Psk.
Övül Mengüloğul Kozan
Psikoloji, Odyoloji (Dil, Konuşma ve Ses Bozuklukları)
Ankara 2 adres
Aile İçi İletişim Sorunları +24 daha fazla
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Tümünü gösterSigortasız hastalar
Konuşma Terapisi
Maidan Plaza, Eskişehir Yolu Üzeri Mustafa Kemal mah. 2118 cad. A blok Kat: 4 No: 28, Ankara
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Vajinismus Tedavisi
Yas Terapisi
İlişki Terapisi
Sono Psikoloji
2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dil Konuşma Terapisi Anabilim Dalı’ndan mezun olarak, yüksek lisans derecesini aldım. Bitirme tezini Yetişkin Kekemelerde Ebeveyn Kabul/Red Algısının Değerlendirimesi başlığıyla tamamladım.
2006 yılında Uzm. Dr. Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen Şema Terapi Uluslararası Sertifikasyon Eğitimi’ni tamamladım. Davranış Bilimleri Enstitüsü-Psk. Emre Konuk eğitmenliğinde EMDR (Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma) ve Kompleks Travma: Müdahaleler, Teknikler eğitimini, Gottman Institute tarafından verilen Gottman Çift Terapisi Eğitimini tamamladım.
CETAD tarafından verilen 3 modülden oluşan “Cinsellik ve Cinsel Tedaviler” eğitim programı ve süpervizyonu tamamladım.
CETAD Cinsel Travma ve Travma Terapileri Eğitimini tamamladım.
Prof. Dr. Doğan ŞAHİN tarafından verilen Kişilik, Kişilik Bozuklukları ve Dinamik Psikoterapi Temel teorik Eğitimine ve süpervizyon grubuna katıldım.
Psike İstanbul tarafından düzenlenen Psikanaliz Giriş Seminerlerine katıldım.
Halen Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu tarafından Psikodinamik Destekleyici Psikoterapi Eğitimi'ne devam etmekteyim.
2009-2020 yılları arasında Ankara’da bulunan Özel Madalyon Psikiyatri Merkezinde uzman psikolog olarak çalıştım.
Klinik çalışmalarımı ağırlıklı olarak yetişkin danışanlara yönelik, bireysel, çift ve cinsel terapilerle sürdürüyorum.
2006 yılından beri, klinik çalışmalarımın yanı sıra, çeşitli okul, üniversite, sivil toplum kuruluşu ve şirketlere psikoloji odaklı eğitimler vermekteyim Eğitim Verdiğim Kurumlar bazıları: Lösev, Madalyon Akademi Odtü Psikoloji Topluluğu, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Tai, Vakıfbank,Akbank, Bosch.
Halen klinik çalışmalarıma ve kurumsal eğitimlerime kurucusu olduğum Sono Psikoloji’de devam etmekteyim.
Daha önceki kısa terapi deneyimlerimden sonra iyi ki Övül hanımla tanıştım. Güven veren yapısıyla, çok güleryüzlü, çok tatlı, işini severek yaptığı anlaşılıyor. Samimiyet ve profesyonelliğin ince çizgisinde çok ideal bir noktada bence. Birkac senedir birlikte yol alıyoruz, hayatıma kattıkları ve katacaklari için çok teşekkür ediyorum.
gü...l
Övül hocayı yaklaşık 5 6 yıldır tanıyorum alanında uzman yaklaşımı davranışı mükemmel . Elimden gelse her gün 45 dk onunla görüşür rahatlarım . Öfke ve sinirli bi yapım vardı gayet sakin biri oldum . Kliniği dingin dinlendirici ve huzurlu.
Sadece psikolojik sorunları olan değil kendini kötü hisseden herkesin gitmesi gereken biri .
g.....
Övül Hanım’ı, Gottman bakış açısıyla çift terapisi almak için, internetten araştırma yaparak bulduk. Kendisiyle çift terapisi sürecimize hala devam ediyoruz. Övül Hanım’ın şefkatli (ve aynı zamanda da profesyonel) yaklaşımı, anlamak ve anlaşılmak için bize güvenli bir ortam sunarak alan tutması, hem kendi bireysel süreçlerimizde hem de ilişkimizde birçok farkındalık kazanmamızı sağladı. Ayrıca krizlerde kendisinden destek alabilmek, bizim için orada olduğunu bilmek bize çok iyi geldi. Ayrıca randevu almak, randevu saatini teyit etmek, değişiklik gerekiyorsa olanaklar dahilinde esneklik sağlanması bakımından, asistanı Nilgün Hanım’dan da hep güler yüzle destek alıyoruz.
tu...l
Ovul hocamla tanisikligim 2019 a dayaniyordu, 2021 de tekrar baslamak istedim ve kisisel muayenehanesini buldum. Kendisiyle enerji frekansimizin cok uyumlu olmasinin yanisira, hayata bakis acimi degistirebilmis ve bunu bana yaptirabilmis bir hocadir. Bir cok pskologa gitsemde 1,5 senedir hic aksatmadan sadece kendisine devam ettim buyuk istekle. Tedavimi tamamlama yolunda cok ilerlesem de sirf kendisini gormeye konusmaya hala devam ediyor birakamiyorum. Hayatimda buyuk yer edinmis biridir. Cok seviyorum, bana kattigi hersey icin hep tesekkurlerimi iyi enerjimi ona gonderiyorum; hep olmasi dilegiyle…
Övül Hanım ile terapiye başladığım için çok mutluyum. İyileşme sürecimi hızlandırdığı için ve de kendimi keşfetmem de yardımcı olduğu için Övül Hanıma çok minnettarım. Kendinizi, düşüncelerinizi, duygularınızı rahatlıkla güvenerek açabileceğiniz, sizi asla yargılamadan düşüncelerinizi, duygularınızı, ne hissettiğinizi, sorun olarak nitelendirdiğiniz düşüncelerin kökenine inerek sizin çözüme kavuşmanızı sağlayan, empati kurması ve de sınırlanırını profesyonel olarak çizen iletişimi ile olumlu enerjisi ile çok memnun kaldığım Övül Hanım’a çok teşekkür ederim.
ü.....
Aslında çift terapisi için danışmak istemiştim. Tanışma seansında kendimi onun sorularına bırakmak istedim. O kadar doğru sorular sordu, benim bile kendime itiraf edemediğim şeylerin ağzımdan dökülmesini sağladı ki seanstan çıktığımda kendimi tanıyamıyordum. Şimdiye kadar çokca terapi tecrübem oldu ancak bir şekilde onları sürekli manipüle edip konuyu asıl sıkıntıdan çok uzaklarda bir yerde işaret ediyor asıl sorundan kaçıyordum. Bunu Övül hanıma yapmadım, yapamadım. Çok doğru yerde çok doğru soruları sorarak benim 9 yıllık esaretimi sonlandırdı. Umarım her seansta hayatımla ilgili heyecanımı yaşadıklarımı anlattıkça o da benim gibi gururlanıyordur. Ne kadar teşekkür etsem az. Bence zaman kimseyi kimsenin hayatına tesadüfen sokmuyor, bunların hiçbiri rastlantı değil. Hayatımın bu döneminde unutamayacağım bir insan olduğunuz için içten teşekkür ederim. Eğer mutsuzluğunuzun sebebini kendinize bile itiraf edemiyor, neyi nasıl değiştireceğinizi bilemiyorsanız Övül hanım'ı şiddetle tavsiye ediyorum umarım hayat herkesin kaderini hem bu kadar samimi hem bu kadar profesyonel insanlarla kesiştirir. İyi ki varsınız.
ek...
Tavsiye üzerine tanıştım.
Aile terapisi desteği alıyorum. İyiki tanışmışız ve saha 2 seans olmasına rağmen diyalog kurabildiğim bir psikolog . Kesinlikle tavsiye ederim .
gö...
Övül Hoca’m ile 2. Randevumuz. Kendime sormaya çekindiğim tüm soruları soruyor Daha çok seanslarımız olacak. O kadar mutlu çıkıyorum ki oradan, 2 seansta bu kadar değişiklik beklemiyordum kendimde Teşekkür ederim
a....t
Yaşadığım sorunları aşmam konusunda çok sıkıntı yaşıyordum ve birlikte vakit geçirdiğim insanlardan kendimi çok yabancı hissediyordum.
Fakat, Övül Hanımın desteğiyle yaşadığım sıkıntıların gerçekten bir sorun olmadığını ve temelinde yatan nedenlerin olduğunu anladım. Gerçek sorunu farkedip üzerinde düşünerek yoğunlaşabildiğimi gördüm ve en önemlisi kendi değerimi anladım.
Hayatta yeni bir bakış açısı kattı Övül Hanım bana, dimdik durabilmenin değil de esnek olabilmenin ve o esnek halimizle hayatın anlamlı olduğunu gösterdi. İyi ki var Övül Hanım.
tu...a
On numara beş yıldız bir insan...öyle güzel kendinizi keşfetmenizi sağlıyorki övül hocamla tanıştıktan sonra kendimlede tanıştım herkese kesinlikle tavsiye ediyorum
Övül Mengüloğul Kozan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Övül Mengüloğul Kozan, Psikoloji, Odyoloji (Dil, Konuşma ve Ses Bozuklukları). Size Övül Mengüloğul Kozan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Mmpi- Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri, Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapi, Cinsel Terapi, Gottman Çift Terapisi, Çift Terapisi, Aile Terapisi, Bireysel Terapi, Tematik Algı Testi (TAT).
Övül Mengüloğul Kozan adresi nerede?Övül Mengüloğul Kozan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Maidan Plaza, Eskişehir Yolu Üzeri Mustafa Kemal mah. 2118 cad. A blok Kat: 4 No: 28 Ankara
Adresine gitmek zorunda kalmadan Övül Mengüloğul Kozan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Övül Mengüloğul Kozan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Övül Mengüloğul Kozan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Övül Mengüloğul Kozan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Kredi kartı, Banka Havalesi.
Övül Mengüloğul Kozan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Övül Mengüloğul Kozan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Övül Mengüloğul Kozan hakkında ne düşünüyor?Toplam 12 hasta / danışan, Övül Mengüloğul Kozan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
Ankara bölgesinde Diğer (İade) kabul eden Psikologlar
Ankara bölgesinde Allianz Sigorta kabul eden Psikologlar