Uzman Psikolog Oğuzhan Genç, Lisans eğitimine Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünde %100 Burslu olarak başlamış ve onur öğrencisi olarak 2019 yılında mezun olmuştur.
Ardından aynı üniversitede Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimi almaya hak kazanmış ve ''Öğrencilerde Sosyal Medya Bağımlılığı ile Dürtüsellik Arasındaki İlişkinin İncelenmesi'' isimli tez çalışmasını yaparak uzmanlığını almış ve yüksek lisans eğitimini Yüksek Onur Derecesi ile tamamlamıştır.
Lisans hayatı boyunca birçok psikoloji semineri ve gönüllü projelere katılmış olmakla birlikte NP İstanbul Beyin Hastanesi, Doğa Dragos Huzurevi, Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi, Rehabilitasyon ve Rehberlik araştırma merkezlerinde çeşitli sürelerde görevde bulunmuş ve klinik deneyim kazanmıştır.
Yüksek Lisans eğitimi boyunca NP Feneryolu Tıp Merkezi’nde Uzm. Psk. Dr. Cengiz Demirsoy’un ekibinde yer alarak başta Obsesif Kompulsif Bozukluk, Kaygı ve Duygudurum Bozuklukları olmak üzere birçok konuda uygulamalı olarak çalışma imkânı bulmuş, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi ve süpervizyonunu bu süreçte tamamlamıştır.

Alınan Eğitimler

Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ve Süpervizyonu NP Feneryolu Tıp Merkezi (2019)
Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği (CETAD) Cinsel Terapi Temel Eğitimi (2020)
Kişilerarası İlişkiler Terapisi Eğitimi ve Süpervizyonu (2021)
Şema Terapi Eğitimi - Prof. Dr Alp Karaosmanoğlu (2022)
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Psikoterapi Eğitimi (2022)
EMDR 1.Düzey Eğitimi ve Süpervizyonu - Davranış Bilimleri Enstitüsü Prof. Dr Emre Konuk (2023)

Okuyuculara not:
Hayatın içinde yaşanılan durum ne olursa olsun, gerçekte ne olduğu değil, kişinin bunları nasıl algıladığı önemlidir. Bu önemi bilerek, danışanımın algılayışını anlamaya ve keşfetmeye çalışıyorum. Sonrasında onun görüş açısında var olmayan ancak fark ettiğinde bu açıyı değiştirebilecek bilgileri seanslarda verdiğim psikoeğitimlerle ona katmayı amaçlıyorum. Her kişinin farklı rotası ve ilerleyiş hızı olan psikoterapi yolculuğunda kişisel farklılıkları dikkate alarak şeffaflık ve dürüstlük misyonuyla hareket ediyorum.
Sevgi ve saygıyla.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, her yaştan çocuk
Banka Havalesi

Nakit

Makaleler
Röportaj

Konum: Klinik Psikolog Oğuzhan Genç Psikoloji Randevusu

Oğuzhan beyle seanslara başlamadan önce uzun yolculuklar yapamıyordum, uçağa binemiyordum, sürekli kaygılı hissedip evden çıkmakta bile zorlanıyordum. Dışarıdayken başıma bir şey gelecek diye endişe ediyordum. Sosyal hayatım ve ilişkilerim bozulmuştu. Görüşmeye başlayalı altı ay kadar oldu. Şu an çok daha iyi bir durumda olduğum için bu yorumu yapmayı istedim. Artık psikolojik problemlerim hayatıma engel olmuyor.

Konum: Online Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Oğuzhan Bey'den 3 aydır düzenli olarak terapi alıyorum. Bu süreçte dinleme tarzı, olaylara konstrüktif yaklaşımı ve verdiği önerilerle kendimle barışma sürecime büyük katkısı olduğunu söyleyebilirim. Seanslarda yaklaşımı oldukça yol gösterici, ayrıca düşüncelerinizi ve kaygılarınızı rahatça açabileceğiniz bir ortam oluşturuyor. Terapi almak isterseniz Oğuzhan Bey'le görüşmenizi içtenlikle öneririm.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Oğuz Bey'e öfke kontrolü problemim için başvurdum ve henüz sadece 4 haftadır birlikte çalışmamıza rağmen, hayata ve problemlere bakış açım kökünden değişti. Tepkilerim değişti. Eşimle iletişimim farkedilir derecede iyileşti. Beni çok hızlı analiz etti ve gerçekten uzun yıllardır muzdarip olduğum problemlerimin tamamını profesyonelce masaya yatırdı. Süre yönetimi ve seans hakimiyeti kusursuz. Son derece sıcakkanlı ve güler yüzlü. Herhangi bir aksilik olmadığı sürece sürekli görüşmek istediğim bir Uzman Psikolog kendisi. Hiç tereddüt etmeden tavsiye ederim.

Konum: Online Danışmanlık Randevu

Oğuzhan Bey'in detaylı anlatımıyla hem psikolojik gelişimimde hem de bilgi birikimimde gelişmeler yaşanmaya başladı. Kendisine güvenme anlamında zorluk yaşamadım.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Oğuzhan beyle yaptığımız görüşmelerden önce zihnim çok karışıktı. İlişkilerim ve hayatımla ilgili içinden çıkamadığım birçok sorunu seanslara devam ettikçe halledebilmeye ve farklı açılardan görebilmeye başladım. Kendisiyle yaptığımız seanslardan çok memnunum, devam ediyoruz.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Benim için zor geçen günleri atlatmamda payı büyük. Hiç kimseyi görmek istemediğim, hiçbir şeyden zevk alamadığım, yemek yiyemediğim, sürekli ağlama atakları yaşadığım bir zamanda Oğuzhan beyin desteği ve yönlendirmeleri sayesinde kendime geldim. İşini severek yapan, ilgili ve yetkin birisi.

Z
Konum: Online Danışmanlık Diğer

Oğuzhan beye internette rastladım. Bağlanma sorunlarım yüzünden sürekli toksik ilişkiler yaşıyorum. İlişkide kalmak istemesem bile tam olarak bırakamıyorum. Ne kalabiliyorum ne de ayrılabiliyorum. Biz görüşmeye başlayalı çok uzun süre olmadı Oğuzhan beyle ama şimdiden ilişkilerimle ve özellikle bağlanmamla ilgili çok şey anlattı, aktardı bana. Devam ediyoruz ve ben oldukça memnunum.

C
Konum: Psikolog Oğuzhan Genç Psikoloji Randevusu

Dergideki yazısına rast geldim. Kendimi iyi hissetmediğim bir dönemdeydim. Gelecek kaygısı, mutsuzluk, isteksizlik ve tahammülsüzlük içindeydim. Oğuzhan beyle iletişime geçtim. Sonra da buradan randevu aldım. Bu süreçte ilk konuşmamızdan bu yana bana desteğini hep hissettirdi. Tam 6 ay oldu. Geriye dönüp baktığımda sanki seanslara başlamadan önceki halim başka biriymiş gibi hissediyorum. Şema terapi ve Emdr ile geçen 6 ay bazen zorlasa da hayatımda kendim için yaptığım iyi bir şey oldu.Hocamın ilgi ve desteği de hayata dair bakışımı oldukça iyi yönde etkiledi. Hayatıma ve ilişkilerime dair bugüne kadar bakıp da göremediğim birçok şeyi öğretti bana.

Konum: Online Danışmanlık Online Terapi

Oğuzhan beyle terapiye başlamadan önce gelen panik ataklar kaygı korkusu özgüven eksikliği bir bir kayboldu kendisine bana yardımlarından dolayı çok minnettarım. Gerçekten çok iyi bir dinleyici, gözlemci ve tespitler konusunda uzman.

Konum: Online Danışmanlık Online Danışmanlık

Tedaviye başlayalı yedi seans oldu alkol problemimden öz saygı ve sosyal sıkıntılarıma bir çok şeyi çözdük ve çözmeye devam ediyoruz. Konuşması, konuları izah edişi, sürece bağlılığı her şeyi ile en çok verim aldığım psikolog.