Nurhan NAZ, Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi İngilizce Psikoloji Bölümünde tamamlamıştır. Lisans öğreniminin 3. Yılını öğrenci değişim programında gösterdiği başarı sayesinde Almanya’nın Marburg kentinde, Marburg Philipps Üniversitesinde okumaya hak kazanmıştır. Lisans eğitiminin ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi’nde Klinik Psikoloji (Tezli) yüksek lisans eğitimini tanımıştır. Doğuş Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programında doktora eğitimini tamamlamıştır. Klinik Psikoloji yüksek lisans tezi “Otizmli Çocuğu Olan Anne-Babaların Evlilik Uyumu ile Duygu Düzenleme Güçlükleri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerinedir. Doktora tezi ise “Ebeveyn Tutumları, Çocukluk Çağı Travmaları, Tanrısal Otorite İlişkileri ve Ego Fonksiyonları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi” üzerinedir.
Lisans eğitimi sürecinde Almanya’da sosyal çevre araştırmaları ve kültürel farklılar ile ilgili araştırma projelerinde bulunmuştur. Türkiye’ye döndüğünde ise kolej, danışmanlık merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde stajını tamamlamış, bağlanma-somatizasyon ilişkisi ve travma konulu projelerde asistanlık yapmış, World Human Relief ve Bilgi Açık Kapı topluluklarında görev almış ve gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. Yüksek Lisans döneminde ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Psikoz Servisinde uzmanlık stajını tamamlamıştır.
Lisans ve Yüksek Lisans eğitimleri sürecinde, PADEM Psikoloji’den Çocuk Testleri Eğitimi ve Oyun Terapisi Eğitimi, PERA Eğitim Merkezi’nden Uygulamalı Davranış Analizine Dayalı Öğretim Teknikleri ve Özel Eğitimde Oyun Becerileri eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Çift ve Aile Terapileri Derneği ve US Psikiyatride Prof. Dr. Emine Zinnur Kılıç’tan Supervizyon eğitimi almıştır. APAMER Psikolojik Araştırmalar ve Eğitim Merkezi’nden Kriz, Travma, Ölüm ve Yas Danışmanlığı Eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi ve Attentior DEHB Dikkatimi Topluyorum Uygulayıcı Eğitimini tamamlamıştır. Psikoterapi Enstitüsü Derneği’nden Duygu Odaklı Terapide Öfke Kontrolü, Ayırıcı Özellikleri ile Uygulamada Şema Terapi, Psikanalitik Yaklaşımda OKB ve Psikoterapi Süreçleri eğitimini almıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneği’nden Rorschach Testi, T.A.T Testi ve Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilmesi eğitimini almıştır. Barış Ekici’den Nöroplay ve Pekay Aydından Bütüncül Oyun Terapisi eğitimlerini almıştır.
Çocuk-ergen ruh sağlığı alanında hizmet vermektedir. Özellikle uzmanlık alanı özel gereksinimli çocuklar üzerinedir. Ergen danışanlarıyla; Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Analitik Kuram üzerinden bütüncül bir yaklaşımla seanslarını ele almaktadır. Özel eğitim alanında Uygulamalı Davranış Analizi ve Oyun Terapiyi etkin biçimde kullanmaktadır.
Eğiten Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı kitabının editörlüğünü yapmış ve aynı kitapta “Oyun Terapisi” ve “Çocukta Fobi” bölümlerinin yazarlığını yapmıştır. Eğiten Kitap Yayınevi tarafından yayınlanan Duygu ve Davranış Bozuklukları kitabında “Özgül Öğrenme Bozuklukları”, Aile İçi Yaşam Döngüsü kitabında “Üvey Ebeveynlik ve İletişimi”, Ebeveynliğin Modern Çağda Dönüşümü ve Ebeveynlik Yaklaşımlarına Kuramsal Bir Bakış kitabında “Mahler’in Ayrılma-Bireyleşme Süreci ve Ebeveynlik Pratiklerine Yansımaları” bölümlerinin yazarlığını yapmıştır. Bunun yanı sıra Nobel Yayınevi tarafından yayınlanan Psikiyatrik/Psikolojik Bozuklukların Tanı ve Tedavi Yöntemleri kitabında “Stres” bölümünün yazarlığını yapmıştır. Hala devam etmekte olan kitap projeleri bulunmaktadır.
Şu anda Gedik Üniversitesinde Öğretim Görevlisi ve Kiana Psikolojide Klinik Psikolog olarak çalışmaktadır.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi
Adnan Kahveci Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı B Blok, Kat:7 D:58 Perlavista Residence, Beylikdüzü

Nakit

Bilişsel Davranışçı Terapi +17 daha fazla

Davranış Bozuklukları

Denver Gelişim Tarama Testi

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Randevu

Nurhan hanımdan oğlumun tuvalet eğitimi konusunda yardım aldık. Kendisinin herşeyi açıkça anlatması, ilgisi, alakası,ve desteğiyle sürecimiz kısa ve olumlu yönde son buldu..

Ş
Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Pedagoji Randevusu

Nurhan hanımla 8 yaşındaki oğlumuzun çekingenliği ve odaklanma problemini aşmak için iletişim kurduk. Oğluma ve bizlere karşı olan samimi ve sıcak yaklaşımı ilk seansta içimizi rahatlattı. 4.haftaya geldiğimizde bir hekim görüşü almak istediğini bize yumuşak bir dille sebepleriyle anlattı. Biz şu an yolumuza psikiyatrla devam ediyoruz. Nurhan hanım boşa zaman kaybetmemize fırsat vermeden, doğru zamanda bize çok güzel rehberlik etti. Kendisini tanıdığımız için çok mutluyuz.

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Anne Baba Ayrılığı

Nurhan hanımla uzun araştırmalar sonucu ve çok sayıda kişinin tavsiyesi üzerine tanıştık. 4 yaşında ki çocuğum için boşanma sonrası oluşması muhtemel travmaların oluşmaması veya oluşan bir durum varsa çözümü için bir süre seanslara devam ettik. Kendisi seanslarda ve sonrasında her zaman çok içten, ilgili ve gerçekten işini severek yapan bir uzman.. 4ay önce herşeyin yolunda olduğunu ve artık seanslara gelmemize gerek olmadığını söylediği için seansımız yok fakat kızım hala baba ne zaman oyun ablama gidicem özledim diyor.. Teşekkürler Nurhan hanım...

T

Çocuğumun içine kapanıklık durumu vardı, bunun için kendisine gitmiştik ama Nurhan hanım sağolsun normal olduğunu söyledi ve hiçbir sıkıntı olmadığını belirtti, bir sıkıntı olmadığı için de seanslarımızı sonlandırdık. Nurhan hanım bu süreçte davranışlarıyla ve yoğun ilgi göstermesi ile gerçekten çok iyiydi, aynı zamanda bizi ağırlaması ve karşılaması da gayet güzeldi, çocuğumla gayet güzel ilgilendi ve ona nasıl davranacağımız konusunda bize de yardımcı oldu, bu anlamda gayet güzel bir süreç geçirdik.

Kızımın bana karşı bir düşkünlüğü vardı, bu konu üzerine kendisinden destek almak istedik. Kendisiyle kısa bir süreç görüştük ama bizim için yeterli oldu, kızım da kendisini çok sevdi, bu süreçte bize karşı yaklaşımı ve tutumu da bizim için gayet yeterliydi, destek aldığımız konu üzerine de faydasını gördük.

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Oyun Terapisi

Nurhan Hanım ile 7 yaşındaki kızımda oluşan performans kaygısı ve okula karşı oluşan olumsuz duygular neticesinde tanıştık. Tedavi süresince samimiyeti, ilgisi, bize dönüşleri çok iyiydi. Kısa sürede çözüme ulaştık. Kendisine çok teşekkür ederiz. İhtiyacı olanlar gönül rahatlığıyla Nurhan Hanımı tercih edebilir.

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Oyun Terapisi

7 yaşındaki oğlumun kaygıları için bu platformdan detaylı arama sonucu ulaştık kendisine. Oğlumdaki kaygılar artık psikosomatik belirtiler olarak kendini belli etmeye başlamıştı. Önce telefonda detaylı bilgi aldı bizden ve sonrasında randevu oluşturduk. Ortalama iki ay gittik kendisine ve oğluma oyun terapisi uyguladı. Bu süreçte hem bizi cok güzel bilgilendirdi, hem oğlumla iletişimi ilk andan itibaren çok iyiydi ve kaygı sebepli bedensel rahatsızlıkları geçti. Bugün son seansımız vardı ve yine ihtiyaç duymamız halinde başka arayışa girmeden ulaşabileceğimiz biri oldu artık bizim için. Hatta son seans olduğu için oğlumuz üzüldü bile :) Her sey için Nurhan Hanım 'a teşekkür ederiz ve ihtiyaç duyan tüm ebeveynlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederiz.

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

7 yaşında kızım için destek aldık hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı için ders notlarında yüksel ve davranışlarında ciddi farklılıklar oldu işine gösterdiği yakan ilgi harika küçük kızım ile yaptığı ufak görüşmeler ve hakkında geri dönüşleri. Kızlarımın ablası oldu iyi ki tanıdık ilgisi,sevgisi, şefkati bilgisini ebeveyne net şekilde anlatması sade ve yalın bir dil kullanarak. Süreçte seçenekler sunması farklı alanlardan destek alınması gerektiğini söyleyip yonlerdirmesi hepsi hepsi harika bize sağladığınız destek için size çok teşekkürler

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Oyun Terapisi

Nurhan hanıma kızım ve babası arasındaki sorunlar için başvurmuştuk.Seanslar sonunda epey ilerleme kaydettik.Güler yüzlü,içten ve ilgiliydi tüm süreç boyunca.Kendisine teşekkür ediyorum.

Konum: Psk. Elif Demirci Danışmanlık Merkezi Bireysel Terapi

Muhteşem bir yaklaşım ilk an itibarı ile sonsuz güven , hayatımıza dokunup süreci tamamladıktan sonra dönemsel dokunuşları için şükür sebebimiz kızımın yolunu aydınlatmasıyla kalmayıp kişisel sevgi gücünün farkındalığını yarattığı için müteşekkirim sonsuzdur