Psikolojik Danışman Nur Yaman Güler, İnönü Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalından 2019 tarihinde mezun olmuştur. Lisans eğitiminde çeşitli konularda danışan görerek stajını tamamlamıştır. 2019-2022 yılları arasında Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde görev yapmıştır. Pandemiden bu yana aktif olarak online terapi vermekte; özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar, ergenler ve ailelerle çalışmaktadır. Sempozyumlara, çeşitli eğitimlere ve televizyon programlarına katılarak mesleki gelişimine devam etmiştir. 2023 Kahramanmaraş merkezli depremi evinde yaşamış, 3 ay süreyle Malatya Beydağı Konteyner Kentte Psikososyal Destek Konteynerında gönüllü görev yapıp Mayıs ayında İzmir’e yerleşmiştir. Bu süreçte Deprem Travması konusunda tecrübe edinmiştir. Şu anda İzmir’de online ve yüzyüze danışan kabul etmektedir. Ayrıca çocuk danışanlarını çocukların kendi evlerinde, kendi ortamlarında görmektedir. Bunun avantajı terapi süresince çocukların güvende hissetme hızının artması ve daha çabuk açılmalarıdır. Ayrıca çocuğun ev ortamı, aile iletişimi, odası ile ilgili doğal gözlem yapılabilinmektedir.

Eğitim Danışmanlığı
Eğitim Danışmanlığı, eğitim-öğretimin her kademesindeki öğrenciye verilen eğitim ve öğretimle alakalı çeşitli desteği içerir.
✓ Öğrencinin ders çalışma yöntemi tespit edilir. Verimli ders çalışma teknikleri öğretilerek revize edilir.
✓ Öğrencinin düzeyi belirlenerek bireysel çalışma programı hazırlanır.
✓ Ders çalışma saatleri düzenlenir.
✓ Haftalık konu ve soru hedefleri belirlenir.
✓ Okula yardımcı kaynaklar önerilir.
✓ Günlük online takip yapılır.
Ayrıca sınav gruplarına (LGS,YKS,DGS,KPSS,ALES)
✓ Konu takip çizelgeleri
✓ Soru takip formları
✓ Deneme sonuçlarını kayıt ve grafiklendirme kısmında destek sağlanır.

Yetkinlik Belgeleri:

Aile Danışmanlığı-MEB Onaylı (2019)
Aile Danışmanlığı aileyi oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan ve aile danışmanlığı alanında uzmanlaşmış bireylerin mesleki yetkinliklerini kanıtlamasını sağlayan bir belgedir.

Psikolojik Testler Eğitimi-APAMER (2019)
Bender Gestalt Testi, 5 yaş ile 11 yaş arasındaki çocuklara görsel motor becerilerinin değerlendirilmesi için uygulanır. Aynı zamanda bir gelişim testi olarak da kullanılan bu uygulama kimi zamanlarda zeka geriliği, çeşitli beyin hasarları ve fizyolojik sorunları tespit etmekte de kullanılabilir.
Gesell Gelişim Figürleri Testi, 3-10 yaş aralığındaki çocuklara uygulanan bir performans değerlendirme testidir. Erken çocukluk döneminde uygulanması daha sağlıklı sonuçlar almayı kolaylaştırmaktadır. Çocuklarda motor beceri, görsel algı, görsel hafıza, el-göz koordinasyonu, küçük kas becerilerini ölçen bir testtir.
Frostig Testi (Gelişimsel Görsel Algı Testi), 4-8 yaş arası çocukların görsel algılama yeteneklerini değerlendirmek için tasarlanmış bir performans testidir. Görsel algı becerileri sayesinde çocuklar, akademik başarıları için gerekli olan okuma, yazma, aritmetik ve diğer tüm becerileri kazanırlar.
Ankara Gelişim Tarama Testi, 0-6 yaş arasındaki çocukların dil gelişimi, ince motor gelişimi, kaba motor gelişimi, sosyal beceri ve öz bakım gelişimi hakkında bilgi verir. Ankara gelişim tarama envanteri (AGTE), bebek ve çocukların gelişimi ile ilgili derinlemesine ve sistemli bilgi sağlayan bir değerlendirme aracıdır.
D2 Dikkat Testi, 9- 60 yaş arasına uygulanır. Seçici dikkati ve zihinsel konsantrasyonu belirlemek için geliştirilmiştir. Bu test ile psikomotor hız, doğru ve yanlış işaretlemeler gösterilen performansın kalitesi değerlendirilmektedir.
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. Okula hazırlanırken olması gereken fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirmekte kullanılır.
Peabody Alıcı Dil Testi, 4-12 yaş çocuklarda alıcı dil becerilerini, kelime dağarcığını ve resimlerle kelime (kavram) gelişimini belirlemek için kullanılan bir performans testidir.
Porteus Maze Testi (PMT), çocuklar, gençler ve yetişkinlerde zeka kapasitesini değerlendirmek ve öngörü oluşturmak için tasarlanmış bir zeka testidir. Sözsüz uygulanan bir performans testidir.
GOOD ENOUGH – HARRiS Bir insan Çiz Testi, 3-12 yaş çocuğun yaptığı resimler aracılığı ile çocuğun zekası hakkında bağlantı kurmayı amaçlayan bir testtir. Bireylerde zihinsel gelişmeyi ölçmek için kullanılan bir testtir.
Kent EGY, 6-14 yaş aralığındaki bireylere uygulanan sözel bilgiye dayanan bir zeka testidir. Uygulanması ve yorumlanması oldukça ekonomiktir. Çoğunlukla Porteus Labirentleri Zeka Testi ile birlikte uygulanır ve her iki testten alınan zeka bölümlerinin aritmetik ortalaması kişinin zeka bölümünü verir.
Cattel Zeka Testi, 6- 14 yaş arası bireylere uygulanmaktadır. Performans ile zeka seviyesini ölçen bir testtir. 4 alt testten, dört ayrı puan elde edilerek kişinin zeka seviyesi hesaplanır.

Oyun Terapisi-İstanbul Üniversitesi (2023)
Oyun Terapisi, çocuklarla kendi düzeylerinde, en rahat oldukları alanda duygu ve düşüncelerini açığa çıkarmak için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavinin faydaları; sorumluluk alma bilincini geliştirme, problem çözme becerilerini arttırma ve stratejik davranma kabiliyeti kazandırmaktır.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu

Röportaj

Y

Psk. Dan. Nur Yaman Güler ile yaklaşık 5 ay önce tanıdık vasıtasıyla tanıştık. Kendisi şu anda mezuna kalan kızıma eğitim koçluğu yapıyor. Online koçluk olmasına rağmen her gün düzenli olarak hangi derslere hangi konulara çalıştığını takip edip, haftada 2 gün kızımın ödevlerine ve özel derslerine göre ders programı hazırlayabilmek adına online görüşme sağlıyor. Hedef belirlememizde çok çok katkısı oldu. Kızımın girmiş olduğu deneme sınavlarının analizini yaparak şu an hedefimize ne kadar yakınız neler yapmalıyız yol gösterici oluyor, motivasyon düşüklüğü yaşandığında tekrardan istikrarlı çalışmasına dönmesinde Nur Hanımın çok etkisi var. Güler yüzlü, tatlı dilli ve en önemlisi işini çok sahiplenerek yapıyor olması bizim için çok kıymetli iyi ki tanışmışız. Herkese kesinlikle tavsiye ediyorum.

Nur Hanım ile online olarak görüşüyorum. Nur Hanım'ı bana bir arkadaşım önermişti. Ön görüşmemizin benim için umut vaat edici olmasının sebebi kafamdaki soru işaretleri Nur Hanım'ın içtenliği sayesinde bitti. Benim boşanma sürecinden sonra birtakım problemlerim vardı, eski eşimden psikolojik şiddet gördüm ve kendimle ilgili kötü düşüncelerim vardı. Nur Hanım sayesinde artık kendimi daha mutlu özgüvenli hissediyorum. Henüz 3.seansımızı yaptık beraber ilerlemek çok güzel. Çevremdeki herkese Nur Hanım'ı öneriyorum. Umarım bir çok kişi onunla çalışmanın verimliliğini ve mutluluğunu yaşar.

Nur hocayla aile terapisi yapıyoruz. 7. Seansımızı bu hafta tamamladık. Önce ben görüştüm kendisiyle o da aile terapisinin bizim durumumuz için daha uygun olduğunu söyledi. 2 çocuğum var birisi 8 diğeri 13 yaşında. Benimle ve kendi aralarında bir çok problem vardı. Nur hoca da gelişme kaydedebilmemiz için öncelikle aile bağlarımız üstünde çalışmak istediğini söyledi. Ve evimize geliyor bu da bizim için büyük avantaj sağlıyor çocuklar daha hızlı uyum sağladı hem de ev ortamındaki davranışlarımızı gözlemleyebildiğini söyledi. Eşimle de çocuklar yüzünden kavga ediyorduk terapilerimiz devam etmesine rağmen çok şey öğrendik. Kesinlikle tavsiye ederiz.