Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamış; İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalında stajyer psikolog olarak yer almıştır. Yüksek lisans eğitimini Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır.
Rehabilitasyon merkezlerinde gönüllü olarak çalışmış, anaokullarında ‘’Bilişsel Gelişimi İzleme ve Değerlendirme’’ amaçlı gözlem ve raporlama çalışmaları yürütmüştür. “Mind the Mind to Combat the Stigma of Mental Disorders” Campaign’de sosyal sorumluluk projesi gönüllüsü olarak yer almıştır.
Aile Danışmalığı sertifika programını tamamlamış; İstanbul Veli Akademileri bünyesinde yer alan veli eğitim projeleri kapsamında ‘’ Aile içi iletişim; Akademik başarı ve Meslek seçimi; Sosyal medya ve teknolojiyi doğru kullanma vb. gibi konularda ’’ seminerler vermiştir.
Meslek yaşantısındaki deneyimleri ile eğitimlerinde kazandığı temel düzey terapi ve test tekniklerini seanslarına entegre etmekte; Klinik Psikolog ve Aile Danışmanı olarak online ve yüzyüze (İstanbul’da) hizmet vermektedir.
Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri
Frostig Görsel Algı Testi
Kurumsal Danışmanlık
Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
Uzm. Kl. Psk. Olcay Tayız
Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi)
İlişki Terapisi
Uzm. Kl. Psk. Olcay Tayız
Hocamızla 3 seans görüşme gerçekleştirdik. Kendisine çok teşekkür ederim. gerçekten alanında uzman ve tespitleri ile kısa sürede kaygılarımdan kurtuldum.
Unutkanlığım çok fazla arttığı için doktora gitmiştim. Bütün değerlerim ve ölçümlerim normal çıkınca doktorum fiziksel bir sorun olmadığını psikolojik bir değerlendirmenin yapılmasının faydalı olabileceğini söylediği için Olcay hanıma gittim. Seanslarimizin ilk dönemlerinde aslında ne kadar yorgun ve stresli oldugumu fark etmeme rağmen unutkanligimda çok fazla değişiklik olmamıştı. Seanslar ilerledikce hafızamın da eskisine göre daha açık daha kuvvetli hale geldiğini fark ettim. Sorunum büyük ölçüde çözülmüş oldu. Şimdi başka sebeplerden devam ediyorum. Çok teşekkürler
f.....
Evde yaşadığımız sağlık sorunları sebebiyle uyku düzenim alt üst olmuştu. Kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyordum. Hiç bir şey yapacak gücü kendimde bulamıyordum. Çevremin de baskısı sonucu destek almak adına Olcay hanıma başvurdum. Kendisi bu süreçte çok destekleyici oldu. Yaklaşımı ve profesyonel görüşü sayesinde nasıl bir yol izleyeceğimi fark etmemi sağladı. Günden güne daha iyiye yol almama yardımcı oldu. Kendimi rahatlıkla ifade etmeme imkan sağladı.
s....a
Gergin ve stresli bir karakter olduğumdan dolayı çok fazla kaygı problemlerim vardı problemlerim için olcay hanımla görüştüm bir iki seans sonra etkisini göstermeye başladı çok iyi hissetmeye başladım kaygılarım azaldı seanslarıma devam etmeyi düşünüyorum
28 yıl aynı mahallede hatta aynı evde yaşadıktan sonra kentsel dönüşüm sebebiyle taşınmak zorunda kaldım. Yeni taşındığım yere ve orada yaşayan insanlara alışmakta çok zorlandım. Evden çıkmak istemiyordum, evin duvarları üstüme üstüme geliyordu. Nefes alamayıp boğulacağımı düşündüğüm zamanlar oldu. Doktora başvurduğumda fiziksel bir sıkıntım olmadığını psikolojik olarak bir uzmandan yardım alabileceğimi söyledi. Olcay hanıma bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim. Hem yaşadığım yerle hem de kendimle barışmama yardımcı oldu. Anlayışı sayesinde kendimi rahatlıkla ifade etme imkanı buldum. Hiç farkında olmadığım şeyleri fark ettim.
n....k
Pandemi sonrası kaygılarım ve takıntılarım çok fazla artmaya başladı. Ailemden birini arayıp ulaşamadığımda sürekli başına bir şey mi geldi acaba diye içim içimi yiyordu. Evi topladıktan temizledikten sonra birisi eşyaların yerini değiştirse ya da bozsa sinir krizi geçirecek gibi oluyordum. Bu durum çok fazla sinirimi bozmaya başladı ve ağlama krizlerim oldu. Bu yüzden bir uzman yardımına başvurdum. Olcay Hanımla 3. seansımızı yaptık. Herşey kökünden değişti diyemem ama kendimi öncesine göre daha rahat hissediyorum. Kendimi ifade etmek, beni dinleyen ve anlayan birinin olduğunu hissetmek bana iyi geldi. Bir şeylerin değişebileceğine dair inancım oluşmaya başladı. Beni anlayabilen ve bana tuhafmışım gibi hissettirmeyen bir psikoloğum olduğu için mutluyum. Teşekkür ederim.
t.....
Panik atak nedeniyle gittim. Oldukça güvenli bit atmosfer hazırlayan Olcay hanıma teşekkür ederim ilgili ve deteycı yaklaşımı benim de fark etmediğim semptomları fark etmemi sağladı. Teşekkür ederim.
ka...m
Öfke kontrolü konusunda yaşadığım sorunlar hayatıma etki etmeye başlamıştı. Çabuk sinirlenip sinirim geçtikten sonra da gereksiz olduğunu fark ediyordum. Aslında sadece terapiyle bu sorunun çözülebileceğine inanmıyordum. Sonuçta bu benim karekterim ve terapi benim karakterimi nasıl değiştirebilirdi ki. Sürece başlamamda çevremin ve arkadaşlarımın baskısı etkili oldu. Terapi süreci ilerledikçe terapinin önyargılı yaklaştığım gibi olmadığını bunun karakterimde olmadığını anlamdım ve gelişimime katkı sağladığını fark ettim. İçerdeki yaklaşımınız, süreç içerisindeki sabrınız ve anlayışınız ile önyargılarımı yıkmama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim Olcay hanım
t.....
Empatik yaklaşımı ve gözlem yeteneği ile kısa sürede bende farkındalık yarattı, kendimi daha net ifade etmeye başladım , toparlanma sürecim düşündüğüm hızlı oldu.
Olcay Tayız isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Olcay Tayız, Psikoloji. Size Olcay Tayız tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Peabody Resim (Kelime Eşleştirme Testi), Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Denver Gelişim Tarama Testi, Aile Danışmanlığı, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Yetişkin Terapisi.
Olcay Tayız adresi nerede?Olcay Tayız şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Şişli İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Olcay Tayız isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Olcay Tayız online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Olcay Tayız isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Olcay Tayız, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı.
Olcay Tayız isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Olcay Tayız bu adreste hangi saatlerin uygun olduğunu henüz belirtmedi. Takvimde hangi saatlerin müsait olduğunu öğrenmek için doğrudan Olcay Tayız ile iletişime geçmenizi öneririz.
Hastalar / danışanlar Olcay Tayız hakkında ne düşünüyor?Toplam 9 hasta / danışan, Olcay Tayız hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Olcay Tayız hangi sigortaları kabul ediyor?Olcay Tayız tarafından kabul edilen sigorta şirketlerinden bazıları şunlardır; Diğer (İade) Sizinkini de içerip içermediğini görmek için kabul ettiği sigorta şirketlerinin tam listesini kontrol edin.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu