Çankaya Üniversitesi Psikoloji Bölümünde (ingilizce) lisans eğitimimi tamamladım. Lisans eğitimim süresince alanımla ilgili çeşitli konferans ve seminerlere katıldım. Stajımı Prof. Dr. Hakan Türkçapar'ın muayenehanesinde stajyer psikolog olarak yapma fırsatı buldum. Türk Psikologlar Derneği'nde Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimimi tamamladım. Çeşitli yetişkin testleri eğitimi ve Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) eğitimi aldım. Ayrıca Oyun Terapisi ve Çocuk Değerlendirme testleri eğitimlerimi de tamamladım. Moxo Dikkat Testi uygulayıcısıyım. Türk Psikologlar Derneği üyesiyim. Bir özel eğitim merkezinde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özgül öğrenme güçlüğü, otizm ve dil ve konuşma bozukluğuna sahip bireylerle terapi yürüttüm.

Kabul edilen yaş grubu: yetişkin, en az 2 yaşındaki çocuklar

Agte- Ankara Gelişim Tarama Envanteri

Makaleler
Röportaj

Konum: Blue & White Psikolojik Danışmanlık Psikoloji Randevusu

Kendimi kaybettiğim ve ne yapmam gerektiğini bilmediğim bir dönemde Özlem hocam ile tanıştım. Kendisi bana terapi sürecinde, unuttuğum benliğimi kazandırdı ve ne yapmam gerektiği hakkında yol gösterdi. Terapi sürecimiz devam ediyor. Kişinin kendisine yaptığı en büyük iyilik bence çok kararsız kaldığım ama iyiki başladım diyebilmemdeki sebep Özlem hocam. Beni anladığı, yol gösterdiği ve problemlerimi çözdüğümüz için çok mutluyum. Şimdiden kendimi çok rahatlamış hissediyorum ve ne yapmam gerektiğini biliyorum. Daha yolumuz uzun. Çevremde birçok kişiye tavsiye ettim bile. Süreci beraber atlatacağımız için şanslıyım. Hocam iyi ki siz.

Konum: başka bir yer Diğer

Anksiyete ve depresyon tedavim için kendisiyle seanslar gerçekleştirdik. İçerisinde bulunduğum durumu fark etmeme, kendimle çıktığım bu yolculukta kendimi tanımama ve farkındalık oluşturmama çok yardımcı oldu. Bazen kendimi ifade edemediğim anlarda, söylediği bir kelimeyle içerisinde bulunduğum durumu özetlediği anlar oldu. Danışanlarına yaklaşımı son derece anlayışlı ve işini bilen birisi olduğunu gösteriyor. Kendisine hiç tereddüt etmeden danışabilirsiniz.

R
Konum: Psikolog Özlem Avinç Beck Anksiyete Ölçeği Değerlendirme

Hocamızdan anksiyete için destek aldım süreci çok güzel yönetti çok memnun kaldım

Konum: Psikolog Özlem Avinç Online Terapi

Daha önce de yaşadığım ve destek aldığım panik atak rahatsızlığım yeniden nüksettiğinde yardım arayışına girdim.Blue&White danışmanlık merkezine internet üzerinden ulaştım. Yorumları inceledikten sonra ÖZLEM HOCA ya yönlendirilmem üzere randevumu oluşturdum.
Bu yorumu ikinci seansımdan sonra yazıyorum. Kendimi gerçekten rahatlamış hissediyorum. Evden çıkamıyorken şu anda evimin yakın çevrelerine gidip gelebiliyorum. Tedavime devam etmeye kararlıyım. Bu tür rahatsızlıklar için profesyonel yardımın şart olduğunu bir kez daha anladım.

Konum: Psikolog Özlem Avinç Online Terapi

Özlem hocadan, yoğun şekilde yaşadığım gelecek planlamayla ilgili kaygılarımdan dolayı profesyonel yardım almaya karar verdim. İletişim şekli, yaklaşımı ve çalışma şeklinden çok memnun kaldım ve çok yardımcı oldu. Kaygılarımda büyük oranda azalmalar fark ediyorum. Günlük hayatımı bu kadar zorlayan bir durumdan kurtuluyor olmak beni çok hafifletti.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Özlem Hocam ile özel eğitim kurumunda tanıştık. 9 yaşındaki oğlumda dikkat dağınıklığı, hiperaktivite ve dürtüsellik var. Bu yüzden özellikle okulda çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Özlem Hocam oğluma uzun süre rehberlik etti. Özellikle özgüven eksikliği çok fazlaydı. Oğlum birçok sorununu Özlem Hocam'la aştı. Karşısına kim gelirse çok güzel bir bağ kurup, sorunları birlikte aşmak, üstelik sadece çocukların değil ailenin duygu durumuyla da ilgilenip rahatlatmak herkesin yapabileceği bir şey değil bence. Mesleğini hakkıyla yapan nadir insanlardan kendisi. İyi ki var. Özlem Hocama hep mutlu, başarılı bir ömür diliyorum.

P

Özlem Hanım'la oğluma DEHB tanısı konulmasıyla tanıştık. Daha sonra kızımın özgüven eksikliği sebebiyle onun da terapi almaya başladık. Özlem Hanım güler yüzlü, ilgili, ılımlı, çözüm odaklı ve her aradığımızda ulaşabildiğimiz harika bir psikologdur. Çocuklarım terapiye severek gidiyorlar, çünkü Özlem Hanımın muhteşem bir enerjisi var. Zaman zaman ben de kendisinden terapi alarak kendimi çok iyi hissettim. Kısacası kesinlikle tavsiye ediyorum.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Özlem Arınç hocamız çok iyi bir hoca. Kızımın dikkat dağınıklığı ve derslere odaklanma sorunuyla başvurduk. Kendisi çok ilgili, alanında başarılı bir uzman. Kızıma yapmış olduğu desteklerden dolayı çok memnun kaldık. Başarılı, işine sadık, öğrencileriyle iletişimi çok güzel. Özlem Hanımı tavsiye ederim.

Ö

Kızımda atipik otizm olduğu için gittiğimiz rehabilitasyon merkezinde oyun terapisti önerildi ve biz Özlem hocamdan ders almaya başladık. İnanılmaz keyifli ve güzel geçen bir süreçti. Hem kızıma yaklaşımı hem de bizim ona karşı davranış biçimlerimizle ilgili iletişim halinde olup hep bizi yönlendirdi ve çok güzel verim aldık. Şu an kızım oyun terapisi sürecini tamamladı ve Öğretmeninden ayrılmak durumunda kaldığında üzüldü çünkü aralarında çok güzel bir bağ oluşmuştu ve şu anda çok iyi bir duruma geldi. Duygu ve düşüncelerini çok güzel bir şekilde aktarabiliyor ve yönetebiliyorsa, bunların hepsi Özlem hocamız sayesindedir. Gönül rahatlığıyla çocuklarınızı teslim edebilirsiniz.

Ö

Özlem Hanım'a kızım için başvurduk. Benim kızım evlat edinme durumunu öğrendiği için hırçın bir çocuktu. Tepkileri büyüktü, terapilerden sonra sakinleşti. Özlem Hocam ile çalışmak bir zevkti. Kızım baya yol kattı sayesinde kendini topladı. Güveni yerine geldi. Terapilere heyecanla gidiyordu. Uzmanımızı tavsiye ederim.

Psk. Özlem Avinç

Yorumunuz için çok teşekkür ederim.