2012 yılında Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri STK Staj Programı kapsamında Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı'nda staj yaptım. 2013 yılında Bulgaristan'da Avrupa Gönüllü Hizmeti (EVS) kapsamında "The Power of Youth Pragmatism" projesinde gönüllü olarak çalıştım. Lisans eğitimimin son senesinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda, Özgül Öğrenme Güçlüğü ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu tanısı olan çocuklarla stajyer psikolog olarak görev aldım. 2012-2014 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Psikoloji Laboratuvarı'nda araştırma asistanı olarak çalıştım.
Mezuniyetimden sonra 10 ay boyunca Ankara'da Özel Yeni Su Perisi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde psikolog olarak çalıştım. Daha sonra 2015-2018 yılları arasında Özel Maltepe Bahadır Erdoğdu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde psikolog olarak görev yaptım. Burada çocuklar ve ebeveynlerle bireysel çalışmalar yürüttüm, aile eğitimleri ve hizmet içi eğitimler düzenledim. Özellikle gelişimsel farklılıklara uyum sağlama süreçleri, çocuklarda davranış değiştirme, sınır koyma, öfke ve kaygı kontrolü gibi konularda aktif çalışmalar yaptım.
2018-2019 yılları arasında Pozitif Gelişim Özel Eğitim ve Danışmanlık Merkezi'nde Eğitim Koordinatörü olarak görev aldım. Daha sonra 2019-2023 yılları arasında Nota Özel Eğitim Merkezi'nde Eğitim Koordinatörü olarak çalıştım. Bu görevim kapsamında kurum içi eğitim süreçlerinin yönetimi, çocukların gelişimsel takibi ve yönlendirmeleri, çalışma programlarının oluşturulması ve dönemsel raporlamaları gerçekleştirdim. Aynı zamanda özel gereksinimli çocuklarla bireysel çalışmalarıma ve aile/ebeveyn danışmanlığına devam ettim.
Temmuz 2023'ten beri Kartal, İstanbul'da hizmet vermeye devam etmekteyim.
Çalışma alanlarım arasında:
• Otizm,
• Gelişim gecikmesi ve geriliği,
• Özel öğrenme güçlüğü,
• Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu,
• Aile/ebeveyn danışmanlığı,
• Zihin Kuramı ve Sosyal Beceriler,
• Öfke ve kaygı yönetimi,
• Davranış problemleri,
• Ergenlik,
• Medya ve yeni medya okuryazarlığı,
• Teknoloji bağımlılığı
Tümünü gösterSigortasız hastalar
Anne-Baba Eğitimi ve Danışmanlığı
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Karlıktepe Mah. Yakacık Cad. No:65, İstanbul
Psk. Özgür Sarıçan, Phd c. DIR Floortime, Oyun Terapisi - Çocuk Aklı Danışmanlık Merkezi
ADHD (Dikkat Eksikliği - Hiperaktivite Bozukluğu) Testi
Moxo Dikkat Ölçme Testi
Otistik Çocuklar İçin Özel Eğitim
Otizm Değerlendirme Ölçeği
Karlıktepe Mah. Yakacık Cad. No:65, İstanbul
Otizm Erken Tanı Tarama Testi (M-CHAT)
Porteus Labirentleri Testi
Çocuk ve Ergen Terapisi
Çocuklarda Uyku Problemleri
Öğrenme Güçlüğü Olan Çocuklar İçin Özel Eğitim
Karlıktepe Mah. Yakacık Cad. No:65, İstanbul
Özgür Bey’e başka bir danışanının tavsiyesiyle ulaştık. Anaokuluna uyum sağlamakta zorlanan ve arkadaş edinmekte güçlük yaşayan çocuğumuzun zihin kuramı becerilerinin eksik olduğunu anında tespit etti ve bize bununla ilgili bir çalışma planladı. Bu sayede çok hızlı yol kat ettik. Çocuğumuza ve bize olan ilgisi, açıklayıcı ve öğretici yaklaşımı çok değerliydi.
ad...n
Özgür Bey'e danışan olarak ulaştığımızda kendisi bize çok sakin bir tavırla yaklaştı ve tüm detaylarıyla çocuğumuzu daha iyi tanımamızı sağladı. Bu süreçte nelerle karşılaşabileceğimiz, sürecin nasıl ilerleyebileceği ve ne gibi zorluklarla karşılaşacabileceğimiz konusunda bizlere çok açık konuşurken bizlerin anne ve baba olduğunu asla unutmadı. Bizlerin de aktif katılımı ve çocuğumuza öğretildiği gibi yaklaşması neticesinde çocuğumuzun hayata kazandırılmasını sağladığı için Özgür Bey'e tekrar tekrar minnettarız. Çok zorlu davranışları olan bir çocuğumuz olmasına rağmen hiçbir zaman profesyonelliğinden ödün vermedi.
gü...ş
Özgür Bey bir senedir oğlumun özel eğitim öğretmeni. Oğlumu anladığını ve sevdiğini gönülden hissediyorum. Prensipli olması ve sürecin her adımında yanımızda olması bize güven veriyor. İyi bir öğretmen olmasının yanında değerlide bir insan.
a...
Özgür Hocam, otizmli oğlumuzla davranış kazanma ve zihin kuramı alanlarında çalışmada bulundu. Bireye yönelik özelleştirdiği dokümanları ve oğlumuzun hem düşünce hem de duygu dünyasına hitap eden yaklaşımı sayesinde oğlumuz oldukça yol kaydetti. Derslerden sonra bizlere verdiği geri bildirimler ve ödevler bizim oğlumuzla ders dışındaki çalışmalarımıza ışık tutması açısından çok önemliydi. Kesinlikle tavsiye ederim.
ay...ç
Bulut’umun mutlu olmasını,saniyelerce gözlerime bakabilmesini,yaşıtları gibi davranmaya başlamasını sağlayan canım,mükemmel hoca. Bu zor yolda benim en büyük şansım oldu.Psikolog olmasının avantajını her daim ailece hissettik.Bulut’un sadece bu süreçte değil hayatının sonuna kadar yanında olmasını çok istiyoruz.Dürüstlüğü,ahlakı,samimiyeti de ondan öğrenmesini istiyoruz.Bulut birşeyi başardığı zaman gözlerinin içindeki mutluluk,yaşadığı heyecan bizimkiyle eş değer.Emeklerinin karşılığı hiçbirşey ile ödenemez.Özgür abimize minnettarız…. :)
i...
Özgür Bey ile bir yılı aşkın süredir tanışıyoruz, önceliği her zaman çocuğumuzun gelişimi ve eğitimi olmuştur. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Özgür Bey hem bir psikolog hem de özel eğitmen gözlüğüyle çocuğumuza yaklaştığından iletişimi sağlam temeller üzerine oturtuyor. Tabii oğlumuzun iletişim becerisi arttıkça, kendini daha net ifade ettikçe başta davranış bozukluklarının düzelmesi olmak üzere, eğitim ve öğretim sürecine de Özgür Bey'in destekleri ile uyumu artıyor. Kendisini tanıdığımız için çok mutluyuz.
e...
Kızımın gittiği okulun psikoloğunun yönlendirmesiyle yollarımız kesişti Özgür Bey ile. Okulumuzda kızım için zihin kuramı alanında destekleyecek bir psikologla çalışmamız söylendi. Özgür Bey de bu konuda daha önce çalışmış ve eğitimler almış bir psikolog. Bireysel eğitimimiz sonucunda kızımın algısı çok açıldı. Odaklanma ve dikkat süresinde de azımsanmayacak bir ilerleme kaydettik. Öğretmeninden aldığım olumlu dönüşlerle de bundan emin olduk.
h...
Özgür Bey'e tavsiye üzerine ulaştım. Oğlum 5 yaşında ve ders yapmayı hiç sevmiyordu, hatta aktivite yaparken ağlıyordu, çok mutsuzdu. Özgür Bey ile görüşmelerimiz sonucunda oğlum kendi başına ödevlerini yapar oldu. Okuldaki süreci ve öğretmenleriyle olan uyumu çok daha kaliteli olmaya başladı. Özgür Bey, etrafımdaki herkese tereddütsüz tavsiye ederim. Oğlumun ne zaman ihtiyacı olsa, hatta ihtiyacı olmayandan Özgür Abisiyle iletişimimiz hep devam edecek ve asla başka uzmanda düşünmem.
k....k
Oğlumda gelisim gecikmesi vardı özgür hoca sayesinde kısa sürede yasıtlarini yakaladı.alaninda oldukça başarılı eksik olan konuyu iyi analiz edip uygun programda çalışır.mezun olduğumuz halde halen iletişim halinde olması alanında ne kadar başarılı oldugunun kanıtıdır.
Çocuğumun okul olgunluğu ile ilgili sorunları vardı. Özgür Bey ile çok kısa sürede iyi bir ilerleme kaydettik. Kendisinden çok memnunuz.
Özgür Sarıçan isimli uzmanın ana uzmanlık alanları nelerdir?Özgür Sarıçan, Psikoloji. Size Özgür Sarıçan tarafından sunulan hizmetlerden bazılarını gösteriyoruz: Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Bender Gestalt Motor Algı Testi, Benton Görsel Bellek Testi, Cattell 3a Zeka Testi, Çocuk Gelişim Testi, Draw A Person, Gessell Gelişim Testi, Good Enough Zeka Testi, Louisa Duss, Porteus Labirentleri Testi.
Özgür Sarıçan adresi nerede?Özgür Sarıçan şuradaki hasta / danışanları görüyor: -
- Karlıktepe Mah. Yakacık Cad. No:65 İstanbul
Adresine gitmek zorunda kalmadan Özgür Sarıçan isimli uzmanla online görüşebilir miyim?Evet, Özgür Sarıçan uzaktan danışmanlık sunuyor. Takvimden randevunuzu alırken "online danışmanlık" seçeneğini seçmeniz yeterli, uygun tarih ve saatleri görebileceksiniz.
Randevunun sonunda Özgür Sarıçan isimli uzmana ödeme nasıl yapılır?Özgür Sarıçan, şu ödeme yöntemlerini kabul eder: Nakit, Banka Havalesi.
Özgür Sarıçan hangi dilleri konuşuyor?Özgür Sarıçan ile İngilizce dilinde konuşabilirsiniz.
Özgür Sarıçan isimli uzmandan nasıl randevu alabilirim?Özgür Sarıçan tarafından DoktorTakvimi'ne eklenen saatler gerçek zamanlı olarak güncellenir, bu nedenle tek yapmanız gereken mevcut olanlardan size en uygun gün ve saati seçmektir. Randevu almak için ek ücret ödemezsiniz ve ayrıca randevudan önce bir hatırlatma alırsınız.
Hastalar / danışanlar Özgür Sarıçan hakkında ne düşünüyor?Toplam 16 hasta / danışan, Özgür Sarıçan hakkında dürüst ve gerçek bir görüş bırakarak ona ortalama 5 yıldız (5 üzerinden) verdi.
İstanbul Özgüven Sorunu (Kendine Güven Sorunu)
İstanbul Aile İçi İletişim Sorunları
İstanbul Yaygın Anksiyete Bozukluğu