Uzm. Dr. Özgür Çağla Cenker

Psikiyatri

İstanbul 1 adres

Uzm. Dr. Özgür Çağla Cenker
Teşvikiye mah. Şakayık Sok. No:67 Park Palas Apt. D:3 Kat:2, Şişli, İstanbul

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin

Psikiyatri Randevusu

Psikiyatri Randevusu

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimimi tamamlayarak, 2004 yılında tıp doktoru oldum.
Psikiyatri ihtisasımı Prof. Dr. Mazhar Osman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladım. Asistanlığım süresince hastanenin ayaktan tedavi ve yataklı servislerinde birçok psikiyatrik hasta takip ettim. Eğitim rotasyonlarımı açık ve kapalı psikoz servisleri, ergen psikiyatrisi kliniği, adli psikiyatri kliniği, 2. basamak ayaktan tedavi (nevroz) kliniği, duygudurum bozklukları merkezi, alkol ve madde bağımlılığı araştırma tedavi ve eğitim merkezi (AMATEM) ve çocuk ergen madde bağımlılığı ve araştırma tedavi ve eğitim merkezinde (ÇEMATEM) yaptım. Ayrıca gene bu dönemde çocuk ve ergen psikiyatrisi rotasyonumu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladım. ‘’Kısa süre yatan acil psikiyatrik hastaların sosyodemografik özellikler, tanı ve tedavi açısından incelenmesi’’ konulu tezimle uzmanlığımı aldım.
Uzmanlık sonrası mecburi hizmetlerimi sırasıyla Muş, Başakşehir ve Kaçkar Devlet Hastanelerinde yaptım.
Bir süre ABD’nde Boston çocuk hastanesinde gözlemci olarak bulundum.
Kamudaki görevimden istifa ederek, 2020 yılında Kolan Şişli International Hastanesinde tek psikiyatri hekimi olarak çalışmaya başladım.
İlgi alanlarım; anksiyete (kaygı) bozuklukları, duygudurum bozuklukları, aile/çift/ilişki sorunları, kişilik bozuklukları ve ayrıca kadın ruh sağlığı, gebelik ve gebelik sonrası (postpartum) dönem sorunlarıdır.
Mesleki hayatımın değişik dönemlerde, bir çok yöntemi merak ederek eğitimlerini alma fırsatı buldum. Aldığım bazı eğitimler; bilişsel davranışçı terapi, interpersonal terapi, EMDR, transaksiyonel terapi, aile ve çift terapisi eğitimleridir.
Halen şema terapi eğitiminin süpervizyonu ve psikodrama eğitimlerim devam etmekte olup, bu dönem mesleki heyecanımı bu alanlarda devam ettirmekteyim.

Almış olduğu bazı eğitim, kurs ve sertifika programları şöyledir;
• 2008 - Psikanalize Giriş Seminerleri, İstanbul Psikanaliz Derneği, 20 saat, İstanbul
• 2008- Filmlerle Terapi çalışma grubu - Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Doç.Dr. Murat Erkıran, İstanbul
• 2008- Hipnoterapi, Uygulamalı Temel Hipnoz kursu - Türkiye Psikiyatri Derneği, Hipnoz ve Hipnoterapi Bilimsel Çalışma Birimi Eski Koordinatörü Dr. Şeref Özer
• 2009 - Araştırma Sonuçlarının Yayınlanması Eğitimi, Klinik Araştırma Metotlarında Güncel Yaklaşımlar ve Uygulamalar, İstanbul
• 2009 - Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi, Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy, Antalya
• 2009 - Bilişsel Davranışçı Terapi Temel Prensip ve Uygulamaları Kuramsal Eğitimi - Doç. Dr. Hakan Türkçapar, Bilgelik Enstitüsü, İstanbul
• 2009 - Kognitif ve Davranışçı Grup Terapileri, Boylam Psikiyatri Enstitüsü, Ankara
• 2011 - Research Methodology in Health Sciences, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İstanbul
• 2011 - LEND Boston: Leadership Education in Neurodevelopmental and Related Disabilities Program, Boston Çocuk Hastanesi, Boston, Massachusetts
• 2012 - Farkındalık ve Kabullenme Temelli Terapilere Giriş: Psikiyatri’deki Pratik Uygulamaları Kursu - Türkiye Psikiyatri Derneği, Prof. Dr. Kültegin Ögel, İstanbul
• 2012 - 2014- EFTA (The Europian family therapy association training institute) onaylı Aile ve Çift Psikoterapisi Teorik eğitimi- PsyhoMed İlişki Psikoterapileri Enstitüsü, Istanbul
• 2014 - TA 101: Transaksiyonel Analize Giriş, Transaksiyonel Analiz Derneği, The Berne Institute, Istanbul
• 2014 - TA 102, Transaksiyonel Analiz, Transaksiyonel Analiz Derneği, The Berne Institute, Istanbul
• 2015 - Madde Bağımlılığı Hekim Eğitimi, T.C. Sağlık Bakanlığı, Trabzon
• 2015 - Sigara Bağımlılığı Tedavisi Kursu, 9th Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi, Edirne
• 2017 - Şema Terapi Model ve Teknikler Eğitimi - Psikonet, Dr. Alp Karaosmanoğlu, ISST başkan yardımcısı (Internetional Society of Schema Therapy)(40 saat), İstanbul
• 2017 - Şema terapinin borderline ve narsistik kişilik bozukluklarında uygulanımı Psikonet, Dr. Alp Karaosmanoğlu, ISST başkan yardımcısı (International Society of Schema Therapy) (16 saat), İstanbul
• 2017 - Kişilerarası Psikoterapi (Interpersonal Psychoterapy) Eğitimi (Interpersonal Psychoterapy Institute), Üsküdar Üniversitesi, Prof. Dr. Oğuz Omay, Prof. Dr. Nazan Aydın, İstanbul
• 2018 - BABCP onaylı Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) Eğitimi - Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği (KDTD), College London Universitesi Kurs Direktörü ve Konsültan Klinik Psikolog Dr. Joe Oliver, BABCP (British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies) Kabul ve Kararlılık Terapisi Çalışma Birimi Eski Başkanı, İstanbul
• 2018 - EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing/Göz Hareketleri ile Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) eğitimi. Dr. Burhanettin Kaya, İstanbul
• 2018 - Bilişsel Davranışçı Terapi Teorik ve Pratik Eğitim Programı, Türkiye Psikiyatri Derneği (112 saat teorik, 56 saat süpervizyon), Istanbul
• 2020-2021 Dr. Abdülkadir Özbek Enstitüsü- Psikodrama hazırlık ve temel eğitimi.
• 2020-2021 Şema terapisi süpervizyon eğitimi, Dr. Alp Karaosmanoğlu.
• 2020-2021 Sistemik aile terapileri, Prof. Dr. Kemal Kuşçu.
• 2021- Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Tekniklerin Kullanımı, Uzm.Psk. Esra Ersayan, ISST Sertifikalı İleri Düzey Şema Terapisti, Eğitmeni, Süpervizör.
-2022- Uluslarası onaylı Gottman Cift Terapisi I. Duzey Sertifikasi
-2022- Uluslararası onaylı Gottman Çift Terapisi II. Düzey Sertifikası
-2022- Cinsellik ve Cinsel Terapiler Eğitimi (CETAD I. Düzey)
-2022- halen Dr. Abdülkadir Özbek Enstitüsü- Psikodrama eğitimi
-2022- halen Şema terapisi süpervizyon eğitimi, Dr. Alp Karaosmanoglu.

Panel
Cenker ÖÇ. Ercan AC, Sarikaya Varlik D, Uyar T. Tiroid İşlev Bozuklukları ve Anksiyete Bozuklukları İlişkisi. 52. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, 2016 Kas.
Cenker ÖÇ. Ercan AC, Sarikaya Varlik D, Uyar T. Gebelik/postpartum dönemde tiroid disfonksiyonu ve eşlik eden ruhsal bozukluklar. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 5. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu (9.UPK–5.UÇEPS), Antalya 2017.

Bildiriler
Sarikaya Varlik D, Varlik C, Cenker OC, Ercan AC. Sigara Bırakma Polikliniğine Başvuran Hastaların Nikotin Bağımlılık Düzeylerine Göre Karşılaştırılması. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, 2016 Kas

Poster Bildirimi
Cenker OC, Ercan AC, Sarikaya Varlik D, Uyar T. Importance of Medical Evaluation of Psychiatric Episodes. 8. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 4. Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu, Antalya, 2016 Nis.
Cenker OC, Ercan AC, Sarikaya Varlik D, Uyar T. Yıllardır Antidepresan Kullanımı Olan Yaşlı Hastada Vortioksetin Kullanımı Sonrası Görülen İlk Atak Hipomani. 52. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, 2016 Kas.
Sarikaya Varlik D, Uyar T, Ercan AC, Cenker OC, Ozer Ceri U, Varlik C.. Psychiatric Comorbidity and Sociodemographic Characteristics of Tension-Type and Migraine Type Headache Patients in the First Admission of Outpatient Unit. Presented at the 29th European Collage of Neuropsychopharmacology Congress, Viyana, 2016 Eyl.
Ercan AC, Cenker OC, Hocaoglu C. “Kalp Küçük Rahmet Büyük, Her Ramazan Hastalanırım”. 52. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, 2016 Kas.
Sarikaya Varlik D, Varlik C, Cenker OC, Ercan AC. Testis Ağrısı Yakınması ile Tekrarlayan Üroloji

Bilimsel Yayın ve Makaleler
Cenker OC, Ercan AC, Sarikaya Varlik , Uyar T. Attention deficiency hyperactivity disorder and Internet addiction comorbidity: A case report. European Psychiatry 41:S468 · April 2017
Ercan, AC & Bahceci B, Polat S, Cenker OC, Hocaoglu C (2017). Oxidative status and prolidase activities in generalized anxiety disorder. Asian Journal of Psychiatry
Sarıkaya Varlık D, Cenker OC, Ercan AC. What are the predictors of success in smoking cessation program. European Psychiatry 41: S878. April 2017
Aydin N, Omay O, Yazici E, Dönmez M, Kıvrak Y, Yavuzlar C, Cenker OC, Yuvacı H (2017). Unperceived Pregnancies: A Review. Journal of Clinical Psychiatry. 20. 318-331. 10.5505/kpd.2017.72681.

Konum: Uzm. Dr. Özgür Çağla Cenker Psikiyatri Randevusu

Hayat beni çok yormuştu. sabah kalkmak zor, akşam uyumak zor, evden çıkmak, işe gitmek her şey zor, zor, zor! işte en karanlık anımda karşıma çıktı Çağla Hocam. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile randevumu aldım. Enerjisi, güleryüzü, tatlı dili, uzun zamandan sonra bana zor gelmeyen ilk şey 2. randevumu almak oldu! işine çok hakim, kendinizi çok güvende hissederek içinizi attığınız dingin ve güvenli bir liman Çağla Hocam. Daha yolumuz uzun biliyorum ama doktorum bana ışığı gösterdi. Var ol Çağla Hanım.

Konum: Uzm. Dr. Özgür Çağla Cenker Psikiyatri Randevusu

Sevgili Çağla hanıma, yüksek kaygı bozukluğu ile gittim. İlk halimle, şimdiki halimi görebilseydiniz keşke. Güler yüzü, iletişimi, danışanının her durumda yanında olması, benim için çok özel. Danışanına metazori yoluyla değil, karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunarak ama müdahale etmesi gereken yerde de uzman otoriter kimliğini kullanarak iletişim sağlıyor. Biliyorum tamamen iyileştiğimde bile hep hayatımda olacak.

Konum: başka bir yer Diğer

Elim ayagım tir tir titreyerek bana anksiyete teşhisi koydu, tedavim devam ediyor .Muhteşem bir doktor beni hayata döndürdü herkese tavsiye ederim, güleryüz ve tatlı diliyle ilk görüşmede tedavi başlamış oluyor.

Annemi bana yeniden kazandirdi. Isini askla yapan nadir insanlardan biri. Hayatim bayunca hep minnettar kalicam.

İyi hekim! Özverili pozitif.Ben çok memnun kaldım devlet hastanesi doktorlarına bakış açımı değiştirdi keşke tüm doktorlar bu kadar istekli yapsalar işlerini. PA tedavisi gördüm.Memnun kaldım tavsiye ederim.

Açıksözlüdür,doktor hasta ilişkisinde ki dengeyi çok iyi şekilde sağlamaktadır.Tatlı dilli ve güleryüzlüdür,ama tedavisinden taviz vermez.