Uzm. Kl. Psk.
Nursena Ocak Çiçek
Psikolojik Danışma ve Rehberlik,
İstanbul 3 adres
Uzman Klinik Psikolog, Yetişkin Bireysel Terapisti, Şema Terapisti, EMDR 1. Düzey Terapisti, EMDR Derneği Üyesi, MOXO Türkiye
Çalışma Alanları: Yetişkin Bireysel Terapi, Ergen Bireysel Terapi, Yüz yüze ve Online Terapi
Uyguladığı Terapi Yöntemleri
Psikodinamik Psikoterapi, Şema Terapi, EMDR , Cinsel Terapi
Nursena Ocak, burslu olarak İstanbul Kültür Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden onur derecesiyle mezun oldu.
İstanbul Aydın Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. Tezini ‘Yetişkin Bireylerde Sosyal Medya Bağımlılığı ile Yeme Bozukluğu Arasındaki İlişki’ üzerine yazdı.
Profesyonel yaşantısında ERA Kolejleri, Bahçeşehir Koleji, Armen Psikoloji, Optima Psikoloji Merkezi’nde çalıştı.
Şu anda Klinik Psikolog olarak; Şema Terapi, EMDR terapisi, Cinsel Terapi ve Dinamik Terapi çerçevesinde ergen ve yetişkinlerle yüz yüze ve online psikoterapi çalışmalarını sürdürmektedir.
Mülteci Çocuklar için el ele, Otizmli çocuklarla Haydi Oyuna gibi gönüllü projlerde yer aldı. Dezavantajlı Çocuklarla atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Depreme maruz kalmış bireylerle psikososyal destek çalışmaları yürütmektedir.
KATILDIĞI EĞİTİMLER
ŞEMA TERAPİ EĞİTİMİ (Şema Terapi Enstitüsü/Prof. Gonca Soygüt/2023)
1.DÜZEY EMDR EĞİTİMİ(Davranış Bilimleri Enstitüsü /Klinik Psikolog Emre Konuk/2020)
SOMATİK DENEYİMLEME GİRİŞ EĞİTİMİ( Somatik Deneyimleme Türkiye/2021)
ÇÖZÜM ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ ( Dr. Nevin Dölek/2018)
CİNSEL TERAPİ (Prof. Dr. Cebrail Kısa/2022)
BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI TERAPİ (Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği/2017)
PSİKANALİZE GİRİŞ KONFERANSLARI (İstanbul Psikanaliz Derneği/2021)
PSİKANALİZ VE PEDAGOJİ SEMİNERLERİ (İstanbul Psikanaliz Derneği/2022)
KAPSAMLI CİNSELLİK EĞİTİMİ (Seksolog Rayka Kumru/2017)
ÖZ-ŞEFKATLİ FARKINDALIK EĞİTİMİ (Zeynep Selvili Çarmıklı/2019)
MOXO DİKKAT TESTİ (MOXOt Türkiye Derneği /2021)
SOMATİK DENEYİMLEME GİRİŞ EĞİTİMİ( Somatik Deneyimleme Türkiye/2021)
ENNEAGRAM KİŞİLİK EĞİTİMİ (Enneagram Eğitim&Danışmanlık/2020)
AİLE DANIŞMANLIĞI UYGULAMALI EĞİTİMİ (Yıldız Teknik Üniversitesi/2020).
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Randevusu
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Nefes Terapisi
Pass Bilişsel Müdahale Programı
Uzm. Kl. Psk. Nursena Çiçek
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
Pedagojik Check Up
Çözüm Odaklı Terapi
Uzm. Kl. Psk. Nursena Çiçek
Benim, Nursena Hanım ile yolculuğum 16 ay sürdü. Uzun meşakatli ve bir o kadar da tatmin edici bir yolculuk oldu benim için. Seanslara başlama nedenim, birkaç aydır kendimi mutsuz hissetmem, kafamda ve içimde boğuştuğum düşünceleri bir uzman desteği ile yorumlamak istememdi. Nursena Hanım, seanslarımızda duygularıma odaklanmamı sağlayarak onları yorumlamamı, bu duyguların aynı zamanda günlük yaşantıma etkilerini görmemi sağladı. Bu sayede hayatıma daha bütüncül bir bakış açısıyla bakabildim. Seanslarımız esnasında bir uzmanla düşüncelerimi/duygularımı paylaşmak beni rahatlattı. Kendimle ilgili paylaştığım şeylere objektif yaklaşılması da bana pozitif bir etki sağladı. Seanslardan sonra kendimi rahatlamış ve huzurlu hissettim. Nursena Hanım’ın seans sürelerimizi gayet verimli değerlendirmesi, seans sonlarında o günkü konuştuğumuz şeyleri özetlemesi bana oldukça katkı sağladı. Şu an seanslar sayesinde geldiğim noktadan memnunum.
Tam anlamıyla harika bir danışman, bilinç altımdaki çoğu şeyi birlikte keşfettik kötü ne varsa güzelleştirmeye çalıştık birlikte
g.....
Görüşme sonralarında hepsi olumlu yönde olumsuz hiçbir şey yok. Arkadaşlarıma da yönlendirdim. Onlar da memnun. Almış olduğum desteğin yeterli olduğunu düşünüyorum.
ş....
Bakış açımı genişletmeme ve derinlemesine düşünebilmeme analiz edebilmeme yardımcı olan harika bir terapi süreci..
a...
Nursena Hanım'a tavsiye üzerine ulaştım. Uzun süredir panik atak problemim vardı ama Nursena Hanım'ın yönlendirmeleri sayesinde panik atağımı kontrol altına almayı ve çok aza indirmeyi başarabildik. Kendisinde en beğendiğim özelliklerden biri beni çok iyi anlaması diyebilirim. Bazen kendi içimde bile dile getiremediğim şeyleri ben söylemeden anlayıp ona göre ilerleyebiliyor olmamız da bunlardan birisi. Gözüm kapalı bir şekilde tavsiye edebileceğim alanında çok yetkin birisi. Kendisiyle tanışıyor olmam benim için çok büyük bir şans.
ş.....
Kızım için gittik 14 yaşında gayet sıcakkanlı bir hanım efendi bize çok yardımcı oldu kızımın isteği üzerine terapiye ara verdik tekrar gitmek isterim. Kızım biraz agresifti ergenliğin verdiği duygu durumun daha sakin bir genç olmaya başladı ben de bu sürecin daha geçici olduğunun farkına vardım. Elinden geldiğince yardımcı oluyor. İyi seans geçiyoruz.
Nursena Hanım'la doğum sürecimde tanıştım. Özellikle doğum sürecimdeki kaygılarımda ve lohusa dönemiyle alakalı korkularım için gitmiştim. Kendisinin naif ve destekçi tutumlarıyla kendimi çok daha iyi hissettim. Yaklaşık 3 ay danışmanlık hizmeti aldım bebeğimden dolayı kısa bir ara verdim kendisi tekrar başlayacağım zaman ilk arayacağım uzmanlardan birisi. Nursena Hanım'ın desteğiyle normal doğum yaptım. Kendisinin bu süreçte desteği benim için çok kıymetliydi. Aldığım danışmanlık hizmetinden memnun kaldım.
Kendisinde çok memnun kaldım. Pandemi sebebiyle eşimel aramızda bazı problemler vardı ve çocuğumun davranışlarını yönetemiyordum. Kiminle görüşebilirim diyerek etrafa haber saldırdığımda Nursena Hanım'ın ismi geldi referans aracılığıyla kendisine ulaştım. 8-9 seans danışmanlık hizmeti aldım. Seanslarımızdan sonra birbirimizi anlayabileceğimi doğru davranış türlerini gösterebileceğimiz pek çok metod gösterdi. Öfke kontrolünden tutun da karşı tarafa empati kurmak dahil olmak üzere hem ben hem eşim hem de çocuğum adına çok çok verdim aldım. Şu anda izleme dönemindeyim vaka biriktiriyorum yakın zamanda kendisiyle paylaşacağım bir seans düzenleyeceğim. Nursena Hanım sağ olsun bana çok destek oldu.
Nursena Hanım'dan memnun kaldım. Kendisine arkadaşımın tavsiyesi üzerine ulaşarak görüşme sağladım. Seanslarımız gayet güzel geçti, memnun kaldım. Yaklaşık 1 sene danışmanlık hizmeti aldım ve seanslarımı bitirdim. Bendeki bazı şeyleri ben ve kendisi de gözlemledik beraber karar vererek seanslarımızı sonlandırdık. Kendisi ihtiyaç duyarsam gene görüşebileceğimi söyledi ama şu ana kadar ihtiyaç hissetmedim, iyiyim. Nursena Hanım psikolog ve normal vatandaş olarak iyi birisi. seanslarıma çok severek gittim. Çok ısındım. Kendisi çok içten bir insan.
i̇...y
Psikiyatristimizin önerisi ile Moxo dikkat testi için Nursena Hanım ile görüştük. Kendisi sıcakkanlı ve alanında uzman biri. 13 yaşımdaki oğlum sınavlarda bir türlü dikkatini toplayamıyor ve performansını gösteremiyordu. Öncelikle moxo testi uygulandı raporlaması yapıldı sonra sınav kaygısı üzerine terapi sürecine başladık. Oğlumla güzel bir iletişim kurdular. 3 aylık bir süreç sonunda dikkat ve kaygı üzerine epey yol aldık. Oğlum dikkatini toparlıyor ve kaygısını kontrol altında tutabiliyor. Düşünen ebeveynler için Nursena Hanımı kesinlikle öneririm.
Nursena Ocak Çiçek isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Nursena Ocak Çiçek, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Aile Danışmanlığı. Size Nursena Ocak Çiçek tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Cinsel Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Oyun Terapisi, Aile Çiz Testi.
Nursena Ocak Çiçek adresi nerede?Nursena Ocak Çiçek şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Kartaltepe Mah. Kıbrıs Sk. Ahmetefendioğlu Apt. No:1 D:10 İstanbul
- İstanbul
- Suadiye Mah. Bağdat Cad. Nermin German Apt No:456 Kat:4 D:4 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Nursena Ocak Çiçek isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Nursena Ocak Çiçek uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Nursena Ocak Çiçek isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Nursena Ocak Çiçek, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Nursena Ocak Çiçek hangi dilleri konuşuyor?Nursena Ocak Çiçek ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Nursena Ocak Çiçek isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Nursena Ocak Çiçek tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Nursena Ocak Çiçek hakkında ne düşünüyor?Toplam 24 hasta / danışan, Nursena Ocak Çiçek hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.