Beykent Üniversitesi Psikoloji bölümünden başarıyla mezun olduktan sonra, Klinik Psikoloji yüksek lisansını Kent Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Yüksek lisans tezini “Olumsuz değerlendirilme korkusu ile sosyal anksiyete arasındaki ilişkide bilişsel duygu düzenleme stratejilerinin aracı rolü” başlığıyla sunmuş ve bu alanda önemli bulgular elde etmiştir. Klinik stajını Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapmıştır.
2018 yılından bu yana kurucusu olduğu Affekt Psikoterapi Merkezi’nde yetişkin bireylerle çalışmakta olup, özellikle anksiyete bozuklukları, sosyal anksiyete, stres yönetimi, evlilik terapisi ve bilişsel duygu düzenleme stratejileri üzerine uzmanlaşmıştır. Psikoterapi sürecinde kanıta dayalı yaklaşımlar kullanarak, danışanlarının yaşam kalitesini artırmaya odaklanmaktadır. Yüz yüze ve online terapi seçenekleriyle hem Diyarbakır’da hem de Türkiye’nin farklı bölgelerindeki danışanlarına hizmet vermektedir.
Bilişsel davranışçı terapi (CBT), şema terapi ve Metakognitif terapi gibi yaklaşımlarla çalışmaktadır. Uzmanlık alanı anksiyete bozuklukları olup, danışanlarına güvenli, etik ve profesyonel bir destek sunmayı ilke edinmiştir.
- Kaygı Bozuklukları
Çözüm Odaklı Terapi
İlişki Terapisi
Şema Terapi
gü...
Diyarbakır’a taşındıktan sonra yabancılık duygusu ve yalnızlık beni derin bir depresyona sürükledi. Günlük hayatıma adapte olmakta, kendimi toparlamakta zorlanıyordum. Ömer Bey ile başladığımız terapi süreci sayesinde hem duygularımı anlamayı hem de onlarla sağlıklı şekilde baş etmeyi öğrendim. Zamanla yeniden hayata tutunmaya ve bulunduğum şehre alışmaya başladım.
ne...n
Eşimle iletişimimiz kopma noktasına gelmişti. Küçük meseleler bile büyük kavgalara dönüşüyordu. Çift terapisine başlamak ilk başta korkutucuydu ama Ömer Bey’in yönlendirmeleri sayesinde birbirimizi suçlamadan konuşmayı öğrendik. Seanslarda duygularımızı ifade etmenin aslında ne kadar iyileştirici olduğunu fark ettik. Artık birbirimizi sadece duyan değil, gerçekten dinleyen bir çiftiz.
• Affekt Psikoterapi Merkezi • İlişki Terapisi •
me...l
Seanslarda kendimi yargılanmadan ifade edebildiğimi fark ettim. Ömer Bey’in sakinliği ve yönlendirmeleri sayesinde farkındalığım arttı. Özellikle kaygılarımla baş etme konusunda daha önce hiç denemediğim bakış açıları kazandım. İlk başta çekincelerim vardı ama güven ortamı oluştu ve bu süreç bana gerçekten iyi geldi.
• Affekt Psikoterapi Merkezi • Yetişkin Terapisi •
Psikoloğa gitmekte tereddüt eden biriydim ama Ömer beyle tanıştıktan sonra bu görüşüm değişti onun samimi ama aynı zamanda profesyonel tavrı, danışan olarak kendimi rahat hissetmemi sağladı. Bu sürecin düşündüğümden çok daha rahatlatıcı ve güçlendirici olabileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
• Affekt Psikoterapi Merkezi • Online Terapi •
Çok teşekkürler.
h....o
Ömer beyin yaklaşımı,tutumu çok iyiydi. Süreçten çok olumlu yararlandım
• Affekt Psikoterapi Merkezi • Yetişkin Terapisi •
2020’de başladım terapiye o dönem yaşadığım bazı zorlayıcı süreçler vardı ve tek başıma içinden çıkamadığımı fark etmiştim ömer bey’le görüşmelere başladığımızda aslında ne anlatacağımı bile bilmiyordum ama zamanla o karmaşanın içinden birlikte bir yol çıkardık
bazı dönemler ara verdim, bazen hayat hızlandı bazen iyi hissettiğim için durdum ama ne zaman ihtiyacım olsa tekrar döndüm her seferinde kaldığımız yerden devam edebilmek yeniden güvenli bir alan bulmak benim için çok kıymetliydi
yıllar içinde sadece sorunları çözmek değil kendimi daha derinlemesine tanımak duygularımla daha sağlıklı bir ilişki kurmak konusunda da büyük bir dönüşüm yaşadım bu süreçteki destek yönlendirme ve anlayış için çok memnunum gerçekten uzun soluklu ve dönüştürücü bir yolculuk oldu.• Affekt Psikoterapi Merkezi • Yetişkin Terapisi •
s....ö
Alanında son derece yetkin, empatik ve güven veren bir psikolog. Süreç boyunca bana farkındalık kazandırdı ve kendimi daha iyi hissetmemi sağladı. Kesinlikle tavsiye ederim.
• Affekt Psikoterapi Merkezi • Diğer •
Danışanı ile çok ilgiliydi. Çok verimli bir görüşmeydi herkese tavsiye ederim.
gü....
Sosyal medya aracılığı ile Affatmag adlı sayfa ile karşılaştım ve bir süre takip ettim.Kısa zaman için de psikoterapi almaya karar verdim ve iletişime geçtim.Bu sayede Klinik psikolog Ömer Çaçan ile tanıştım.Londra’da yaşadığım için online terapilere başladık. Online olmasına rağmen son derece etkin bir terapi seansları yaptık. Ömer bey sayesinde farkında olmadığım bir çok konu ile yüzleştim ve kötü hissettiğim bir çok duygumu Ömer bey sayesinde daha iyi tanıyıp daha doğru bir şekil de yönetmeyi öğrendim.Artık kendime daha nazik davranıp çok değerli biri olduğumu sık sık hatırlatıyorum.Hayatıma değer kattığınız için çok minnettarım Ömer bey.
L
l.....
14 yaşındaki oğlum için geldik, çünkü artık oyun dışında hiçbir şeye ilgisi kalmamıştı. Okulla bağı zayıflamıştı, arkadaşlarıyla görüşmüyordu, biz ne desek ters tepki veriyordu. Başta isteksizdi, hatta seanslara gelmek istemedi ama zamanla bakış açısı değişmeye başladı. Şimdi daha çok konuşuyor, derslerine biraz daha dikkat etmeye başladı, en önemlisi oyun süresini kendi isteğiyle azaltıyor. Hâlâ yolun başındayız ama bu değişimler bizi gerçekten umutlandırdı.
• Affekt Psikoterapi Merkezi • Çocuk ve Ergen Psikolojisi •
Geri bildiriminiz için teşekkür ederim.
Ömer Çaçan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Ömer Çaçan, Psikoloji. Size Ömer Çaçan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Randevu, Yetişkin Terapisi, Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bireysel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Denver Gelişim Tarama Testi.
Ömer Çaçan adresi nerede?Ömer Çaçan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Diclekent, 625. Sk Velat Centro Plaza Kat 8 No 34 Diyarbakır
Adresine gitmek zorunda kalmadan Ömer Çaçan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Hayır, şu anda Ömer Çaçan online danışmanlık hizmeti sunmuyor.
Randevunun sonunda Ömer Çaçan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Ömer Çaçan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Ömer Çaçan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Ömer Çaçan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Ömer Çaçan hakkında ne düşünüyor?Toplam 11 hasta / danışan, Ömer Çaçan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.