlamak isterim ki, sizi gerçekten anladığını hissettiğiniz biriyle sohbet ediyor olmak muhteşem bir memnuniyet yaratıyor. Elbette ki bu bir terapi ama sanki bir terapi seansı olmaktan çıkıp gerçekten iki kişinin olduğu, kimsenin sizi duyamadığı özgür bir yolda yürürken, bakmaktan bazen korktuğunuz, bazense hiç farkında bile olmadığınız, bazen küçük bir çocuk halinize dönüp onunla sohbet edebildiğiniz, bazen yetişkin olup sorumluluğu ele almanın keyfini yaşadığınız bir ortam hissi yaratıyor nimet hanım... Keyifin dışında ise her geçen gün kendi hayatına karşı daha farkındalık sağlayan bir birey olarak bu süreçte bana olan katkısı ciddi anlamda göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir alan kaplıyor. Kendinize olan yolculuğunuza çıkmak konusunda bir terapiste ihtiyacınız varsa, bu konuda nimet hanımı tercih edecek olmak sanırım o yolu sizler için daha yumuşak hale getirecektir. Bu karşılaşmayı yaşadığım için minnettarım...

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Psikoterapi bence de özgürleştirici ve birçok tarafımıza temas edebildiğimiz bir alan, betimlemeleriniz beni birçok duyguyla birlikte gülümsetti :) İhtiyacımız karşılandıkça iyi hissederiz..Psikoterapide de psikoterapistin stilinin danışanın ihtiyacıyla uyumlu olması oldukça önemlidir, ben de bu uyumu bulabildiğimiz bu karşılaşmadan çok memnunum..görüşünüzü okumak benim için çok kıymetli, çok teşekkür ederim.

Konum: Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük • Psikoterapi

Nimet Hanımla görüşmeye psikiyatristimin terapiye yönlendirmesiyle başladım, yaklaşık 7 aydır terapiye gidiyorum. Seanslar boyunca ani gelişen öfkemi kontrol etmekle ilgili ilerleme kaydettim ve insanlara olan güvensizliğim çok daha azaldı, kimseye güven duyamayan kendini tam ifade edemeyen biriyken öfke ve güven problemlerimi aştıktan sonra kendimi ifade etme şeklim de değişti. Daha önce terapinin işe yararlığına dair kuşkularım vardı ama iyi ki Nimet Hanımla görüşmeye başlayıp devam etmişim, kendisi de bu kuşkularıma her zaman seanslarda yer verebilmemi kolaylaştırdı

Uzm. Kl. Psk. Nimet Kütük

Süreç boyunca psikoterapiye dair endişelerinizi paylaşabilmiş olmanız da sürecin desteğiyle kendinizde gözlemlediğiniz değişim de benim açımdan mutluluk verici..Görüşünüzü paylaşmanız benim için çok kıymetli, çok teşekkür ederim.